Cocktailbars

Onderwerpen

Waar kun je nu beter een cocktail drinken dan in het zonnige Valencia? Een cocktail is de perfecte beloning na een lekker dagje playa of als voorbereiding op het bruisende nachtleven. De talloze cocktailbars in Valencia hebben een uitgebreide keuze. Salud!

De keuze is reuze

Valencia barst van de traditionele cocktailbars. Ook steeds meer restaurants en cafés hebben een rijk cocktailaanbod. De volgende unieke cocktailbars in Valencia zijn een gegarandeerd succes!

Apotheke (wijk: Canovas, Gran Via)

Apotheke is de eerste ‘speakeasy’ cocktailbar van Valencia. En wat voor één! Een speakeasy is van origine een plek waar illegaal alcoholische dranken werden verkocht in de tijd van de drooglegging in de Verenigde Staten. Het idee is dat je van buiten dus niet kan zien dat er binnen een café (of restaurant) is. Apotheke is niet heel moeilijk te vinden (er hangt een uithangbord boven de ingang), maar om binnen te komen moet je het wachtwoord van die dag weten. Eenmaal binnen kun je genieten van verrassende cocktails, zoals een Whisky Sour geparfumeerd met bacon en parmezaanbitter, of een Paloma met mezcal. Je kunt hier trouwens ook heerlijk (oesters) eten. De bediening is leuk, ze spreken Engels en – niet geheel onbelangrijk – ze kunnen shaken! Kortom, aanrader als je uit bent in de wijk Canovas.

 • Carrer de Ciscar 18
 • Website 
 • Openingstijden
  Maandag: 19.00 – 01.30 uur
  Woensdag t/m vrijdag: 19.00 -01.30 uur
  Zaterdag en zondag: 17.00 – 01.30 uur

Café Madrid (wijk: Ciutat Vella)

Bij Café Madrid vind je cocktails van hoog niveau en kwaliteit in een buitengewoon, uniek interieur. De cocktailbar heeft een erg uitgebreid aanbod aan zowel kenmerkende als klassieke cocktails. Naast cocktails kun je hier ook terecht voor andere lekkere drankjes en culinaire versnaperingen. Leuk detail: de beroemde Agua de Valencia is hier ontstaan. Zeker een aanrader om te proberen als je een bezoekje brengt aan deze bar!

 • Carrer de Abadia de Sant Martí 10
 • Website 
 • Openingstijden
  Maandag t/m zondag: 12.00 – 01.30 uur

Christopher (wijk: El Carmen)

In deze cocktailbar is naar eigen zeggen het perfecte evenwicht tussen het heden en verleden te zien. Een mix van de authentieke Spaanse cocktailbar zoals het was toen de bar in 1971 opende, met de kennis van cocktails en smaakbeleving van nu. Hier drink je klassiekers zoals de Margarita, Cosmopolitan en Negroni, maar ook kun je gaan voor de moderne Valencia Sour. Je waant je even in de jaren van zwartwit films, Marilyn Monroe, grammofoonplaten en schrijfmachines.

Christopher is ontstaan in een tijd van politieke onrust in Spanje, en zo ook in Valencia. In de jaren zestig was El Carmen, waar de bar gevestigd is, een wijk waar veel armoede heerste. Een progressieve studentenbeweging wilde nieuw leven in de wijk blazen en zorgde ervoor dat de wijk een artistieke ontwikkeling onderging. De jaren zestig kenmerkte zich wereldwijd door revoluties op het gebied van muziek, kunst en cultuur. Dat zag je ook in El Carmen. De eerste bars, cafés en disco’s vonden hun weg naar de wijk en in 1971 opende de bar Christopher wat vanaf het begin een belangrijke buurtfunctie had. Hier werden debatten gehouden, concerten gegeven en films vertoond. Nu is het één van de leukste cocktailbars van Valencia, en wordt het gerund door mensen die cocktails echt als kunst ervaren. 

 • Carrer de Pinzón 17
 • Website
 • Openingstijden
  Woensdag t/m vrijdag 20.00 – 01.30 uur

Hawaika (wijk: Extramurs)

Waan je in Hawaiiaanse sferen in deze ontzettend leuke cocktailbar! Begroet de papegaai bij binnenkomst en neem vooral de tijd om de tropische styling van deze cocktailbar te bewonderen. Deze is geïnspireerd door Polynesië, dat zie je ook terug in de glazen. Cocktails worden je aangeboden in glazen gevormd in een Tiki, de god van het oude Polynesië. Oog voor detail dus! Op deze exotische spot vermaak je je de hele avond.

 • Carrer de Lepant 5
 • Website
 • Openingstijden
  Maandag t/m zaterdag: 17.00 – 00.30 uur

The Jungle (wijk: Canovas, Gran Via)

Exotisch genieten in deze gezellige, moderne cocktailbar. The Jungle is mooi aangekleed, met een Instagrammable entree (een muur vol bladeren, neonletters en een romantisch bankje) en beeldjes van exotische vogels en apen. Alles id in het jungle thema en ook de cocktails zijn tropisch genieten! Je kunt hier klassieke cocktails en mixers bestellen, maar ze hebben ook drankjes van eigen hand op de kaart staan. Je kunt hier ook terecht voor een lekker hapje erbij waaronder Jamon Iberico, patatas bravas, en croquetas de jamon.

 • Carrer del Comte d’Altea 12
 • Website
 • Openingstijden
  Woensdag 18.00 – 00.00 uur
  Vrijdag & zaterdag: 17.00 – 02.00 uur

La Coctelería (wijk: Ruzafa)

In misschien wel de allermooiste binnentuin van Valencia vind je La Coctelería. De cocktailtuin is onderdeel van La Salita, een bekend sterrenrestaurant in Valencia. De cocktails zijn dus niet goedkoop, maar wel een échte smaaksensatie! Zo staat er bijvoorbeeld een cocktail op de kaart met Don Papa Baroko rum, paddenstoel, abrikozen en zeewier. Leuk als je jezelf een avondje wil verwennen of als je iets te vieren hebt. Wel handig om van te voren even te reserveren.

 • Carrer de Pere III el Gran 11
 • Website
 • Openingstijden
  Maandag t/m zaterdag: 15.00 – 17.30 uur en van 21.30 – 0.30 uur