Arenal Sound Festival

Onderwerpen

Een koud drankje in je hand, heerlijke beats op de achtergrond en de zon in je gezicht, dat is toch wel het ultieme festivalgevoel. Het Arenal Sound Festival dat van 30 juli – 4 augustus 2024 in Burriana (of Borriana) plaatsvindt, biedt je nog veel meer dan alleen een heerlijk festivalgevoel.

Wat is het Arenal Sound Festival?

De oprichters zelf zeggen dat Arenal Sound niet zomaar een festival is, maar een ervaring. En dat klopt: Arenal is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste festivals van Spanje. Ook kun je op Arenal Sound overnachten op de festivalcamping en dus hoef je je over dure hotels geen zorgen te maken. Voeg een dosis feest toe aan jouw bezoek aan Valencia en ervaar Arenal Sound Festival zelf!

Tell me more!

Het kustplaatsje Burriana (zo’n 60 kilometer ten noorden van Valencia) straalt met haar uitgestrekte sinaasappelvelden zomerse sferen uit. In het pittoreske stadje lijkt op het eerste gezicht alles ‘tranquilo’, maar niets is minder waar. Eind juli of begin augustus (verschilt per jaar) wordt Burriana 6 dagen lang overspoeld door meer dan 50.000 feestgangers vanuit verschillende landen tijdens het Arenal Sound Festival. De eerste editie vond plaats in 2010 en duurde maar liefst 10 dagen. Arenal Sound zette Burriana volledig op zijn kop: verkooprecords werden verbroken en het festival trok rond de 10.000 bezoekers. Op de eerste editie stonden o.a. The Cranberries, Simple Minds en gaf ook onze Armin van Buuren een Nederlands tintje aan het festival.

Wat kan ik verwachten?

In de zomerperiode neemt Spanje exotische temperaturen aan en dus wil je niet in je lange broek staan dansen. Gelukkig wordt Arenal sound gehouden op het strand van Burriana, dat El Arenal heet (Arena is Spaans voor zand). Je kunt dus lekker met de blote voeten in het zand en je zwembroek of bikini aan genieten van de zomerse sfeer op het festival. Afkoelen doe je in de Middellandse zee of het privé zwembad van het festival waar ook nog eens een aparte DJ staat te draaien. Kan het nog beter? Jazeker! Eerdere jaren had Arenal Sound Festival namelijk grote artiesten op de planning staan waaronder Rudimental, The Kooks, Mika, Nero, Zedd, Nervo, John Newman en vele anderen.

Kamperen op Arenal Sound

Na de vele drankjes en danspasjes is het heerlijk om gelijk je tent in te kunnen duiken. Arenal Sound biedt kampeermogelijkheden op twee verschillende campings: Arenal Camping en Camping Malvarossa. Er is op de locatie na geen verschil in luxe. De Arenal Camping is ietsje duurder, maar staat dichterbij het festivalterrein. Een plek op de Camping Malvarossa is goedkoper en bevindt zich enkele honderden meters van het festivalterrein. Op beide campings zijn faciliteiten: douches, toiletten, kluisjes, mobiele oplaadplekken, een picknickgebied, een bar en verschillende eettentjes.

Reisinformatie

Voor een bezoekje aan Arenal Sound Festival hoef je, wanneer je vanaf Valencia reist, niet ver te reizen en er zijn verschillende mogelijkheden. Wij raden je aan om via BlaBlaCar mee te rijden met iemand anders. Mocht dit niet lukken, dan is de trein ook een eenvoudige optie.

Trein
In het centrum van Borriana is geen station, je kunt met de trein het beste naar Les Alqueries reizen en vanaf daar een taxi pakken naar Borriana. Ook rijden er treinen naar Castelló (dat 10km van Borriana ligt). Vanaf daar rijdt er elk uur een bus naar Borriana. Informeer via de busmaatschappij Hicid of treinmaatschappij Renfe.

Bus
Arenal Sound heeft zelf buslijnen die je vanaf Valencia naar het festivalterrein nemen. Er zijn naast deze bussen geen reguliere bussen die vanaf Valencia naar Borriana rijden.

Auto
Vanaf Valencia ben je met 45 minuten in Borriana. Neem de V-21 snelweg en houd de richting naar Castelló aan, via Sagunto neem je de N-340 snelweg en houd vervolgens rechts aan. TIP: probeer mee te rijden met iemand via BlaBlaCar. Heb je een eigen auto of een auto gehuurd? Gebruik dan een navigatie. Als je Valencia verlaat, is de route namelijk niet helemaal duidelijk.

Algemene informatie

Wanneer: 30 juli t/m 4 augustus 2024
Waar: Playa El Arenal, Borriana
Ticketprijzen (van editie 2023, wanneer de prijzen van 2024 bekend zijn, zal de pagina geupdated worden):
• 4 dagen (excl. camping): €50,00
• 4 dagen (incl. Arenal camping): €105,00
• 4 dagen (incl. Malvarossa camping): €75,50
• 4 dagen VIP zonder kamperen €89
• 4 dagen VIP + kamperen Arenal €140

>>Kijk op de website van Arenal Sound voor de beschikbaarheid van de tickets en de actuele prijzen.

Tip