3 dagen Valencia

Onderwerpen

Inspiratie opdoen voor een verrassend tripje naar Valencia? Om een idee te krijgen van wat er allemaal te doen en te zien is hebben we een 3 dagen Valencia programma opgesteld. Van wandelen, tot fietsen, tot ideetjes om ergens een hapje of drankje te doen; laat je inspireren!

Dag 1 – Centrum

Het historische centrum van Valencia is zeker de moeite waard om te verkennen en omdat het centrum vrij compact is, is wandelen het leukst! Juist de verrassende verhalen achter bezienswaardigheden, gezellige terrassen/barretjes en mooie winkeltjes zijn het ontdekken waard. Twee ideetjes om het centrum te verkennen:

1. Cultuurhistorische wandelroute

Ontdek je graag de stad op eigen gelegenheid en zou je wat meer achtergrondinformatie met betrekking tot de geschiedenis, kunsthistorische details en de cultuur van Valencia willen meekrijgen? Dan is de Cultuurhistorische wandelroute door het centrum, die door kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk is samengesteld, een aanrader. Voor meer informatie kan je kijken op Cultuurhistorische wandelroute.

2. Stadswandeling met gids

Lijkt het je leuk om met een enthousiaste Nederlands sprekende gids op pad te gaan en juist de verrassende verhalen, gezelligste tapasbars en nog veel meer leuks te ontdekken? Kies dan voor een stadswandeling met officiële gids. Kijk voor meer informatie op Stadswandeling.

Dag 2 – Ruzafa & Canovas

Net buiten het centrum (aan de rand) liggen de artistieke wijk Ruzafa en de trendy en hippe wijk Canovas. Als je op dag 2 deze wijken verkent dan kan je gedurende de rest van je/jullie verblijf in Valencia profiteren van de tips qua populaire restaurantjes, mooie terrassen, gezellige barretjes en leuke boetiekjes. Twee ideetjes om de wijken Ruzafa & Canovas te beleven:

1. Wandelroute door Ruzafa & Canovas

Rondstruinend langs vintage winkeltjes, gezellige terrassen en artistieke concepten in de wijk Ruzafa op je eigen gemak. Daarna op naar Canovas om een lekker restaurant en/of authentieke tapasbar op te sporen. Naast gastronomische tips kom je ook langs een aantal minder bekende bezienswaardigheden en leer je de twee populaire wijken kennen. Lijkt je dat leuk? Kies dan voor de Wandelroute Ruzafa & Canovas.

2. Rondleiding door Ruzafa & Canovas met gids

Met een enthousiaste Nederlandssprekende gids, die zelf in de wijk Ruzafa woont en veel in Canovas werkt, ben je in ieder geval verzekerd van de meest up-to-date informatie en de leukste tips. Voor meer informatie kan je kijken op Rondleiding Ruzafa & Canovas.

Dag 3 – Turiapark, Ciudad de las Artes y las Ciencias & de haven + strand

In het 3 dagen Valencia programma mogen het Turia park en de Ciudad de las Artes y de las Ciencias niet ontbreken. Het is zeker de moeite waard om een wandeling of fietstocht te maken door het uitgestrekte Turiapark. Zoveel gezelligheid, terrassen, speeltuinen, fonteinen een diversiteit aan bloemen, bomen en planten! Denk je aan Valencia, dan komt bij veel mensen al snel het beeld van de Ciudad de las Artes y las Ciencias naar boven (het moderne gebouwencomplex in het park). Leuk om net wat meer over deze futuristische gebouwen te weten te komen. Twee ideetjes om het Turiapark, stad van kunst en wetenschap, de haven en het strand te ontdekken:

1. Fietstour (of fietsroute)

Ga met Benjamin, Joeska, Leonard of één van onze andere enthousiaste Nederlandstalige gidsen op stap. Op de fiets ontdekken jullie verrassend Valencia. Tussendoor strijken jullie neer bij een gezellig terras voor een drankje én voor persoonlijke tips voor de rest van je verblijf. Met de fietstour zie je in korte tijd veel van Valencia. Wil je liever op eigen tempo door het Turia park, naar de Ciudad de las Artes y de las Ciencias, langs de haven tot aan het strand? De digitale fietsroute is een relaxte manier om veel te zienmet onderweg verschillende leuke plekken voor een drankje of een heerlijke lunch. Voor meer informatie kun kijken op Fietsroute.

Tips

  • Neem de Valencia OV-Kaart. Hiermee heb je 3 dagen toegang tot het openbaar vervoer met daarbij ook een privé taxi vanaf het vliegveld naar je accommodatie. En dat voor maar 29 euro!
  • Lijkt het je leuk om met een enthousiaste Nederlandssprekende gids de minder bekende spots in Valencia te ontdekken, maar ben je niet zo van de groepen? Kies dan voor een privé tour. Houd rekening met een minimale prijs van €180,00 bij twee personen.
  • Vind je het fijn om een fysieke reisgids op zak te hebben? Dan is de gedrukte Verrassend Valencia reisgids een idee, op A5 formaat.

Contactformulier