Palau de la Música

Onderwerpen

Bij een wandeling door het Turia park ben je er zeer waarschijnlijk al langs gelopen… het Palau de la Música. Omringd door een aantal palmbomen en een grote fontein valt dit bijzondere concertgebouw niet te missen. Bij een stedentrip naar Valencia is het dan ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit grote muziekpaleis.

Een paleis in de rivier

Het Palau de la Música, het Paleis van de Muziek is een concertgebouw dat te vinden is in het Turia park. Geloof het of niet, maar dit park was jaren terug nog een rivier. Deze rivier, de Turia, is na een aantal keren overstromen drooggelegd en omgetoverd tot een prachtig park. In het park kun je ideaal hardlopen, wandelen, fietsen, relaxen en mooie bezienswaardigheden bewonderen. Naast het Palau de la Música vind je bijvoorbeeld ook de Stad van Kunst en Wetenschap in het Turia park.

Het paleis

Het Palau de la Música is in 1987 geopend en ontworpen door de Spaanse architect Jose Maria de Garcia Paredes. Deze architect heeft al meerdere concertgebouwen in Spanje ontworpen. Het gebouw is vanbinnen ook zeker het bewonderen waard! Het bestaat uit verschillende zalen die er stuk voor stuk prachtig uitzien. Zo is de Iturbi Hall bijvoorbeeld de grootste concertzaal. In deze zaal kunnen maar liefst 1.781 toeschouwers! De Rodrifo Hall is ietwat intiemer dan de Iturbi Hall en heeft plek voor 420 toeschouwers. Niet alleen worden er allerlei concerten gegeven in het concertgebouw, maar zijn er ook vaak kunsttentoonstellingen te bezoeken. Deze zijn dan te vinden in de speciale expositiezalen.

Programma

Om het paleis in zijn totaliteit te bewonderen, is het misschien een leuk idee om ook een concert in het gebouw bij te wonen. Iedere maand worden er een aantal concerten in het paleis gegeven. Dit zijn voornamelijk concerten van orkesten en pianisten. Wil je graag zo’n voorstelling bezoeken? Neem dan een kijkje op het programma en zie of er een concert is op de dagen dat jij in Valencia bent.

Handig om te weten

Ben je wel benieuwd geworden naar dit bijzondere gebouw en wil je het graag bezoeken? Dan is de volgende informatie misschien handig om te weten!

  • Locatie:
    Paseo de la Alameda 30
    Het is niet lastig om het Palau de la Música te vinden. Het ligt redelijk aan het einde van het Turia Park op ongeveer 1 kilometer van de Stad van Kunst en Wetenschap af.
  • Website

Tips

  • Bezoek het Palau de la Música ook zeker in de avond! In de avond is het paleis prachtig verlicht en is het concertgebouw werkelijk een prachtig plaatje.
  • Leuk feitje! Iedere zondagochtend klinkt er klassieke muziek bij het paleis. De fontein spuit dan water op de maat van deze muziek.
  • Een leuk idee is om Valencia te ontdekken op de fiets. Niet alleen kom je met onze fietsroute langs het Palau de la Música, maar ontdek je ook de leukste en gezelligste spots in Valencia.