Klimmen in Valencia

Onderwerpen

Ben jij op zoek naar spannende klim-activiteiten in Valencia? In en rondom Valencia zijn er verschillende mogelijkheden om deze uitdagende sport zowel indoor als outdoor uit te kunnen oefenen. Op deze pagina geven we je tips voor de beste in- en outdoor klim locaties in Valencia en we zochten uit waar je de perfecte klimuitrusting kunt kopen. Zo ben je optimaal voorbereid om de klim te maken.

Indoor klimmen

Er zijn veel indoor klimhallen in Valencia, waardoor je ook met slecht weer sportief aan de slag kunt gaan! Niet alleen voor de fanatieke klimmer is dit een aanrader, ook voor een gezellig uitstapje met vrienden of familie kun je hier terecht.

NATURAL CLIMB

De klimlocatie Natural Climb ligt in de prachtige wijk Patraix . Deze locatie heeft zowel een indoor als een outdoor klimmuur, waardoor je hier met welk weer dan ook terecht kan. Ben je geen ervaren klimmer maar wil je het wel leren? Bij Natural Climb kun je op op drie verschillende niveaus klimmen, ook als je beginner bent. Ze begeleiden je graag zodat je bij elke klimtraining een niveautje hoger komt.  

Er is zeker nóg een uniek aspect die Natural Climb onderscheidt van de rest van de klim clubs in Valencia. Je hebt hier namelijk de mogelijkheid om te kunnen trainen op een precieze replica muur die gebruikt is tijdens de Olympische spelen in Tokyo 2020. Hoe gaaf is dat?!

 • Carrer dels Campaners 6
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 08:00 – 22:00 

LAIF CLIMBING GYM

Laif climbing gym is opgericht door een groep professionals op het gebied van sport en lichamelijke gezondheid. Zij streven allemaal naar hetzelfde doel, namelijk het creëren van een familie klimcentrum waar persoonlijke aandacht en kwaliteit centraal staan. De kernwaarden waar zij voor staan zijn: blijdschap, respect, teamwork en passie. Deze belangrijke kernwaardes zorgen ook voor een fijne sfeer binnen de club en eerlijk is eerlijk, wat is er nou fijner dan dat? 

Het boeken van een ticket kan makkelijk online via de agenda op hun website. Hier zie je gelijk hoeveel plekken er per dag beschikbaar zijn en welke lessen er op welke dag gegeven worden. Super makkelijk en overzichtelijk! Na een intensieve klimtraining kan een verfrissend drankje achteraf niet missen natuurlijk. Ook dat is hier mogelijk, er is een cafetaria waar je heerlijk tot rust kunt komen.

 • Carrer del Foc 16
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 10:30 – 14:30 en van 16.00 – 22:00 
  Vrijdag t/m zondag: 10:00 – 14:00 en van 17.00 – 21:00

Outdoor klimmen

Wil je ervaring opdoen met het klimmen of juist je niveau en kennis verbeteren? Voor elk niveau is er wel een klim-workshop beschikbaar. Dit kun je natuurlijk alleen doen, maar ook met je vrienden, familie of mede-klimmers. De provincie Valencia beschikt over mooie natuurgebieden, goede bergen en hoge rotsen voor elk niveau. Of je nou een workshop gaat volgen of met je eigen klimspullen aan de slag gaat ,we geven je graag tips!

ROCÒDROM

Je kan het je bijna niet voorstellen maar het is er toch echt: een outdoor klimmuur vlakbij het bruisende centrum van Valencia. Met maar liefst een hoogte van 9 meter en een oppervlakte van 160m2 is de Rocódromo Petxina dan ook de enige outdoor klimlocatie binnen de stad Valencia. De muur is op dinsdag, woensdag en donderdag van 19.00 tot 21.00 alleen beschikbaar voor professionals. Als non-professional kun je buiten deze tijden om een reservering maken via het e-mailadres op hun website.

 • Rocòdrom La Petxina, Complejo Deportivo Cultural Petxina
  Passeig de la Petxina 42
 • Website
 • Dinsdag t/m donderdag: 19:00 – 21:00

VALENCIA CLIMB

Bij Valencia climb heb je de mogelijkheid om cursussen te volgen op elk niveau. Of je nou de basisvaardigheden onder de knie wil krijgen of je niveau juist wil verbeteren, het is allemaal mogelijk bij Valencia Climb. Gelukkig hangt het niet van je niveau af of je de natuur in gaat, het maakt namelijk niet uit welke workshop je gaat volgen. Je beleeft deze hoe dan ook in de bergen van de provincie Valencia. Hoe spectaculair is dat?  

