FAQ

Onderwerpen

De meest gestelde vragen over de routes, gidsen en de gedrukte reisgids van Verrassend Valencia vind je op deze pagina, de FAQ (Frequently Asked Questions).

Wat is een gids?

Een gids is een PDF bestand over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld gastronomie of de feestdagen in Valencia. In een gids staat geen route, maar staan veel leuke tips, weetjes en achtergrondinformatie. Een gids kun je zien als een verdieping op een onderwerp.

Een voorbeeld is de Verrassend Valencia Gastronomische Gids waarin restauranttips worden gegeven in verschillende categorieën (onder meer met kids, ontbijtjes en luxe dineren) en waarin je veel leuke achtergrondinformatie meekrijgt. Een voorbeeld hierbij is de oorsprong van paella.

Wat is een route?

Een route is een PDF bestand met daarin een wandel- of fietsroute die jij zelf kunt uitvoeren. Het bestand kun je opslaan op een smartphone, tablet of e-reader en vervolgens zonder internet gebruiken. In de route krijg je plattegrondjes, routeaanwijzingen, restaurant- en winkeltips, achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden en handige informatie en tips mee. Je kunt de route natuurlijk ook uitprinten.

Een voorbeeld is de Wandelroute Ruzafa & Canovas. Je wandelt zelf met de route op je smartphone, tablet, e-reader of de uitgeprinte versie door deze twee wijken. De wandelroute staat in aanwijzingen aangegeven met bijbehorende plattegrondjes. Tijdens de wandelroute kom je langs bezienswaardigheden, pleinen, winkeltjes en restaurantjes. Je kunt er zelf voor kiezen om te stoppen of in één keer de route te lopen.

Wat is de Verrassend Valencia reisgids?

De Verrassend Valencia reisgids is een gedrukte reisgids van 192 pagina’s. De gids is verdeeld in wijken en thema’s. Zeven wijken (Centrum, El Carmen, Ruzafa, Cánovas, Pla del Real, Benimaclet, Strand & haven) worden besproken met de leukste spots en een wandelroute. Er zijn vijf thema’s: Geschiedenis, Ciudad de las Artes y las Ciencias, Las Fallas, Groen in de stad en Wonen in Valencia. Bij elk thema krijg je achtergrondinformatie en een interview met een lokale deskundige. Zo ontdek je de stad op wijkniveau en door de ogen van locals. In totaal vind je 19 interviews in de gids (onder andere twee per wijk). De reisgids wordt compleet gemaakt met een fietsroute en diverse tips.

Wat is het e-book?

Het e-book is een digitale PDF versie van de bovengenoemde Verrassend Valencia reisgids.

Wat is het verschil tussen de Wandelroute Centrum en de Cultuurhistorische Wandelroute?

Beide routes gaan door het centrum van Valencia. In principe is de wandelroute min of meer hetzelfde. Je zult langs veel dezelfde bezienswaardigheden komen. Enkele winkel- en restauranttips zullen verschillen. Het verschil kan gevonden worden in de diepgang. Bij de Wandelroute Centrum wordt de aandacht verdeeld over cultuur, historie, gastronomie en winkels. De Cultuurhistorische Wandelroute gaat dieper in op de cultuur en historie van Valencia.

Op welke manieren kan ik de routes/gidsen betalen?

Je kunt in de Verrassend Valencia Shop betalen met iDEAL, PayPal, Bancontact en creditcard. De betaling verloopt via onze partner Sisow

Hoe lang duurt het voordat ik de digitale route/gids ontvang?

Wanneer je met iDEAL, PayPal of Bancontact betaalt, krijg je de link van route direct op het scherm te zien. Ook krijg je direct een bevestigingsmail met daarin een link naar de route. Alle routes, gidsen en plattegronden worden digitaal verstuurd.

Bestel je onze gedrukte reisgids? Wanneer je de gids op een werkdag voor 14:30 bestelt, heb je de gids de volgende dag in huis.

Waar vind ik de downloadlink?

Je krijgt de downloadlink op twee manieren. Wanneer je betaald hebt, staat de link direct op je beeldscherm. In de e-mail na de betaling staat de link onder Product *productnaam* ‘Download’. Daarnaast zie je het product dat je hebt aangeschaft. Wanneer je hier op klikt, opent de route/gids/het e-book. Zie onderstaande afbeelding.

Downloadlink

Hoe krijg ik de route/gids vanaf de link op mijn smartphone, tablet of e-reader?

Ten eerste raden we aan om de volgende applicaties op je smartphone/tablet/e-reader te zetten:
iOS:
Met een apparaat dat op iOS draait, kan je de route, gids of het e-book het beste openen met de applicatie iBooks (gratis in de App Store). Wanneer je de link naar het product opent op je iOS apparaat, wordt deze automatisch opgeslagen in iBooks.
Android:
Met een apparaat dat op Android draait, raden we je aan de route, gids of het e-book te openen met de applicatie Adobe Reader (gratis in de Play Store). Wanneer je de link naar het product opent op je Android apparaat, wordt deze direct geopend in Adobe Reader. We raden aan om het product te openen op je computer en deze vervolgens op je Android apparaat te zetten met het bijbehorende snoertje.
Windows:
Met een apparaat (bijvoorbeeld Nokia en Archos) dat op Windows draait, raden we aan de route, gids of het e-book te openen met de applicatie Adobe Reader (gratis in de Store). Vervolgens kan je het product altijd weer terug vinden in de Adobe Reader.
E-reader:
Met een e-reader raden we aan de route, gids of het e-book te openen met Adobe Digital Editions.

Het printen van de route/gids/het e-book lukt niet. Wat moet ik doen?

Lukt het printen van de route, gids of het e-book niet? Er zijn verschillende oplossingen:
1 – Kan je niet vinden waar je het product kan printen? Wanneer je de link opent, staat rechts bovenin een printicoon. Zie onderstaande afbeelding.

Printen

2 – Google het type printer dat je hebt en zet er ‘printer werkt niet’ achter. Vervolgens krijg je verschillende manieren om het printprobleem op te lossen.

Staat jouw vraag niet tussen de FAQ? Stuur deze dan naar info@verrassendvalencia.nl of gebruik het onderstaande contactformulier.