Tapastour in Valencia

Onderwerpen

Samen met onze enthousiaste Benjamin, Anouk, Leo, Ellen, Anna, Merel of Joeska ontdek je al wandelend de favoriete tapasbars van de Valencianen. Laat je verrassen! We laten je heerlijke Spaanse lekkernijen proeven. En we geven je inside tips, zodat je voor de rest van je verblijf weet waar je lekker kunt eten en welke geheime, onontdekte plekjes leuk zijn om te bezoeken. De tapastour gaat iedere vrijdag om 18.00 uur van start, de perfecte start voor je weekend!

Tapastour met herinnering voor thuis

Tijdens onze tapastour ontdek je de lekkerste Spaanse hapjes én de lievelingstapasbars van de Valencianen. We slaan de restaurants over die vol met toeristen zitten en laten je juist de tapasbars ervaren waar de locals zelf graag komen. De tapas tour is maaltijdvullend, dus erna hoef je niet meer te eten. Onze enthousiaste Nederlandstalige locals Benjamin, Anouk, Vera, Leo, Ellen, Anna, Merel of Joeska kiezen de lekkerste hapjes voor je uit en weten daar uiteraard ook genoeg over te vertellen.

Tijdens de tapastour wandel je door één van de volgende wijken: Ruzafa, Cánovas of Cabanyal. Je komt onderweg prachtige plekjes tegen waar onze locals je natuurlijk ook wat verrassende weetjes over kunnen vertellen. Verder geven ze je graag wat persoonlijke tips mee, zodat je voor de rest van je verblijf weet bij welke restaurants je lekker kunt eten. Ook krijg je nog een culinaire herinnering mee voor thuis, maar dat houden we natuurlijk nog even geheim.

De groepstapastour start iedere vrijdag om 18.00 uur en de prijs hiervoor is €65,00 per persoon. Dit is inclusief enthousiaste Nederlandstalige local met een passie voor de Spaanse keuken, 8 hapjes (maaltijdvullend!), 3 drankjes en een culinaire herinnering voor thuis. Wil je liever een privé-tapastour of ben je met een grote groep (meer dan 20 personen)? Stuur ons dan een mail, dan kunnen we voor jullie een tapastour op maat samenstellen! Laat het ons ook vooral weten als er allergieën of dieetwensen zijn, waar we rekening mee kunnen houden.

Hoe boek je de tapastour van Verrassend Valencia?

Via onderstaand formulier kun je meer informatie aanvragen of een plekje reserveren voor de tapastour. Bij vragen kun je ons natuurlijk altijd een mailtje sturen naar info@verrassendvalencia.nl of een Whatsapp berichtje sturen.


Praktische informatie tapastour

 • Starttijd: iedere vrijdag om 18.00 uur
 • Startlocatie: in de wijk Ruzafa, Cánovas of Cabanyal (de precieze startlocatie ontvang je na bevestiging van je aanmelding)
 • Duur: ongeveer 2,5 tot 3 uur
 • Prijs: €65,00 per persoon
 • Inclusief: 8 tapashapjes (maaltijdvullend!) en 3 drankjes (wijn, bier, frisdrank, water, koffie/thee), enthousiaste Nederlandstalige local met een passie voor Spaanse lekkernijen, inside tips voor de rest van je verblijf in Valencia en een verrassende herinnering om mee naar huis te nemen
 • Belangrijk: de tapastour gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen. En laat het ons ook vooral weten als er allergieën of dieetwensen zijn, waar we rekening mee kunnen houden.
 • Liever een privétour? Dat kan natuurlijk ook! Stuur een mailtje met je gegevens en jullie wensen naar info@verrassendvalencia.nl. Dan kunnen we een tapastour op maat bedenken. Willen jullie bijvoorbeeld een luxe tapastour met gourmetproducten, zoals oesters en Jamón Ibérico de Bellota (een van de beste en duurste hammen van Spanje)? Of hebben jullie voorkeur voor een specifieke wijk? Laat het ons dan vooral weten! 
 • Ben je met een grote groep (meer dan 20 personen)? Stuur ons dan een mail, dan kunnen we voor jou specifiek een voorstel op maat maken: info@verrassendvalencia.nl En misschien verrassen we je nog wel met andere gave groepsactiviteiten voor jullie verblijf in Valencia!
 • Meer informatie? Mail ons gerust op info@verrassendvalencia.nl.

Ga op pad met onze enthousiaste gidsen!

Tijdens de tapastour door Verrassend Valencia laten Benjamin, Anouk, Vera, Leo, Ellen, Anna of Joeska je graag kennismaken met al die heerlijke Spaanse hapjes. Ondertussen kunnen ze je ook nog heel veel vertellen over de plekken die je onderweg tegenkomt. En niet te vergeten: ze weten als geen ander waar je tijdens de rest van je verblijf nog heerlijk van de Spaanse (of misschien wel internationale) keuken kunt eten! Of welke hidden gem je echt nog even moet bezoeken. Vraag hen gerust het hemd van het lijf tijdens de tapastour!

