Glutenvrije Restaurants

Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk ongestoord kunnen genieten. Ook van de heerlijke Spaanse keuken. Als je glutenintolerant bent, kan het soms lastig zijn om restaurants en winkels te vinden waar je veel glutenvrij aanbod hebt. Gelukkig heeft Valencia een ruim aanbod qua glutenvrij eten. Wij hebben leuke restaurants, bakkerijtjes en winkels op een rij gezet die glutenvrije maaltijden serveren!

TAPASBARS

EL LEON (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Deze leuke tapasspot zie je makkelijk over het hoofd, omdat het zo’n klein restaurantje is. Dit zou zonde zijn! Want op deze heerlijke plek kun je uitgebreid tapas eten. Doordat er allemaal kleine hapjes op het menu staan, kun je overal iets van proeven. Liever gewoon één hoofdgerecht? Dat kan ook! El Leon heeft ook heerlijke salades, hamburgers en paella. Fijn aan de menukaart hier is dat verschillende allergenen, waaronder gluten, duidelijk aangegeven zijn met icoontjes.

Locatie
Plaza Redona 7
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 23.00 uur

BODEGA CASA MONTAÑA (wijk: Cabanyal)

Bodega Casa Montaña is een van de oudste tapasbarretjes in Valencia, gelegen in de wijk Cabanyal aan het strand. Wanneer je hier binnenloopt, zie je overal traditioneel Spaanse details. Veel meubels zijn van hout, er is een authentieke bar en: heel veel wijnvaten! Onderdeel van dit restaurant is namelijk een grote wijnkelder, die opslag biedt voor wijnen over de hele wereld. Dit brede wijnassortiment is samengesteld uit wijnen die gemaakt zijn in meer dan 1.000 verschillende wijnhuizen. Casa Montaña heeft een hele fijne website, vooral als je allergieën hebt. Je kunt op hun menupagina namelijk aanvinken welke allergenen je niet mag of wilt eten. Hierna selecteert de website automatisch het menu met alles wat je wél mag! Ook in het restaurant zelf hebben zij een apart menu gemaakt met alleen maar glutenvrije gerechten, speciaal voor mensen met coeliakie. Kijk op de website onder het kopje Carta, Tapas sin gluten voor een geheel glutenvrije kaart. Super fijn!

Locatie
Carrer de Josep Benlliure 69
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 13.00 – 16.00 uur en 19.30 – 23.30 uur
Zaterdag: 12.30 – 16.00 uur en 19.30 – 23.30 uur
Zondag: 12.30 – 16.00 uur

RESTAURANTS

ALMALIBRE AÇAÍ BAR (wijk: El Carmen)

Vitamines nodig? Je bent op de juiste plek beland! Zoals de naam al weggeeft, is de Almalibre Açai Bar gespecialiseerd in het maken van heerlijke creaties met de açai-bes. Açai is een Braziliaanse fruitsoort uit het Amazonegebied. De bes is van nature gevuld met antioxidanten, proteïnes en essentiële omega’s en is hierdoor een hele gezonde fruitsoort.

Op het menu van deze toffe bar in El Carmen (dé plek om gave street art te spotten!) geven ze niet alleen aan of het gerecht gluten bevat, maar ook welk soort gluten dit is. Hierdoor kan iedereen onbezorgd genieten van de lekkere gerechten. Onze favoriet op het menu is de ‘Açai Bowl’; voor slechts 3,80 euro kun je deze al proberen. De relaxte en kleurrijke inrichting in combinatie met al het gezonde eten zorgen ervoor dat je weer vol energie deze plek verlaat. Kun je niet genoeg krijgen van de organische açai bessen? Don’t worry! Je kunt deze namelijk kopen in hun online winkel.

De legende van de bes  
Er was eens een Indiase stam die leefde in het gebied waar nu de stad Bélem ligt. Omdat de stam weinig te eten had, moest leider Itaki met een oplossing komen. Hij besloot dat alle kinderen in de stam geofferd moesten worden. Hij was zelfs bereid zijn eigen kleinkind te offeren, de dochter van Iaçá. Die avond was het volle maan en in de nacht begon er een kind te huilen. Iaçá hoorde dit en volgde het geluid. Ze zag haar dochter naar haar glimlachen vanaf de andere kant van het veld. Na kort twijfelen, rende Iaçá naar het meisje toe. Toen ze aankwam, trof ze een levenloos lichaam aan, leunend tegen de açai-boom. Het meisje keek omhoog naar de palm en er was nog steeds een glimlach te zien op haar gezicht. Haar kracht zorgde ervoor dat de donkere bessen aan de palm tot leven kwamen. De stam verzamelde alle bessen en op deze manier kon de stamleider iedereen voeden. Ter ere van zijn kleindochter noemde Itaki de bes açai, de naam van zijn dochter achterstevoren gespeld. Ook besloot hij alle kinderen in de stam te sparen omdat er nu genoeg voedsel was.