Zoals eerder benoemd, is er voor elk niveau wel een cursus te vinden. Goed om te weten, bij elke cursus zit een klimuitrusting inbegrepen én ben je verzekerd! Wel zo handig en veilig uiteraard. Het kantoor is gevestigd in Valencia, maar als je gaat klimmen ga je zoals eerder benoemd lekker de natuur in! Ze nemen je mee naar de mooiste plekjes en het zal zeker zorgen voor een onvergetelijke ervaring. 

ROCK CLIMBING VALENCIA

Bij Rock Climbing Valencia staat avontuur voorop. Hun motto is dan ook ‘Beleef een onvergetelijk avontuur en verleg je grenzen’. Je grenzen verleggen is zeker mogelijk tijdens één van de aangeboden workshops want je gaat namelijk gegarandeerd de natuur van Valencia in! Het is belangrijk om rekening te houden met de wisselende locaties, deze zijn namelijk afhankelijk van het aantal deelnemers. 

Bij Rock Climbing Valencia bieden ze verschillende soorten workshops aan op elk niveau. Denk hierbij aan een cursus sportklimmen, klassiek klimmen maar ook een cursus die voorbereiding geeft op de lange klim parcours. Uiteraard kan je nog even een kijkje op de website nemen om te zien welke cursussen zij nog meer aanbieden!

Klimmen voor kinderen

Op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen in Valencia? Ook voor de kids zijn er genoeg mogelijkheden om te klimmen en te klauteren en lekker sportief aan de slag te gaan.

HAPIK

Met 90 verschillende klimuitdagingen, 8 meter hoge muren en 2 verschillende circuits is dit hét speelparadijs voor kinderen van jong tot oud. Het is mogelijk om de kleintjes alleen op avontuur te sturen of juist een familieticket aan te schaffen om zo plezier te beleven met het hele gezin. Het park is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en heeft geen leeftijdslimiet.

Bij Hapik staat veiligheid voorop. Voordat er geklommen wordt, vindt er een briefing van 15 minuten plaatst waar alle regels worden uitgelegd en elke deelnemer zijn harnas geïnstalleerd krijgt. Na het klimmen even opladen? Hapik beschikt over een café met verschillende soorten drankjes, snacks en broodjes.

 • Plaça Alquería de la Culla 1
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 16:45 – 20:00
  Zaterdag t/m zondag: 10:45 – 14:00 en van 16:45 – 20:00

Winkels voor klimspullen

Als deze informatie je enthousiast heeft gemaakt om te gaan klimmen heb je natuurlijk wel de perfecte uitrusting nodig om de top van de berg (of indoorberg) te kunnen beklimmen. Gelukkig zijn er in Valencia genoeg winkels waar je de juiste outfit kunt scoren.

VENTS

Vents is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met klimmen. Van klimschoenen tot aan backpacks, ze zijn van alles voorzien. Het voordeel aan deze winkel is dat ze zowel een webshop hebben als een fysieke winkel in Valencia. Wil je dus je nieuwe schoenen passen voordat je ze bestelt, dan is dat geen probleem!

 • Carrer de l’Actor Mora 23
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 13:00 en van 16:30 – 20:00
  Zaterdag: 10:00 – 14:00

DECATHLON

Een tripje naar de Decathlon is gelukkig zó gedaan: met maar liefst drie verschillende locaties verspreid over heel Valencia, is er altijd wel ééntje in de buurt. Deze winkel beschikt over alles wat je nodig hebt om te starten met klimmen. Bestel hier gemakkelijk online of ga langs in de winkel! 

 • Decathlon City València
  Carrer de Ciril Amorós 62
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 09:30 – 21:30
  Zaterdag: 09:30 – 22:00
 • Bevindt zich het winkelcentrum in Mercat de Campanar 
  Avinguda de Tirso de Molina 16
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 21:30
  Zaterdag: 09:00 – 22:00
 • Decathlon Alfafar 
  Edificio, Carrer del Consulat del Mar
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 21:30
  Zaterdag: 09:00 – 22:00
 • Website

Tips

 • Buiten het klimmen om zijn er nog veel meer sportieve activiteiten te beleven rondom Valencia! Neem een kijkje op deze pagina voor nog meer leuke ideeën
 • Wat veel mensen niet weten is dat er rondom Valencia heel veel mooie klimroutes zijn. Valencia beschikt namelijk niet alleen over prachtige stranden maar heeft ook een mooi natuurgebied met verschillende klim mogelijkheden!