Coworking

Nieuwe sociale contacten opdoen, kennis delen en niet meer afgeleid worden door dingen die thuis nog gedaan moeten worden… coworking it is! En het goede nieuws is dat dit ook in Valencia kan. Ben je dus eigen ondernemer, student of freelancer en op zoek naar een geschikte plek om te werken of te studeren? In Valencia zit je helemaal goed als digital nomad!

Coworking: werken waar, wanneer en met wie je maar wilt

Coworking is het nieuwe werken. Maar waarom coworking nou zo populair is? De laatste jaren starten steeds meer afgestudeerden een eigen bedrijf of zoeken naar creatieve banen in start-ups. Dit maakt het mogelijk om jezelf makkelijk te verplaatsen en te werken waar je maar wilt. Coworking heeft nog meer voordelen. Zo is het goedkoper je kantoor te delen met anderen, gemakkelijker nieuwe relaties op te bouwen, kennis te delen en niet meer afgeleid te worden thuis door bijvoorbeeld de was die je nog moet opvouwen. De trend gaat zelfs zo ver dat co-living ook zijn intrede heeft gemaakt waarbij jonge professionals door middel van samenleven hun kennis, ervaring en expertise delen.

Coworking spots

Benieuwd naar dé ultieme coworking spots in Valencia? Hieronder hebben we drie perfecte locaties voor je op een rijtje gezet.

Coworkinside

Deze flexwerklocatie bevindt zich in hartje centrum van Valencia. De ruimte biedt uitstekende werkomstandigheden door de rustige uitstraling en het vele licht dat naar binnenvalt. Voor de inrichting is veel gebruik gemaakt van witte meubelen en glas wat zorgt voor een strak en opgeruimd geheel. Je hebt er open ruimtes, maar ook werkplekken die zijn afgeschermd voor wanneer je behoefte hebt aan wat privacy. Verder kun je gebruik maken van supersnel internet, verschillende vergaderruimtes, een geheel ingerichte keuken, printers en kopieerapparaten en een privé parkeerplaats.

Locatie
Carrer del Mestre Clavé 1
46001 València
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00-21.00 uur

Prijs
€195,00 inclusief BTW voor 24 uur

Garage Coworking

In de wijk El Carmen vind je Garage Coworking. Deze cowork-plek is er eentje waar je je snel thuis en onderdeel van de ‘familie’ voelt. Rust, veiligheid, motivatie en bovenal goede vibes: dit is hoe Garage Coworking zichzelf graag omschrijft. Je kunt er kiezen uit een tafel ‘A’ pakket en een tafel ‘B’ pakket inclusief allerlei bijbehorende faciliteiten. Het verschil tussen deze twee pakketten is dat je bij de eerste beschikt over de ruimte met het meeste licht en altijd toegang hebt tot de vergaderzalen. Bijzonder aan deze cowork-plek is dat het 24/7 geopend is. Verder kun je gebruik maken van prima internet, verschillende vergaderzalen, een relaxzone, een barretje en zelfs een dakterras. Je vraagt je misschien af, zou je nog wel naar huis gaan met zo’n heerlijke werkplek als deze?!

Locatie
Carrer del Moro Zeit 11
46001
Website

Openingstijden
24 uur per dag, 7 dagen per week

Prijs
Tafel ‘A’: €175,00 per maand
Tafel ‘B’: €145,00 per maand
Vergaderzaal: €15,00 per uur

Mosaico

Mosaico vind je heel centraal gelegen op één van de bekendste en belangrijkste pleinen van Valencia, namelijk Plaza Ayuntamiento. De naam Mosaico refereert naar de bijzondere inrichting van de ruimtes, die namelijk elk een verschillende mozaïekvloer hebben. Deze cowork-plek beschikt over een uitstekende wifi-verbinding, een workshopruimte, verschillende gedeelde ruimtes met printers, projectors en televisies, twee vergaderzalen, een keuken, happy hour en voor de coffee lovers, heerlijke koffie. Naast coworking-plekken biedt Mosaico ook verschillende events aan als WordPress cursussen, Photoshop workshops en Spaanse lessen. Ook kun je er catering reserveren en zelfs even tafelvoetballen wanneer je toe bent aan een korte pauze!

Locatie
Plaza Ayuntamiento 7
46002
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.30-20.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Prijs
Kleine zaal (maximaal 6 personen):
€10,00 per uur
€45,00 halve dag
€85,00 hele dag

Grote zaal (maximaal 12 personen):
€20,00 per uur
€85,00 halve dag
€150,00 hele dag

Tips

– Valencia beschikt over nog meer fijne spots om te werken. Denk daarbij aan barretjes als Ubik, Starbucks en Federal café.
– Valencia is een perfecte stad om inspiratie op te doen en je ideeën verder te ontwikkelen. Omdat Valencia op sommige gebieden nog wat achterloopt, is het een stad met veel kansen voor ondernemers!
– Hier in Spanje werkt men echt om te leven. Het is dus erg fijn om in deze sfeer te werken en deze vibe mee te pakken en te beleven.
– Vaak zijn cowork-plekken al van alle gemakken voorzien. Mocht je toch nog apparatuur voor jezelf willen aanschaffen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe laptop of tablet, dan kun je terecht bij winkels als de Mediamarkt of een Apple Store.
– Is je telefoon of laptop stuk? Bij winkels als Top Pantilla, Doctor Manzana, PCBox Valencia en PC Práctico kun je terecht voor reparatie.
– In de stad vinden er af en toe ook verschillende netwerkborrels plaats waar je nieuwe contacten op kunt doen of misschien wel de perfecte zakenpartner kunt vinden. Een voorbeeld is de Nederlandse Zakenkring die maandelijks borrels organiseert in verschillende barretjes in Valencia. Ook zijn er verschillende Facebook-groepen zoals ‘Expats in Valencia’ of ‘Expats World Valencia’ waar soms ook interessante dingen worden gepost.
– Altijd al gedroomd van een eigen onderneming? Op deze website vind je vele handige tips!
– Ben je van plan om langer te blijven in Valencia? Op deze pagina vind je allerlei informatie en handige tips over wonen in Valencia.