Architectuur in Valencia

Wanneer je door Valencia wandelt of fietst, waan je je in een groot museum. Deze Spaanse stad staat namelijk vol indrukwekkende en imposante gebouwen. Bewonder de gotische kathedraal, de moderne gebouwen van de Stad van Kunst en Wetenschap en het Valenciaans modernisme in de Mercado de Colón. Laat je verrassen door de diverse architectuur in Valencia!

Architectuurstijlen in Valencia

Maak een reisje naar het verleden! Geen zorgen, je hebt hier geen tijdmachine voor nodig. Al die prachtige gebouwen in verschillende stijlen zijn een lust voor het oog. Benieuwd naar de architectuur in Valencia? Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende stromingen en stijlen, toegelicht aan de hand van verschillende bezienswaardigheden.

De architectuur in Valencia kan worden onderverdeeld in:

Tip! Tijdens onze fietstour met enthousiaste Nederlandstalige gids kom je langs de mooiste Valenciaanse gebouwen.

Romeins (140 v.C. – 500 n.C.)

De Romeinse architectuur herken je onder andere aan de praktische en functionele constructies, grote zuilen, koepels en poorten. Om de gebouwen te beschermen tegen vernietiging, zijn ze zo groot mogelijk en gewelfd gebouwd. De gebouwen bestaan voornamelijk uit gietbeton, een mengsel van baksteen en natuursteen. Je herkent gebouwen in Romeinse stijl aan het feit dat ze vaak maar één ingang hebben, die gebouwd is op een hoog plateau.   

Bewonder de Romeinse architectuur in Valencia

  • Museo de la Almoina. Op de plek van dit museum zijn tussen 1985 en 2005 veel opgravingen gedaan. De resten die zijn opgegraven, zijn afkomstig van de Romeinse tijd tot de 14e eeuw. Lopend door dit museum krijg je een goed beeld van de geschiedenis van Valencia. Zo kun je bijvoorbeeld thermale baden bewonderen die bewaard zijn gebleven. Ook bij de curie, de basiliek en de portiek zijn elementen uit het Romeinse Rijk te zien.

Romaans (1000 – 1200)

De Romaanse architectuur is een bouwstijl uit de middeleeuwen die is gebaseerd op de Romeinse architectuur. De Romaanse architectuur herken je onder andere aan de terugkomende rondbogen en de kerkelijke, puntige torenspitsen die je doen denken aan een kasteel. Door de kleine ramen en glas-in-loodramen komt weinig licht binnen. Dit geeft Romaanse kerken en kloosters vaak een mysterieuze uitstraling.  

Bewonder de Romaanse architectuur in Valencia

  • Catedral de Valencia. De kathedraal van Valencia is een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Valencia. De eerste beginselen van de kathedraal gaan terug tot de zesde eeuw na Christus. Bij de Puerta del Palau, een van de ingangen van de kathedraal, zie je de Romaanse architectuur goed terug.
  • Iglesia San Juan del Hospital. Je vindt deze kerk in het centrum van de stad. Naast Romaanse invloeden heeft dit gebouw ook Arabische en Christelijke elementen. De kerk is opgericht in het jaar 1238 door de militaire orde van de hospitaalriders van ‘San Juan de Jersalen’. Je herkent de Romaanse elementen goed aan de puntige torenspitsen en de kleine ramen van de kerk. Ook is het er vrij donker.

Tip! Met onze cultuur-historische wandeling kun je op eigen houtje langs de prachtige gebouwen in het centrum van Valencia.

Gotiek (1130 – 1500)

Gotiek is een bouwstijl die je vooral terugziet bij kerken en kathedralen. Doordat gotische kerken en kathedralen vaak erg hoog zijn, staan er steunberen aan de buitenkant om het gebouw te verstevigen. Tussen de steunberen bevinden zich luchtbogen als verbinding. Deze bogen typeren de gotiek. Een ander kenmerk van de gotiek zijn de enorme glasramen. Bij de gotische stijl werd, in tegenstelling tot de romeinse en romaanse bouwstijl, naast functionaliteit en symmetrie ook gekeken naar schoonheid en kunst.

