Kerken

Valencia heeft een aantal historische kerken en zelfs kloosters. Deze prachtige constructies zijn vaak opgebouwd uit verschillende stijlen, afhankelijk van de tijd waarin de kerken gebouwd zijn. Lees hieronder over de verschillende kerken die Valencia te bieden heeft.

El Micalet

De achthoekige klokkentoren is een echte bezienswaardigheid. De toren is onderdeel van de kathedraal van Valencia. Het is zeker de moeite waard om de toren te beklimmen; je hebt namelijk een fantastisch uitzicht over Valencia. Meer over El Micalet, de verschillende klokken en de officiële klokkenluiders lees je op deze pagina.

Iglesia y Convento de Santo Domingo

Dit prachtige monument staat op de lijst van Nationaal Artistieke Monumenten en is daarmee zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Voor meer informatie over dit monument, zoals de geschiedenis en openingstijden neem je een kijkje op Iglesia y Convento de Santo Domingo.

Iglesia de San Agustín

Vlakbij het Estación del Norte en het Plaza Ayuntamiento ligt de Iglesia de San Agustín, een oude kerk die sinds de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog met Napoleon en de Spaanse Burgeroorlog weer in haar oorspronkelijke Gotische bouwstijl is hersteld. Het gebouw hoorde bij een groot klooster van de Augustijnse monnikenorde. Dit klooster werd ruim een eeuw geleden gesloopt, maar de kerk herinnert nog aan de middeleeuwen!

Iglesia de San Esteban

Valencia kent vele parochiekerken, waarvan de Iglesia de San Esteban één van de oudste is. De kerk heeft een interessante geschiedenis en is vernoemd naar een bijzonder man uit de christelijke gemeenschap… Lees meer over deze persoon en andere informatie op deze pagina.

IGLESIA SAN JUAN DEL HOSPITAL

Net als veel andere kerken in Valencia bestaat de kerk ‘Iglesia San Juan del Hospital’ uit veel verschillende soorten invloeden. San Juan del Hospital is de oudste kerk in Valencia na de ‘Reconquista’. De Reconquista is een Spaans woord voor ‘herovering.’ Deze kerk ligt in de wijk La Xerea en is makkelijk te bereiken, doordat het maar een aantal straten verwijderd ligt van het bekende ‘Plaza de la Reina’. Bekijk ook eens de middeleeuwse begraafplaats die bij ‘Iglesia San Juan del Hospital’ hoort. Lees hier meer over de Iglesia San Juan del Hospital.

Iglesia de San Nicolás

In de wijk El Carmen vind je de Iglesia de San Nicolás. Deze parochiekerk is misschien wel een van de meest indrukwekkende kerken in Valencia. Met meer dan 2000m2 aan muurschilderingen en een lange geschiedenis is deze kerk zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Lees hier meer over de Iglesia de San Nicolás.

Iglesia y Torre de Santa Catalina

Naast het Plaza de la Reina vind je de Iglesia y Torre de Santa Catalina, ofwel ‘De kerk en toren van de Heilige Catalina’. Deze grote en indrukwekkende kerk is een aanrader om te bezoeken wanneer je in Valencia bent. De kerk heeft een rijke geschiedenis, een mooie binnenkant en een bruisende omgeving. Lees hier meer over de Iglesia y Torre de Santa Catalina. lees hier meer over de Iglesia Y Torre de Santa Catalina.

Kathedraal

De kathedraal in Valencia is door de eeuwen heen gebouwd, waardoor de kathedraal uit veel verschillende stijlen is opgebouwd, waaronder gotisch, romaans, barrok en meer. Sowieso is het een aanrader om een rondje om de kathedraal te wandelen om zo een indruk te krijgen van de buitenkant van dit monument. Ook de binnenkant is de moeite waard om een kijkje te nemen. Om meer te weten te komen kun je kijken op Kathedraal van Valencia. Lees hier meer over de Kathedraal van Valencia.

Klooster van San Miguel de los Reyes

Dit mooie en indrukwekkende klooster ligt een stukje buiten het centrum van Valencia. Met een rijke geschiedenis is dit gebouw zeker de moeite waard om een keer te bezoeken als je op reis bent in Valencia. Lees meer over het klooster van San Miguel de los Reyes op deze website.

Real Monasterio de la Santísima Trinidad

Waarschijnlijk loop je dit opmerkelijke gebouw voorbij, maar het is absoluut de moeite waard om te bekijken. Het Real Monasterio de la Santísima Trinidad is het best bewaarde klooster van Valencia en daarmee dus ook de oudste! Lees hier meer over het klooster.

Kloosters in de omgeving van Valencia

Ook buiten de stad zijn prachtige kloosters te vinden. Gebouwd in spectaculaire valleien of op de plek waar lang geleden een belangrijke veldslag werd gehouden: deze kloosters hebben niet alleen een religieuze waarde, maar zijn ook historisch erg belangrijk voor Valencia, en bieden tegenwoordig een mooie omgeving om een dagtrip te organiseren!

Comments are closed.