Wijnexcursie

Onderwerpen

Wist je al dat er in de regio van Valencia een heleboel wijn geproduceerd wordt? Als je een echte wijnliefhebber bent en het je leuk lijkt om een Valenciaanse bodega te bezoeken tijdens jouw verblijf in Valencia, dan is een wijnexcursie natuurlijk wel echt een aanrader! Tijdens een wijnexcursie bezoek je een bodega van de provincie Valencia, hoor je meer over het proces van wijn maken en proef je natuurlijk wat typisch Valenciaanse wijnen! Verrassend Valencia biedt verschillende wijn excursies aan.

Wijnexcursie naar Les Freses

Op een uur en een kwartier rijden van Valencia, aan de rand van het dorpje Jesús Pobre, middenin de prachtige natuur van Spanje, ligt een wijngaard genaamd ‘Les Freses’. De wijngaard was van oudsher een aardbeienboerderij, vandaar de naam. Inmiddels worden er de lekkerste wijnen gemaakt. Tijdens de wijnexcursie nemen we je mee naar de wijngaard, krijg je een rondleiding van een wijnexpert en proef je drie verschillende wijnen. Daarna serveren we een lichte lunch, genieten we nog even van het uitzicht en nemen we jullie weer mee terug naar Valencia. 

Duur: ongeveer 6 uur
Prijs: vanaf €85,00 per persoon, afhankelijk van het aantal personen
Inclusief: 

 • Busvervoer heen en terug vanaf Valencia
 • Rondleiding over de wijngaard in het Engels
 • Wijnproeverij van 3 verschillende wijnen
 • Lunch inclusief 2 tapas, paella en een dessert

De wijnexcursie kan geboekt worden vanaf 8 personen. 

Wijnexcursie naar Bodega Pago Tharsys

Bodega Pago Tharsys ligt in de wijnstreek rond Utiel en Requena, op ongeveer een uur rijden van Valencia. De bodega bevindt zich in een mooi, authentiek gebouw uit de negentiende eeuw. Het wijnlokaal is gelegen in een groen paradijs van meer dan 300 hectare wijngaard. De vierde generatie van de familie beheert op dit moment de bodega. Aan de voet van de wijngaard herbergt de ondergrondse tonkamer ongeveer 15.000 Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.

Tijdens een wijnexcursie bij Pago Tharsys ga je meestal eerst tussen de wijnvelden door naar de antieke bodega waar vroeger de wijn werd gemaakt. Daarna zie je de moderne installatie waar tegenwoordig de wijn wordt gemaakt. Aansluitend kun je natuurlijk heerlijke wijnen proeven waarbij je uitleg krijgt over de wijnen en het productieproces.

Een excursie naar Bodega Pago Tharsys kan op maat samengesteld worden, afhankelijk van jullie wensen. De duur en kosten variëren van de wensen. Neem contact met ons op via info@verrassendvalencia.nl om jouw wijnexcursie samen te stellen.

Leuke weetjes

 • Je kunt ook overnachten in het landhuis bij Pago de Tharsys. Een goed idee als je lekker van de drankjes tijdens de wijnexcursie wilt genieten en niet meteen erna terug wilt rijden naar Valencia.
 • Natuurlijk kun je de heerlijke wijnen van Pago de Tharsys ook online bestellen via hun website!

De wijnexcursie kan geboekt worden vanaf 8 personen. 

Spaanse wijnproeverij

Wil je wel genieten van die heerlijke wijnen, maar heb je geen zin om hiervoor een halve dag te reizen? Dan hebben we de perfecte oplossing voor je: de Spaanse wijnproeverij! De wijnproeverij vindt in de stad Valencia plaats en dat betekent dat je voor en na de wijnproeverij meteen in het centrum bent, mocht je ergens lekker willen gaan eten.

Tijdens de wijnproeverij in Valencia ga je vier verschillende Spaanse wijnen proeven en uiteraard mag een Valenciaanse wijn niet ontbreken. Onze enthousiaste Nederlandstalige local met een passie voor wijnen vertelt je ondertussen natuurlijk alles over de wijnregio’s in Spanje en de bijhorende wijnen. We vertellen je leuke en historische weetjes over wijnen uit Spanje en Valencia en we schenken aandacht aan de combinatie van wijn en spijzen. 

De Spaanse wijnproeverij vindt plaats in de wijk Ruzafa. De perfecte plek om voor of na de wijnproeverij lekker te gaan eten of nog een drankje te doen. Ook de wijken Canóvas en Ciutat Vella (het centrum) zijn op loopafstand vanaf het wijnlokaal.

Praktische informatie Spaanse wijnproeverij

 • Prijs per persoon: €45,00
 • Duur: 1,5 uur
 • Inclusief:
  • Proeven van 4 Spaanse kwaliteitswijnen
  • Nederlandstalige local met een passie voor wijn
  • Bij iedere wijn een bijpassend hapje
  • Tips voor plekken waar je na de wijnproeverij nog een goed glas wijn kan drinken of lekker kunt lunchen of dineren
 • Handig om te weten: je kunt de wijnproeverij reserveren met een groep vanaf 8 personen.

Vraag direct meer informatie aan of reserveer een Valenciaanse wijnproeverij!

 • Stuur een e-mail naar info@verrassendvalencia.nl.
 • Bel ons op (0034) 613 281 461
 • Vul onderstaand contactformulier in.