3 dagen Valencia

Inspiratie opdoen voor een verrassend tripje naar Valencia? Om een idee te krijgen van wat er allemaal te doen en te zien is hebben we een 3 dagen programma opgesteld.

Dag 1 – Centrum

Het historische centrum van Valencia is zeker de moeite waard om te verkennen en omdat het centrum vrij compact is, is wandelen het leukst! Juist de verrassende verhalen achter bezienswaardigheden, gezellige terrassen/barretjes en mooie winkeltjes zijn het ontdekken waard. Twee ideetjes om het centrum te verkennen:

1) Cultuurhistorische wandelroute

(€ 7,50 – PDF)
Ontdek je graag de stad op eigen gelegenheid en zou je wat meer achtergrondinformatie met betrekking tot de geschiedenis, kunsthistorische details en de cultuur van Valencia willen meekrijgen? Dan is de Cultuurhistorische wandelroute door het centrum, die door kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk is samengesteld, een aanrader. Voor meer informatie kan je kijken op Cultuurhistorische wandelroute.

voordeelpakket-banner

2) Stadswandeling met gids

(€ 20 per persoon, 2,5 uur, incl. 1 drankje, minimaal 8 personen)
Lijkt het je leuk om met een enthousiaste Nederlands sprekende gids op pad te gaan en juist de verrassende verhalen, gezelligste tapasbars en nog veel meer leuks te ontdekken? Kies dan voor een stadswandeling met officiële gids. Kijk voor meer informatie op Stadswandeling.

Dag 2 – Ruzafa & Canovas

Net buiten het centrum (aan de rand) liggen de artistieke opkomende wijk Ruzafa en de trendy en hippe wijk Canovas. Als je op dag 2 deze wijken verkent dan kan je gedurende de rest van je/jullie verblijf in Valencia profiteren van de tips qua populaire restaurantjes, mooie terrassen, gezellige barretjes en leuke boetiekjes.
Twee ideetjes om de wijken Ruzafa & Canovas te beleven:

1) Wandelroute door Ruzafa & Canovas

(€ 7,50 – PDF)
Rondstruinend langs vintage winkeltjes, gezellige terrassen en artistieke concepten in de wijk Ruzafa op je eigen gemak. Daarna op naar Canovas om een lekker restaurant en/of authentieke tapasbar op te sporen. Naast gastronomische tips kom je ook langs een aantal minder bekende bezienswaardigheden en leer je de twee populaire wijken kennen. Lijkt je dat leuk? Kies dan voor de Wandelroute Ruzafa & Canovas.

2) Rondleiding door Ruzafa & Canovas met gids

(€ 22,50 per persoon, 1 drankje + proefverrassing, minimaal 8 personen)
Met een enthousiaste Nederlandssprekende gids, die zelf in de wijk Ruzafa woont en veel in Canovas werkt, ben je in ieder geval verzekerd van de meest up-to-date informatie en de leukste tips. Voor meer informatie kan je kijken op Rondleiding Ruzafa & Canovas.

Banner 3 Banner 4

Dag 3 – Turiapark, Ciudad de las Artes y de las Ciencias & de haven + strand

Het is zeker de moeite waard om een wandeling of fietstocht te maken door het uitgestrekte Turiapark. Zoveel gezelligheid, terrassen, speeltuinen, fonteinen een diversiteit aan bloemen, bomen en planten en meer.
Denk je aan Valencia, dan komt bij veel mensen al snel het beeld van de Ciudad de las Artes y de las Ciencias boven (die moderne gebouwen in het park). Leuk om net wat meer over deze futuristische gebouwen te weten te komen.

¡Vamos a la playa! Heerlijk relaxen op het strand, wegdoezelen in de kussens van de populairste loungebarretjes of een lekker hapje eten tussen de locals.
Twee ideetjes om het Turiapark, stad van kunst en wetenschap, de haven en het strand te ontdekken:

1) Fietstour (of fietsroute)

(€ 28,00, 3 uur met proefverrssing, minimaal 8 personen OF € 7,50 – PDF)
Ga met Koen, Jessica, Kris of Lisa op stap. Op de fiets ontdekken jullie verrassend Valencia. Tussendoor strijken jullie neer bij een gezellig terras voor een drankje én voor persoonlijke tips voor de rest van je verblijf. Met de fietstour zie je in korte tijd veel van Valencia. Liever op eigen ritme door het Turia park, langs de Ciudad de las Artes y de las Ciencias, langs de haven tot aan het strand. Een relaxte manier om veel te zien en onderweg zijn er genoeg leuke plekken voor een drankje of een heerlijke lunch. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op Fietsroute.

Voordeel Pakket (€ 29,50)

Wil je helemaal niks missen en naast de wandel- en fietsroutes ook wat meer te weten komen over andere bezienswaardigheden, ontbijtspots, populaire restaurants onder de Valencianen en nog veel meer? Kies dan voor het Voordeel Pakket! Het pakket is inclusief de volgende (PDF) routes + E-book:
• Wandelroute centrum
• Wandelroute Ruzafa & Canovas + route kroegentocht
• Fietsroute Valencia stad
• Fietsroute Albufera
• E-book + plattegrond
• Gastronomische Gids

Het Voordeel Pakket kan je via onze shop bestellen!

Tips

• Lijkt het je leuk om met een enthousiaste Nederlands sprekende gids de minder bekende spots in Valencia te ontdekken, maar ben je niet zo van de groepen? Kies dan voor een privé tour.
• Vind je het fijn om een fysieke reisgids op zak te hebben? Dan is de gedrukte Verrassend Valencia reisgids een idee, op A5 formaat.

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Laat een review achter