Pintxos workshop

Onderwerpen

Pintxos is een eeuwenoude traditie die oorspronkelijk uit het oude baskenland, Noord-Spanje, komt. Begin 20e eeuw begonnen cafés hun gasten kleine broodjes te geven en zo ontstonden de Pintxos. Tijdens de pintxos workshop leer je nog veel meer over deze geschiedenis, dus we vertellen niet teveel. Lijkt het jullie leuk om in teamverband met elkaar een competitie aan te gaan waarbij teams aan de slag gaan om de beste en lekkerste pintxo te maken? Dan is de pintxo workshop een aanrader!

Wat

Een workshop pintxos maken en meer! Tijdens de workshop dompel je je onder in de keuken van miniatuur. Eén van de chef-koks die gespecialiseerd is in het maken van pintxos vertelt je meer over de interessante geschiedenis van de pintxos en natuurlijk hoe ze worden gemaakt.

De opbouw van de workshop begint met een stukje geschiedenis en de culinaire achtergrond van de pintxo. Daarna krijg je uitleg over hoe je een echte Spaanse pintxo maakt en welke ingrediënten daarbij meestal gebruikt worden. Met al deze informatie op zak gaan jullie zelf koken in de wereld van miniatuur. Een leuk onderdeel bij deze workshop is het wedstrijdelement. In teams ga je namelijk de beste pintxo proberen te maken en na afloop bepaald de chef-kok wie gewonnen heeft. 

Waar

De workshop wordt gegeven op een centrale locatie in één van de beste pintxosbars van Valencia. Deze pintxosbar weet dus wel hoe hij pintxos moet maken, ze staan namelijk ook bekend om hun authentieke Baskische keuken. De keuken waar de pintxos oorspronkelijk vandaan komen!

Kosten

Activiteit: Pintxos workshop
Prijs: €60,00 per persoon
Duur: 1,5 uur
Let op! De Pintxos workshop kan vanaf minimaal 20 personen geboekt worden.

Inclusief

  • Welkomst drankje en 3 pintxos
  • Workshop en pintxos competitie (inclusief alle ingrediënten)
  • Chef-kok die alles weet over het maken van pintxos en de geschiedenis

Waarom

  • Leuke ervaring
  • Je komt meer te weten over de achtergrond en het maken van pintxos (zo kan je misschien je familie en vrienden thuis weer verrassen met een nieuw Spaans gerechtje)
  • Gezellige, culinaire teambuilding activiteit

Idee

Lijkt het jullie lekker en leuk om aansluitend aan de pintxos workshop te gaan voor een baskische lunch/diner? Dat is zeker mogelijk! Je kan gaan voor nog meer pintxos met wat lekkere drankjes erbij of een variatie van gerechten van de baskische kaart. 

Hoe boek je de Pintxos workshop?

  • E-mail: info@verrassendvalencia
  • Telefoon: (0034) 613 281 461
  • Onderstaand contactformulier

Contactformulier