Wijnexcursie

Wist je al dat ten westen van de stad Valencia de wijnregio Requena en Utiel ligt? Als je een echte wijnliefhebber bent en het je leuk lijkt om een Valenciaanse bodega te bezoeken tijdens jouw verblijf in Valencia, dan is een wijnexcursie natuurlijk wel echt een aanrader! Tijdens een wijnexcursie bezoek je een bodega van de provincie Valencia, hoor je meer over het proces van wijn maken en proef je natuurlijk wat typisch Valenciaanse wijnen! De wijnexcursie vindt plaats op eigen gelegenheid. Verrassend Valencia kan wel voor jou een Valenciaanse wijnproeverij organiseren!

Wijnexcursie naar Bodega Pago Tharsys

Bodega Pago Tharsys ligt in de wijnstreek rond Utiel en Requena, op ongeveer anderhalf uur rijden van Valencia. De bodega bevindt zich in een mooi, authentiek gebouw uit de negentiende eeuw. Het wijnlokaal is gelegen in een groen paradijs van meer dan 300 hectare wijngaard. De vierde generatie van de familie beheert op dit moment de bodega. Aan de voet van de wijngaard herbergt de ondergrondse tonkamer ongeveer 15.000 Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.

Tijdens een wijnexcursie bij Pago Tharsys ga je meestal eerst tussen de wijnvelden door naar de antieke bodega waar vroeger de wijn werd gemaakt. Daarna zie je de moderne installatie waar tegenwoordig de wijn wordt gemaakt. Aansluitend kun je natuurlijk heerlijke wijnen proeven waarbij je uitleg krijgt over de wijnen en het productieproces.

Mogelijkheden rondleiding

Je kunt bij bodega Pago Tharsys drie verschillende rondleidingen boeken. De een is wat uitgebreider dan de ander.

 1. Rondleiding Descubrimiento: deze rondleiding duurt één uur en is inclusief de locaties zoals hierboven beschreven. Daarnaast proef je één glas cava, één glas wijn en een hapje. Deze rondleiding kost 9 euro per persoon.
 2. Rondleiding Premium: deze rondleiding duurt één uur en twintig minuten en is inclusief de locaties zoals hierboven beschreven. Daarnaast proef je één glas witte wijn D.O Utiel-Requena, één glas rode wijn D.O Pago en één glas cava Millésime of cava Cerámica en een hapje. Deze rondleiding kost 11 euro per persoon.
 3. Rondleiding Técnica con enólogo: deze rondleiding duurt twee uur en is inclusief de locaties zoals hierboven beschreven. Je wordt vergezeld door een oenoloog. Dit is iemand die zich bezighoudt met de biochemische aspecten van het maken van wijn. De oenoloog vertelt uit eerste hand de manier van wijnbouw en de productie van de wijnen en cava’s. Daarnaast proef je vier glazen wijn of cava van Pago de Tharsys en een hapje. Deze rondleiding kost 17 euro per persoon.

Leuke weetjes

 • Je kunt ook overnachten in het landhuis bij Pago de Tharsys. Een goed idee als je lekker van de drankjes tijdens de wijnexcursie wilt genieten en niet meteen erna terug wilt rijden naar Valencia.
 • Natuurlijk kun je de heerlijke wijnen van Pago de Tharsys ook online bestellen via hun website!

Praktische informatie

 • Locatie bodega Pago Tharsys: Paraje Fuencaliente s/n Carretera, N-III, KM 274, 46340
 • Kosten rondleiding: afhankelijk van het type rondleiding (zie hierboven) tussen de 9 en 17 euro
 • Duur rondleiding: afhankelijk van het type rondleiding (zie hierboven) tussen de één en twee uur
 • Reserveren: het reserveren van de rondleiding en wijnproeverij kun je gemakkelijk zelf doen door een mailtje te sturen naar bodega@pagodetharsys.com of te bellen met +34962303354
 • Vervoer: Denk eraan dat het ongeveer anderhalf uur rijden is vanuit Valencia naar de bodega. Je bent vaak wel een hele dag kwijt aan een bodegabezoek of wijnexcursie. Het vervoer is op eigen gelegenheid.
 • Meer informatie: website van Pago Tharsys

Valenciaanse wijnproeverij

Wil je wel genieten van die heerlijke wijnen, maar heb je geen zin om hiervoor een halve dag te reizen? Dan hebben we de perfecte oplossing voor je: de Valenciaanse wijnproeverij! De wijnproeverij vindt in de stad Valencia plaats en dat betekent dat je voor en na de wijnproeverij meteen in het centrum bent, mocht je ergens lekker willen gaan eten.

Tijdens de wijnproeverij in Valencia ga je vier verschillende Valenciaanse wijnen proeven. Onze enthousiaste Nederlandstalige local met een passie voor wijnen vertelt je ondertussen natuurlijk alles over de wijnregio in Valencia en de bijhorende wijnen. We vertellen je leuke en historische weetjes over wijnen uit Spanje en Valencia en we schenken aandacht aan de combinatie van wijn en spijzen. 

De Valenciaanse wijnproeverij vindt plaats in de bohemian wijk Cánovas. De perfecte plek om voor of na de wijnproeverij lekker te gaan eten of nog een drankje te doen. Ook de wijken Ruzafa en Ciutat Vella (het centrum) zijn op loopafstand vanaf het wijnlokaal.

Praktische informatie Valenciaanse wijnproeverij

 • Prijs per persoon: €35,00
 • Duur: 1,5 uur
 • Inclusief:
  • Proeven van 4 Valenciaanse kwaliteitswijnen
  • Nederlandstalige local met een passie voor wijn
  • Bij iedere wijn een bijpassend hapje
  • Tips voor plekken waar je na de wijnproeverij nog een goed glas wijn kan drinken of lekker kunt lunchen of dineren
 • Handig om te weten: je kunt de wijnproeverij reserveren met een groep vanaf 8 personen.

Vraag direct meer informatie aan of reserveer een Valenciaanse wijnproeverij!

 • Stuur een e-mail naar info@verrassendvalencia.nl.
 • Bel ons op (0034) 644384403.
 • Vul onderstaand contactformulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

1 COMMENTS

 1. Kiki en vriendinnen
  november 16, 2018 16:34 Beantwoorden

  Heel erg leuk om echt meer te weten te komen over de wijnstreek in Valencia. Het was heerlijk om tussen de wijngaarden te wandelen en we waren allemaal bijzonder verrast door de wijnen tijdens de proeverij op de bodega. De lunch was lekker en heel erg gezellig. We zijn nu terug in nedrland en gaan nog even op zoek naar die ene heerlijke rode wijn van hoya de cadena

Laat een review achter