Zomer in Valencia

Onderwerpen

Valencia is een combinatie van cultuur, gastronomie, natuur, maar ook de stad van het zonnetje en het heerlijke strand! Dit laatste is natuurlijk ontzettend lekker wanneer je de zomer in Valencia meemaakt. Smullen van een verfrissend ijsje, lekker naar het strand, een duik nemen om af te koelen en de stad ontdekken op de fiets. Wat kun je nog meer doen tijdens de zomermaanden in 2024?

Vamos a la playa!

Wat als eerst genoemd moet worden, is natuurlijk het strand van Valencia. Het stadsstrand is verdeeld in drie stukken. Vanaf het centrum gezien begint het strand bij het Las Arenas gedeelte. Hier zijn veel restaurantjes te vinden en sinds 2016 ook de Marina Beach Club Valencia. Bij het prachtige vijfsterrenhotel Las Arenas gaat het strand over in Malvarrosa. Dit strand is drukbezocht door zowel toeristen als locals. In de zomermaanden vindt hier ook een marktje plaats op de boulevard. Badhanddoek vergeten hartje zomer? Geen probleem! Deze kun je dan op het marktje scoren, net als zonnebrandcrème, armbandjes en zonnebrillen. Tot slot gaat dit strand over in het Patacona strand, een opkomend deel. Hier kun je onder andere een hapje en drankje doen bij het populaire La Más Bonita.

Chiringwattes?

Wanneer het zonnetje écht warm begint te worden, schieten de strandtenten als paddenstoelen uit de grond. Met een gelukje kun dit al rond eind maart of begin april zo zijn! Bij de ‘chiringuitos’ (Spaans voor strandtent) kun je terecht voor wat te eten en drinken, maar vaak zijn er ook fijne loungegedeeltes en strandbedjes en parasols. Een goedbezochte chiringuito is die van La Más Bonita, maar er zijn er meerdere!

Feria de julio

Tijdens de zomer maanden trekken veel Valencianen erop uit. Naar een vakantiehuisje aan de kust of ze gaan op reis, bijvoorbeeld naar het noorden van Spanje (waar het een stuk koeler is) of naar andere Europese bestemmingen. Om de stad Valencia toch interessant te houden voor zowel de locals als toeristen, wordt jaarlijks het Feria de Julio, de julifeesten, georganiseerd. Wat gebeurt er tijdens de Feria de Julio, denk je misschien? Een van de hoogtepunten is de ‘Batalla de Flores’, oftewel het bloemengevecht. De hele maand kun je je ook vermaken op de kermis, die je in het Turia park vindt. Verder zijn de concerten in de Jardines Viveros ook de moeite waard om te bezoeken.

Terras, hapje & drankje en natuurlijk een ijsje

Tijdens de zomer in Valencia? Gemiddeld zal het tijdens de zomermaanden zo’n 30 graden warm zijn met zo’n negen zonuren per dag. Dan wil je vast en zeker eens van dat zonnetje genieten op een terras. Vergeet je niet goed in te smeren, want de Valenciaanse zon kan goed branden. Een ander (lekker) ideetje en wat vast en zeker gaat gebeuren, is het smullen van een ijsje! Kijk op onze Top 5 IJszaken waar je het lekkerste ijsje van Valencia kan scoren!

Afkoelen in de omgeving Valencia

Kun je de warmte even niet meer aan? Dan kun je natuurlijk afkoelen in de Valenciaanse zee en in het zwembad van de Marina Beach Club, maar je kunt er ook voor kiezen om er een dagje op uit te gaan waar je goed kunt afkoelen. Een idee is om naar het nabijgelegen Montanejos te gaan. Dit bergdorpje is een populaire spot onder de locals. Neem je eigen picknickpakketje mee, neem een duik en zwem naar de warmwaterbronnen, bijzonder! Ook leuk is om naar een strandje te gaan dat net buiten Valencia ligt. Hier zal je waarschijnlijk geen Nederlands of Engels om je heen horen, maar het Spaanse gezellige gekakel. Ten slotte beschikt Valencia over diverse openluchtzwembaden. Leuk om een keer een kijkje te nemen ter afwisseling van het strand.

Ontdek Valencia per fiets!

Een zonnetje aan de hemel en een aangename temperatuur zijn de ideale omstandigheden om buiten iets sportiefs te doen. Tijdens onze drie uur durende fietstour neemt een van onze enthousiaste Nederlandstalige gidsen je mee door deze prachtige stad! Gedurende de fietstour ontdek je onder andere knusse wijken, knusse straatjes en de highlights van Valencia. Naast de bekende highlights zal je ook de minder bekende plekjes van Valencia ontdekken. Een groot bijkomend voordeel is dat je tijdens de fietstour de gids om tips kan vragen voor de overige dagen van jouw vakantie! Ondek Valencia als een echte local. Ga je liever zelf op pad? Kom dan langs in onze Verrassend Valencia Bike & Tour rental shop. Hier kun je diverse typen Nederlandse Cortina fietsen huren.

Parken en wandelen

Parken bezoeken en wandelen is een perfecte combinatie! Valencia beschikt over diverse parken en het is heerlijk om door deze parken te wandelen. Geniet wandelend van de planten, bomen en bloemen. Turia park is en prachtig park en heeft een lengte van maar liefst 9 kilometer lang. Dit is dan ook een van de highlighs van Valencia. In het Turia park vind je onder andere sportvelden, skateboardende jongeren en een midgetgolfbaan. De kids kunnen zich vermaken op het grote klimtoestel Gulliver. Ook zijn de parken Jardín Botánico, Jardín de Ayora, Jardines de Real en Jardines de Monforte zeker een bezoekje waard! Heb je de parken en het historische centrum van Valencia al ontdekt? In de regio Valencia bevinden zich prachtige landschappen en gebieden om een dag te gaan hiken!

Musea!

Valencia beschikt over diverse musea. De stad heeft namelijk meer dan 45 musea! Een van de bekendste musea is Museo de la Bellas Artes. Dit museum staat bekend als het museum van de Schone Kunsten. Een groot voordeel is dat de entree voor dit prachtige museum gratis is! Naast het genieten van de prachtige schone kunst, is het ook lekker om in de zomer even af te koelen in de airco van een museum.

Musea bezoeken in Valencia is erg aantrekkelijk omdat de entreeprijzen op zondag vaak gratis zijn en door de weeks vaak enkele euro’s. Soms is de toegang op zaterdagmiddag ook gratis zoals bij het Keramiekmuseum.

Zomer tips!

  • Kijk goed of de accommodatie waarin je verblijft een airco heeft! In juni, juli en augustus kan het binnen ontzettend warm worden.
  • Wil je graag een accommodatie aan het strand? Houd er dan rekening mee dat het centrum van Valencia niet op loopafstand gelegen is en je eigenlijk altijd de auto, fiets of het openbaar vervoer dient te pakken.