Duurzame winkels

Onderwerpen

Wil je duurzaam shoppen in Valencia? Goed nieuws! Ook in Valencia zijn er steeds meer hele gave winkels te vinden met duurzame producten. Van hippe ecologische kleding die in Spanje wordt gemaakt tot leuke babyspullen, de leukste cadeautjes en nog veel meer.  Om het jou wat makkelijker te maken, heeft Verrassend Valencia de meest spraakmakende duurzame kledingwinkels op een rijtje gezet. 

Clotsy Brand

Het sinds 2020 geopende bedrijf genaamd Clotsy, verkoopt een enorme variëteit duurzame kleding voor een redelijke prijs. Eigenaren Alfonso en Angela wilden graag het roer omgooien toen zij beseften dat de kleding die zij droegen niet goed bij hun eigen gevoel paste. Zo kwamen zij met Clotsy, een duurzame kledingwinkel die wel aansloot op hun levensstijl! Wat ook leuk is aan Clotsy is dat elke collectie die zij uitbrengen een missie en een betekenis heeft. Zo doneren zij bijvoorbeeld een deel van hun winst aan het helpen van het schoonmaken van stranden en het redden van dierenlevens. Een bijzonder bedrijf met bijzondere collecties!

 • Carrer de Colón 72
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 10.30 – 20.30 uur

Blue Banana

Dit hippe kledingmerk is opgericht door twee jongens die destijds nog maar negentien jaar oud waren. Ze willen dat jij je als klant identificeert met de levensstijl die zij al jaren geleden hebben ontdekt: het niet standaard stadsleven. Ze houden van avontuur, passie en lust en dat vertalen zij in hun kledingmerk. De kleding die dit bedrijf fabriceert wordt gemaakt in Europa en China. Ze komen hier openlijk voor uit en dat terwijl je juist zou denken dat in China niet aan de welzijn van de medewerkers wordt gedacht. Maar Blue Banana werkt alleen specifiek samen met bedrijven die het bewijs wat het welzijn van de medewerkers garandeert op papier laten vastleggen, hoe tof! Je kan hier terecht als je op zoek bent naar warme hoodies en goede kwaliteit kleding die jou beschermen tijdens je avonturen. Heb je nog niets voor de zomer in je kast hangen? Ook dit wordt verkocht op de website, denk aan t-shirtjes of shorts. Met andere woorden, ben jij je huidige levensstijl en kledingstijl helemaal zat? Dan helpen zij je graag met een compleet nieuwe kledingkast! 

 • Carrer de Cirilo, Amoros 68
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 10.30 – 20.30 uur
  Vrijdag en zaterdag: 10.30 – 21.00 uur

Granujas 

Ook voor kinderen is er genoeg te vinden op het gebied van duurzaamheid, en niet alleen kleding. Granujas is een bekende winkel onder Spaanse ouders. Ze verkopen niet alleen duurzame kleding maar verhuren ook draagzakken! Duurzamer dan dit concept zal je het niet vaak vinden. Daarnaast verkopen ze nog veel meer, zoals jassen met een ingebouwde draagzak, maar ook lingerie. 

 • Carrer de Calixt III 18
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 10.30 – 13.30 en 16.30 – 19.00 uur

DYO Ministyling

Als je net wat meer variatie en keuze wilt in de spullen die je koopt voor kinderen kan je altijd nog terecht bij DYO Ministyling. Je kan hier terecht voor (duurzame) broekjes, shirtjes en jurkjes voor je kinderen! DYO Ministyling is een al lang lopend familiebedrijf dat zich inzet voor eerlijke handel en de omgeving waar de producten gemaakt worden. De producten die ze hier gebruiken worden hergebruikt:  kledingstukken die van de vorige collectie overblijven verwerken ze weer in de volgende collectie. Ze staan voor biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en brengen het ethische aspect naar de klant goed over. Kortom, ze zijn erg milieubewust. De winkel bevindt zich middenin het centrum van Valencia. 

 • Carrer del Palleter 1
 • Website
 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 uur

Simple 

Ben je op zoek naar duurzame en typische Spaanse accessoires voor in je huis, dan ben je bij Simple aan het juiste adres. Denk aan handgemaakt servies, beelden, bijzettafels en plantenbakken. Simple zet zich in voor tijdloze producten en hopen daarmee de klant zich meer bewust te laten nadenken over sommige keuzes die ze maken tijdens shoppen. Ben je benieuwd hoe dit bedrijf te werk gaat en hoe zij hun producten maken? Bekijk dan het filmpje waarin zij claimen dat alles wat zij produceren, gemaakt wordt met volgens hun eerlijke handen. En het leuke aan deze winkel is dat als je denkt dat ze het toch niet verkopen, ze dat wel doen. Zelfs als je een verzamelaar bent van kleine metalen vliegtuigen kan je hier terecht.

 • Carrer de Palau 5
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 10.30 – 14.00 en 17.00 – 20.30 uur
  Zondag: 11.00 – 14.30 uur

Tips

 • Benieuwd geworden naar meer groene plekjes in Valencia die je kan bezoeken? Neem dan een kijkje op de Eco y Mas pagina.
 • Op zoek naar een duurzame manier om jezelf door de stad te vervoeren? Naast normale fietsen verhuren wij ook bakfietsen, perfect voor jou en je kinderen.