Top 5 ijszaken

Een lekker zonnetje het hele jaar door maar in combinatie met hoge temperaturen in de zomermaanden kan het al snel warm aanvoelen. Wanneer je een beetje oververhit bent, is het heerlijk om af te koelen met een ijsje. In Valencia zijn verschillende ijszaken, maar waar kun je nou het lekkerste ijs kopen? Verrassend Valencia heeft daarom een Top 5 voor je opgesteld.

Top 5 ijszaken

Llinares

1. Llinares

In Valencia zijn twee zaken van Llinares. Op het bekende plein Plaza de la Reina vind je een van de zaken. Deze ijszaak heeft echt elke ijssmaak die je maar kunt bedenken van de bekendere smaken als aardbei, pistache en citroen tot experimentele smaken zoals malibu, gerookte zalm en boquerones en vinagre (sardientjes in het zuur). Naast het lekkere schepijs, kun je hier ook horchata en milkshakes kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een ijsje te kopen en daarna de Kathedraal te bewonderen!
Adres
Llinares
Plaza de la Reina, 6
46001 Valencia

Amorino

2. Amorino

Amorino heeft wereldwijd ijszaken: van New York tot Milaan en dus ook in Valencia! De zaak gebruikt organische en natuurlijke producten en haalt de ingrediënten bij goede leveranciers. Naast hun (h)eerlijke ijs, verkopen ze ook onder andere wafels, crêpes en milkshakes. Bij Amorino proberen ze speciale smaken te maken. Ook bij deze ijszaak kan je elke smaak krijgen die je hartje begeert.

Adres
Amorino (1)
Plaza San Lorenzo, 2
46003 Valencia

Amorino (2)
Paseo Ruzafa, 11
46002 Valencia

glasol

3. Glasol

In Valencia zijn vier ijszaken van Glasol, maar er zit er een dicht bij het centrum. Je herkent Glasol aan de groene tafeltjes en stoeltjes. Het personeel is erg vriendelijk en je wordt snel geholpen. Het is vaak druk van ’s ochtends tot en met ’s avonds laat. Het is zeker een aanrader om hier een ijsje te kopen

Adres
Glasol
Avenida del Reino de Valencia, 22
46005 Valencia

Bautista

4. Bautista Marti Italia

Op een paar minuutjes lopen van het centrum vind je Bautista Marti Italia. Je kunt hier Italiaans lunchen en dineren en afsluiten met een Italiaans ijsje. De zaak ziet er hip en netjes uit en het ijs is van goede kwaliteit. Met lekker weer kun je er van smikkelen op het terras. In sommige weekenden is er een DJ waardoor je swingend je ijsje op kan eten.

Adres
Bautista Marti Italia
Avinguda Del Regne De València
46005 Valencia

Mercat

5. Gelateria Central

Een van de highlights van Valencia is de Mercado Central. Sinds kort vind je hier de Gelateria Central. Het is een klein, schattig en licht kraampje tussen al het fruit en de groenten. Naast schepijs heb je hier ook waterijs. Wat leuk is, is dat er typisch Valenciaanse smaakjes zijn, zoals turrón en mandarijnijs. Zeker niet te missen wanneer je de markt bezoekt!

Adres
Gelateria Central
Mercado Central de Valencia
Plaza del Mercado, 1
46006 Valencia

Kinderroutebanner

Frozen yogurts

In Valencia zie je op bijna elke hoek van de straat een tentje waar je een ‘frozen yoghurt’ kan eten. Dat is, zoals de naam al zegt, bevroren yoghurtijs. Wat er leuk aan is, is dat je er allemaal verschillende toppings op kunt doen. Bijvoorbeeld fruit, chocolade, nootjes en nog veel meer! Zo kun je jouw eigen ijsje samen stellen. Handig in Valencia is dat bijna elke frozen yogurt zaak een ‘eigen kleur’ heeft.

Smöoy

Smöoy is de marktleider in Spanje. De zaak is te herkennen aan de felroze kleur. Er zijn vier verschillende yoghurtsmaken: naturel yoghurt, fruityoghurt, chocoladeyoghurt en cream yoghurt. Je kunt kiezen uit 40 toppings. Verder heeft Smöoy heel veel aangepaste producten, zoals glutenvrij of low fat. Natuurlijk is het ook allemaal erg lekker! Vaak zijn er acties bij Smöoy, bijvoorbeeld wanneer je een ijsje hebt gekocht, dat je bij je volgende aankoop een gratis topping krijgt.

Adres
Smöoy
Plaza del Ayuntamiento, 12
46002 Valencia

Llaollao

Llaollao is te herkennen aan haar felgroene kleur. De yoghurtsmaak is altijd hetzelfde, namelijk naturel yoghurt. Daarnaast zijn er wel super veel verschillende toppings, verdeeld in fruit, crunch (zoals nootjes, Oreo en chocolade) en sausjes (zoals honing, chocolade en fruit).

Adres
Llaollao
Calle Xátiva, 23
46002 Valencia

Topping’s

Midden in het centrum vind je het nieuwe Topping’s, te herkennen aan de paarse kleur. Er zijn drie verschillende maten ijs en je kunt kiezen uit 40 toppings. Ben je in een groepje en heeft niet iedereen zin in een frozen yoghurt? Geen probleem. Je kunt er ook smoothies, fruitsalades, horchata en verse sapjes halen.

Adres
Topping’s
Calle Convento Santa Clara, 2
46002 Valencia

Kaartje

Op onderstaand kaartje vind je de top 5 ijszaken van Valencia en de eerdergenoemde frozen yoghurt zaakjes.

Comments are closed.