Locatie 
Carrer de Roteros 16
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 22.30 uur

LA PAPPARDELLA (wijk: Ciutat Vella, centrum)

La Pappardella is een Italiaans restaurant. Het is echter geen standaard Italiaan met pizza’s op het menu. Nee, ze maken hier echt op eigen wijze pasta’s en antipasta’s! Het restaurant is modern ingericht met leuke details en schilderijen aan de muur. Het pand heeft twee verdiepingen, maar een hele open sfeer doordat je vanaf de tweede verdieping naar beneden kunt kijken. La Papardella bevindt zich in het oude, historische centrum van Valencia, dicht in de buurt van de kathedraal. Een hoofdgerecht kost hier gemiddeld €10,00. La Papardella is aangesloten bij de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad Valenciana, een organisatie waarbij restaurants met glutenvrij eten zich kunnen aanmelden. La Pappardella heeft een speciale menukaart met alle gerechten die geen gluten bevatten.

Locatie
Calle Bordadores 6
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.30 – 16.00 uur en 20.00 – 23.30 uur

RAW COCO (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Vlak achter Plaza Ayuntamiento ligt dit schattige café. De stellingen achter de toonbank zijn gevuld met een uitgebreid assortiment aan vers groente en fruit. Deze zaak zorgt altijd dat ze verse en ecologische producten in huis hebben. Hiermee bereiden ze heerlijke gezonde maaltijden. Raw Coco hecht veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit en dat is zeker te merken, aan zowel het eten als de uitstraling van deze zaak. Het is fris en modern ingericht met veel groen. Hiermee creëren ze een relaxte en open sfeer. Op de menukaart staat duidelijk aangegeven welke gerechten gluten bevatten, dus je hoeft je hier geen zorgen over te maken!

Locatie
Perez Pujol 10 
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 uur – 16.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
Zondag: 10.00 – 16.30 uur

SORSI E MORSI

In Sorsi e Morsi kun je genieten van de Italiaanse keuken. ‘Sorsi e Morsi’ is Italiaans voor ‘Slokjes & Hapjes’. Het restaurant noemt zich authentiek Italiaans, maar niet typisch Italiaans. Op de menukaart vind je natuurlijk pasta’s, maar ook de piadina (Italiaanse wrap) en vele antipasta’s. Er zijn zes vestigingen in Valencia. Eentje in de hippe wijken Ruzafa en Canovas, dan nog een naast de Stad van Kunst en Wetenschap en de laatste zit aan het strand. Alle restaurants zijn modern ingericht. Je betaalt gemiddeld €10,00 voor een hoofdgerecht. Er is een speciale kaart met alle glutenvrije opties. Het restaurant is ook goedgekeurd door ACECOVA, de Valenciaanse vereniging van de coeliakie gemeenschap.

Locatie: wijk Ruzafa
Carrer del Dr. Serrano 11
46006 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 13.30 – 16.00 uur
Vrijdag en Zaterdag: 13.30 – 16.00 uur en 20.00 – 00.00 uur
Zondag: 13.30 – 16.00 uur

Locatie: wijk Cánovas
Carrer del Comte d’Altea 22
46005 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00 – 16.00 en 20.00 – 00.00

Locatie: wijk Camins al Grau
Passeig de l’Albereda 44
46023 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00 – 16.00 uur en 20.00 – 00.00 uur

Locatie: bij het strand van Patacona
Avenida Mare Nostrum
46120 Alboraya

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.30 – 16.00 uur en 20.00 – 00.00 uur
Website

GLUTENVRIJE BOODSCHAPPEN

Een supermarkt vinden die veel glutenvrije producten verkoopt kan een uitdaging zijn, vooral als je in het buitenland bent. In Valencia zijn er twee supermarkten waar er een breed assortiment is dat valt in de categorie ‘sin gluten’: Herbolario Navarro en Mercadona. Deze producten zijn makkelijk te herkennen aan het graansymbool in een groen icoontje.

HERBOLARIO NAVARRO

De Herbolario Navarro winkels verkopen heel veel gezonde producten. De prijzen zijn over het algemeen iets hoger dan in andere supermarkten, maar hiervoor krijg je wel goede kwaliteit. Er zijn regelmatig aanbiedingen te vinden, dus als je hier een beetje op let valt het prijsverschil erg mee. Er worden erg veel glutenvrije producten aangeboden. Sommige locaties van Herbolario Navarro hebben een café naast de winkel, waar ook veel glutenvrije opties zijn.

MERCADONA

Mercadona is een supermarktketen die heel veel verschillende locaties verspreid door Valencia heeft. Deze winkel verkoopt meer dan duizend glutenvrije producten. Hiermee is de Mercadona zonder twijfel de winkelketen met het grootste glutenvrije aanbod in Valencia.

Comments are closed.