Bars

Gezellige kroegen en bars waar je een drankje kunt doen, een voetbalwedstrijd kunt kijken of waar leuke activiteiten plaatsvinden. In Valencia zijn ze er volop! Valencianen nemen graag de tijd om in gezelschap een drankje te drinken. Doordat het vaak lekker weer is gaan ze hiervoor graag de deur uit. Wij delen op deze pagina vier gezellige bars in Valencia.

Ubik Café (wijk: Ruzafa)

Dit ruime café in de wijk Ruzafa is gevuld met boeken in allerlei talen, waaronder Nederlands. Je kunt bij Ubik Café lunchen, dineren, borrelen of een boek lezen. Geen boek bij je? Deze kun je voor een prikkie aanschaffen! Er hangt een prettige sfeer met een creatief tintje en er worden regelmatig thema avonden georganiseerd. Zo krijg je tijdens ‘Tapa Del Libro’ voor €3 een goed glas wijn, een hapje en een boek. Ook vinden er regelmatig live optredens, taaluitwisselingen en vintage marktjes plaats. Op sommige avonden wordt er zelfs geschilderd. Je kunt de Facebookpagina van Ubik Café in de gaten houden voor de aankomende evenementen. Of stap gewoon binnen en laat je verrassen!

Locatie
Carrer del Literato Azorín 13
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag en dinsdag: 17.00 – 00.30 uur
Woensdag t/m zondag: 11.00 – 00.30 uur

Café Infanta (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Midden in het oude centrum zit een gezellig plein vol barretjes: Plaça Tossal. Wij vinden de meest indrukwekkende hiervan Café Infanta. Van binnen is deze ruime bar met het prachtige houten meubilair, bakstenen muurtjes en andere bijzondere details een geschikte filmset. De bar is de favoriete spot in het oude centrum van de Spaanse flamenco danseres Lourdes. Benieuwd wat zij nog meer aanraad en wie ze is? Het gehele interview met Lourdes kun je lezen in onze reisgids!

Locatie
Plaza del Tossal 3
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag en dinsdag: 16.30 – 00.30 uur
Woensdag en donderdag: 11.30 – 00.30 uur
Vrijdag t/m zondag: 10.30 – 00.30 uur

Hard Rock Cafe (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Tussen het station en Plaza Ayuntamiento vind je het bekende Hard Rock Cafe. Hier kun je terecht voor een lekker drankje onder het genot van verschillende muziekstijlen. Het Hard Rock Cafe heeft een klassieke stijl waar je heerlijk kunt borrrelen. Geniet hier van diverse cocktails, lekkere biertjes onder het genot van verschillende hapjes. Wekelijks zijn er verschillende evenementen en acties bij het Hard Rock Cafe. Voor meer informatie kun je terecht op de website. Bij het Hard Rock Cafe zit ook een shop waar je terecht kunt voor verschillende souvenirs.

Locatie
Avinguda Del Marqués de Sotelo 6
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 13.30 – 16.30 en 20.00 – 23.30 uur
Zaterdag en zondag: 13.30 – 16.30 en 20.00 – 00.00 uur

St. Patrick’s (wijk: Canovas, Gran Via)

Voetbalwedstrijden in Valencia kijken, gratis WIFI, gezellig internationaal publiek, een tafelvoetbal- én een pooltafel. St. Patrick’s is een Ierse pub en misschien denk je bij Valencia niet direct aan een Ierse pub. Maar wist je dat veel Valencianen liefhebbers zijn van Ierse pubs? Elke donderdag vanaf 20.00 uur wordt hier een taaluitwisseling (intercambio) gehouden van o.a. Spaans – Engels. Hierbij krijg je een gratis tapa bij je drankje. Als je de pub op zondag bezoekt bestaat de kans dat je in een gezellige jamsessie belandt.

Locatie
Gran Vía Marqués de Turia, 69
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 16.00 – 01.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 01.00 uur

El Rojo (wijk: Ruzafa)

Een café voor vrijbuiters en hippies waar je al voor €1 een biertje en een tapa kunt bestellen. Dit hapje kan een ‘pincho’ zijn; een stukje stokbrood belegd met een lekkernij, zoals gedroogde ham of een kroketje. In de binnentuin en op het terras zitten de Valenciaanse kunstenaars en muzikanten te genieten van een biertje. Taberna El Rojo zit in de gezellige wijk Ruzafa. Tip: elke donderdag kost een ‘copa’ (mixdrankje) slechts €3,50!

Locatie
Carrer del Literato Azorín 10
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 16.00 – 01.30 uur
Zaterdag: 12.00 – 01.30 uur
Zondag: 16.00 – 01.30 uur

Meer bars in Valencia?

Nog veel meer leuke en verrassende bars in Valencia kun je vinden in het Verrassend Valencia E-book.

Comments are closed.