Over Joeska

”Eten gaat bij mij hand in hand met gezelligheid. Het is toch veel gezelliger om wat gerechtjes met elkaar te delen in plaats van je eigen gerecht te hebben? Er is altijd zoveel keuze en de restaurants zijn erg divers. Ik neem jullie graag mee in de wereld van de tapas!”

Joeska’s favoriete tapas: ”Zoveel! Onder andere Boquerones, Ensaladilla Rusa, Titaina, maar ik geniet ook van huisgemaakte Croquetas de Jamon.”

Joeska vindt leuk aan de tapastour: ”Dat tapas in elk deel van Spanje anders zijn, de restaurants erg verschillen van elkaar en ik jullie alle kanten hiervan kan laten zien!”

Over Benjamin

“Ik ben een echte horecaman en ik voel me dan ook als een vis in het water in bars, café’s en restaurants. Het allerleukste vind ik het ontdekken van nieuwe gerechten en nieuwe hotspots. Lijkt het je leuk ook eens iets nieuws en verrassends te proberen? Ga dan met me mee op onze tapastour!”

Benjamin’s favoriete tapas: ” ‘Pulpo’, oftewel octopus. Of de klassieke ‘patatas bravas’ in een nieuw jasje, met een lekker pittig sausje.”

Benjamin vindt leuk aan de tapastour: “Het samen op ontdekkingstocht gaan door het fascinerende, culinaire landschap. Valencia heeft gastronomisch geweldig veel te bieden!”

Over Leo

“Mijn Spaanse schoonfamilie hielp mij in 2017 in recordtempo de Spaanse cocina te ontdekken. Van hen heb ik niet alleen geleerd waar en wat je in Valencia het beste kunt eten, maar ook om heerlijk over dat eten te kunnen praten! Tijdens de tapastour neem ik jullie graag mee op een culinaire ontdekkingsreis!”

Leonards favoriete tapas: “Mijn favoriete tapa is de tapa die ik nog niet heb geprobeerd. Gelukkig zijn de Spanjaarden creatief met eten! Maar als ik gewoon zin heb in een oude, vertrouwde tapa kies ik voor de ‘ensaladilla rusa’ of ‘lagrimas de pollo’: kippentranen!”

Leonard vindt leuk aan de tapastour: “Heerlijk eten, een lekker drankje erbij, gezelligheid, en mooie verhalen over Valencia en Spanje. Jullie zijn op vakantie en ik voel me op vakantie!”

Over Ellen

”Ik houd ontzettend van het concept ‘tapas’. Ik ben heel slecht in keuzes maken, dus alles delen is voor mij top! Tijdens de tapastour wil ik de avond ook graag zo gemakkelijk mogelijk voor jullie maken en jullie zoveel mogelijk laten proeven van de heerlijke Spaanse keuken!”

Ellens favoriete tapas: ”De Valenciaanse salade met Valenciaanse tomaten en een stukje ventresca (tonijnbuik) is één van mijn favorieten. Daarnaast houd ik heel erg van pimientos de padrón (groene pepers).”

Ellen vindt leuk aan de tapastour: ”Dat ik jullie een avond kan laten genieten van de Spaanse gastronomie. Ik laat jullie zoveel mogelijk proeven en deel mijn kennis en verhalen over de Spaanse keuken.”

Wat maakt de Verrassend Valencia tapastour uniek?

 • Je bezoekt 3 tapasbars waar de Valencianen zelf ook graag komen. De toeristische restaurants laten we links liggen!
 • Je maag wordt goed gevuld tijdens de tapastour. Het is dus niet nodig om na de tapastour nog uit eten te gaan. Tip: lunch niet te laat als je daarna de tapastour gaat doen, of houd in elk geval een gaatje over!
 • Onze enthousiaste Nederlandstalige local vertelt je niet alleen verrassende weetjes over die heerlijke Spaanse hapjes en de tapasbars, maar ook over de mooie plekken die je onderweg tegenkomt.
 • We zorgen voor kwaliteitsproducten als tapas, speciaal door ons geselecteerd. En we houden rekening met allergieën en dieetwensen.
 • Je ontvangt persoonlijke tips van onze enthousiaste Nederlandstalige local: van heerlijke restaurants tot hidden gems en van leuke bars of clubs voor na de tapastour tot tips voor de rest van je verblijf.
 • Ook krijg je een verrassende herinnering om mee naar huis te nemen. Maar die verklappen we uiteraard nog niet!

Ontdek Valencia met onze digitale tapasroutes

Kun je niet op vrijdag om 18.00 uur bij onze tapastour aansluiten, maar zou je wel graag tijdens je verblijf nog van de heerlijke gerechtjes in lokale tapasbars willen genieten? Ga dan zelf op pad met onze digitale tapasgids. Daarin vind je drie verschillende tapasroutes door het centrum en de wijken Ruzafa en Cánovas. Doe zoals de locals: bestel een drankje en een hapje om met elkaar te delen. En ga daarna door naar de volgende tapasbar. Stop… en door!

Hoe boek je de tapastour van Verrassend Valencia?

Via onderstaand formulier vraag je meer informatie aan of reserveer je een plekje voor de tapastour. Bij vragen kun je ons natuurlijk altijd een mailtje sturen: info@verrassendvalencia.nl.