Originele souvenirs

Onderwerpen

Je gaat naar Valencia en je wilt graag (voor je vrienden/familie/kinderen/buurvrouw/etc.) wat originele souvenirs voor ze mee terugbrengen als verrassing. Maar wat kun je nu toch meenemen? Om de shopsessies wat gemakkelijker te maken, heeft Verrassend Valencia een aantal originele souvenirideetjes en leuke souvenirwinkels op een rij gezet.

Natuurlijk ben je ook altijd welkom in onze Verrassend Valencia shop (Carrer de Cuba 34) in de leuke wijk Ruzafa. Bij ons vind je onder andere leuke ansichtkaarten, sieraden, waaiers, linnen tasjes en een verrassende reisgids over Valencia: ook leuk om cadeau te doen! En je kunt natuurlijk bij ons een fiets huren of mee op fietstour.

Manden – de eenvoudige en eerlijke oorsprong

Dit winkeltje is een uitje op zichzelf! Als je op zoek bent naar een origineel, authentiek en tijdloos item ben je hier aan het juiste adres. Er is in dit winkeltje zoveel te ontdekken dat het bijna voelt of je binnenwandelt in een museum. Ze streven ernaar om alle producten op een eerlijke manier te verkrijgen vanuit jonge makers met lokale producties. Je vindt er tassen, servies, hoeden en nog veel meer. Alles voor de leukste en eerlijkste cadeautjes voor je dierbaren of gewoon lekker voor jezelf. Laat je vooral verrassen door alle indrukken van dit zuivere en traditionele winkeltje.

Simple

 • Carrer del Palau 5
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 10.30 – 14.00 en 17.00 – 20.30 uur
  Zondag: 11.00 – 14.30 uur

Ansichtkaart – Design van lokale artiesten

Op vakantie is het natuurlijk leuk om het thuisfront een berichtje te sturen. In het digitale tijdperk worden er steeds minder ‘ouderwetse’ kaartjes via de post gestuurd. Terwijl iedereen het toch altijd leuk vindt om zelf een kaartje te ontvangen! Bij het souvenirwinkeltje La Postalera in Valencia wordt er nieuw leven geblazen in ansichtkaarten. De prachtige designs op de kaarten zijn ontworpen door lokale artiesten uit Valencia. De kaarten zijn vrolijk, kleurrijk en écht anders dan de standaard ansichtkaarten ‘Groetjes uit Valencia’. Ideaal aan La Postalera is dat het mogelijk is om zonder de winkel te verlaten je kaart te schrijven, een postzegel erop te doen en te versturen! Naast de unieke kaarten verkoopt La Postalera ook andere leuke producten zoals sieraden, servies, waaiers en tasjes. Er zit vast iets moois en origineels voor je bij!

La Postalera

 • Carrer de les Danses 3
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 15.00 en 16.30 – 20.30 uur
  Zondag: 11.00 – 15.00 uur
 • Carrer de la la Corretgeria 4
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 15.00 en 16.30 – 20.30 uur
  Zondag: 11.00 – 15.00 uur

Waaier/Abanico – afkoelen van de Valenciaanse zon

Wanneer je naar Valencia gaat, zie je de Spaanse señoras en señoritas tijdens de hitte een waaier uit hun tas toveren. Oud en jong, velen nemen in de zomer hun ‘abanico’ mee. Zo’n waaier kun je in verschillende winkeltjes kopen, bijvoorbeeld bij ons in de Verrassend Valencia shop, maar ook bij Ale Hop. Wil je meer weten over de Valenciaanse abanicos? Ga dan naar Abanicos Carbonell in de leuke wijk Ruzafa. Dit is dé specialist in handgemaakte waaiers in Valencia. En als je dan toch in de buurt bent, loop ook eens bij ons binnen op Carrer de Cuba 34!

Abanicos Carbonell

 • Carrer de Castelló 21
 • Website    
 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 20.00 uur

Valencia thee – de smaak van Valencia mee terug naar huis

Wist je dat wanneer je het heel warm hebt (wat vaak kan voorkomen in Valencia), je eigenlijk een kop thee moet drinken? Van ijskoud water drinken, krijg je het alleen maar warmer! Met warme thee stijgt je lichaamstemperatuur even heel snel, maar daar reageert je lichaam op door snel weer af te koelen. Dus, lekker thee drinken met het warme weer in Valencia! Wil je die Valencia vibe thuis ook vasthouden, dan raden we je aan voor de theesmaak ‘Esencia de Valencia’ te kiezen. Dit is dé smaak van Valencia: een combinatie van rooibos, sinaasappel, citroen, sinaasappelbloesem en vanille. Dit theemixje kun je halen bij het leuke theewinkeltje La Petite Planèthé in het oude centrum!

La Petite Planèthé

 • Carrer de Sant Ferran 4
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 09.00 – 19.00 uur

Turrón – het hele jaar door snoepen

Een echt Valenciaans product is turrón. Dit is een soort nougat. Het bestaat uit een mix van honing, suiker, eiwit, amandelen en andere nootjes. In Valencia (en de rest van Spanje) wordt deze lekkernij eigenlijk vooral gegeten tijdens kerstmis en andere feestdagen. In een aantal winkels kun je het gehele jaar door turrón kopen, bijvoorbeeld de bekende Spaanse winkelketen El Corte Ingles. Misschien wel leuker is het om naar Original CV te gaan. Je vindt hier allerlei Valenciaanse producten, zoals wijnen, gin, rijst, vermouth en dus ook turrón!

Original CV

 • Plaça del Mercat 35
 • Website    
 • Maandag t/m zaterdag: 10.30 – 20.30 uur

Valor chocolade – in de chocoladehemel

Valencia staat niet alleen bekend om haar paella en sinaasappels, maar ook om heerlijke chocolade! Het chocoladebedrijf Valor komt namelijk uit de regio Valencia. Sinds 1881 is Valor zowel een begrip in Spanje als voor de internationale chocoladekenners. Valor wordt verkocht in verschillende supermarkten, maar er zijn ook Valor winkels en cafes. Wanneer je hier binnenstapt, vliegen de chocolade-aroma’s je om de oren. Bonbonnetjes in de hoek en aan een tafeltje is een dame haar churros in chocolade aan het dippen. Leuk ideetje om een doosje bonbons mee naar huis te nemen! Ook de chocoladerepen die je gewoon in de supermarkt haalt, zijn aanraders.

Chocolatería Valor

 • Plaça de la Reina 20
 • Website   
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 21.00 uur
  Zaterdag en zondag: 09.00 – 22.00 uur

Valenciaanse olijfolie – thuis ook lekker Valenciaans koken

Je vroeg je misschien al af hoe het kan dat de Valenciaanse paella en tapas zo goed smaken. Naast dat er in Valencia veel goede koks zijn, is olijfolie van goede kwaliteit ook erg belangrijk. In Spanje wordt ongeveer negen van de tien keer gekookt met olijfolie. Gezond, maar dus ook erg lekker. Wil jij na je vakantie in Valencia ook met deze olijfolie koken? Een ideetje is dan om de winkel La Chinata te bezoeken. Je kunt hier niet alleen heel veel verschillende soorten olijfolie kopen, maar ook allerlei andere producten die van olijfolie gemaakt zijn. Bijvoorbeeld cosmeticaproducten, patés, olijfbonbonnetjes en veel leuke cadeaupakketjes.

La Chinata

 • Plaça San Sebastián 9
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.30 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 en 17.30 – 20.30 uur

Tips

 • Ben je op zoek naar een leuk kledingstuk of sieraad? Kijk even op onze boetiekjes pagina.