Glutenvrije Restaurants

Wanneer je glutenintolerant bent wil je natuurlijk voorkomen dat je door verkeerd eten de rest van je vakantie in Valencia op je hotelkamer moet doorbrengen. Gelukkig kan je ook in Valencia glutenvrij uit eten. Er zijn restaurants die speciaal rekening houden met coeliakie en glutenvrije maaltijden serveren. Hier vind je een overzicht.

Restaurante La Papardella

Aanbod
La Papardella is een Italiaans restaurant. Het is echter geen standaard Italiaan met pizza`s op het menu. Je vindt hier vooral vele soorten authentieke pasta`s en antipasta`s.

Sfeer
Het restaurant is modern ingericht met leuke details en schilderijen aan de muur. Het pand heeft twee verdiepingen, maar een hele open sfeer doordat je vanaf de tweede verdieping naar beneden kunt kijken. La Papardella bevindt zich middenin het centrum en heeft deels uitzicht op de kathedraal.

La-Pappardella

Prijs
Een hoofdgerecht kost hier gemiddeld € 10,00.

Glutenvrij
La Papardella is aangesloten bij de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad Valenciana, een organisatie waarbij restaurants met glutenvrij eten zich kunnen aanmelden. La Pappardella heeft een speciale menukaart met alle gerechten die geen gluten bevatten.

Locatie
Restaurante La Papardella
Calle Bordadores 5
46001 Valencia
Website

Restaurante La Lola

Aanbod
La Lola is een modern restaurant met een kwalitatieve keuken. Op het menu vind je diverse gerechten, van een tartaar van tonijn tot eendenborst.

Sfeer
De inrichting van La Lola is modern met een knipoog naar de Spaanse traditie. Voor de inrichting is er gekozen voor flamenco-invloeden zoals de typische zwarte, witte en rode kleuren en polkadots. Deze zijn echter uitgevoerd in een moderne pop-art stijl.

La-Lola

Prijs
Voor een hoofdgerecht bij La Lola betaal je gemiddeld € 19,00. Voor een voorgerecht betaal je ongeveer € 9,00.

Glutenvrij
La Lola is aangesloten bij ACECOVA, de Valenciaanse vereniging van de coeliakie gemeenschap. Op de menukaart is door middel van tekentjes aangegeven welke gerechten er glutenvrij zijn.

Locatie
Restaurante La Lola
Calle Subida del Toledano 8
46001 Valencia
Website

Restaurante Sargantana

Aanbod
Restaurante Sargantana is een Spaans restaurant waarbij de kwaliteit en de puurheid van het eten op de eerste plaats staat. Er is geen vaste menukaart, omdat de chef dagelijks met verse producten van het seizoen en het aanbod op de lokale markt werkt.

sargantana

Sfeer
Het restaurant is bewust klein gehouden, zodat het personeel alle aandacht voor de aanwezige gasten heeft. De inrichting is gebasseerd op een combinatie van Feng Shui en minimalistisch. Hierdoor ziet het restaurant er strak, maar sfeervol uit.

Prijs
Je kunt kiezen voor drie verschillende menu`s: een menu van € 9,95, een menu van € 15,00 en een menu van € 20,00. Er is ook een speciaal picknickmenu om mee te nemen. Dit menu kost € 5,00.

Glutenvrij
Sargantana is lid van de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad Valenciana en wordt gecontroleerd door de Valenciaanse vereniging van de coeliakie gemeenschap. Het restaurant heeft geen aparte menukaart met glutenvrije opties, maar de bediening weet precies wat er wel en niet besteld kan worden. Ook past de chef de gerechten eventueel graag voor je aan.

Locatie
Restaurante Sargantana
Calle Llano de Zaidia 16
46009 Valencia

Restaurante L` Alfàbega

Aanbod
In restaurant L` Alfàbega vind je een mediterraanse menukaart met diverse kleine tapasgerechtjes, maar ook vlees- en visgerechten. Alle gerechten bevatten de typische Spaanse en Valenciaanse smaken en ingrediënten. Specialiteit zijn rijstgerechten.

Sfeer
Het restaurant is licht en ruim ingericht. Aan de muren vind je vele lege wijnflessen, wat L` Alfàbega een typisch Spaanse uitstraling geeft.

Alfabega

Prijs
Hoeveel je betaalt hangt er erg vanaf of je wat tapas neemt om te delen of een eigen hoofdgerecht bestelt.

Glutenvrij
Ook L` Alfàbega is aangesloten bij de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad en wordt gecontroleerd op haar glutenvrije eten. Op de menukaart staat niet aangegeven welke gerechten er precies glutenvrij zijn, maar de bediening helpt je graag. De rijstgerechten waar het restaurant bekend om staat zijn bijna allemaal glutenvrij.

Locatie
Restaurante l’Alfàbega
Calle Conde Altea, 30
46005, Valencia

Restaurante Asador Aurora

Aanbod
Wanneer je op zoek bent naar een typisch Spaans restaurant zit je bij Asador Aurora goed. Zowel de keuken als de klanten en de uitstraling van het restaurant zijn erg Spaans. In het restaurant staat een grote authentieke steenoven waarin vlees gebakken wordt.

_Asador-Aurora

Sfeer
In Asador Aurora vind je de traditionele Spaanse stijl terug in de inrichting, veel houten details, wijnflessen aan de muur en wijnvaten.

Prijs
Hoeveel je betaalt voor een avondje eten in Asador Aurora hangt af van de keuzes die je maakt. Je kan hier tapas bestellen of voor een vlees- of visgerecht als hoofdgerecht gaan.

Glutenvrij
Asador Aurora is lid van de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad. Op de kaart staat tevens aangegeven welke gerechten er glutenvrij zijn.

Locatie
Restaurante Asador Aurora
Calle del Bachiller, 1
46010 Valencia

Restaurante Sorsi e Morsi

Aanbod
In Sorsi e Morsi kan je genieten van de Italiaanse keuken. `Sorsi e Morsi` is Italiaans voor `Slokjes & Hapjes`. Het restaurant noemt zich authentiek Italiaans, maar niet typisch Italiaans. Op de menukaart vind je natuurlijk pasta`s, maar ook de piadina (italiaanse wrap) en vele antipasta`s.

sorsi e morsi

Sfeer
Er zijn twee vestigingen in Valencia. Het ene restaurant bevindt zich in de wijk Ruzafa en de andere zit naast de Stad van Kunst en Wetenschappen. Beiden zijn modern ingericht.

Prijs
Je betaalt gemiddeld € 10,00 voor een hoofdgerecht.

Glutenvrij
Er is een speciale kaart met alle glutenvrije opties. Het restaurant is ook goedgekeurd door ACECOVA, de Valenciaanse vereniging van de coeliakie gemeenschap.

Locatie
Restaurante Sorsi e Morsi
Paseo de la Alameda 44
46023, Valencia

Dr Serrano 11
46006, Valencia

Tips:

– Ben je op zoek naar een glutenvrij ontbijt/lunch? Bij Pastelería Santa Amalia kan je onder andere vers glutenvrij brood kopen. Je vindt deze bakker op Calle Santa Amalia.
– Bij Herbolario Navarro Aragón kan je terecht voor een gevarieerd assortiment van glutenvrije producten. Je kunt hier bijvoorbeeld brood, koekjes, zoetigheden en pasta`s kopen. Deze winkel vind je op Avenida Aragón, 13.

Comments are closed.