Weer in Valencia

Ben jij van plan om Valencia te bezoeken? Hoogstwaarschijnlijk wil jij dan graag weten wat voor weer het zal zijn tijdens jouw vakantie. Op deze pagina vind je meer informatie over het weer in Valencia.

Temperatuur

De temperatuur in Valencia is over het algemeen zeer aangenaam. Valencia beschikt over een gemiddelde temperatuur van 18,7 graden en 154 dagen per jaar ligt de temperatuur zelfs boven de 25 graden. Gedurende de warmste maanden van het jaar, juli en augustus, is er vaak nog een zacht briesje waardoor het goed vertoeven is in de stad of op het strand. In de wintermaanden is het wel koud, maar vriest het niet en de zon laat zich toch vaak zien, waardoor gedurende de wintermaanden regelmatig, overdag, zonder jas van de zon kan worden genoten. Het prettige aan Valencia is dat het gemiddeld warmer is dan bijvoorbeeld in het noorden van Spanje in steden als Barcelona en San Sebastian. Maar in de zomermaanden wordt het niet zo heet als in de regio Andalusië, in steden zoals Sevilla en Cordoba.

weerbanner2

Zon

Valencia beschikt over een hoog gemiddeld aantal zonuren. Niet alleen in de lente en in de zomer, maar ook in de herfst of in de winter schijnt de zon en is het lekker weer. In Valencia zijn er gemiddeld 87 onbewolkte dagen. Daarnaast zijn er gemiddeld 217 dagen waarop er wel wat wolken zijn, maar ook onbewolkte periodes. Het schijnt dat het gemiddeld slechts 58 dagen per jaar bewolkt is in Valencia. Kijk op de pagina Seizoenen voor meer informatie over de lente, zomer, herfst en winter in Valencia.

voordeelpakket-banner

Weersvoorspelling

Als je voor werk gaat of op vakantie gaat naar Valencia, dan wil jij vast weten wat de weersvoorspelling is tijdens jouw verblijf. Verschillende websites bieden weersvoorspellingen aan, maar lang niet alle zijn relatief goede sites. Daarnaast veranderen de voorspellingen vaak. Om toch enigszins een indruk van het lokale weer te krijgen in Valencia, kun je bijvoorbeeld kijken op:
– El Tiempo (Spaanse website)

Tips

  • Wil jij cultuur, lekker eten en shoppen combineren met een aangenaam klimaat met veel zonuren en een schoon en breed strand? Kies dan voor Valencia. Ook al heeft Valencia in de wintermaanden minder zonuren dan in de zomermaanden, nog steeds kan er volop worden genoten van de zon.
  • In het voorjaar, najaar en in de wintermaanden kan het soms lastig zijn om een zonnig terras in het centrum te vinden in Valencia vanwege de hoge gebouwen. Als je graag wat tips zou willen krijgen over een aantal zonnige terrassen in Valencia die vooral de Valencianen kennen, denk dan eens aan een privé tour.
  • Voor nog meer informatie over het klimaat van Valencia kan je kijken op onze pagina klimaat Valencia.

Comments are closed.