Fallas experience

Las Fallas is het bekendste feest van Valencia; en misschien wel een van de bekendste feesten van heel Spanje! Jaarlijks komen er duizenden mensen naar Valencia om dit spektakel mee te maken. Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over dit feest en veel leuke, praktische tips mee te krijgen en een idee te hebben van wat de achterliggende gedachtes achter de Fallas monumenten zijn? Dan is de Fallas experience iets voor jou! Je kunt kiezen uit drie verschillende Fallas activiteiten.

Fallas Experience

Las Fallas is hét stadsfeest van Valencia. Officieel start het feest op de laatste zondag van februari; in 2020 zal dat, bij uitzondering, op zondag 1 maart zijn. In deze tijd zal er nog niet heel veel gebeuren. Vanaf 1 maart wordt elke dag een knalvuurwerkshow georganiseerd op het Plaza Ayuntamiento. Het échte feest start op donderdag 15 maart en eindigt op maandag 19 maart. In deze dag zijn er lichtjes- en vuurwerkshows, paellawedstrijden, processies met Fallera’s en Fallero’s en misschien wel het meest bijzondere… Je kunt de metershoge Fallasbeelden bekijken! Uiteraard wordt er ook dag en nacht gefeest!

¡Fallasgids 2020!

Wil je écht niets missen van al het moois dat er te zien en te beleven is tijdens Las Fallas, dan is onze digitale fallasgids onmisbaar. Hierin staat het actuele programma en nog veel meer leuke, verrassende informatie.

Op dit moment is de Fallasgids niet bestelbaar. Als je een mailtje wilt ontvangen zodra de Fallasgids 2020 verschijnt, stuur dan een mail naar info@verrassendvalencia.nl.

Fallas rondleiding

Wil je meer weten over Las Fallas en intens beleven? Tijdens de Fallas rondleiding in de periode van 14 – 19 maart zitten we middenin de viering en tussen de feestvreugde door geven we je veel leuke en handige tips. Tijdens de rondleiding vertellen we je meer over het ontstaan van Fallas, wandelen we langs enkele enorme “Fallas” van 2020, maak je kennis met typisch Spaanse/Valenciaanse zoete lekkernijen en nemen we je mee naar de bijzondere indrukwekkende verlichte straten. Ook geven wij je handige tips mee, kortom; een verrassende Fallas ervaring! Lees meer over de rondleiding op de pagina Fallas Rondleiding.

FallasExperience

Fallero of Fallera voor 1 dag

Wil jij echt beleven hoe het voelt om een Fallero of Fallera te zijn? Dit kan! Voor 1 dag kun je in de traditionele kleding gehesen worden door de Fallas vereniging Casal. Normaal gesproken wordt het alleen gevierd met leden van de vereniging dus dit is een unieke kans! Kijk op de pagina Fallero/a voor 1 dag voor meer informatie.

Nit del foc

Prachtig siervuurwerk zoals je waarschijnlijk nog nooit hebt meegemaakt. Tijdens Nit del foc wordt in het Turiapark de grootste vuurwerkshow van Las Fallas gegeven. Zeker de moeite waard om even te kijken want zoals dit, zul je in Nederland niet zien! Kijk op Nit del Foc voor meer informatie.

Tips

– Rondom Las Fallas gaan de prijzen onwijs omhoog, voor zowel vliegtickets als de accommodaties. Wees er snel bij! Zorg ervoor dat je in het najaar je vliegtickets hebt bemachtigd en je accommodatie geboekt hebt.
– Qua accommodatie kun je kiezen voor een wat rustigere wijk, wanneer je je nachtrust wilt hebben… maar ga je juist voor de Full Experience? Zoek dan voor een accommodatie in de wijken Ruzafa of Canovas!

3 COMMENTS

 1. Familie Schut
  maart 22, 2017 11:25 Beantwoorden

  Wij hebben vorige week de fallas rondleiding gedaan met een groepje. We vonden het onwijs leuk, hebben veel geleerd en hebben besloten komend jaar weer te gaan zodat we ook de laatsten fallus dagen kunnen meemaken!

 2. Wiljan van der Linden
  maart 24, 2012 08:19 Beantwoorden

  Wij waren met een groep van 8 personen een aantal dagen in Valencia en hebben bij Verrassend Valencia de Fallas Tour besproken. Met heel veel enthousiasme heeft Roos ons door de straten van Valencia geleid en haar kennis over de betekenis van Fallas gedeeld. Bij elke Falla had ze een heldere uitleg over de betekenis ervan. Roos straalt passie uit en met haar wordt Valencia nog levender dan het al is.

 3. Frederiek & Stefan
  maart 23, 2012 18:14 Beantwoorden

  Na de tour hadden we eindelijk een idee wat de betekenis was achter die poppen, heel erg leuk en die churros waren heerlijk!

Laat een review achter