Bioparc dierentuin

Onderwerpen

Ben jij een dierenliefhebber? Dan kun je tijdens jouw reis naar Valencia het Bioparc, de Valenciaanse dierentuin, bezoeken. Je waant jezelf in een hele andere wereld, namelijk de Afrikaanse met haar giraffes en zebra’s. Op Verrassend Valencia vind je meer informatie, openingstijden, entreeprijzen et cetera.

Bioparc

Het Bioparc is een mooie dierentuin in Valencia en heeft vele Afrikaanse dieren en planten. De dieren zijn hier niet in kleine kooien opgesloten, maar hebben de ruimte om te leven. Deze dierentuin heeft het concept gebaseerd op de filosofie van “Zoo immersion”. Dit houdt in dat visuele afbakeningen niet te zien zijn. Het is opgedeeld in vier ecosystemen, namelijk: Equatoriaal Afrika (África ecuatorial), de Savanne (Sabana) ,Wetland (humedal) en Madagaskar (Madagascar). Elke diersoort woont in haar eigen leefomgeving. Dieren die je kunt aanschouwen, zijn onder andere olifanten, leeuwen, neushoorns, flamingo’s, giraffes, stokstaartjes, gorilla’s en nog veel meer. Ook is er in de delen vegetatie geplaatst die normaal ook rondom de dieren zou groeien.

Vergeet de wachtrij!

Het Bioparc is erg populair onder de locals. Bij de kassa’s kan het daarom vaak voorkomen dat het druk is. Hoe fijn is het dan om al je tickets op zak te hebben wanneer je naar het Bioparc gaat? Goed idee, toch? De kaartjes krijg je digitaal per mail toegestuurd en dien je zelf mee te nemen. Laat het dagje dierentuin maar beginnen!

De ecosystemen

Zoals eerder gezegd, is het Bioparc in verschillende ecosystemen verdeeld: Equatoriaal Afrika, de Savanne, Wetlanden en Madagaskar. De volgende dieren zijn in de vier systemen te zien:
Equatoriaal Afrika: verschillende meerkatten, dril apen, herten, nijlpaarden, otters, buffels, luipaarden, chimpansees, gorilla’s, pelikanen, schildpadden, gekko’s en boa’s.
Savanne: leeuwen, stokstaartjes, olifanten, giraffes, mangoestes, Afrikaanse maraboes, wilde zwijnen, Zuid-Afrikaanse stekelvarkens, naakte molratten, hyena’s, neushorens, struisvogels, zebra’s, aardvarkens, grijze kroonkranen, Kaapse klipdassen, pythons, impala’s, bokken, gazelles, dromedarissen en vele vogels.
Madagaskar: ringstaartmaki’s (en nog vele apen), Afrikaanse nimmerzatten en flamenco’s.
In het Humedales gedeelte vind je verder nog verschillende kikkers, krokodillen, nijlpaarden, vissen, wat vogels en schildpadden. Wil je eigenlijk nog meer waterdieren zien, zoals haaien en dolfijnen? Dan moet je zeker ook langs het L’Oceanogràfic gaan (in de Stad van Kunst en Wetenschap).

Alvast van te voren je route uitstippelen hoe je door het Bioparc gaat wandelen? Bekijk dan de plattegrond van de dierentuin.

Babyboom

Hoe leuk is het om allemaal schattige babydiertjes te bewonderen? Dan ben je helemaal op je plek in het Bioparc want om de zoveel tijd worden er babydieren geboren! In 2012 was er bijvoorbeeld de eerste baby gorilla geboren in het Bioparc! Ebo is zijn naam.

Lunchen tussen giraffes en zebra’s en op de foto met apen

Bij het Bioparc is het mogelijk om tussen jouw favoriete dieren te lunchen of dineren! Er is een aantal eetspots in de dierentuin. Bij één van deze spots zit een terras waarbij je eersterangs naast de dieren zit. Dit is Restaurante Samburu. Kies dan voor een plekje op het terras! (elke dag geopend van 13.00 tot 16.00 uur). Andere spots om te eten, zijn Cafetaría Kidepo (ontbijtjes, lunches, snacks, broodjes etc.) en Zona Ndoki (snackbar met voornamelijk broodjes; alleen geopend in het weekend). Een andere leuke tip is dat je in Madagaskar gewoon ‘naar binnen’ kan lopen. Je bent dan in principe in een grote kooi en loopt tussen de apen en vogels. Met een gelukje kan je een goede foto van jou en een aapje schieten! Maar, let op: lok de apen niet en laat de apen rustig hun gang gaan.

Praktische informatie

Locatie
Het Bioparc bevindt zich in het park Parque de Cabecera, aan het eind van het Turia park. Je kunt de dierentuin bereiken met de auto, fiets, bus en met de metro. Het dichtstbijzijnde metrostation bij het Bioparc is “Nou d’Octubre”. Je kunt ook bijvoorbeeld een fiets huren en een tocht maken door het Turia park en vervolgens de dierentuin bezoeken aan het eind van het park. Klik hier om de route vanaf jouw vertrekplaats naar het Bioparc te bepalen!

Prijs
€26,90 (algemeen tarief)
€22,80 (met studentenkaart of jongerenkaart)
€21,00 (kinderen van 4 – 12 jaar)
€20,60 (65+)
Gratis (kinderen tot 4 jaar)

Dagelijkse openingstijden
November t/m maart: 10.00-18.00 uur
April t/m juni: 10.00-20.00 uur
Juli en augustus: 10.00-21.00 uur
September en okktober: 10.00-19.00 uur

Tips

  • Het kan soms erg druk zijn in het Bioparc. Om de drukte iets te voorkomen, zou je ervoor kunnen kiezen om rond de Spaanse lunchtijd de dierentuin te bezoeken (tussen 13:30 – 17:00).
  • Nog een paar leuke ideetjes voor kinderactiviteiten vind je hier.