Vechtsport

Onderwerpen

Op zoek naar een nieuwe uitdagende sport? Of beoefen je al langer de kunst van het vechten? In Valencia zijn veel toffe plekken waar je terecht kunt voor vechtsporten, zoals karate, kungfu of judo. Het beoefenen van een vechtsport brengt veel voordelen met zich mee. Zo helpt het je concentratie te vergroten en is het de perfecte manier om fit te worden of blijven. En last but not least: je leert hoe je jezelf moet verdedigen! We geven je graag tips waar je vechtsport in Valencia kunt beoefenen.

Judo

Deze vechtkunst komt oorspronkelijk uit Japan. Judo wordt wereldwijd beoefend en is een beroemde zelfverdedigingskunst. Ook in Valencia kun je deze vechtkunst bij verschillende scholen beoefenen.

Club Judo – Judokan Valencia

De judogroepen bij Club Judo zijn ingedeeld op niveau en leeftijd. De school biedt een compleet programma aan waarbij je als beginnende of gevorderde judoka wordt begeleid door echte professionals. Deze school ligt aan de rand van het Turia Park, ter hoogte van de Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Tip! In de buurt ligt trouwens ook het Museo Fallero, hét museum als je meer te weten wilt komen over Las Fallas, het grootste straatfestival van Valencia dat ieder jaar in maart plaatsvindt.

  • Carrer de Godogred Ros 10
  • Website  

Judo Club Roning

De eigenaar van deze judoschool is bekend onder de Valenciaanse locals! Ronin heeft met zijn uitgebreide sportgeschiedenis bijgedragen aan de glorie van het Valenciaanse judo. Zowel provinciaal als nationaal heeft hij veel prestaties geleverd. Deze school beschouwt judo als de meest complete sport, omdat het waarden promoot zoals vriendschap, participatie, respect en verbetering. Kom bij Ronin deze geweldige sport ontdekken!

Karate

Deze vechtkunst is ontstaan op de Japanse Ryuku-eilanden, maar is overal ter wereld te beoefenen. Zo ook in Valencia! Bij karate ligt de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken.

Sabaki Karate

Op deze school, in de buurt van Plaza Espanya, krijg je op een plezierige manier les in karate. Discipline, enthousiasme en gedrevenheid staan bij Sabaki hoog in het vaandel. Op deze school zijn lessen voor zowel kinderen als volwassenen. De leraren hebben wedstrijdervaring op nationaal én internationaal niveau. Breng een bezoekje aan deze dojo om karate te beoefenen! De school biedt ook les in kickboksen aan.

  • Carrer de l’Historiador Diago 9
  • Website

Escuela de Karate Benicalap

Op deze kleine, maar gezellige karateschool in de wijk Benicalap krijg je groepsles van een van de enthousiaste docenten. Bij deze karateschool kunnen zowel kinderen als volwassenen les nemen. Ben je benieuwd naar karate, maar weet je niet zeker of het bij je past? Je kunt bij deze school deelnemen aan een gratis proefles.

  • Carrer de Castellonet de la Conquesta 18
  • Website

Tai Chi

Deze Chinese vechtsport draait om ademhaling en concentratie. Het doel is om lichaam en geest in evenwicht te brengen. De sport bestaat uit het uitvoeren van langzame, vloeiende bewegingen waarbij je zo min mogelijk inspanning levert.

Escuela Tantien

Aan de rand van Cabanyal, de oude visserswijk bij het strand, vind je deze vechtschool. Directeur Félix Castellanos is al sinds 1994 trainer in Tai Chi. De ervaren docenten op deze school zijn er klaar voor om jou wegwijs te maken in deze vechtsport! Daarnaast bieden ze ook lessen in yoga en chikung (Chinese yoga) aan.

Aikido

Dit is een Japanse vechtkunst die is geïnspireerd op de technieken van de Japanse samoerai en verschillende krijgskunsten. Deze vechttechniek wordt echt gebruikt als een zelfverdedigingsvorm. Deze techniek is ook als vechtsport in Valencia te leren!

Aikido Valencia

De dojo van Aikido Valencia is een plek voor iedereen. In de ruime oefeningsruimte, met veel licht en weinig achtergrondgeluid, kun je in alle rust de lessen volgen. De docenten van deze school brengen je met veel geduld en liefde de vechtkunst bij. Je kunt hier lessen volgen als beginner, maar ook gevorderden zijn hier meer dan welkom.

Capoeira

Capoeira is eigenlijk een combinatie tussen dansen en vechtsport en wordt ook wel de ‘vechtdans’ genoemd. Vechtkunst wordt afgewisseld met acrobatiek. Met behulp van opzwepende muziek werk je aan een betere conditie, lenigheid en kracht.

Capoeira Candeias Valencia

Deze school is onderdeel van Grupo Candeias. Deze internationale groep is opgericht in Brazilië en inmiddels verspreid naar veel landen. Op de school in Valencia kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht. Ook is het mogelijk om een privéles te nemen. Een van de docenten van deze school is Profesor Thiaguinho, die in 2005 wereldkampioen capoeira werd!

  • Carrer del Ceramista Ros 12
  • Website

Kungfu in het park

In het Turia Park, het 9 kilometer lange stadspark dat door Valencia kronkelt, vinden veel leuke sportactiviteiten plaats. Zo kun je bijvoorbeeld kungfu-les in het Turia Park volgen! Wat is er gaver dan deze vechtsport beoefenen in Valencia’s prachtige, groene oase?

Elke maandagavond (20.30-21.30 uur) en zaterdagochtend (10.30-12.00 uur) verzamelt een clubje ter hoogte van het Palau de la Música.

Op dinsdagavond (18.30-19.30 uur) en vrijdagavond (18.30-19.30 uur) kun je terecht voor een kungfu-les ter hoogte van het busstation (Estación de Autobuses de Valencia)  Check deze website voor verdere informatie over kungfu in het park.  

Tip!