Provincie Castellón

Onderwerpen

De meest noordelijke provincie van de Comunidad Valenciana (regio Valencia) is Castellón. De provincie bestaat uit een hoop plaatsen, waarbij Castellón de la Plana het grootst is. Op deze pagina vind je een overzicht van plaatsen die een bezoek waard zijn. Lijkt een plek je interessant? Klik dan door om meer informatie te vinden over die plek!

Benitandús

Voor wie de rust buiten de stad een dagje wil opzoeken en over een (huur) auto beschikt, is Benitandús een echte aanrader. Op ongeveer een uur en een kwartier rijden afstand van Valencia, vind je deze prachtige plek in provincie Castellón. Trek je goede wandelschoenen aan voor deze stevige hike, neem genoeg water mee en laat je bovenaan de top van de berg verrassen door het indrukwekkende uitzicht over de omliggende, prachtige natuur. Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan gauw Benitandús en Onda!

Burriana

Burriana is een stad net onder Castellón’s hoofdstad, Castellón de la Plana en ligt dichtbij Villarreal. Deze kustplaats op nog geen uurtje rijden van Valencia heeft veel te bieden. Enkele highlights zijn de toren El Templat, Basílica del Salvador, het prachtige natuurpark Clot de la Mare de Déu en het enige sinaasappelmuseum van Europa, Museo de la Naranja. De stad trekt jaarlijks ook vele bezoekers voor het festival Arenal Sound. Benieuwd geworden naar deze stad? Lees dan alle informatie op de pagina Burriana.

Castellón de la Plana

Castellón de la Plana is de hoofdstad van de provincie Castellón. De provincie Castellón ligt in het noorden van de regio Valencia. Hoogtepunten zijn onder andere: de ‘El Fadrí’ toren, ‘La Concatedral de Santa Maria’, ‘La Lonja’, ‘Casa Abadia’, ‘Iglesia de San Miguel’, ‘Museo de Bellas Artes’ en het ‘Museo Etnológico de la Diputación’. Castellón is een interessante stad om te bezoeken, vanwege de vele bezienswaardigheden die er zijn, gezellige restaurantjes en een prachtig park, Ribalta Parque genaamd. Lees meer op onze pagina Castellón de la Plana.

Culla

Het dorpje Culla is een oude vestingplaats waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan in de afgelopen eeuwen. Klein, gezellig, idyllisch en met een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en bergen is Culla niet voor niets toegelaten tot de vereniging van de Mooiste Dorpen van Spanje.

Montanejos

Ben je in de omgeving van Valencia en op zoek naar rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving? Bezoek dan het prachtige Spaanse bergdorpje Montanejos. Je kunt hier heerlijk afkoelen in de warmwaterbronnen waar je in kunt zwemmen! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de pagina Montanejos voor meer informatie.

Morella

Morella is gelegen op een berg wat op zichzelf een prachtig beeld geeft van dit oude vestigingsstadje. Naast zijn gotische uitstraling kun je ook genieten van de prachtige natuur die om Morella ligt. Het oude centrum van de stad heeft genoeg mooie dingen die je kunt bewonderen en op het hoogste punt van de stad vind je ook een mooi kasteel. Op de pagina Morella lees je alles over deze stad en wat je hier allemaal kunt doen.

Parc Miner del Maestrat

In het binnenland van Castellón, op anderhalf uur rijden van Valencia, ligt een oud mijnenstelsel waar vroeger ijzer gedolven werd. Tegenwoordig kun je een rondleiding krijgen door de diepe mijnschachten van Parc Miner del Maestrat. Je verkent prachtige gangen, leert veel over de mijnindustrie, en sluit het allemaal af met een prachtig uitzicht van 800 meter hoog op het omliggende landschap.

Peñíscola

Het pittoreske Peñíscola ligt tussen Valencia en Barcelona in aan de Costa del Azahar. Prachtige stranden, een oude burcht uit de 14e eeuw bovenop de rots naast het gezellige centrum. Dit stadje is ook zeker een historische stad met een geschiedenis die ver teruggaat. Peñíscola is op een klein stukje na helemaal omgeven door water. Lees meer over dit stadje op de pagina Peñíscola.

Segorbe

In het zuiden van Castellón is Segorbe gelegen, een plaats met bijna 10.000 inwoners. Het is een kleine plaats, maar zeker een aanrader. Wanneer je door deze plaats wandelt, voelt het soms net alsof je in een Middeleeuws dorp beland bent. Met de auto ben je in een klein uur in Segorbe vanuit Valencia. Kijk voor meer informatie op de pagina Segorbe.

Villarreal

Bij het horen van Villarreal zullen velen denken aan de voetbalclub die meedraait in de Primera División, maar er hoort uiteraard ook een stad bij. Villarreal is in het zuidoosten van Castellón gelegen en telt ruim 50.000 inwoners. Er zijn een hoop bezienswaardigheden te bewonderen en regelmatig worden er lokale feesten georganiseerd. Lees meer op de pagina Villarreal.

Vinaròs

Een stadje met een actieve vissershaven en… helemaal bekend om de heerlijke gamba’s! In Vinaròs proef je zeker de sfeer van de Mediterraan. Rijk aan olijf-, amandel- en johannesbroodbomen en een prachtige kerk in het centrum. Ook voor de strandliefhebbers is dit een perfecte plek met 25 baaien en stranden die totaal 12 km beslaan… Lees meer over deze stad op de pagina Vinaròs.