Montanejos

Onderwerpen

Montanejos is niet zomaar een Spaans bergdorpje met lekker eten, vriendelijke mensen en een charmante uitstraling… Je vindt hier tussen de bergen heerlijke warmwaterbronnen waar je in kunt zwemmen. En het goede nieuws is dat dit paradijsje niet eens zo ver van Valencia vandaan ligt!

Warmwaterbronnen

Dat het dorpje inmiddels bekend staat als ‘La Villa Termal de Montanejos’ zegt al genoeg: je vindt rondom Montanejos ruim vijftig natuurlijke thermale baden. De gemiddelde temperatuur van de warmwaterbronnen is het hele jaar door een aangename 25 graden. De favoriete warmwaterbron van velen in de regio is Fuente de los Baños, een prachtige, helderblauwe waterbron vol mineralen die verstopt ligt tussen bergkloven. Je kunt hier in principe het hele jaar door in zwemmen, al is het in de winter met de lage buitentemperaturen toch wel wat koud! Deze warmwaterbron vind je direct naast het dorpje.

Sportief

Bij de actieve vakantieganger gaat het hart al sneller kloppen wanneer er aan het Spaanse berglandschap gedacht wordt. Ook wanneer je een bezoek aan Montanejos brengt, kun je jouw sportieve kant laten zien. In het prachtige berglandschap kun je heerlijk wandelen en fietsen. Op de website van Ayuntamiento de Montanejos kun je zo’n tien verschillende wandelroutes door het gebied gratis downloaden. Daarnaast kan de durfal er onder andere raften en wildwaterkayakken. Je zult rondom Montanejos verschillende aanbieders van deze avontuurlijke activiteiten tegenkomen, zoals Somos Aventura en Maxima Aventura.

Het dorp Montanejos

Verwacht niet te veel van een bezoek aan Montanejos, het is een klein, middeleeuws dorpje waar slechts zo’n 400 mensen wonen. Toch kan het leuk zijn om deze lokale Spaanse charme even mee te pikken! Wanneer je in het hoogseizoen naar Montanejos gaat, kan het druk zijn, er ‘wonen’ dan vanwege de prachtige natuur en de warmwaterbronnen tijdelijk een stuk meer mensen in het dorp! Langs Montanejos loopt de rivier Mijares. De warmwaterbronnen in de bergen warmen het water van deze rivier op, zodat je ook hier lekker in kunt zwemmen.

Overnachten

Wanneer je een auto hebt, kun je vanaf Valencia heen en weer rijden naar Montanejos, maar we snappen het wanneer je een nachtje wilt blijven in deze paradijselijke omgeving! Je vindt hier een aantal goede opties om te slapen.

Hotel Rosaleda del Mijares ***

Hotel Rosaleda del Mijares is een groot hotel in het centrum van het dorp. Het beschikt over vele faciliteiten, zoals een binnenzwembad, een loungeterras, een bar, een wellnesszone en een mediterraan restaurant. Bijzonder aan het hotel is restaurant River Club. Vanaf hier hebben gasten directe toegang tot de warmwaterbronnen en de rivier en er worden in de zomermaanden regelmatig shows georganiseerd. Op deze pagina kun je de actuele beschikbaarheid en prijzen vinden.

Prijs: Vanaf €200,00 per nacht (voor 2 personen)    Aantal sterren: ★★★   Hotelbeoordeling: 9.5+

Bereikbaarheid

Vanaf Valencia is het iets meer dan een uur rijden naar Montanejos (de afstand is 95 kilometer). Je kunt bij Fuente de los Baños goed parkeren. Deze populaire warmwaterbron vind je direct bij het dorpje Montanejos. Er zijn verschillende wegen die je kunt nemen, maar de kortste route is:
1. Rijd via Avinguda de Catalunya naar de autoweg V-21
2. Neem de afslag naar V-23 richting Sagunt/Teruel
3. Vervolgens volg je de borden richting A-23 Teruel/Zaragoza
4. Neem afslag 37 naar Teruel, je bevindt je nu op de N-234
5. Volg vervolgens de borden Montanejos (CV-195), je komt via de route door de dorpjes Caudiel en Montan.
Kaart van de route:

Tips

  • Neem tijdens je bezoek wat lekkers mee om te eten en te drinken, zodat je in de prachtige natuur kunt picknicken!
  • Het gebruik van waterschoenen kan (vooral voor kinderen) een goed idee zijn.
  • Op ongeveer een kilometer afstand van Montanejos ligt het dorpje La Alqueria. Tussen deze twee dorpjes bevindt zich een mooie wandeling en vanaf La Alqueria heb je een mooi uitzicht over Montanejos.
  • Wil je ergens eten na je bezoek aan Montanejos? Zowel het hotel Casa Palacio als het hotel Rosaleda del Mijares heeft een fijn mediterraan restaurant.