Alle wijken

Om Valencia echt te gaan ontdekken, is het leuk om haar wijken te leren kennen. De wijken buiten het centrum zijn vaak verrassend leuk, maar je moet maar net weten welke wijk een bezoekje waard is en waar de ‘place to be’ is. Het centrum daarentegen weet iedereen wel te vinden maar… wat zijn precies de highlights en welke restaurantjes zijn daar nou echt leuk en niet al te commercieel? Per wijk geven wij jou tips en info over de bezienswaardigheden, leuke restaurantjes, mooie hotels, winkeltjes en een stukje geschiedenis van de wijk.

Alle-wijken

Centrum

In het prachtige oude stadscentrum van Valencia is ontzettend veel moois te ontdekken. Ervaar de eeuwenoude geschiedenis, proef de verse producten van Mercado Central, voel het bruisende hart van het centrum van Valencia en geniet… Lees hier meer over het Centrum.

El Carmen

Een van de gezelligste buurten van Valencia, El Carmen! Je vindt hier onder andere de Kathedraal van Valencia en de prachtige eeuwenoude stadstorens Torres de Serranos en Torres de Quart. Een heerlijke wijk om lekker doorheen te slenteren en zo de ene na de andere onontdekte plek te ontdekken… Lees hier meer over El Carmen.

Canovas

Net onder het oude stadscentrum ligt de chique wijk Canovas bomvol met leuke restaurantjes, hippe bars en mooie boetiekjes. Ondanks dat Canovas de chique wijk van Valencia is, zijn er genoeg plekken te vinden waar je voor een goede prijs een hapje of een drankje kan doen! En… zeker een goede plek om te overnachten. Lees hier meer over Canovas.

Header

Ruzafa

Ook wel de creatieve en artistieke wijk van Valencia genoemd. In Ruzafa ontdek je de meest originele kroegjes, leuke boetiekjes en hippe restaurantjes. Lees hier meer over Ruzafa.

Cabanyal

Een prachtig kleurrijke buurt direct aan zee! Deze wijk is de oude vissersbuurt en staat daardoor nog vol met authentieke kleine vissershuisjes. Op de pagina Cabanyal lees je meer over de interessante geschiedenis, de leukste en origineelste restaurantjes en het overnachten in Cabanyal. Lees hier meer over Cabanyal.

El Pla del Real

De koninklijke tuinen, het voetbalstadion, een spa en nog veel meer. In de wijk El Pla del Real valt genoeg leuks te ontdekken! Lees hier meer over El Pla del Real.

Ontspannen-en-genieten

Algirós

In deze wijk vind je alle studenten terug. De meeste universiteiten en de erasmus zijn in deze wijk gelegen. Dit maakt dat Algirós een fijne plek is voor studenten om te wonen. Doordat deze wijk een studentenwijk is zijn de barretjes en restaurants vaak heel goedkoop! Lees hier meer over Algirós.

Brug
Benimaclet

Een typisch Spaanse wijk wat verdacht veel op een dorpje lijkt… Benimaclet is een authentieke, artistieke en sfeervolle wijk. Zeker leuk om eens een kijkje te gaan nemen en je even tussen de locals te wanen. Ontdek de unieke laagbouw van Valencia en de leukste en lekkerste restaurantjes.. Lees hier meer over de wijk Benimaclet.

Strand en haven

Aangezien Valencia aan het strand ligt is een zonnig bezoekje aan het strand en/of haven makkelijk zat! De wijk aan het strand is opvallend niet-toeristisch gebleven en de haven van Valencia is de allergrootste van Spanje… Lees hier meer over het strand en de haven.

Header

Comments are closed.