Parque de Cabecera

Onderwerpen

Waarom we zo van Valencia houden? Valencia is een stad die écht alles heeft en waar je je geen minuut hoeft te vervelen. Maar wat als je even genoeg hebt van al die drukte? Dan kun je je terugtrekken in één van de mooie parken die de stad te bieden heeft. Eentje die misschien iets verder van het centrum ligt, maar die zeker niet gemist mag worden, is Parque de Cabecera. Let’s go!

Oase van rust

Wanneer je denkt aan een park in Valencia kom je al snel uit bij het Turia park. Maar wanneer je het ruim negen kilometer lange Turia park uit fietst, kom je bij een wat rustiger, maar ook zeer interessant park uit: Parque de Cabecera. Wat eerst in opdracht van de Spaanse regering een snelweg zou worden, is gelukkig – tot vreugde van vele Valencianen – omgetoverd tot een oase van rust met leuke recreatieve activiteiten. Het park is zo’n 330.000 m2 groot en kan worden opgedeeld in vier delen. Het Bioparc, La Montaña Mirador, El Bosque de la Ribera en El Parque de Atracciones. Dit park weet met veel verschillende niveaus in hoogte de meest intieme plekjes te creëren en biedt alle rust in een groene omgeving.

Wat te doen

Nu vraag je je af, wat is er dan allemaal te doen in dit park? Genoeg kunnen we je vertellen! In Parque de Cabecera kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Bioparc, van een mooi uitzicht genieten vanaf ‘La Montaña Mirador’, een lekker drankje doen, waterfietsen in een toffe zwaan en nog veel meer!

Bioparc

Een bezoek aan het Bioparc tijdens je trip naar Valencia is zeker een aanrader en voor alle leeftijden een feestje. Want voor een bezoek aan de dierentuin ben je nooit te oud, toch? Meegenomen worden in de wereld van wilde Afrikaanse dieren, het bijwonen van verschillende shows en lunchen tussen de dieren laat je niet meer beseffen dat je in Valencia bent. Na alle indrukken uit het Bioparc kun je even uitrusten in het prachtige Parque de Cabecera waarna je weer met volle energie terug naar het centrum keert. Meer weten over deze dierentuin? Lees dan hier alle info over het park, de entreeprijzen en openingstijden.

La Montaña Mirador

In Parque de Cabecera vind je een kleine berg, ook wel ‘La Montaña Mirador’ genoemd. Na het klimmen van wat trappen, heb je op zo’n vijftien meter hoogte de mooiste uitzichten over het park. Dit is natuurlijk het perfecte moment voor wat leuke foto’s. La Montana Mirador is verbonden aan een openlucht amfitheater wat een panorama uitzicht biedt op het meer.

El Bosque de la Ribera

Dit bos langs de linkeroever van rivier de Turia is een uitgestrekte vlakte met de meest prachtige bomen. Heerlijk om bijvoorbeeld door heen te fietsen, wandelen of hardlopen. Je vindt er vooral oeverwouden, Mediterrane dennenbossen en exotische boomgaarden. In totaal is er in de laatste jaren nog aardig wat bij geplant:

 • 4.145 bomen
 • 30.949 struiken
 • 72.792 planten
 • 156.395 m2 grasland

Kortom, tijdens de warme zomermaanden is het hier goed vertoeven in de schaduw!

Parque de Atracciones

Een ontzettend leuke activiteit in het Parque de Cabecera is het waterfietsen. Je kunt er namelijk waterfietsen huren in de vorm van grote zwanen en een rondje varen over het meer. Je kunt het je misschien wel voorstellen… dit zicht alleen al is de moeite waard. Leuk voor kinderen zijn de twee speeltuinen waarvan één de vorm heeft van een piratenboot en daarom één van de best bezochte speeltuinen van Valencia is onder de kleintjes.

Terrasje pakken

Deleita

In Parque de Cabecera vind je één barretje, namelijk Deleita. Hier kan je rustig een drankje doen en heb je prachtig uitzicht op het meer en de waterfietsen.

 • Avinguda Pío Baroja 82
 • Maandag t/m zondag: 11.00 – 21.00 uur

Quest Laser Cafe

Zin in een leuke, actieve middag en eens totaal iets anders te doen dan de dagelijkse bezigheden? Ga dan lasergamen in Quest Laser Cafe. Voor nog geen tien euro kun je hier twintig minuten lasergamen, heb je inclusief een drankje + lekker broodje of hamburger. Gegarandeerd een succesvolle middag met familie of vrienden!

 • Avinguda Pío Baroja 3
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 16.00 – 21.00 uur
  Vrijdag: 16.00 – 22.00 uur
  Zaterdag: 11.00 – 22.00 uur
  Zondag: 11.00 – 21.30 uur
 • Bereikbaarheid:
  Met metrolijn 3, 5 of 9 via Colon
  EMT Buslijn 95, 17 & 7
  Op de fiets vanuit het centrum in 20 minuutjes

Tips

 • Dit park is in het voor- en najaar erg populair onder de locals voor een picknick. Dit is dus zeker een gouden tip voor in het weekend!
 • Wanneer je op hete zomerdagen graag wilt zwemmen, dan moet je een andere plek opzoeken. In Parque de Cabecera is zwemmen verboden.
 • Toegang tot dit park is helemaal gratis.