Bewonder de gotiek in Valencia

  • Catedral de Valencia. Zoals eerder genoemd, is deze kathedraal een van de meest bekende bezienswaardigheden van Valencia. De kathedraal is gebouwd na de Reconquista – de herovering van Spanje op de Moren. De kathedraal werd gebouwd op een plek waar voorheen een moskee stond. De kathedraal werd oorspronkelijk gebouwd in de gotische stijl. Later werden romaanse, barokke en neoclassicistische elementen toegevoegd. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij La Puerta de los Apóstoles, een van de ingangen van de kathedraal. De ingang dankt haar naam aan de twaalf apostelen die zijn afgebeeld. Het roosvenster dat te zien is boven de ingang, is typisch gotisch. Via dit roosvenster kon er voldoende licht de kathedraal binnenvallen. In het roosvenster is een davidster te zien; waarom deze ster hier is afgebeeld, is niet duidelijk.
  • Iglesia de los Santos Juanes. Deze kerk was oorspronkelijk gebouwd in een gotische stijl, maar werd gerestaureerd na een grote brand. Je kunt nog steeds gotische elementen terugzien in de grote glasramen van het gebouw. Ook is de voorgevel van het gebouw erg kunstig versierd.
  • Iglesia y Torre de Santa Catalina. Deze kerk staat ook wel bekend als de Templo de Santa Catalina Mártir en is gelegen naast Plaza de la Reina. Je kunt de gotische stijl herkennen aan de ribgewelven binnen in de kerk. Ook zijn er veel glas-in-loodramen te bewonderen.
  • Iglesia de San Nicolás. Vroeger diende dit gebouw als klooster voor de Dominicanen. Later werd het een van de eerste twaalf christelijke parochiekerken na de Reconquista, de herovering van Spanjaarden op de Moren. Je kunt de gotische stijl herkennen aan de kruisgewelven en puntige/spitse ruiten.
  • Iglesia de San Martín. Deze kerk werd gebouwd na de christelijke herovering in 1238, op de plek van een van de tien oudste moskeeën van Valencia. Ook deze kerk behoort tot de twaalf christelijke parochiekerken na de Reconquista. In 1983 is de kerk benoemd tot Nationaal Historisch Artistiek Monument.
  • Convento de Santo Domingo. Het eerste deel van dit klooster is gebouwd in de gotische stijl. Dit kun je goed terug zien in de kapellen en de mooie gotische bogen. Ook hangen er verschillende schilderijen in het klooster.
  • Centro del Carmen. Dit museum is zeker een bezoekje waard! In 1281 werd dit klooster gesticht. Sinds 2011 heeft het gebouw haar huidige functie; het is een centrum voor de kunsten en het is het hoofdkantoor van het Consortium van Musea in Valencia. De gotische stijl is duidelijk terug te zien in de vele spitsbogen van het gebouw.
  • Torres de Serranos. Valencia was vroeger een vesting; de stad was volledig omringd door een stadsmuur. Deze poort is een van de voorheen twaalf oude christelijke poorten die Valencia vroeger tegen gevaar moesten beschermen. Opvallend is het feit dat de torens niet rond, maar vierkant en hoekig zijn. Tegenwoordig zijn de torens het decor tijdens La Crida, de spectaculaire aftrap van Las Fallas in maart. Dit is het grootste straatfestival van Valencia!

Valenciaanse gotiek (1250 – 1500)

De Valenciaanse gotiek is een uiteenzetting van de klassieke gotische stijl. Het verschil is dat de Valenciaanse cultuur bij deze vorm van gotiek meer naar voren komt. Valenciaanse gotiek is niet meer veel te zien als je door de stad wandelt, omdat gebouwen in deze stijl later vaak werden afgebroken en opnieuw gebouwd, of werden gerestaureerd. Gelukkig zijn er een paar bezienswaardigheden waar je de Valenciaanse gotiek nog wél kunt spotten.

