Top 5 IJszaken

Een lekker zonnetje het hele jaar door maar in combinatie met hoge temperaturen in de zomermaanden kan het al snel warm aanvoelen. Wanneer je een beetje oververhit bent, is het heerlijk om af te koelen met een ijsje. In Valencia zijn verschillende ijszaken, maar waar kun je nou het lekkerste ijs kopen? Verrassend Valencia heeft daarom een Top 5 IJszaken voor je opgesteld.

1. Llinares (wijk: Ciutat Vella, centrum)

In Valencia zijn twee zaken van Llinares. Op het bekende plein Plaza de la Reina vind je een van de zaken. Deze ijszaak heeft echt elke ijssmaak die je maar kunt bedenken van de bekendere smaken als aardbei, pistache en citroen tot experimentele smaken zoals malibu, gerookte zalm en boquerones en vinagre (sardientjes in het zuur). Naast het lekkere schepijs, kun je hier ook horchata en milkshakes kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een ijsje te kopen en daarna de Kathedraal te bewonderen!

Locatie
Plaza de la Reina 6
46001 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00-2.00 uur

2. Amorino

Amorino heeft wereldwijd ijszaken: van New York tot Milaan en dus ook in Valencia! De zaak gebruikt organische en natuurlijke producten en haalt de ingrediënten bij goede leveranciers. Naast hun (h)eerlijke ijs, verkopen ze ook onder andere wafels, crêpes en milkshakes. Bij Amorino proberen ze speciale smaken te maken. Ook bij deze ijszaak kan je elke smaak krijgen die je hartje begeert.

Locatie: wijk Ciutat Vella (centrum)
Plaza San Lorenzo 2
46003 Valencia

Locatie: wijk Ciutat Vella (centrum)
Paseo Ruzafa 11
46002 Valencia

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 10.00-22.00 uur
Zondag: 11.00-21.00 uur

3. Bautista Marti Italia

Op een paar minuutjes lopen van het centrum vind je Bautista Marti Italia. Je kunt hier Italiaans lunchen en dineren en afsluiten met een Italiaans ijsje. De zaak ziet er hip en netjes uit en het ijs is van goede kwaliteit. Met lekker weer kun je er van smikkelen op het terras. In sommige weekenden is er een DJ waardoor je swingend je ijsje op kan eten.

Locatie: wijk Canovas, Gran Via
Avenida del Reino de Valencia 27
46005 Valencia
Facebook

Bautista

4. Gelateria La Romana (wijk: Canovas, Gran Via)

In 2017 werd de Italiaanse ijszaak La Romana geopend in Valencia. Een prachtige zaak waar je voor de lekkerste smaken terecht kunt, zoals mandarijn, panna cotta en merengue. Neem lekker plaats in een van de fauteuil en smul van je ijsje (of van een van de andere lekkernijnen van La Romana).

Locatie
Calle Joaquín Costa 2
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 13.00-23.00 uur
Vrijdag: 13.00-0.00 uur
Zaterdag: 12.00-0.00 uur
Zondag: 12.00-23.00 uur

5. Glasol (wijk: Ruzafa)

In Valencia zijn vier ijszaken van Glasol, maar er zit er een dicht bij het centrum. Je herkent Glasol aan de groene tafeltjes en stoeltjes. Het personeel is erg vriendelijk en je wordt snel geholpen. Het is vaak druk van ’s ochtends tot en met ’s avonds laat. Het is zeker een aanrader om hier een ijsje te kopen

Locatie
Avenida del Reino de Valencia 22
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 8.30-1.30 uur

Frozen yogurts

In Valencia zie je op bijna elke hoek van de straat een tentje waar je een ‘frozen yoghurt’ kunt eten. Dat is, zoals de naam al zegt, bevroren yoghurtijs. Wat er leuk aan is, is dat je er allemaal verschillende toppings op kunt doen. Bijvoorbeeld fruit, chocolade, nootjes en nog veel meer! Zo kun je jouw eigen ijsje samen stellen. Handig in Valencia is dat bijna elke frozen yogurt zaak een ‘eigen kleur’ heeft.

Smöoy (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Smöoy is de marktleider in Spanje. De zaak is te herkennen aan de felroze kleur. Er zijn vier verschillende yoghurtsmaken: naturel yoghurt, fruityoghurt, chocoladeyoghurt en cream yoghurt. Je kunt kiezen uit 40 toppings. Verder heeft Smöoy heel veel aangepaste producten, zoals glutenvrij of low fat. Natuurlijk is het ook allemaal erg lekker! Vaak zijn er acties bij Smöoy, bijvoorbeeld wanneer je een ijsje hebt gekocht, dat je bij je volgende aankoop een gratis topping krijgt.

Adres
Plaza del Ayuntamiento 12
46002 Valencia

Llaollao (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Llaollao is te herkennen aan de felgroene kleur. De yoghurtsmaak is altijd hetzelfde, namelijk naturel yoghurt. Daarnaast zijn er wel super veel verschillende toppings, verdeeld in fruit, crunch (zoals nootjes, Oreo en chocolade) en sausjes (zoals honing, chocolade en fruit).

Adres
Calle Xátiva 23
46002 Valencia

Comments are closed.