Albufera

Onderwerpen

Iets verder van Valencia ligt het prachtige Albufera natuurgebied. Je vindt er de rijstvelden, inheemse bomen, een diversiteit aan vogels, authentieke vissershuisjes en het grootste meer van Spanje. Ook liggen er pittoreske dorpjes omheen waar je de traditionele Paella Valenciana kunt eten. Een ervaring om niet te vergeten! Kom meer te weten over het bijzondere Albufera in Valencia.

Parque Natural l’Albufera

Albufera in Valencia is een groot natuurpark van 21.000 hectare groot en ligt ten zuiden van de stad Valencia. Je kan hier gemakkelijk op de (elektrische) fiets naartoe. Het is zo’n 20 km fietsen door de duinen en langs het strand. Naast een grote diversiteit aan planten, bomen en bloemen vind je hier het grootste zoetwatermeer van Spanje waar je een boottochtje over kunt maken. Ook wordt een groot deel van dit gebied gebruikt voor het verbouwen van rijst, maar ook paling komt uit dit natuurgebied. Niet gek dus dat dit twee van de hoofdingrediënten in de Valenciaanse keuken zijn…

Paella

Valencia staat niet alleen bekend om de overheerlijke sinaasappels, voetbalclub FC Valencia, keramiek, horchata, maar ook om de paella. Dit is vanwege het grote rijstgebied rondom het Albufera meer in Valencia, de stad van de paella (rijstgerecht). In het geval je de meest traditionele en lokale paella van Valencia wilt proberen dan ben je hier, in Valencia aan het juiste adres! Er zijn verschillende restaurants in de dorpjes rondom het Albufera meer waar je onder andere de authentieke Paella Valenciana kunt eten, maar ook andere lekkernijen (mocht je niet zo’n rijstliefhebber zijn). Paella wordt door de Valencianen gegeten als lunch gerecht en natuurlijk een uitstekende maaltijd als je op de fiets naar Albufera gaat.

El Saler

In het natuurgebied bevindt zich het dorpje El Saler. Je kunt het dorpje bereiken met de auto en bus, maar een fietstocht door dit prachtige gebied is ook een optie. Huur bijvoorbeeld een fiets en ga lekker op eigen gemak naar het dorpje El Saler. Vanuit de Verrassend Valencia Tours & Bike Rental is het zo’n 12 kilometer fietsen (circa 40 minuten). Met onze digitale Albufera-route ontvang je de routebeschrijving in PDF met daarbij een hoop interessante informatie en bijzondere weetjes.

Naast veel schitterende natuur, een mooi strand en een golfbaan, kun je hier tijdens jouw vakantie in Valencia ook terecht in een van de restaurants om een hapje te eten. Mocht je op vakantie naar Valencia gaan, kun je ervoor kiezen om in de buurt van El Saler te kamperen. Er is namelijk een aantal campings waar je heerlijk kan vertoeven en dichtbij Valencia.

El Palmar

Net ten zuiden van El Saler ligt het dorpje El Palmar (zo’n 5 kilometer verderop). El Palmar is een klein dorpje waar je heel goed terecht kan om een traditionele paella te eten, een indruk te krijgen van de rijstvelden en net als de locals een boottochtje over het meer te maken. Tegenover de strook restaurantjes zijn allerlei parkeerterreintjes gelegen en hiermee lijkt El Palmar op te houden. Juist achter deze parkeergelegenheden zijn bedrijfjes gevestigd die de boottochten aanbieden! Vanuit de Verrassend Valencia Tours & Bike Rental shop is het zo’n 20 kilometer fietsen (ruim een uur).

¡Albufera route!

Wil je meer over het Albufera park weten, maar ook bijvoorbeeld over de Valenciaanse paella? Neem dan de digitale Albufera route mee! Hierin vind je onder andere:

  • Een mooie fietsroute van Valencia naar Albufera
  • Wandelroute door El Palmar (klein dorpje aan het meer)
  • Bustijden + prijzen + haltes
  • Taxi indicatie prijzen naar Albufera
  • Leuke weetjes
  • Achtergrondinformatie over Albufera, de rijstvelden, barraca’s etc.
  • Fietsverhuurpunten in Valencia en meer…

Kortom een uniek informatiepakket + routes waardoor je zelf op ontdekking kunt gaan, maar dan wel met duidelijke routebeschrijvingen, handige informatie en leuke tips. Voor meer informatie kan je kijken op Albufera route.

Zonsondergang bekijken

De zon zien zakken in de zee is in Valencia helaas niet mogelijk, maar het Albufera meer is een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken! Neem een kleedje, drankje en hapje mee en je hebt een heerlijk (en gratis!) uitje. Vanaf Valencia kun je bus 24/25 richting El Saler/El Palmar nemen, stap uit bij halte Embarcador de l’Albufera.

Tips

  • Een dagje naar Albufera met de fiets is zeker een aanrader want je kunt onderweg nog heerlijk relaxen op een mooi strandje vlakbij Valencia, je krijgt een idee van de rijstvelden, kunt een lekkere authentieke paella eten en bent even een dagje buiten de stad!
  • Handig om te weten, is dat vaak in de maand mei wordt gezaaid en de oogst van de rijst plaatsvindt in de maand september.
  • Lijkt het je leuk om met jouw groep naar Albufera te gaan? Verrassend Valencia biedt excursies aan, inclusief vervoer, een boottocht over het meer, een uitgebreide heerlijke paella lunch, een enthousiaste Nederlands sprekende officiële gids lees meer…