Bewonder de Valenciaanse gotiek

  • La Lonja de la Seda. Deze oude zijdebeurs is een bijzonder historisch gebouw in het centrum van Valencia. Vroeger was La Lonja erg belangrijk, omdat deze plek voor de zijdehandel werd gebruikt. De Valenciaanse gotiek kun je onder andere terugvinden in de bijzondere beelden rondom La Lonja. Er staan ook veel grappige beelden tussen, zoals ‘boze mannetjes’ en een soort demonen.
  • Torres de Quart. De stijl van deze torens is typisch Valenciaans laatgotisch; je ziet in dit gebouw de militaire invloeden terug. Een opvallend verschil met de Torres de Serranos, is dat de Torres de Quart rond zijn, in plaats van hoekig. Op de toppen van de torens zijn kantelen te zien. Tussen de twee torens zie je de houten poort; die is wel vier meter hoog! Als je de torens binnengaat, kun je enkele ribgewelven bekijken. Bekijk de torens ook eens van een afstand, bijvoorbeeld vanaf de overkant van de straat. Zie je de gaten in de muren? Dit zijn kanonsgaten uit de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, die woedde van 1808 tot 1814. Weetje: in 1626 werden de torens in gebruik genomen als vrouwengevangenis.
  • Almudín. Dit gebouw werd rond het jaar 1307 gebouwd op de plek waar eerst een Moors paleis, een ‘alcazár’, stond. De naam Almudín komt van het Arabische woord ‘almud’, wat weer een maateenheid voor graan is. De hoofdingang van het Almudín vind je op Plaza de San Luis Betrán en herken je aan de drie grote bogen.
  • Atarazanas. Dit gebouw is gelegen in de wijk Grao, bij het strand en de haven van Valencia. Het gebouw was oorspronkelijk bedoeld voor de bouw en reparatie van militaire en commerciële boten, als opslag voor maritieme uitrustingen, wapens en voor belangrijke goederen die met de boot in de haven van Valencia aankwamen. Je ziet de gotische stijl terug in de vele spitsbogen.

Tip! Ben je met een groep op vakantie in Valencia? Ga dan op stadswandeling met een enthousiaste Nederlandstalige gids.

Renaissance (1400 – 1550)

De Renaissancistische architectuurstijl kun je in veel gevallen herkennen aan symmetrische, harmonische verhoudingen en veel (kleine) ramen in de vorm van rondbogen. Bij het ontwerpen van gebouwen werd door architecten in de Renaissance het menselijk lichaam als uitgangspunt genomen voor het maatwerk.  

Bewonder de Renaissance in Valencia

  • Catedral de Valencia. Je herkent de renaissancistische stijl niet zozeer terug in de architectuur en buitenkant van de kathedraal, maar vooral aan de decoratie in de vorm van beeldhouwkunst en illustraties binnen in de kerk. Kijk bijvoorbeeld eens naar de fresco’s van het hoofdaltaar! Deze fresco’s waren 200 jaar bedekt achter een groot gewelf, en werden pas laat ontdekt. Nu worden de fresco’s beschouwd als een van de belangrijkste beeldende werken van de Spaanse Renaissance.
  • Museo del Patriarca. Dit museum is een voormalig opleidingsinstituut voor Valenciaanse priesters uit de 16e eeuw. Het heette in die tijd Real Colegio Seminario del Corpus Christi. Sinds 1959 huisvest er een museum in het gebouw. Je kan vele boeken, documenten maar vooral prachtige schilderwerken van onder andere El Greco en Caravaggio bekijken. De patio van het bijbehorende klooster is een van de weinige binnentuinen in Valencia in renaissancistische stijl!
  • Convento de San Miguel de los Reyes. Dit voormalige klooster is de thuisbasis van de bibliotheek van Valencia. Je kunt de Renaissancistische architectuur terugzien in de vele kleine ramen bij de torens.
  • Convento de Santo Domingo. Wanneer je vanuit de binnentuin naar het klooster kijkt, kun je de vele ramen in de vorm van rondbogen goed spotten!
  • Museo de Bellas Artes. De binnentuin van dit Museum voor de Schone Kunsten, de zogenaamde Patio Embajador Vich, is gebouwd in prachtige Renaissancistische stijl. De patio werd in 1525 al gebouwd, maar moest ruim driehonderd jaar later worden verwijderd. De binnentuin werd in 2007 gerenoveerd en geplaatst in het Museo de Bellas Artes.

Barok (1550 – 1670)

De architectuurstijl barok wordt gekenmerkt door het overmatige gebruik van decoraties en pracht en praal. Gebouwen in barokstijl hebben in plaats van rechte lijnen juist gebogen lijnen, waardoor meer dynamiek en expressie ontstaat. Veel beelden stralen hevige emoties en veel expressie uit. De verhalen die de beelden op deze gebouwen uitdrukken, zijn vaak religieuze en mythologische scènes, portretten en beelden van het dagelijks leven.

