Festiviteiten en evenementen

Onderwerpen

In Valencia zijn jaarlijks zoveel verrassende festivals, festiviteiten, evenementen en andere activiteiten, dat het zomaar kan zijn dat er een feest aan de gang is tijdens jouw verblijf. Kijk op deze pagina of er iets plaatsvindt wanneer jij in Valencia bent.

Evenementen/festivals

Vanaf maart t/m oktober vinden er vaak veel leuke festivals en evenementen in Valencia plaats. Waaronder het Andalusische festival (met Andalusische paarden, Flamenco muziek en dans, Jerez (sherry), het tapas- en wijnfestival (met wijnen uit de regio en lekkere hapjes) en het internationale festival (met hapjes en drankjes uit verschillende landen. Ook het juli festival is de moeite waard, want tijdens de maand juli vinden er onder andere veel openluchtconcerten plaats (sommige zijn gratis), het Bloemengevecht, marktjes en traditionele dans. Aangezien de Valencianen bierliefhebbers zijn, een worst van de barbecue erg lekker vinden en met wat gezellige muziek en een dansje op de tafels een top avond hebben is het Oktoberfest hier ook een groot succes.

Feestdagen/festiviteiten

Om niet onverwachts tijdens jouw weekendje weg in Valencia voor gesloten deuren van onder andere musea en winkels te staan, kan het handig zijn om voordat je een reisje naar Valencia boekt te kijken wanneer er feestdagen plaatsvinden. Natuurlijk kan het ook juist leuk zijn voor bepaalde feestdagen te kiezen om een traditioneel feest eens mee te maken, zoals Fallas. Semana Santa wordt groots gevierd in de zuidelijke stad Sevilla, maar ook in Valencia wordt dit gevierd, namelijk in de wijk bij de haven. Verder zijn er bij verschillende feestdagen optochten zoals tijdens Driekoningen en de dag van de regio Valencia. Voor een overzicht kun je kijken op feestdagen in Valencia.

Overige festivals & evenementen

Kijk in onderstaande lijst of er een festival of evenement plaatsvindt wanneer jij in Valencia bent.

Tips

  • Lijkt het je leuk om op de hoogte te zijn van of er nog festivals, feestdagen, evenementen of andere activiteiten in Valencia zullen plaatsvinden tijdens jouw verblijf? Dan kun je kijken op de Verrassend Valencia Twitter en/of Facebook pagina.
  • Bij veel optochten door de stad worden plastic stoelen aan de kant van de straat gezet. Als het je leuk lijkt om een optocht te zien in Valencia, dan is het zeker een aanrader om een stoel te ‘huren’ voor een paar euro aangezien sommige optochten soms wel een paar uur kunnen duren. Om het jezelf helemaal comfortabel te maken, is een drankje en een hapje erbij ook geen slecht idee, want als de straten bij aanvang helemaal vol staan met mensen kan het lastig zijn om weer op te staan.