Nit del foc

Elk jaar vindt er in het Turia park dé grootste vuurwerkshow van Las Fallas plaats tijdens de Nit del foc. Ongeveer twintig minuten lang wordt er prachtig, spectaculair en overweldigend siervuurwerk afgestoken. Ieder jaar komen er ongeveer zo’n 500.000 mensen op dit spektakel af. Op deze pagina vind je de informatie voor de Nit del Foc van 18 maart 2020.

DE NIT DEL FOC EXPERIENCE VANAF PALAU DE LES ARTS IS TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR! ONZE FALLAS RONDLEIDING IS WELLICHT EEN LEUK ALTERNATIEF.

Wat

Met de Nit del Foc Experience hoef je niet tussen al deze mensen te staan. Bij ons heb je de mogelijkheid om het vuurwerk vanuit het Palau de les Arts (onderdeel van de Stad van Kunst en Wetenschap) te aanschouwen. Houd er wel rekening mee dat dit wel op een afstandje van de vuurwerkshow is. Voorafgaand aan het vuurwerk zul je kort de ruimtes van het Operagebouw kunnen bezichtigen. Wanneer dan om 22.30 uur de vuurwerkshow van start gaat, zul je onder het genot van een hapje en een drankje het vuurwerk kunnen bekijken vanaf één van de balkons van het Palau de les Arts.

spektakel

Las wat?

Nit del Foc is onderdeel van het stadsfeest Las Fallas. Las Fallas vindt jaarlijks plaats van 15 tot en met 19 maart. In de weken voorafgaand aan het feest staat Valencia eigenlijk al op zijn kop. Dagelijks een vuurwerkshow (knalvuurwerk) op het Plaza Ayuntamiento, dames die in traditionele klederdracht over straat paraderen, Valencianen met een traditioneel Fallas ‘sjaaltje’.

Nit del Foc vanaf de grond

De Nit del Foc Experience die Verrassend Valencia aanbiedt, is dus vanaf het Operagebouw in de Stad van Kunst en Wetenschap te ervaren. Mocht je het leuker vinden om het spektakel van dichterbij te bekijken, dan is het een idee om naar de straat Paseo de la Alameda te gaan. In het Turia park wordt namelijk het vuurwerk afgestoken en rondom deze straat kun je het vuurwerk ook goed zien.

Waar

Locatie
Palau de les Arts Reina Sofía
Avenida del Professor López Piñero 1
46013 Valencia

Tijd

Woensdag 18 maart 2020 om 22.30 uur

Kosten

Activiteit: vuurwerk show ‘La Nit del Foc’ en rondleiding door het Operagebouw Palau de les Arts
Prijs: €50,- per persoon
Inclusief: een hapje en een drankje

Koop je kaartjes hier!

Overig

Lijkt het je leuk om een indruk van de Fallas beelden te krijgen en te weten wat de ideeën erachter zijn? Dan is de Fallas Rondleiding zeker een aanrader! Ook hebben wij een digitale Fallasgids met een up to date programma en handige informatie wat er tijdens Las Fallas in Valencia allemaal gaat gebeuren.

¡Fallasgids 2020!

Op dit moment is de Fallasgids niet bestelbaar. Als je een mailtje wilt ontvangen zodra de Fallasgids 2020 verschijnt, stuur dan een mail naar info@verrassendvalencia.nl.

Hoe boek je de ‘Nit del foc’ Expierence?

– E-mail: info@verrassendvalencia.nl
– Telefoon: +34 644 384 403
– Onderstaand reserveringsformulier;

Reserveringsformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

1 COMMENTS

  1. april 02, 2014 20:47 Beantwoorden

    Het vuurwerk vanuit het Palau de les Arts was erg mooi en heel goed te zien. Je hoort het alleen niet dus het komt wat veraf over!
    De rondleiding door het Palau duurt niet zo lang maar is wel uniek. Er is voor een hapje en drankje gezorgd. Al met al leuke ervaring.

Laat een review achter