Bewonder de barok in Valencia

  • Catedral de Valencia. Je kunt de barok goed terugzien bij de Puerta de los Hierros, een van de drie ingangen van de kathedraal. De ingang is vernoemd naar het grote barokke ijzeren hekwerk dat voor de ingang staat. ‘Hierros’ betekent namelijk ‘ijzerwerk’.
  • Iglesia de San Valero y San Vicente Mártir. Deze parochiekerk werd gebouwd in 1877 in de wijk Ruzafa. De vele pracht en praal binnen in de kerk typeren de barokke bouwstijl.
  • Iglesia de los Santos Juanes. Stap deze kerk binnen en laat je verrassen door de pracht en praal en de vele schilderijen.
  • Iglesia de San Martín. Deze kerk is gebouwd op de plek van een van de tien oudste moskeeën in Valencia. Neem eens een kijkje bij de hoofdingang van de kerk, aan de kant van de Carrer de Sant Vicent Màrtir. Boven deze prachtige, barokke voordeur zie je een groot beeld van de heilige Martinus. Daarnaast zijn de versierde zuilen links en rechts van de deur opvallend.
  • Iglesia de San Juan de la Cruz. Deze kerk in het centrum van Valencia was van oorsprong gotisch, maar daar bleef weinig van over nadat de kerk geplunderd werd. De kerk werd hersteld; nu bevat de kerk barokke en rococo-elementen. De barok is vooral terug te zien in de kapel van de kerk.
  • Iglesia de San Esteban. Laat je niet misleiden door de ietwat saaie en sombere buitenkant van de kerk, want binnen word je verrast door de prachtige barokke elementen! De stenen kerk werd gebouwd in de vijftiende eeuw, toen in Valencia de gouden eeuw plaatsvond. Pas twee eeuwen later werden de barokke decoraties toegevoegd. Je vindt binnen onder andere een aantal schitterende fresco’s.
  • Museo de Bellas Artes. In dit Museum voor de Schone Kunsten zijn prachtige kunstwerken te bezichtigen. Het museum werd al in 1786 opgericht, maar bestond toen uit slechts een aantal werken dat geschonken werd door Valenciaanse meesters. Als je binnen bent, kijk dan zeker eens omhoog naar de schilderingen aan de binnenkant van de koepel. Geen tijd om naar binnen te gaan? Het gebouw zelf is ook al een waar kunstwerk! Het kenmerkt zich door de prachtige blauwe, glanzende koepel. De gehele voorgevel, en dan voornamelijk de deur, is in de barokstijl ontworpen.
  • Convento de Nuestra Señora de los Angeles. Dit oude klooster is gelegen in de Valenciaanse wijk Ruzafa. Momenteel is in dit gebouw de Escuela de Artesanos gevestigd; een school waar verschillende ambachten worden beoefend. Een aantal bekende Valenciaanse schilders, waaronder Joaquín Sorolla, is naar deze school geweest. Je kunt de barokstijl terugzien in de grote muurschildering bij het altaar.
  • Iglesia de San Nicolás. De vele beeldende muurschilderingen zijn typisch barok. Deze schilderingen gaan over het leven van San Nicolás, naar wie de kerk is vernoemd.

Rococo (1670 – 1740)

Net als barok is rococo meer een decoratieve stijl dan een architectuurstijl. De rococo borduurt voort op de barok; bij de rococo wordt echter meer gebruikgemaakt van sensualiteit, elegantie, intimiteit en felle kleuren. Waar de barok een wat plechtigere stijl is, is de roccoco wat speelser. De stijl kenmerkt zich door rotsachtige motieven met schelpen. Waar barok moet imponeren, moet rococo vooral plezieren. In Valencia vind je de rococo terug als decoratie van gebouwen, bijvoorbeeld op tegels, schilderijen, beelden en andere kunstwerken.

Bewonder de rococo in Valencia

  • Palacio del Marquez de dos Aguas. In dit prachtige paleis is het keramiekmuseum, het Museo Nacional Cerámica, gevestigd. Naast sinaasappels en paella staat Valencia namelijk bekend om de productie van keramiek. In dit museum bewonder je de grootste keramiekcollectie van heel Spanje! Het paleis werd al in de 15e eeuw gebouwd in gotische stijl, maar in de 18e eeuw volledig gerenoveerd. Tijdens de renovatie werden veel rococo-elementen toegevoegd; binnen in het paleis zijn veel decoratieve elementen en versieringen te zien. Opvallend zijn de ornamenten in rococo-stijl.
  • Iglesia de San Juan de la Cruz. Deze kerk is gebouwd in de stijl van de barok, maar de inrichting bevat veel elementen uit de rococostijl.

