Glutenvrije Restaurants

Wanneer je glutenintolerant bent, wil je natuurlijk voorkomen dat je door verkeerd eten de rest van je vakantie in Valencia op je hotelkamer moet doorbrengen. Gelukkig kun je ook in Valencia glutenvrij uit eten. Er zijn restaurants die speciaal rekening houden met coeliakie en glutenvrije maaltijden serveren. Hier vind je een overzicht.

Restaurante La Papardella

La Papardella is een Italiaans restaurant. Het is echter geen standaard Italiaan met pizza’s op het menu. Je vindt hier vooral vele soorten authentieke pasta’s en antipasta’s. Het restaurant is modern ingericht met leuke details en schilderijen aan de muur. Het pand heeft twee verdiepingen, maar een hele open sfeer doordat je vanaf de tweede verdieping naar beneden kunt kijken. La Papardella bevindt zich middenin het centrum en heeft deels uitzicht op de kathedraal. Een hoofdgerecht kost hier gemiddeld €10,00. La Papardella is aangesloten bij de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad Valenciana, een organisatie waarbij restaurants met glutenvrij eten zich kunnen aanmelden. La Pappardella heeft een speciale menukaart met alle gerechten die geen gluten bevatten.

La-Pappardella

Locatie
Calle Bordadores 5
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.45-16.00 uur en 20.30-0.00 uur

Restaurante Lalola

Lalola is een modern restaurant met een kwalitatieve keuken. Op het menu vind je diverse gerechten, van een tartaar van tonijn tot eendenborst. De inrichting van Lalola is modern met een knipoog naar de Spaanse traditie. Voor de inrichting is er gekozen voor flamenco-invloeden zoals de typische zwarte, witte en rode kleuren en polkadots. Deze zijn echter uitgevoerd in een moderne pop-art stijl. Voor een hoofdgerecht bij La Lola betaal je gemiddeld €19,00. Voor een voorgerecht betaal je ongeveer €9,00. La Lola is aangesloten bij ACECOVA, de Valenciaanse vereniging van de coeliakiegemeenschap. Op de menukaart is door middel van tekentjes aangegeven welke gerechten er glutenvrij zijn.

La-Lola

Locatie
Calle Subida del Toledano 8
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.30-15.30 uur en 20.30-23.30 uur

Restaurante l’Alfàbega

In restaurant l’Alfàbega vind je een mediterrane menukaart met diverse kleine tapasgerechtjes, maar ook vlees- en visgerechten. Alle gerechten bevatten de typische Spaanse en Valenciaanse smaken en ingrediënten. Specialiteit zijn rijstgerechten. Het restaurant is licht en ruim ingericht. Aan de muren vind je vele lege wijnflessen, wat l’Alfàbega een typisch Spaanse uitstraling geeft. Hoeveel je betaalt, hangt er erg vanaf of je wat tapas neemt om te delen of een eigen hoofdgerecht bestelt. Ook l’Alfàbega is aangesloten bij de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad en wordt gecontroleerd op het glutenvrije eten. Op de menukaart staat niet aangegeven welke gerechten er precies glutenvrij zijn, maar de bediening helpt je graag. De rijstgerechten waar het restaurant bekend om staat, zijn bijna allemaal glutenvrij.

Alfabega

Locatie
Calle Conde Altea 30
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m dinsdag: 13.30-16.00 uur
Woensdag t/m vrijdag: 13.30-16.00 uur en 21.00-23.00 uur
Zaterdag: 13.30-16.00 uur en 21.00-23.30 uur
Zondag: 13.30-16.00 uur

Restaurante Asador Aurora

Wanneer je op zoek bent naar een typisch Spaans restaurant, zit je bij Asador Aurora goed. Zowel de keuken als de klanten en de uitstraling van het restaurant zijn erg Spaans. In het restaurant staat een grote authentieke steenoven waarin vlees gebakken wordt. In Asador Aurora vind je de traditionele Spaanse stijl terug in de inrichting, veel houten details, wijnflessen aan de muur en wijnvaten. Hoeveel je betaalt voor een avondje eten in Asador Aurora hangt af van de keuzes die je maakt. Je kan hier tapas bestellen of voor een vlees- of visgerecht als hoofdgerecht gaan. Asador Aurora is lid van de Club de Restauración para Celíacos de la Comunidad. Op de kaart staat tevens aangegeven welke gerechten er glutenvrij zijn.

_Asador-Aurora

Locatie
Calle del Bachiller 1
46010 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00-16.00 uur en 21.00-23.30 uur

Restaurante Sorsi e Morsi

In Sorsi e Morsi kan je genieten van de Italiaanse keuken. ‘Sorsi e Morsi’ is Italiaans voor ‘Slokjes & Hapjes’. Het restaurant noemt zich authentiek Italiaans, maar niet typisch Italiaans. Op de menukaart vind je natuurlijk pasta’s, maar ook de piadina (italiaanse wrap) en vele antipasta’s. Er zijn droe vestigingen in Valencia. Een bevindt zich in de wijk Ruzafa, de ander zit naast de Stad van Kunst en Wetenschap en de laatste in de hippe wijk Canovas. Alle restaurants zijn modern ingericht. Je betaalt gemiddeld €10,00 voor een hoofdgerecht. Er is een speciale kaart met alle glutenvrije opties. Het restaurant is ook goedgekeurd door ACECOVA, de Valenciaanse vereniging van de coeliakie gemeenschap.

sorsi e morsi

Locatie
Website
Conde Altea 22
46005 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 14.00-16.00 uur en 21.00-00.00 uur

Tips

– Ben je op zoek naar een glutenvrij ontbijt/lunch? Bij Pastelería Santa Amalia kan je onder andere vers glutenvrij brood kopen. Je vindt deze bakker op Calle Santa Amalia.
– Bij Herbolario Navarro Aragón kun je terecht voor een gevarieerd assortiment van glutenvrije producten. Je kunt hier bijvoorbeeld brood, koekjes, zoetigheden en pasta’s kopen. Deze winkel vind je op Avenida Aragón 13.

Comments are closed.