Oud & Nieuw

Wanneer jij in Valencia bent tijdens of rondom Oud & Nieuw is het handig om van te voren te weten waar de leukste feestjes zijn, het beste eten en wat voor leuks er allemaal te doen is in Valencia.

Tradities

Traditie is om op Oudejaarsavond om klokslag 0.00 uur, iedere slag (twaalf slagen) een druif te eten. Dit schijnt geluk te brengen. Gedurende ‘Nochevieja’ zijn er verschillende restaurants die speciale menu’s aanbieden en ook worden in vele bars/discotheken/restaurants feesten georganiseerd. Verrassend Valencia heeft een overzicht opgesteld van een aantal mogelijkheden, maar houd in gedachte dat veel restaurants niet over een website beschikken. Als je een bepaalde voorkeur voor een bepaald type restaurant hebt, kun je natuurlijk altijd bij het restaurant informeren of er een oudejaarsmenu is. Gek op rotjes, tolletjes, mooie vuurpijlen en ander vuurwerk? Hiervoor hoef je (helaas) niet naar Valencia te komen, om 0.00 uur zal je weinig/niks de lucht in zien gaan. Valencianen zijn dol op vuurwerk en het hele jaar door knallen ze er dan ook lekker op los maar niet met oudjaarsavond.

Restaurants

Wij zijn alweer druk bezig met ons jaarlijkse Wintermagazine en binnenkort komt deze weer uit! Hierin vind je de actuele agenda van de winter in Valencia, de beste restaurants tijdens Kerst, bruisende uitgaansspots voor Oud & Nieuw en al het andere dat het bruisende Valencia te bieden heeft tijdens de winter. Stuur alvast een mailtje naar info@verrassendvalencia.nl en dan krijg je bericht wanneer het Wintermagazine af is!

Bars/discotheken/feesten

In verschillende discotheken worden gave feesten georganiseerd tot in de late uurtjes. De Spanjaarden houden wel van een feestje! Handig om in gedachte te houden, is dat veel feesten in discotheken vanaf middernacht pas van start gaan. Sinds een aantal jaar wordt er ook een feest georganiseerd op het Plaza Ayuntamiento, het gemeentehuisplein. In de afgelopen jaren was er een DJ en een kleine vuurwerkshow. Bekijk het Wintermagazine of er in 2019 ook een feest wordt georganiseerd op het plein of houd onze Facebook-pagina in de gaten.

oud-en-nieuw

1 januari

Natuurlijk is het wel zo leuk om er op 1 januari ook een gezellige dag van te maken. Er zijn een aantal restaurants die een uitgebreid lunchnieuwjaarsmenu aanbieden en er is ook nog genoeg te doen. Ook hierover kun je ook meer informatie vinden in het Wintermagazine.

Tips

  • Misschien leuk om in gedachte te houden, is dat de Spaanse dames ervan houden om zich feestelijk aan te kleden tijdens feestjes.
  • Bij sommige discotheken is het goedkoper om een paar weken van tevoren al kaarten voor een feest te kopen dan vlak voor aanvang van het feest. En ook niet onbelangrijk, sommige feesten kunnen zo populair zijn dat deze snel zijn uitverkocht.
  • Benieuwd wat er nog meer te doen is in Valencia rond deze periode? Kijk dan op de pagina Winter in Valencia!

Comments are closed.