Neoclassicistisch (1770 – 1840)

Het neoclassicisme ontstond eind 18e eeuw. De stijl kenmerkt zich door de hernieuwde interesse in de klassieke oudheid en de bouwkunst van de oude Grieken en Romeinen.  

Bewonder het neoclassicisme in Valencia

  • Plaza de Toros. In het centrum van Valencia vind je de stierenvechtersarena. In deze arena worden nog steeds stierengevechten gehouden, maar ook vinden hier concerten en festivals plaats. De arena werd gebouwd tussen 1850 en 1860. Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op de Romeinse architectuur; de gelijkenis met het Colosseum in Rome is niet te missen!
  • Edificio La Nau. In dit prachtige gebouw op Plaza Colegio del Patriarca is de Universiteit van Valencia gevestigd. Het gebouw is in 1830 gebouwd, maar pas in de jaren 50 werd de neoclassicistische gevel, die te zien is aan te kant van het plein, geplaatst. Een paar jaar later werd de fontein gebouwd; de beelden op de fontein representeren belangrijke figuren. Zo is Vicente Blasco Ibáñez te zien, oud-rector van de universiteit. Momenteel functioneert het gebouw als cultureel centrum en bibliotheek van de universiteit.
  • Palacio de Cervelló. Het paleis van de graaf van Cervelló vormt een onderdeel van de omgeving van het historische Plaza de Tetuán, tegenover het klooster van Santo Domingo. De neoclassicistische stijl kun je nog goed terugzien in de gevel van het paleis.

Eclecticisme (1870 – 1900)

De term ‘eclecticisme’ stamt af van de Griekse vertaling voor ‘gekozen’. Het definieert de combinatie van de verschillende architectuurstijlen uit de geschiedenis. De architect kiest verschillende elementen uit verschillende bouwstijlen, naar eigen voorkeur.

Bewonder het eclecticisme in Valencia

  • Palacio de Correos y Telégrafos. Je vindt dit imposante gebouw op Plaza del Ayuntamiento. In 1915 werd gestart met de bouw, maar pas in 1923 werd het ingehuldigd als postkantoor. Bekijk de details aan de buitenkant eens! De metalen toren op het dak is een replicatie van de telecommunicatietoren. Aan de voorkant van het gebouw zijn vijf personen uitgebeeld die de vijf continenten representeren; de middelste is Europa. Neem ook eens een kijkje in het gebouw en kijk hoeveel verschillende architectuurstijlen jij kunt spotten!

Valenciaans modernisme (1890 – 1920)

Het modernisme is ontstaan doordat men zich begon te verzetten tegen de traditie in onder andere kunst en architectuur. Nieuwe architectuurstijlen werden gecreëerd; architecten gingen op zoek naar het moderne. Het modernisme typeert zich door elegante en imposante gebouwen. Asymmetrie, gebogen lijnen, details, decoratie en organische elementen met een link naar de natuur. Typerend aan het Valenciaans modernisme is dat elementen uit de Valenciaanse cultuur terugkomen in de ontwerpen van gebouwen.

