Altijd bereikbaar

Wanneer je op vakantie bent in Valencia of voor langere tijd hier verblijft, is het handig om toch altijd bereikbaar te zijn zonder dat je hier meteen een abbonement voor af hoeft te sluiten. Wifi is de oplossing! Maar waar vind je nou deze Wifi spots? Ook is er een aantal handige apps, over Valencia of met de Spaanse taal. Alle informatie over Wifi spots en handige, leuke apps, vind je op deze pagina zodat je ook op vakantie altijd bereikbaar bent!

Apps

Wanneer je op vakantie gaat naar Valencia, kan de Spaanse taal soms lastig zijn. Een app die zinnetjes of woorden in het Spaans vertaalt, is dan wel praktisch. De taalgids van de ANWB is praktisch en helpt je op weg om zinnetjes en woorden te vertalen. Wil je weten welke metrohalte bij jou in de buurt zit? Ook daar is een handige app voor ontwikkeld, namelijk Metro Valencia waarin je een overzicht krijgt van metrohaltes bij jou in de buurt. Wil jij graag je reis een beetje plannen, waar je wanneer gaat eten en daarbij ook nog meningen van anderen lezen? Dan is de app van tripadvisor zeker een aanrader. Meer informatie over apps die handig zijn voor in Valencia, vind je op de pagina apps.

Wifi

Wanneer je op vakantie gaat naar Valencia, hier voor werk moet zijn of voor langere tijd in deze prachtige stad verblijft, kan het handig zijn om Wifi te hebben om toch bereikbaar te zijn voor het thuisfront of voor klanten. Zoek je een gezellig cafeetje en verblijf je in de wijk Ruzafa, dan is Amadeus misschien een goed idee. Wil je even snel iets eten en heb je zin in een hamburger? Ook bij McDonalds kan je terecht voor Wifi. Wil je alleen even een theetje drinken en toch even snel je mail en whatsapp checken of die ene mooie foto uploaden op Facebook om je vrienden jaloers te maken, dan kan je terecht bij Café en té op Plaza Ayuntamiento. Nog meer handige Wifi spots vind je op de pagina Wifi

Tips

– Sommige telefoonproviders bieden ‘vakantiebundels’ aan. Voor een bepaald bedrag per dag mag je dan bijvoorbeeld 100 MB internet gebruiken. Check dit bij je eigen telefoonprovider!
– Hoe irritant… Wil je net een leuk vakantiekiekje schieten, houdt de batterij van je mobiel ermee op! Ideetje is om bij winkels als de Media Markt een externe oplader of extra batterij te kopen! Zo kan je zonder een stopcontact toch je telefoon opladen!
– Handig om te weten, is dat het noodnummer in Spanje ook 112 is, mocht je in een noodsituatie verkeren. Het nummer van de politie is 092. Het kan voorkomen dat de telefonist geen Engels spreekt. Vraag dan “Hablas Ingles?” en meestal word je dan doorverbonden naar een Engelssprekende telefonist.

Comments are closed.