Thema Gidsen

In Valencia (en eigenlijk in heel Spanje) zijn er veel feestdagen. De Spanjaarden houden wel van een feestje. Feestdagen worden dan vaak goed volgepland met activiteiten, muziek en bijzondere tradities. Om jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat er allemaal te doen is in Valencia tijdens deze feestdagen, heeft Verrassend Valencia thema gidsen. In deze thema gidsen staan uitvoerig programma’s beschreven en wat je allemaal kan ondernemen in Valencia enheel veel verrassende tips. Daarnaast zijn er ook Thema Gidsen en Routes die niks met feestdagen te maken hebben en die je het hele jaar door kan gebruiken!

Wintermagazine

In het Verrassend Valencia wintermagazine word je helemaal op de hoogte gebracht wat je in de wintermaanden (december t/m februari) in Valencia kan doen. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan Kerst, Oud & Nieuw en Driekoningen. Deze drie feestdagen zijn groots in Valencia en tijdens deze dagen zijn er extra activiteiten gepland. Verder vind je in de gids informatie over kerstmarktjes, kerstbomen, schaatsbanen en nog veel meer winterse activiteiten. Hoogstwaarschijnlijk geen witte feestdagen, maar wel heel veel te doen en een lekker zonnetje! Daarbij krijg je ook veel leuke tips mee voor een hapje, drankje en feestje in de wintermaanden. Meer informatie vind je op de pagina Wintermagazine.

Fallasgids (eind februari – 19 maart)

Hét grootste feest van Valencia heet Las Fallas. Duizenden mensen komen op de stad af om dit bijzondere feest bij te wonen. Vanaf eind februari begint de feestvreugde al op gang te komen, maar de grootste feestactiviteiten vinden van 15 t/m 19 maart plaats. Het ‘vuurfeest’ staat bekend om vuurwerk, immens grote poppen (veelal met politieke achtergrond), lekkernijen en bijzondere klederdracht. In de Fallasgids lees je hier uitgebreid over. Daarnaast krijg je een up to date programma, veel handige tips en lees je wat een echte Fallas fan van het feest vindt. Lees meer op de pagina Fallasgids.

Fallasrondleiding2

Gastronomisch Valencia gids

Wat is er fijner dan genieten van de gastronomische diversiteit in Valencia? Geniet van een overheerlijke authentieke paella, tapas om je vingers bij af te likken, gave lunchspots en ontbijtspots waar de locals graag zelf heen gaan. In de Gastronomisch Valencia gids vind je de lekkerste, leukste, meest unieke en populairste (onder de locals) restaurantjes en barretjes van Valencia en ook leuke achtergrondinformatie over de eetcultuur van Valencia! Kijk hier voor meer informatie.

Semana Santa Gids (rond de Paasdagen)

De Paasdagen worden in Spanje ietwat anders gevierd dan dat je misschien gewend bent. Grote kruizen die door de straten gaan, processies en nachtelijke activiteiten. Klinkt misschien iets anders dan paaseieren verstoppen en een Paasontbijtje. Desalniettemin is het super interessant om tijdens je bezoek iets van de Spaanse tradities mee te maken. Rond de Paasdagen wordt hier Semana Santa gevierd, de Heilige Week, dus vol met processies en andere activiteiten. In Valencia vinden de activiteiten in de wijk rondom de haven en het strand plaats. Wat er allemaal precies plaats gaat vinden, een up to date agenda, achtergrondinformatie en overige leuke tips voor in Valencia tijdens Semana Santa, vind je in de Semana Santa Gids.

Street Art Route (gehele jaar door)

De Street Art Route neemt je mee door de wijk El Carmen. Deze wijk ligt boven het centrum en staat bekend om haar gezelligheid, gastronomie én kunst! Smalle steegjes zijn bespoten, rolluiken van winkeltjes zijn beschilderd en nog veel meer verrassende kunst kom je in deze wijk tegen. De Street Art Route komt langs de meest gekleurde spots van El Carmen, geeft meer informatie over het kunstwerk en de artiest. Natuurlijk stop je tussendoor ook bij leuke winkeltjes en lekkere spots voor een hapje en drankje. Lees meer over de Street Art Route.

Comments are closed.