Zomer in Valencia

Valencia is een combinatie van cultuur, gastronomie, natuur, maar ook de stad van het zonnetje en het heerlijke strand! Dit laatste is natuurlijk ontzettend lekker wanneer je de zomer in Valencia meemaakt. Smullen van een verfrissend ijsje, een duik nemen om af te koelen, een openluchtconcert tijdens de zwoele zomernachten… Wat kun je nog meer doen tijdens de zomermaanden in Valencia?

Vamos a la playa!

Wat als eerst genoemd moet worden, is natuurlijk het strand van Valencia. Het stadsstrand is verdeeld in drie stukken. Vanaf het centrum gezien begint het strand bij het Las Arenas gedeelte. Hier zijn veel restaurantjes te vinden en sinds 2016 ook de Marina Beach Club Valencia. Bij het prachtige vijfsterrenhotel Las Arenas gaat het strand over in Malvarrosa. Dit strand is drukbezocht door zowel toeristen als locals. In de zomermaanden vindt hier ook een marktje plaats op de boulevard. Badhanddoek vergeten hartje zomer? Geen probleem! Deze kun je dan op het marktje scoren, net als zonnebrandcrème, armbandjes en zonnebrillen. Tot slot gaat dit strand over in het Patacona strand, een opkomend deel. Hier kun je onder andere een hapje en drankje doen bij het populaire La Más Bonita.

ZomerinValencia_1

Chiringwattes?

Wanneer het zonnetje écht warm begint te worden, schieten de strandtenten als paddenstoelen uit de grond. Met een gelukje kun dit al rond eind maart of begin april zo zijn! Bij de ‘chiringuitos’ (Spaans voor strandtent) kun je terecht voor wat te eten en drinken, maar vaak zijn er ook fijne loungegedeeltes en strandbedjes en parasols. Een goedbezochte chiringuito is die van La Más Bonita, maar er zijn er meerdere!

Feria de julio

Tijdens de zomermaanden trekken veel Valencianen erop uit. Naar een vakantiehuisje aan de kust of ze gaan op reis, bijvoorbeeld naar het noorden van Spanje (waar het een stuk koeler is) of naar andere Europese bestemmingen. Om de stad Valencia toch interessant te houden voor zowel de locals als toeristen, wordt jaarlijks het Feria de Julio, de julifeesten, georganiseerd. Wat gebeurt er tijdens de Feria de Julio, denk je misschien? Een van de hoogtepunten is de ‘Batalla de Flores’, oftewel het bloemengevecht. De hele maand kun je je ook vermaken op de kermis, die je in het Turia park vindt. Verder zijn de concerten in de Jardines Viveros ook de moeite waard om te bezoeken.

ZomerinValencia_2

Zomermagazine

Meer gedetailleerde informatie over de Feria de Julio en wat het ‘Batalla de Flores’ precies is, kun je in het Verrassend Valencia Zomermagazine vinden. Dit magazine staat boordevol leuke en handige informatie wanneer je Valencia in de zomermaanden bezoekt. Erg fijn is dat je per dag kunt zien wat er te beleven valt in de sinaasappelstad in de up to date agenda. Leer meer over de stad door interviews met locals.

In 2019 wordt er helaas geen zomermagazine gemaakt.

Terras, hapje & drankje en natuurlijk een ijsje

Tijdens de zomer in Valencia? Gemiddeld zal het tijdens de zomermaanden zo’n 30 graden warm zijn met zo’n negen zonuren per dag. Dan wil je vast en zeker eens van dat zonnetje genieten op een terras. Vergeet je niet goed in te smeren, want de Valenciaanse zon kan goed branden. Een ander (lekker) ideetje en wat vast en zeker gaat gebeuren, is het smullen van een ijsje! Kijk op onze Top 5 IJszaken waar je het lekkerste ijsje van Valencia kan scoren!

Afkoelen in de omgeving Valencia

Kun je de warmte even niet meer aan? Dan kun je natuurlijk afkoelen in de Valenciaanse zee en in het zwembad van de Marina Beach Club, maar je kunt er ook voor kiezen om er een dagje op uit te gaan waar je goed kunt afkoelen. Een idee is om naar het nabijgelegen Montanejos te gaan. Dit bergdorpje is een populaire spot onder de locals. Neem je eigen picknickpakketje mee, neem een duik en zwem naar de warmwaterbronnen, bijzonder! Ook leuk is om naar een strandje te gaan dat net buiten Valencia ligt. Hier zal je waarschijnlijk geen Nederlands of Engels om je heen horen, maar het Spaanse gezellige gekakel. Handig om te onthouden, is dat je in dat geval het beste een auto kan huren!

Zomerse tips!

– Kijk goed of de accommodatie waarin je verblijft een airco heeft! In juni, juli en augustus kan het binnen ontzettend warm worden.
– Wil je graag een accommodatie aan het strand? Houd er dan rekening mee dat het centrum van Valencia niet op loopafstand gelegen is en je eigenlijk altijd de auto, fiets of het openbaar vervoer dient te pakken.

Pagina bekijken

Comments are closed.