Wijnbars in Valencia

Valencia heeft meer te bieden dan alleen tapas, cerveza en het heerlijke zonnetje. Ook, of misschien wel juist, voor geweldige wijn ben je in Valencia aan het juiste adres. De stad kent vele leuke wijnbars waar je unieke wijnen kunt proeven. Combineer in deze hippe wijnbars in Valencia de lekkerste wijnen met een lekker hammetje of een stukje kaas en je beleeft het echte Valencia.

Wijnbars in Valencia

Het zou kunnen dat je door het enorme aanbod van bars niet weet waar je nou die echt lekkere wijn kunt drinken. Wij zetten hier de beste wijnbars in Valencia op een rijtje om het je iets makkelijker te maken. Eenmaal aangekomen in een van deze geweldige zaakjes sta je er alleen voor. Welke wijn gaat het worden?

Heb je na al deze informatie over wijnbars in Valencia ook zin gekregen in wat lekkere tapas, dan zou je onze tapasroute eens kunnen bekijken of pak het echt goed aan en ga met ons mee op tapastour!

Vinos Enópata (wijk: Patraix)

Dit prachtige wijnlokaal is eigendom van Juan Ferrer Espinosa, door zijn vrienden ‘wijngek’ genoemd. Die bijnaam gaven zij hem omdat Juan zei: “Ik heb nog twintigduizend wijnen om te proeven, dan ga ik me toch niet laten afleiden door eten of rusten?” In deze schitterende zaak kun je terecht voor de echt bijzondere wijnen, die je kunt kopen, maar natuurlijk ook kunt proeven. Zelf is Juan namelijk altijd op zoek naar onbekende pareltjes en hij heeft een voorkeur voor exclusieve wijnen waar bijvoorbeeld maar enkele honderden flessen van worden geproduceerd. Hier zal je niet snel een doorsnee wijntje aantreffen. De prijzen variëren van €4 tot €48.000! Voor iedere portemonnee een geschikte wijn dus en gegarandeerd een bijzonder exemplaar. Juans missie is iedereen verliefd laten worden op wijn. Laat jij je verleiden in een van de meest bijzondere wijnbars in Valencia?

Locatie
Carrer de Conca 123
46007 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 14.00 uur en 18.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 14.00 uur

Wijnproeverij in Valencia

Heb je zin om nog meer te weten te komen over wijn, dan is onze wijnproeverij in Valencia echt wat voor jou! Wij organiseren tegenwoordig een wijnproeverij, speciaal gericht op de Valenciaanse wijnen. In een prachtige wijnbar nemen wij je mee in de fascinerende wereld van wijn en alles wat daarover te ontdekken valt. Een Nederlandstalige kenner vertelt alles over de vier verschillende wijnen die er worden aangeboden en er worden bijpassende hapjes geserveerd. Leerzaam en interessant, maar vooral ook heel erg lekker!

Angolo Divino (wijk: Canovas)

De naam van deze heerlijke bar betekent vrij vertaald ‘geweldig hoekje’. En daar is niets van gelogen. Het assortiment wijnen in deze zaak mag er zeker zijn. Silvia Gallon werd door haar Italiaanse vader geïnspireerd op het gebied van wijn en deelt nu haar passie met andere liefhebbers. Ze biedt veelal Italiaanse wijnen aan, maar ook goede Valenciaanse wijnen ontbreken niet. Volgens goed Italiaans gebruik kan de wijn perfect gecompleteerd worden door de beste delicatessen zoals hammen, kazen en andere lekkernijen. Kies een lekker wijntje uit en laat Silvia een bijpassend hapje er bij serveren. Plof dan neer in de geweldige zithoek met stoelen die zo lekker zitten dat je er niet meer uit wilt en je hebt de perfecte avond.

Locatie
Carrer de l’Almirall Cadarso 14
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 14.00 en 17.00 – 23.00 uur

Coloniales Huerta (wijk: Canovas)

Deze voormalig delicatessenwinkel is tegenwoordig omgetoverd tot misschien wel de hipste van alle wijnbars in Valencia. Je kunt hier tapas eten, uitgebreid dineren en/of heerlijk op het terras zitten. In dit restaurant kun overigens je nog steeds uit de vitrine allerlei lekkernijen kopen voor thuis. Wat je ook kiest, wij zouden aanraden altijd een wijntje te bestellen. De wijnen van Coloniales Huerta zijn namelijk ongeëvenaard. Als je naar binnenstapt heb je meteen het gevoel in een soort wijnspeciaalzaak te zijn beland. De wijnen kun je kopen voor thuis of je kunt besluiten een klein bedrag aan ‘kurkgeld’ te betalen en de wijn meteen op te drinken. Het extra bedrag is voor de service, de glazen en natuurlijk het openmaken van de wijn. Zo wordt even een flesje wijn voor thuis kopen ineens een hele belevenis en blijf je volgens goed Spaans gebruik uren hangen.

Locatie
Carrer del Mestre Gozalbo 13
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 13.00 – 00.00 uur

Vinostrum (wijk: El Carmen)

Deze wijnwinkel is gevestigd op een unieke locatie, namelijk in het kleine marktje Mossén Sorrell in het hartje van El Carmen. De markt zelf is leuk en schattig om eventjes doorheen te lopen en als Vinostrum dan je laatste stop is, weet je zeker dat je goed zit. De winkel wordt gerund door Luis Alberto Palomar en Amparo Cambón, wijnliefhebbers pur sang. Het verhaal gaat dat Luis ruim twintig jaar geleden het volgende tegen Amparo gezegd zou hebben: “Je moet van wijn houden om met mij uit te kunnen gaan.” Blijkbaar kon Amparo zich daar wel in vinden en vandaag de dag kun je bij Vinostrum terecht voor heerlijke wijnen en bijbehorende versnaperingen. In de collectie heb je ook keuze uit meerdere ecologische en biodynamische wijnen waardoor Vinostrum zich weet te onderscheiden van de andere wijnbars in Valencia.

Locatie
Plaça de Mossén Sorell
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m woensdag: 10.00 – 15.00 uur
Donderdag t/m vrijdag: 10.00 – 15.00 uur en 18.00 – 20.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur

Comments are closed.