Winkelstraten

Tijdens een trip is het altijd fijn om lekker te slenteren door de straatjes, winkeltjes in en uit, wat hotspots bekijken en even ergens wat drinken. Maar wat als je op een shopmissie bent? En niet uren wil slenteren, maar gericht wil winkelen? Dan is deze pagina op Verrassend Valencia echt een uitkomst voor jou. Binnen no time weet je waar dé winkelstraten van Valencia zijn!

Carrer de Colon

De langste en bekendste winkelstraat van Valencia is de Carrer de Colon. Aan beide zijden van deze lange straat vind je alle winkels die je nodig hebt. Let op! Want tussen de straatkanten loopt een autoweg. Je kan dus niet even makkelijk de straat over wanneer je je favoriete winkel aan de overkant ziet. Op de Carrer de Colon is een aantal grote winkels (warenhuizen) te vinden, zoals drie El Corte Ingles warenhuizen en een Media Markt. Je vindt hier alle bekende kledingwinkels, zoals H&M, ZARA, Mango en Pull & Bear. Ook zijn er kledingwinkeltjes die je misschien minder goed kent, zoals een Brandy & Melville, Blanco en Oysho. Ook voor mannen is er genoeg te shoppen. Er is bijvoorbeeld een Footlocker, de enige Apple Store van Valencia en een ZARA.

Even stoppen voor een hapje? Wijk dan uit naar de Mercado Colon of naar het centrum. Het centrum ligt precies naast de Carrer de Colon.

Straten rondom Mercado Colon

De Mercado Colon is een fijne open, maar overdekte markthal waar je voornamelijk eet- en drinkspots vindt. Rondom deze markt zijn veel straatjes waar vooral kledingwinkels zijn gevestigd. Deze straten (de wijk el Pla del Remei ) staan bekend om veel luxere winkels. De winkels zijn er duurder, maar je ziet hier bijvoorbeeld ook prachtige gebouwen. Bekende straten zijn de Carrer de Jorge Juan en de Carrer de Cirilo Amorós. Voorbeelden van winkels in de eerstgenoemde, zijn Uno de 50 (sieraden) en Bimba & Lola (kleding en tassen). In de Carrer de Cirilo Amorós zijn heel veel verschillende winkels gevestigd, bijvoorbeeld Place Design Vintage & Co. (vintagewinkeltje). Aan deze straat vind je ook La Galería Jorge Juan, een mini mall met wat leuke winkeltjes, waaronder Habitat (inrichting). Wandel vooral door de omringende straatjes. Hier vind je nog veel meer shops!

Na al het winkelen, krijg je misschien wat trek. Maak dan een pitstop bij de Mercado Colon. Aanraders zijn café Bocados (broodjes, smoothies en zoetigheden) en Turia (echte Valenciaanse biertjes).

Dwalen door El Carmen

In de wijk El Carmen, dat net boven het centrum ligt, vind je ook heel veel winkeltjes. Het zijn vooral artistieke, vintage en bijzondere winkels die je zal tegenkomen. Op bijvoorbeeld de Carrer dels Cavallers vind je, naast ontzettend veel barretjes en cafés, ook een aantal shops, bijvoorbeeld Used (vintage). Ook Madame Bugalú (kleding en accessoires) is een leuke shop in el Carmen. Om een beetje een idee van El Carmen te krijgen, is de Verrassend Valencia Street Art Route een aanrader. Niet alleen ontdek je de meest prachtige straat kunstwerken van Valencia in de smalle straatjes en steegjes; ook kom je langs winkeltjes. Tijdens de route kom je eigenlijk langs nog veel meer bijzondere shops en boetiekjes!

Weten waar je terecht kunt voor een lekker hapje en drankje? Stop dan vooral bij de spots uit de Street Art Route!

Tips

– Er zijn ook plekken in Valencia waar geen winkelstraten zijn, ook al zou je die daar misschien wel verwachten. Een voorbeeld is de wijk rondom het strand. Je vindt hier geen boulevard met boetiekjes en winkeltjes, wat je misschien kent van andere plekken in Spanje. Hier kun je vooral terecht voor een hapje en drankje en natuurlijk het prachtige strand.
– Wil je strategisch shoppen en alle shops op één plek hebben? Kijk dan op de pagina Winkelcentra.

Comments are closed.