Proeverij van Valenciaanse producten

Op het gebied van gastronomie en lokale producten ben je in Valencia helemaal op de juiste plek. Ambachtelijk bierbrouwerijen, een mooie wijnstreek, authentieke bakkerijen en in de stad vind je zelfs landbouw! Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over typisch Valenciaanse producten en die natuurlijk ook te proeven? Dan is een proeverij van Valenciaanse producten zeker een aanrader.

Valenciaanse heerlijkheden

Wist je dat er in de regio Valencia een aantal gave bodega’s te vinden is waar je vooral goede rode en mousserende wijn kunt vinden? En het leuke is, dat de mousserende wijn in dit gebied ‘Cava’ genoemd mag worden. De Valenciaanse tomaat is zeer populair onder de lokale bevolking en staat op bijna iedere kaart van restaurants met een traditionele keuken. Verder vind je in de Comunidad Valenciana (regio Valencia) een variëteit van olijven (waar ook heerlijke olijfolies van worden gemaakt). Jijona staat bekend om zijn turrón (soort nougat), Villajoyosa om de ‘Valor’ chocolade en laten we vooral niet de kaas, rijst en de sinaasappels vergeten. Maar er is nog zoveel meer!

Proeverij

Tijdens de proeverij van Valenciaanse producten ontdek je een deel van de basis van de gastronomie van de regio Valencia. Je komt niet alleen meer te weten over producten uit de streek maar je kunt ook een verscheidenheid van lekkernijen proeven. Graag nemen we je mee op ‘gastronomische reis’ door de Comunidad Valenciana door middel van het proeven van een variëteit van producten uit deze regio.

Idee

Combineer een fietstour door de stad Valencia met een proeverij van Valenciaanse producten! Zo krijg je niet alleen een eerste indruk van de bezienswaardigheden, gezellige pleintjes, leuke restaurants, bijzondere boetiekjes, maar proef je ook echt een ‘stukje Valencia’. Hoe lekker is het om na een fietstour even bij te komen met wat lokale heerlijkheden. En natuurlijk kun je ook direct vragen in welke winkeltjes, op welke markten en in welke restaurants je terecht kunt voor nog meer lekkere producten en gerechten.

Duur en kosten

Duur: ongeveer 1,5 uur
Prijs proeverij + fietstour: €58 per persoon (i.p.v. €65,50 per persoon)
Prijs: € 37,50 per persoon
Inclusief: Nederlandstalige gastronomisch expert & proeverij van 6 Valenciaanse producten

Tijd

Starttijd: informeer naar de mogelijkheden

Overig

– Een proeverij gaat door bij een minimaal aantal deelnemers van 8 personen.
– Wil je liever alleen met jouw groep genieten van een privé proeverij? Neem dan contact met ons op en we informeren je graag over de mogelijkheden!
– Heb je specifieke wensen wat betreft het proeven van producten uit Valencia? Dan horen we het graag. We kunnen namelijk ook een privé proeverij op maat bieden met daarin bijvoorbeeld meer de nadruk op cava, turrón, bier of een ander product.

Hoe boek je een proeverij van Valenciaanse producten van Verrassend Valencia?

– Telefoon: (0034) 644384403
– E-mail: info@verrassendvalencia.nl
– Onderstaand contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht