FC Valencia

Spanje is een echt voetballand. Het land won meerdere keren het EK en het WK. De teams uit La Liga, de eerste divisie in Spanje, draaien hoog mee in de Champions League. Voetbal zit in de harten van de Spanjaarden! Op competitiedagen kan het aardig druk zijn in de barretjes. Men kijkt dan gezellig voetbal. Valencia heeft twee clubs: FC Valencia en Levante. De eerste club van de stad is FC Valencia en speelt in de Primera Division (La Liga).

Historie

Het begon allemaal in 1919. Twee vrienden zaten in de Torino bar een drankje te doen. Ze praatten over voetbal. Ze vonden het erg jammer dat Valencia geen eigen club had. Toen ontstond het idee zelf een voetbalclub te starten. De mannen werden erg enthousiast en zo ontstond FC Valencia (Valencia CF in het Spaans). De eerste wedstrijden werden in het Algiros stadion gespeeld. Maar de club werd steeds groter. Er werd besloten een nieuw stadion te bouwen: het Mestalla, het huidige stadion. In 1923 was het Mestalla het grootste stadion van Spanje, met een capaciteit van 17.000 plaatsen. In de geschiedenis heeft er een aantal Nederlanders bij FC Valencia gespeeld. In de jaren ’50 was de Rotterdammer Servaas Wilkes een succesvolle speler bij de club. In de jaren ’70 versterkte Nicolaas (Johnny) Rep het team. Ook Patrick Kluivert en Hedwiges Maduro hebben voor de club gespeeld.

De leiding van FC Valencia is in het verleden ook oranje gekleurd. In 1992 coachte Guus Hiddink de ploeg. In het seizoen 2007-2008 was Ronald Koeman de trainer. Onder zijn leiding ging het toch wat minder met de club. Het kwam zelfs zo ver dat de supporters hem op typisch Spaanse wijze uitzwaaiden met een witte zakdoek. Toch heeft Koeman het niet al te slecht gedaan. Onder zijn leiding won FC Valencia de Copa del Rey, de laatst gewonnen prijs voor de club. In haar lange historie heeft FC Valencia de volgende prijzen gewonnen: – 6 keer landskampioen – 7 keer Copa del Rey – 2 keer Spaanse Super Cup – 1 keer Europacup II – 3 keer UEFA Cup – 2 keer UEFA Super Cup – 1 keer UEFA Intertoto Cup – 1 keer Wereldbeker

Tenue

Het symbool van de club is een zwarte vleermuis. Dit is ook het symbool van de stad Valencia. Het tenue zelf wisselt jaarlijks, maar altijd komen de kleuren rood, geel en blauw terug. De laatste jaren speelt FC Valencia vaak in het wit met zwart.

Stadion

Valencia speelt in het Mestalla stadion met ruim 55.000 plaatsen, het is ook het oudste stadion van Spanje! Het stadion is heel erg steil. Hierdoor lijkt het altijd alsof je dicht op het veld zit. De club is al een tijd geleden begonnen met de bouw van een nieuw stadion “Nou Mestalla” waarbij ze zo’n 73.000 zitplaatsen willen. De oplevering van het nieuwe stadion heeft vertraging opgelopen. Het budget was iets eerder op dan gepland.

Adres
Mestalla Avenida Suecia (zonder nummer)
46010 Valencia

Mestalla Forever Tour

Even plaats nemen in de dug-out, rondlopen in de VIP zaal, zien waar onder andere Maduro zich heeft omgekleed? Dit kan allemaal tijdens een rondleiding in het Mestalla, het oudste stadion van Spanje. Het Mestalla stadion biedt zelf rondleidingen aan, met de naam: “Mestalla Forever Tour’. De tour gaat langs de volgende dingen: het presidentiële balkon, de trofeeën, een ruimte over de geschiedenis van de club, de perszaal, de kleedkamers, de tunnel naar het veld toe, het veld, de scheidsrechter kleedkamer en de EHBO kamer.