Bewonder het Valenciaans modernisme

  • Estación del Norte. Valencia heeft twee treinstations; een daarvan is het Estación del Norte. Dit treinstation bevindt zich naast Plaza de Toros. Het gebouw is ontworpen door architect Demetrio Ribes. Het Valenciaans modernisme is terug te zien in de decoratieve elementen. De buitenkant van het treinstation is prachtig; op de gevel zijn bloemen, sinaasappels en oranjebloesem te zien, geïnspireerd op de Valenciaanse landbouw. Het is zéker de moeite waard om een kijkje in het station te nemen!
  • Casa de los Dragones. Je kunt de modernistische architectuur goed terugzien aan de gevel van het gebouw, die is versierd met sculpturen van draken.
  • Mercado de Colón. Dit gebouw werd ontworpen door architect Francisco Mora, die geïnspireerd raakte door Gaudí en het Catalaans modernisme meenam naar Valencia. De markt werd al in 1914 gebouwd en functioneerde lange tijd als versmarkt. Tijdens de eeuwwisseling vond er een renovatie plaats en sindsdien is dit een gastronomische markt. Kijk eens naar de gevel van het gebouw aan de kant van de Carrer Jorge Juan; veel producten die vroeger op de markt verkocht werden, zijn hier afgebeeld. Ook zijn de typisch Valenciaanse sinaasappels te zien. Het gebruik van trencadís is opvallend. Bij deze Valenciaanse mozaïekvorm worden grote tegels in kleine stukken geslagen en hiermee wordt een kunstwerk gemaakt. Zie je de prachtige trencadís op de pilaren naast de gevel?
  • Edificio Ferrer. Om de hoek bij de Mercado de Colón, in de wijk Pla del Remei, vind je dit prachtige gebouw in Valenciaans modernistische stijl. De architect, Vicente Ferrer Perez, ontwierp dit pareltje. De bouw was af in 1908; zie je het jaartal op de gevel staan? Bijzonder aan dit gebouw is de decoratie met blad- en bloemmotieven op de gevel. Op dit moment zijn er woningen gevestigd in het Edificio Ferrer. Het zou je huis maar zijn!
  • Casa del Punt de Gantxo. Dit gebouw stamt uit 1719. Je kunt de moderne stijl goed terugzien in de gevels van het gebouw. De prachtig rode voorgevel is rijkelijk versierd; kenmerkend zijn de elegante balkons. Opvallend is de barokke poort in het midden van het gebouw. Dit is de kapel van de heiligen San Valero en San Vicente.

Art deco (1920 – 1939)

Art deco is een mengelmoes van verschillende architectuurstijlen. Deze architectuurstijl is niet zozeer gericht op functionaliteit, maar meer op decoratie. Kenmerkend voor art deco zijn het gebruik van geometrische vormen, heldere kleuren, patronen en het gebruik van luxe en moderne materialen. Leuk feitje: in de tijd van de art deco stond Valencia in economische bloei! 

Bewonder de art deco in Valencia

  • La Casa Judía. Letterlijk vertaald is dit het Joodse huis. Waarschijnlijk wordt het zo genoemd, omdat op de poort een davidsster te zien is. Het werd gebouwd door de Valenciaanse architect Joan Guardiola in 1930. Het is een typisch voorbeeld van een gebouw in art deco-stijl. In dit geval kun je dat duidelijk zien op de gevel die bestaat ui architectonische elementen van oosterse stijl, Arabische stijl en Hebreeuwse stijl.

Moderne architectuur (2000 – heden)

Moderne architectuur is een architectuurstijl die is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog. Het is een hedendaagse stijl, vandaar de benaming ‘modern’. De functionaliteit en het doel van het gebouw staan centraal. De stijl is vrij minimalistisch, overmatige decoraties en versieringen zie je niet terug. Het bekendste voorbeeld in Valencia is uiteraard de Stad van de Kunst en Wetenschap: de Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Bewonder moderne architectuur in Valencia

  • La Ciudad de las Artes y las Ciencias. De gebouwen van de Stad van de Kunst en Wetenschap zijn tussen 1989 en 2009 gebouwd. Dit werk, ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, is hét voorbeeld van moderne architectuur in Valencia. Het operagebouw – het Palau de les Arts Reina Sofia – is misschien wel het meest indrukwekkende gebouw in de Stad van de Kunst en Wetenschap. Wil je dit gebouw van binnen bekijken? Dan is het een idee om een opera bij te wonen.
  • Veles e Vents. Dit gebouw, dat ‘zeilen en winden’ heet, werd gebouwd voor de America’s Cup. Deze beroemde zeilwedstrijd werd in 2007 in Valencia gehouden. David Chipperfield is de architect van dit bijzondere gebouw.
  • Palacio de Congresos. Dit gebouw werd ontworpen door de beroemde Britse architect Normon Foster. De industriële stijl van dit gebouw is kenmerkend voor de moderne architectuur.
  • Palau de la Música. Dit concertgebouw ligt in het Turia Park en is geopend in 1987. Het werd ontworpen door José María García de Paredes, die in heel Spanje verschillende muziekgebouwen ontwierp. Het gebouw is prachtig omringd door palmbomen en voor de deur ligt een grote fontein. Wil je dit gebouw graag vanbinnen bewonderen? Hoe leuk is het om hier naar een concert te gaan!

Comments are closed.