Provincie Castellon

Op deze pagina staat een beschrijving van de plaats Castellon de la Plana en Morella in de provincie Castellon, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Castellón de la Plana

Castellón de la Plana is de hoofdstad van de provincie Castellón. De provincie Castellón ligt in het Noorden van de regio Valencia. Hoogtepunten zijn onder andere: de ‘El Fadrí’ toren, ‘La Concatedral de Santa Maria’, ‘La Lonja’, ‘Casa Abadia’, ‘Iglesia de San Miguel’, ‘Museo de Bellas Artes’ en het ‘Museo Etnológico de la Diputación’. Castellón is een interessante stad om te bezoeken, vanwege de vele bezienswaardigheden die er zijn, gezellige restaurantjes en een prachtig park, Ribalta Parque genaamd. Lees meer op onze pagina Castellón de la Plana.

Castellon de la plana

Morella

Morella is gelegen op een berg wat op zichzelf een prachtig beeld geeft van dit oude vestigingsstadje. Naast zijn gotische uitstraling kun je ook genieten van de prachtige natuur die om Morella ligt. Het oude centrum van de stad heeft genoeg mooie dingen die je kunt bewonderen en op het hoogste punt van de stad vind je ook een mooi kasteel. Op de pagina Morella lees je alles over deze stad en wat je hier allemaal kunt doen.

Peñíscola

Het pittoreske Peñíscola ligt tussen Valencia en Barcelona in aan de Costa del Azahar. Prachtige stranden, een oude burcht uit de 14e eeuw bovenop de rots naast het gezellige centrum. Dit stadje is ook zeker een historische stad met een geschiedenis die ver terug gaat. Peñíscola is op een klein stukje na helemaal omgeven door water. Lees meer over dit stadje op de pagina Peñíscola.

Castellon

Vinaròs

Een stadje met een actieve vissershaven en… helemaal bekent om haar heerlijke gamba’s! In Vinaròs proef je zeker de sfeer van de Mediterraan. Rijk aan olijfbomen, amandelbomen en johannesbroodbomen en een prachtige kerk in het centrum. Ook voor de strandliefhebbers is dit een perfecte plek met 25 baaien en stranden die totaal 12 km belslaan… Lees meer over deze stad op de pagina Vinaròs.

Comments are closed.