Alle wijken

Om Valencia echt te gaan ontdekken, is het leuk om zijn wijken te leren kennen. De wijken buiten het centrum zijn vaak verrassend leuk, maar je moet maar net weten welke wijk een bezoekje waard is en waar de ‘place to be’ is. Het centrum daarentegen weet iedereen wel te vinden maar… wat zijn precies de highlights en welke restaurantjes zijn daar nou echt leuk en niet al te commercieel? Per wijk (of district) geven wij jou tips en info over de bezienswaardigheden, leuke restaurantjes, mooie hotels, winkeltjes en een stukje geschiedenis van de wijk.

Centrum (Ciutat Vella)

In het prachtige oude stadscentrum van Valencia is ontzettend veel moois te ontdekken. Ervaar de eeuwenoude geschiedenis, proef de verse producten van Mercado Central, voel het bruisende hart van het centrum van Valencia en geniet… Lees hier meer over het Centrum. Het centrum van Valencia (Ciutat Vella) is eigenlijk een district en verdeeld over verschillende wijken. Sommige hiervan zijn verder uitgelicht. Officieel bestaat het district uit de wijken La Seu, La Xerea, El Carmen, El Pilar (Velluters), El Mercat em Sant Francesc.

El Carmen (Ciutat Vella)

Een van de gezelligste wijken van Valencia, El Carmen! Je vindt hier onder andere de kathedraal van Valencia en de prachtige eeuwenoude stadstorens Torres de Serranos en Torres de Quart. Een heerlijke wijk om lekker doorheen te slenteren en zo de ene na de andere onontdekte plek te ontdekken… Lees hier meer over El Carmen.

Canovas (Ensanche/L’Eixample)

Net onder het oude stadscentrum ligt de chique wijk Canovas (officiële naam: Gran Vía) bomvol met leuke restaurantjes, hippe bars en mooie boetiekjes. Ondanks dat Canovas de chique wijk van Valencia is, zijn er genoeg plekken te vinden waar je voor een goede prijs een hapje of een drankje kan doen! En… zeker een goede plek om te overnachten. Lees hier meer over Canovas.

Ruzafa (Ensanche/L’Eixample)

Ook wel de creatieve en artistieke wijk van Valencia genoemd. In Ruzafa ontdek je de meest originele kroegjes, leuke boetiekjes en hippe restaurantjes. Lees hier meer over Ruzafa. Ruzafa behoort tot het district Ensanche/L’Eixample.

Cabanyal (Poblados Marítimos)

Een prachtig kleurrijke buurt direct aan zee! Deze wijk is de oude vissersbuurt en staat daardoor nog vol met authentieke kleine vissershuisjes. Op de pagina Cabanyal (officieel: Cabañal-Cañamelar) lees je meer over de interessante geschiedenis, de leukste en origineelste restaurantjes en het overnachten in Cabanyal. Lees hier meer over Cabanyal.

Algirós

In dit district vind je alle studenten terug. De meeste universiteiten en de erasmus zijn in dit district gelegen. Dit maakt dat Algirós een fijne plek is voor studenten om te wonen. Doordat deze wijk een studentenwijk is zijn de barretjes en restaurants vaak heel goedkoop! Lees hier meer over Algirós. Omdat dit een klein district is, wordt het als wijk beschreven. Officieel bestaat Algirós uit de wijken L’Illa Perduda, Ciutat Jardí, L’Amistat, La Bega Baixa y La Carrasca.

Benimaclet

Een typisch Spaanse wijk wat verdacht veel op een dorpje lijkt… Benimaclet is een authentieke, artistieke en sfeervolle wijk. Zeker leuk om eens een kijkje te gaan nemen en je even tussen de locals te wanen. Ontdek de unieke laagbouw van Valencia en de leukste en lekkerste restaurantjes.. Lees hier meer over de wijk Benimaclet. Benimaclet is ook de naam van het district waarbij de wijk behoort. De andere wijk die hierbij hoort, heet Camí de Vera.

El Pla del Real

De koninklijke tuinen, het voetbalstadion, een spa en nog veel meer. In het district El Pla del Real valt genoeg leuks te ontdekken! Lees hier meer over El Pla del Real. Dit is eigenlijk een district, maar omdat het een klein deel is, is het als wijk uitgeschreven. Officieel bestaat het district El Pla del Real uit de wijken Exposició, Mestalla, Jaume Roig en Ciutat Universitària.

Mislata

Net voor Valencia ligt de voorstad Mislata, een oud Moors dorpje dat uitgegroeid is tot een van de dichtsbevolkste gemeentes van Europa. Deze wijk is perfect voor gezinnetjes met kinderen. Je kunt er heerlijk de dag doorbrengen in een van de omliggende parken. Ook voor de bier- of rijstliefhebber is er voldoende te doen!

Strand en haven

Aangezien Valencia aan het strand ligt is een zonnig bezoekje aan het strand en/of haven makkelijk zat! De wijk aan het strand is opvallend niet-toeristisch gebleven en de haven van Valencia is de allergrootste van Spanje… Lees hier meer over het strand en de haven. Het strand en haven bestaan eigenlijk uit verschillende wijken: El Grao, Cabañal-Cañamelar, Malvarrosa, Beteró y Nazaret. Samen maken zij het district Poblados Marítimos.

Comments are closed.