Horchaterías

Horchata is een zeer populair drankje in Valencia en in het voorjaar, zomer en najaar wordt dit op vele plekken verkocht. Dit is een melkachtig drankje gemaakt van chufas, een soort noten, dat gemengd is met water en suiker. De beste vertaling van ‘chufas’ zijn aardamandelen. Er zijn zeer veel horchatería’s in Valencia, waar je behalve horchata ook koffie of ijs kunt bestellen.

Chufas

De geschiedenis van dit aardnootje gaat ver terug. Duizenden jaren geleden werd deze gevonden in Chouf, een regio in Soedan. Chufas werden daar geteeld in de oevers van de Nijl! Terug in de geschiedenis van het Oude Egypte werden al recepten gevonden met tijgernoten erin. Hier waren ze een vast ingrediënt in gerechten voor Farao’s! Tegenwoordig worden deze chufas veelal geteeld in de regio Valencia, Alboraya. Dit komt vanwege de zandgrond en het klimaat.

Fartons

Een typisch Valenciaans hapje voor bij je horchata is de farton. Fartons zijn luchtige, zoete gebakjes met een laag poedersuiker. Heerlijk – en zelfs speciaal ontworpen – om in je horchata te dopen! De ideale combinatie voor een authentiek ontbijtje of lunch!

Horchaterías

Er zijn veel verschillende horchaterías in Valencia, maar om je een beetje op weg te helpen geven we je graag een paar suggesties. Stuk voor stuk leuke plekjes om te genieten van dit drankje!

Horchatería Santa Catalina

Met meer dan 100 jaar geschiedenis vind je in het oude stadscentrum van Valencia horchatería Santa Catalina. Naast het beroemde drankje Horchata kun je hier ook verschillende ijsjes, churros con chocolate en lekkere fartons (broodstengels die je in je horchata kan dopen) proeven en kopen! Niet zo’n zin in horchata? Ze hebben hier ook heerlijke koffie en eventueel leuk om mee te nemen: honing met chufas!

Santa-Catalina

Locatie
Santa Catalina
Plaza Santa Catalina, 6
46001 Valencia
Website 

Daniel Mercado Colon

Voor iedereen die midden in het stadshart zin heeft in een lekkere horchata, zit bij dit verkooppunt van Daniel helemaal goed! Daniel is van oudsher een familiebedrijf dat traditionele horchata maakt in één van de nabijgelegen dorpjes. Deze markthal, Mercado Colon, is een ontmoetingsplek waar jong en oud gezellig samenkomen bij één van de vele barretjes. Een leuke plek om onder het genot van een horchata het Valenciaanse stadsleven te ervaren!

Horchateria-Mercado-Colon

Openingstijden
Ma t/m za van 08.30 – 21.00
Zo gesloten

Locatie
Daniel
Mercado de Colon
Website 

Daniel SL

Gelegen tegen de stadsrand van Valencia ligt Alboraya. Dit is een klein dorpje met een oppervlakte van slechts 8 vierkante kilometer en nog geen 25.000 inwoners! Te midden hierin ligt een authentieke en tevens beroemde horchatería. Binnenin deze karakteristieke horchatería kun je zien hoe de horchata bereid wordt, terwijl er buiten een heerlijk terras ligt. Hier kun je genieten van een lekker ontbijtje of gebak, mét natuurlijk een traditioneel klaargemaakte horchata en een farton!

Daniel

Openingstijden
Ma t/m zo van 10.00 – 00.00

Locatie
Daniel
Av. de la Horchata
46120 Alboraya
Website

Tip:

• Als je van plan bent om dit drankje te proberen, dan is het wel een aanrader om dit in een horchatería te doen of bij één van de vele horchata karren op straat of in de buurt van bezienswaardigheden.
• Een andere Spaanse zoete lekkernij zijn churros. Wil je weten waar in Valencia je hiervan kan genieten? Kijk dan op onze churreria pagina.

Comments are closed.