Parc Miner del Maestrat

Onderwerpen

Blijf je wat langer in Valencia en ben je een echte avonturier? Dan is een bezoekje aan Parc Miner del Maestrat zeker iets voor jou! Deze mijnen liggen middenin het natuurgebied La Fontanella op 800 meter boven zeespiegel. Een prachtig zicht op het binnenland van Spanje dus! Deze avontuurlijke oase van rust vind je op maar 1,5 uur rijden van Valencia.

Het Parc Miner del Maestrat ligt in de provincie Castellón en bestaat uit zes oude mijnen. Twee daarvan, de mijn Victoria (Overwinning) en de mijn Esperanza (Hoop), zijn toegankelijk voor publiek. In de jaren 40 werd hier ijzer ontdekt, waarna door de jaren heen de gangenstelsels met de hand zijn uitgegraven. Tot eind de jaren 70 van de afgelopen eeuw werd op deze plek ijzer gedolven.

Op tour door de mijnen van Parc Miner del Maestrat

Samen met een enthousiaste gids ontdek je gedurende twee uur de historie van de ondergrondse mijnindustrie in de mijnen Victoria en Esperanza. Door de inrichting van de mijnen met audiovisuele beelden, oud gereedschap en typische attributen keer je terug naar het tijdperk van de mijnwerkers en krijg je een levend beeld van de mannen die destijds in deze mijnen werkten.

Programma

Met een treintje reis je van de mijn Esperanza naar de mijn Victoria, om daar te voet en gehelmd een tour door de ondergrondse gangen te maken. De gids verteld hoe de ondergrondse mijnindustrie functioneerde en hoe de mijnwerkers te werk gingen. Voormalige mijnwerkers delen hun ingrijpende verhaal in audiovisuele beelden, waardoor je een goed beeld krijgt van hun leven destijds.

Na ongeveer een uur reis je per trein terug naar de mijn Esperanza waar je het tweede gangenstelsel te voet verkent. Niet alleen de uitgehouwen galerijen, maar ook de natuurlijke formaties zijn fascinerend om te zien. Bewonder de magische, eeuwenoude stalactieten die druppel voor druppel uitgegroeid zijn tot ware pegels! Het tweede deel van de tour sluit je af met een panoramisch uitzicht over de regio Alt Maestrat. Neem een goede camera mee, want dit moment wil je vastleggen!

 • La Torre d’En Besora
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m vrijdag: 10.30 – 13.30 uur
  Zaterdag: 10.30 – 16.00 uur
  Zondag: 10.30 – 14.00 uur
 • Toegangsprijzen:
  €12,00 (volwassen tarief)
  €6,50 (kinderen 4-12 jaar)
  €9,60 (gepensioneerden en mindervaliden)
 • Let op! Het is verplicht om te reserveren. De openingstijden variëren namelijk afhankelijk van de dag en reserveringen.
 • +34 651 177 071

Tips

 • Je kunt hier alleen maar met pas betalen, cash wordt niet geaccepteerd!
 • Trek stevige schoenen aan voor de wandeltour, en neem een jas mee. Op 800 meter hoogte en diep in de mijnen kan het fris zijn.
 • Het Parc Miner del Maestrat is vlakbij het plaatsje Culla, wat één van de officiële Mooiste Dorpen van Spanje is. Het is een goed idee om ook even langs dit prachtige dorpje te gaan, een paar minuutjes voorbij de afslag van de mijnen!