Originele souvenirs

Je gaat naar Valencia en je vrienden/familie/kinderen vragen je een souvenirtje voor ze mee terug te nemen. Wat moet je nu toch meenemen? Om de shopsessies wat gemakkelijker te maken, heeft Verrassend Valencia een aantal originele souvenirideetjes.

Valencia thee – de smaak van Valencia mee terug naar huis

Wist je dat wanneer je het heel warm hebt (wat vaak kan voorkomen in Valencia), je eigenlijk een kop thee moet drinken? Van ijskoud water drinken, krijg je het alleen maar meer warm! Met warme thee stijgt je lichaamstemperatuur even heel snel, maar daar reageert je lichaam op door snel weer af te koelen! Dus, lekker thee drinken met het warme weer! Om dit te combineren met een reisje Valencia, kun je ervoor kiezen om de ‘Esencia de Valencia’ te drinken. Dit is dé smaak van Valencia: een combinatie van rooibos, sinaasappel, citroen, sinaasappelbloesem en vanille. Dit theemixje kun je halen bij het leuke theewinkeltje ‘La Petite Planèthé’!

La Petite Planèthé
Calle San Fernando 4
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.00-14.00 uur en 17.00-20.30 uur
Zaterdag: 10.00-20.30 uur
Zondag: gesloten

Tassenhanger – nooit meer een beschadigde tas

Je hebt misschien al gemerkt dat niet alle straten en stoepen van Valencia even schoon zijn. Daar heeft de Spaanse winkelketen ALE-HOP goed op ingespeeld (winkel is te herkennen aan de grote koe voor de deur). Zij verkopen namelijk tassenhangers. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is werkelijk waar een topuitvinding! Het hangertje bestaat uit een dopje met een gewichtje. Op het dopje zijn bijvoorbeeld typisch Spaanse plaatjes uitgebeeld, zoals een flamencodanseres of flamencoschoenen, maar ook tijgerprint, dieren en andere patroontjes. Aan het dopje is een hangertje verbonden. Wanneer je het dopje op de tafel legt, kun je aan het hangertje je tas hangen. Super handig!

ALE-HOP
Plaza Ayuntamiento 19
46001 Valencia

Calle La Paz 9
46003 Valencia

Avenida Neptuno 72
46011 Valencia

Valor chocolade – in de chocolade hemel

Valencia staat niet alleen bekend om de paella en sinaasappels, maar ook om de chocolade! Het chocoladebedrijf Valor komt namelijk uit de regio Valencia. Sinds 1881 is het een begrip in Spanje en internationaal voor de chocoladekenners. Valor wordt verkocht in verschillende supermarkten, maar er zijn ook Valor winkels. Wanneer je hier binnenstapt, vliegen de chocolade-aroma’s je al om de oren. Bonbonnetjes in de hoek en aan een tafeltje is een dame haar ‘churros’ in de chocolade aan het dippen. Leuk ideetje om een doosje bonbons mee naar huis te nemen. Ook de chocoladerepen die je gewoon in de supermarkt haalt, zijn echte aanraders!

Valor
Plaza de la Reina 20
46003 Valencia

Waaier/abanico – afkoelen van de Valenciaanse zon

Wanneer je naar Valencia gaat, zal je zien dat de gemiddelde Spaanse señorita tijdens de hitte een waaier uit haar tas tovert. Oud en jong, velen hebben hun ‘abanico’ mee. Zo’n waaier kun je in verschillende winkeltjes kopen, bijvoorbeeld bij ALE-HOP. Wil je meer weten over de Valenciaanse ‘abanicos’? Ga dan naar ‘Abanicos Carbonell’ in het wijkje Ruzafa. Dit is dé specialist in handgemaakte waaiers in Valencia.

Abanicos Carbonell
Calle Castellón 21
46004 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9.30-13.30 uur en 16.00-20.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

TIP! Wil je meer weten over de wijk Ruzafa? Bestel dan de wandelroute Ruzafa & Canovas en ontdek deze twee leuke wijken. Daarbij krijg je veel leuke tips en ideetjes mee! Je bestelt de wandelroute hier.

Turrón – het hele jaar door snoepen

Een echt Valenciaans product is ‘turrón’. Dit is een soort nougat. Het is een mixje van honing, suiker, eiwit, amandelen en andere nootjes. In Valencia (en de rest van Spanje) wordt deze lekkernij eigenlijk vooral gegeten tijdens kerst en de feestdagen. In een aantal winkeltjes kun je het gehele jaar door van de turrón snoepen! Je kunt naar de bekende Spaanse winkelketen ‘El Corte Ingles’ gaan (te herkennen aan de grote gebouwen met enorme groene logo’s). Een ander ideetje is om naar de leuke winkel Original CV te gaan. Je vindt hier allerlei Valenciaanse producten, zoals wijnen, gin, rijst en dus ook turrón!

Original CV
Calle Plaza del Mercado 35
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00-21.00 uur

Valenciaanse olijfolie – thuis ook lekker Valenciaans koken

Je vroeg je misschien al af hoe het kan dat de Valenciaanse paella en tapas zo goed smaken… Naast dat er in Valencia veel goede koks zijn, is olijfolie van goede kwaliteit ook erg belangrijk. In Spanje wordt ongeveer negen van de tien keer gekookt met olijfolie. Gezond, maar dus ook erg lekker. Wil jij na je vakantie in Valencia ook met deze olijfolie koken? Een ideetje is dan om de winkel ‘La Chinata’ te bezoeken. Je kunt hier niet alleen heel veel verschillende soorten olijfolie kopen, maar ook allerlei andere producten die van olijfolie gemaakt zijn. Bijvoorbeeld cosmeticaproducten, patés, olijfbonbonnetjes en veel leuke cadeaupakketjes.

La Chinata
Calle Sorní 28
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00-14.00 uur en 17.00-20.30 uur
Zondag: gesloten

Comments are closed.