Bodega’s

Onderwerpen

De wijnliefhebber kan in de provincie Valencia zijn hart ophalen! De regio Utiel – Requena staat internationaal bekend om de kwaliteitswijnen. Een bezoekje aan een van de vele bodega’s in de regio is dan ook een ware belevenis. Op deze pagina kun je inspiratie opdoen en meer informatie vinden over de diverse bodega’s.

Wijnregio Utiel – Requena

Het gebied Utiel – Requena is dankzij het klimaat uitermate geschikt voor wijngaarden. De meeste wijngaarden bevinden zich op ongeveer 600 tot 900 meter hoogte. Dankzij de ligging dicht bij de haven van Valencia werden de wijnen al vroeg naar het buitenland geëxporteerd en zijn daarmee enorm gegroeid in populariteit. Inmiddels zijn de wijnen uit het gebied prijswinnende wijnen met sinds 1957 een speciaal keurmerk voor kwaliteitswijnen (DO-erkenning). In de provincie Valencia is de regio Utiel – Requena de enige regio met deze erkenning. Je kunt bij een van deze bodega’s dus zeker terecht voor een goed glaasje wijn!

Dominio de la Vega

Bodega Dominio de la Vega bestaat nog niet zo lang, maar heeft al een indrukwekkende lijst met prijzen gewonnen. De vier eigenaren hebben veel ervaring met het maken van wijnen. In 2003 werd de cava van deze bodega zelfs uitgeroepen tot beste cava van Spanje. De wijnen zijn er echter nog steeds betaalbaar. Je kan er terecht voor een rondleiding met Engelstalige gids en een wijnproeverij. Je dient hiervoor wel even reserveren. Een rondleiding kost €9,00 en hierbij worden vier wijnen en/of cava’s geproefd. Voor €15,00 heb je een uitgebreidere rondleiding met proeverij. Behalve de drankjes, smul je hierbij ook van lokale lekkernijen, zoals hammetjes/worst. Bij het meest uigebreide pakket (€35,00 per persoon) ga je na de rondleiding en proeverij brunchen.

Tijden rondleiding

 • Zaterdag: 11.30 uur (basis rondleiding)
 • Zaterdag: 10.30 uur (basis rondleiding met hapjes)
 • Zaterdag: 11.00 uur (basis rondleiding met brunch)

Prijs
€9,00 – €35,00

Locatie
Carretera Madrid-Valencia, pk 270,650
46390 San Antonio (Valencia)
Website

Finca Hoya de Cadenas

Finca Hoya de Cadenas is een van de belangrijkste bodega’s uit de regio. Er wordt door deze bodega naar ruim 85 landen wijn geëxporteerd! Je kunt er genieten van een uitgebreide tour over het terrein. Met een treintje bezoek je de wijngaarden, je kunt de wijnkelders in en er wordt natuurlijk wijn geproefd. Let op: deze tour wordt meestal alleen in het Spaans gegeven en vooraf reserveren.

Tijden rondleiding
Dinsdag t/m zaterdag: 10.30, 12.00 en 16.30 uur (alleen op afspraak)
Zondag: 10.30 en 12.00 uur (alleen op afspraak)

Prijs
De tour duurt 1,5 uur en kost €9,00 (€6,00 voor 65+). Je krijgt dit geld terug wanneer je meer dan €35,- uitgeeft in de bijbehorende winkel.

Locatie
Ctra. Utiel a Camporrobles km 8.5
46313 Las Cuevas de Utiel
Website

Aranleon

Sinds 1927 worden er in Aranleon kwaliteitswijnen geproduceerd. Na een flinke renovatie is de bodega nu geheel milieuvriendelijk. Door de bijzondere architectuur is er bijvoorbeeld ‘s zomers geen airconditioning nodig om de druiven koel te houden. Ook verantwoord ondernemen staat centraal, zo heeft de bodega samenwerkingen met non profit organisaties en zijn de wijnetiketten er ook in braille. Voor een tour over het terrein kun je het beste even reserveren.

