Originele souvenirs

Je gaat naar Valencia en je vrienden/familie/kinderen vragen je een souvenirtje voor ze mee terug te nemen. Wat moet je nu toch meenemen? Om de shopsessies wat gemakkelijker te maken, heeft Verrassend Valencia een aantal originele souvenirideetjes.

Ansichtkaart – Design van lokale artiesten

Op vakantie is het natuurlijk leuk om het thuisfront een berichtje te sturen. In het digitale tijdperk waar wij nu in leven worden er steeds minder een ‘ouderwetse’ kaartjes via de post gestuurd. Bij het souvenirwinkeltje La Postelera in Valencia wordt er nieuw leven in geblazen in postkaarten. De prachtige designs op de kaarten zijn ontworpen door lokale artiesten. Ideaal aan deze plek is dat het mogelijk is om zonder de winkel te verlaten je kaart te schrijven, een postzegel erop te doen en te versturen! Naast de unieke kaarten verkoopt La Postelera ook andere leuke producten zoals onderzetters, waaiers en tasjes. Er zit vast iets moois en origineels voor je bij!

La Postelera
Carrer de les Danses 3
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.00
Zondag 10.30 – 14.30

Waaier/Abanico – afkoelen van de Valenciaanse zon

Wanneer je naar Valencia gaat, zal je zien dat de gemiddelde Spaanse señorita tijdens de hitte een waaier uit haar tas tovert. Oud en jong, velen hebben hun ‘abanico’ mee. Zo’n waaier kun je in verschillende winkeltjes kopen, bijvoorbeeld bij ALE-HOP. Wil je meer weten over de Valenciaanse ‘abanicos’? Ga dan naar ‘Abanicos Carbonell’ in het wijkje Ruzafa. Dit is dé specialist in handgemaakte waaiers in Valencia.

Abanicos Carbonell
Calle Castellón 21
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9.30-13.30 uur en 16.00-20.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Valencia thee – de smaak van Valencia mee terug naar huis

Wist je dat wanneer je het heel warm hebt (wat vaak kan voorkomen in Valencia), je eigenlijk een kop thee moet drinken? Van ijskoud water drinken, krijg je het alleen maar meer warm! Met warme thee stijgt je lichaamstemperatuur even heel snel, maar daar reageert je lichaam op door snel weer af te koelen! Dus, lekker thee drinken met het warme weer! Om dit te combineren met een reisje Valencia, kun je ervoor kiezen om de ‘Esencia de Valencia’ te drinken. Dit is dé smaak van Valencia: een combinatie van rooibos, sinaasappel, citroen, sinaasappelbloesem en vanille. Dit theemixje kun je halen bij het leuke theewinkeltje ‘La Petite Planèthé’!

La Petite Planèthé
Calle San Fernando 4
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.00-14.00 uur en 17.00-20.30 uur
Zaterdag: 10.00-20.30 uur
Zondag: gesloten

Turrón – het hele jaar door snoepen

Een echt Valenciaans product is ‘turrón’. Dit is een soort nougat. Het is een mixje van honing, suiker, eiwit, amandelen en andere nootjes. In Valencia (en de rest van Spanje) wordt deze lekkernij eigenlijk vooral gegeten tijdens kerst en de feestdagen. In een aantal winkeltjes kun je het gehele jaar door van de turrón snoepen! Je kunt naar de bekende Spaanse winkelketen ‘El Corte Ingles’ gaan (te herkennen aan de grote gebouwen met enorme groene logo’s). Een ander ideetje is om naar de leuke winkel Original CV te gaan. Je vindt hier allerlei Valenciaanse producten, zoals wijnen, gin, rijst en dus ook turrón!

Original CV
Calle Plaza del Mercado 35
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00-14.30 uur en 17.30 – 21.00 uur
Zondag: 10.00 – 14.30 uur

Valor chocolade – in de chocolade hemel

Valencia staat niet alleen bekend om de paella en sinaasappels, maar ook om de chocolade! Het chocoladebedrijf Valor komt namelijk uit de regio Valencia. Sinds 1881 is het een begrip in Spanje en internationaal voor de chocoladekenners. Valor wordt verkocht in verschillende supermarkten, maar er zijn ook Valor winkels. Wanneer je hier binnenstapt, vliegen de chocolade-aroma’s je al om de oren. Bonbonnetjes in de hoek en aan een tafeltje is een dame haar ‘churros’ in de chocolade aan het dippen. Leuk ideetje om een doosje bonbons mee naar huis te nemen. Ook de chocoladerepen die je gewoon in de supermarkt haalt, zijn echte aanraders!

Chocolatería Valor
Plaza de la Reina 20
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 08.30 – 21.30 uur
Vrijdag en zaterdag: 09.00 – 01.30 uur
Zondag 09.00 – 22.00

Valenciaanse olijfolie – thuis ook lekker Valenciaans koken

Je vroeg je misschien al af hoe het kan dat de Valenciaanse paella en tapas zo goed smaken… Naast dat er in Valencia veel goede koks zijn, is olijfolie van goede kwaliteit ook erg belangrijk. In Spanje wordt ongeveer negen van de tien keer gekookt met olijfolie. Gezond, maar dus ook erg lekker. Wil jij na je vakantie in Valencia ook met deze olijfolie koken? Een ideetje is dan om de winkel ‘La Chinata’ te bezoeken. Je kunt hier niet alleen heel veel verschillende soorten olijfolie kopen, maar ook allerlei andere producten die van olijfolie gemaakt zijn. Bijvoorbeeld cosmeticaproducten, patés, olijfbonbonnetjes en veel leuke cadeaupakketjes.

La Chinata
Plaza San Sebastián 9
46008 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.30-14.30 uur en 17.00-20.30 uur
Zondag: gesloten

Comments are closed.