Valor chocolade

Ben jij een chocoladeliefhebber en ken je de Valenciaanse chocolade van Valor nog niet? Dan is de chocolatería Valor in Valencia echt een aanrader!

Bedrijf Valor

De regio Valencia staat niet alleen bekend om sinaasappels en paella, maar ook om de heerlijke Valor chocolade. In 1881 werd Valor chocolade opgericht door Valeriano López Lloret en inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot één van de bekendste chocolatiers in Spanje.

Chocolatería Valor

Zou je graag wat overheerlijke warme chocolade met churros, een chocoladetaartje, chocolade-ijs of een chocoladebonbon van Valor willen proberen? In Valencia zijn er twee ‘Chocolaterías Valor’, één in het centrum gelegen op Plaza de la Reina, vlakbij de kathedraal. De andere Valor is gevestigd in een ‘El Corte Inglés’ schuin tegenover de Ciudad de las Artes y la Ciencias.

Locatie
Plaza de la Reina 20
46001 Valencia
Website

Chocolademuseum

Als het je leuk lijkt om wat meer te weten te komen over chocolade en het ontstaan van Valor chocolade, dan is het chocolademuseum zeker de moeite waard om te bezoeken. Houd wel in gedachte dat het wel zo’n 1,5 uur rijden is naar Villajoyosa vanaf Valencia. Er is gratis entree bij dit museum.

Locatie
Calle Pianista Gonzalo Soriano 13
Villajoyosa
Website

Tips

– Er zijn veel originele bonbons, waaronder de ‘Esencia de Naranja’ (pure chocolade met sinaasappel). Ben je echt op zoek naar een hele bijzondere smaakexplosie, dan is de ‘Bombón Oliva’ (met olijfolie en tomaat) een aanrader.

Comments are closed.