Prijs
€ 9,80 (Regulier kaartje)
€ 7,40 (Kinderen tussen 6-12, gepensioneerden en mindervaliden, studenten en werklozen)
Kinderen onder de 6 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden
Op de dagen dat er geen wedstrijd plaats vindt:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 14:30 & 15:30 – 18:30
Zondagen en feestdagen: 10:30 – 14:30

Op de dagen dat er wel een wedstrijd begint kun je een tour doen voor 5 uur dat de wedstrijd begint. Je hebt dan alleen geen toegang tot de kleedkamers. Zie voor informatie over deze tour de website van de club.

Ontdek dit stadion met Verrassend Valencia

Het enige nadeel is dat de tours natuurlijk niet in het Nederlands beschikbaar zijn, daarom biedt Verrassend Valencia de mogelijkheid voor groepen vanaf 15 personen om tijdens deze rondleiding leuke informatie en toelichting te krijgen van een Nederlands sprekende gids. Ook kun je op deze manier makkelijk vragen stellen. Voor meer informatie en beschikbaarheid kun je contact met ons opnemen.

Tickets

Wil je kaarten kopen, dan kan dat (meestal vanaf een week van te voren) bij de kassa’s bij het Mestalla stadion en in de officiële winkels van FC Valencia. Het is ook mogelijk de kaarten online te bestellen. Dit kan 1 à weken voorafgaand aan de wedstrijd. Je kan onder andere met creditcard betalen. De tickets worden dan als PDF bestand naar je toegemaild. Wij raden aan de kaarten te kopen in een officiële winkel van FC Valencia of online via de officiële website van FC Valencia en niet via doorverkoopkanalen!

Ideetje: Fiets tour met proefverrassing

Ga je met vrienden of familie in Valencia om een wedstrijd van FC Valencia bij te wonen? Boek dan onze fiets tour, om een indruk van de stad te krijgen en leuke tips te krijgen bijvoorbeeld over gezellige kroegen, terrassen, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Kijk voor meer informatie op onze pagina: fiets tour in Valencia.

Speelschema 2016/2017

Onderstaand vind je het speelschema van de thuiswedstrijden van FC Valencia in La Liga (Primera División) van het seizoen 2016/2017. Houd er rekening mee dat er twee data per wedstrijd staan. Dit is omdat de officiële speeldatum pas ongeveer 1 – 2 weken van tevoren gekozen wordt, maar nu heb je in ieder geval een idee in welk weekend welke wedstrijd in Valencia gespeeld wordt!
 

DatumWedstrijd
20/21 augustusFC Valencia – Las Palmas
10/11 septemberFC Valencia – Real Betis
20/21 septemberFC Valencia – Alavés
1/2 oktoberFC Valencia – Atlético de Madrid
22/23 oktoberFC Valencia – FC Barcelona
19/20 novemberFC Valencia – Málaga CF
17/18 decemberFC Valencia – Real Madrid
14/15 januariFC Valencia – Espanyol
4/5 februariFC Valencia – Eibar
18/19 februariFC Valencia – Athletic Club
30/1 maartFC Valencia – Leganés
11/12 maartFC Valencia – Sporting de Gijón
1/2 aprilFC Valencia – Deportivo de La Coruña
4/5 aprilFC Valencia – Celta de Vigo
15/16 aprilFC Valencia – Sevilla
25/26 aprilFC Valencia – Real Sociedad
6/7 meiFC Valencia – Osasuna
20/21 meiFC Valencia – Villarreal

 

Tips

Wil je naast een wedstrijd van FC Valencia ook wat van de gastronomie van Valencia meepakken? Bijvoorbeeld een kroegentochtje doen in de hippe wijk Ruzafa? Dat kan tijdens de Wandelroute Ruzafa & Canovas, want hierin vind je een kroegentocht!

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Comments are closed.