Tijden rondleiding
Maandag t/m zaterdag: 10.30, 12.30 & 16.30 uur
Zon- en feestdagen: 10.30 & 14.00 uur

Prijs
Een tour kost €7,-

Locatie
Ctra. de Caudete 3
46310 Los Marcos
Website

La Madroñera

Deze bodega ligt middenin het prachtige natuurgebied: het Nationale Park de las Hoces del Cabriel. Op de uitgestrekte wijnvelden worden vele soorten druiven verbouwd. De bodega heeft verschillende prijzen gewonnen, bijvoorbeeld voor de beste rode wijn van Valencia. Leuk feitje, de bodega wordt op de eigenaar na volledig gerund door vrouwen. Voor een rondleiding is het verstandig om van te voren even te reserveren.

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 tot 17.00

Prijs

 • Tour + wijnproeverij (1 uur): € 10,00
 • Tour + wijnproeverij en eten (3 uur): € 30,00
 • Tour + professionele proeverij: € 50,00

Locatie
Finca La Madroñera
Carretera Nacional 322
46354 Los Isidros

Emilio Clemente

Emilio Clemente is een sfeervolle familiebodega. Op het uitgestrekte terrein vind je vele hectare wijnvelden en een prachtig eeuwenoud pand. De bodega combineert deze historie en familietraditie met moderne manieren van wijnproductie. Een prachtige plaats om de Spaanse wijntraditie te ontdekken. Het wordt aangeraden om van te voren even te reserveren. Je kunt dan ook je voorkeur voor een Engelstalige tour aangeven.

Tijden rondleiding
Maandag t/m donderdag: 10.00-12.00, 12.00–14.00 en 16.00–18.00
Zaterdag, zon- en feestdagen: 12.00–14.00 en 16.00–18.00

Prijs
Tour + wijnproeverij en fles wijn (1,5 uur): €8,00
Tour + uitgebreide wijnproeverij en fles wijn (2,5 uur): €15,00
Cursus wijnproeven en tour: €45,00

Bij de tours geldt: kinderen tot 8 jaar gratis en van 9 t/m 17 jaar €5,00

Locatie
Camino de San Blas (zonder nummer)
46340 Requena (Valencia)
Website

Pago de Tharsys

Deze familiebodega is gespecialiseerd in cava en mousserende witte wijn en rosé. Sinds 1808 worden hier wijnen gemaakt van de druiven uit de eigen wijngaard. Je kunt bij deze bodega terecht voor het proeven van wijnen, wijnen kopen in het bijbehorende winkeltje of een rondleiding over de wijngaard nemen. Er zijn 4 verschillende wijnproeverijen en deze zijn ook te combineren met wat hapjes. Voor een rondleiding dien je van te voren even te reserveren (er wordt bij Pago de Tharsys ook Engels gesproken). Wil je wat langer blijven? Er bevindt zich een knus hotelletje op de wijngaard! Bekijk alle informatie, actuele prijzen en beschikbaarheid via Hotel Pago de Tharsys.

Tijden rondleiding
Neem contact op met de bodega voor de mogelijkheden.

Prijs

 • Bezoek ‘descubrimiento’: € 7
 • Bezoek ‘premium’: € 9
 • Bezoek ‘exclusiva’: € 15
 • Bezoek ‘enólogo’ (alleen mogelijk in het Spaans): € 15

Locatie
Paraje de Fuencaliente (zonder nummer)
46340 Requena
Website

Tip

 • De meeste bodega’s liggen tussen uitgestrekte wijngaarden en zijn daardoor wat lastiger te vinden. Op de websites van de bodega’s zijn echter vaak uitgebreide routebeschrijvingen te vinden.
 • Lijkt het je leuk om meer over Spaanse (waaronder ook Valenciaanse wijn) te weten te komen? Dan is een wijnproeverij met enthousiaste wijnexpert Joeska zeker een aanrader!