Fiets huren in Valencia

Valencia wordt steeds meer bike-proof met meer fietspaden en in het Turia park kun je heerlijk fietsen. Een goed idee is dus om een fiets te huren! Dit kun je doen bij de enthousiaste Sofie in onze winkel: Verrassend Valencia ‘Tours & Bike Rental’. De winkel vind je in de gezellige wijk Ruzafa en hier huur je stevige Nederlandse fietsen, perfect om de stad mee te verkennen.

Verrassend Valencia ‘Tours & Bike Rental Shop’

> Reserveer je fiets alvast via het reserveringsformulier!

In 2016 opent Verrassend Valencia zijn eerste shop: Verrassend Valencia Tours & Bike Rental. Hier kan je onder andere terecht om comfortabele, mooie en vooral hoge kwaliteit stadsfietsen te huren. Onze witte stadsfietsen hebben drie versnellingen. Heel Valencia is vlak, dus met deze stadsfietsen kan je makkelijk het centrum ontdekken of een fietstocht maken naar het strand. Je kunt natuurlijk ook de omgeving intrekken, bijvoorbeeld naar het paella-walhalla El Palmar. Onze enthousiaste Sofie zal je graag verder helpen!

Je “eigen” fiets

De fietsen hebben zijn van Nederlandse bodem en van het merk Cortina. Ze zijn stevig, comfortabel en hebben (indien gewenst) een Valenciaans sinaasappelkistje voorop. Het leuke van de Verrassend Valencia fietsen is dat deze allemaal een naam hebben. Dus, Peter, Linda of Daphne… het kan zo maar voorkomen dat je straks op je “eigen” fiets rijdt!

Over Sofie

Sofie is de Shopmanager in de Verrassend Valencia winkel. Je kunt bij haar in het Nederlands terecht voor het huren van fietsen, vragen over en het boeken van alle tours. Sofie woont sinds 2017 in Valencia. Twee jaar eerder is ze voor het eerst in Valencia gekomen om stage te lopen op een Spaanse talenschool. Wat ze zo geweldig vindt aan het wonen in Spanje is dat je bijna het hele jaar door buiten op het terras kunt zitten en dat in plaats van om 6 uur de gordijnen dicht gaan, het hier nog bruist van energie. Verder is Sofie dol op het strand, een boekje lezen in het park en op de Griekse en Arabische keuken. Zelf kookt ze ook graag. Ze kookt dan vaak Grieks, omdat ze dit van haar Griekse vader heeft geleerd.

Prijzen fietshuur

4 uur – €10,00 (€5,00 kids)
8 uur – €12,50 (€6,50 kids)
24 uur – €15,00 (€7,50 kids)
2 t/m 3 dagen – €12,00 p/d (€6,00 kids)
vanaf 4 dagen – €10,00 p/d (€5,00 kids)

Belangrijk:
– We maken in de winkel een scan van je paspoort of ID-kaart voor onze administratie.
– Als borg vragen wij een geldig rijbewijs of 50 euro per fiets.
– Indien de fiets langer dan één dag wordt gehuurd, ben je verplicht een geschikte (afgesloten) stalling voor de nacht te verzorgen. De fiets mag niet ’s avonds op straat blijven staan.

> Reserveer je fiets alvast via het reserveringsformulier!

Praktische gegevens

Locatie Bike Rental Shop:
Calle Cuba 34
46006 Valencia

Route naar de winkel:
– Wanneer je met je rug naar het treinstation staat, sla je de eerste straat rechtsaf, Calle de Alicante, in.
– Ga bij de splitsing de linkerstraat in, Calle de Castelló.
– Wandel rechtdoor, steek de Gran Vía over. Calle de Castelló gaat nu over in Calle Cadiz.
– Sla bij de kruising met Calle Puerto Rico rechtsaf.
– Wandelrechtdoor en sla rechtsaf bij de kruising met Calle de Cuba. Op nummer 34 vind je de Verrassend Valencia shop!
Of gebruik dit Google maps kaartje die je direct op je telefoon kunt openen!

Openingstijden
Ma t/m zo van 09:30 – 14:00 en 16:30 – 20:00

Handig om te weten!

Ook kids kunnen in Valencia fietsen op onze speciale kinderfietsen. Een helm kun je kosteloos bij ons meenemen voor je zoon/dochter. Liever je kind achterop meenemen? Dat kan, mits je kind niet meer dan 22 kg weegt. Voor een kinderstoeltje betaal je €4 extra.

Veilig en zorgeloos cruisen door Valencia

Niets is zo vervelend wanneer je lekker aan het fietsen bent en je een lekke band krijgt. Valencia wordt steeds toegankelijker voor fietsers met meer fietspaden, maar op sommige plekken vind je deze niet altijd. Bedenk je vooraf al dat je hier niet zo zin in zal hebben? Dan kun je onze pechhulpverzekering (à €2,50) afsluiten. Je fiets wordt ter plekke gerepareerd of (indien niet mogelijk) omgewisseld in de winkel.

Een andere verzekering die je kunt afsluiten, is de diefstalverzekering (à €2,50). Mocht je dit niet in je reisverzekering hebben, is het een optie om dit bij ons af te sluiten waardoor je niet de volledige nieuwwaarde van de fiets dient te voldoen.

Fietstour

Natuurlijk kan je zelf een fiets huren bij ons en de stad verkennen, maar ook leuk is om deel te nemen aan onze fietstour. Met de enthousiaste Nederlandse Koen, Jessica of Kris pakken jullie de fiets en ontdekken jullie Valencia en zijn verrassingen. De tour is gepersonaliseerd, gaat onder andere deels door het centrum, de bohemian wijk Ruzafa, het Turia park en de Stad van Kunst en Wetenschap en… er is ook nog een proefverrassing! Je kunt je aansluiten bij een groep, maar je kunt ook kiezen voor een privé fietstour.
Boek hier de Verrassend Valencia Fietstour.

Combinatie fietstour en fiets huren na de tour

Als je na de fietstour de fiets langer wilt huren om bijvoorbeeld lekker naar het strand te gaan op de fiets, dan is dit mogelijk! Je betaalt dan slechts € 6,50 extra op de prijs van de fietstour.

fietstour_optimized

Digitale fietsroute

Wil je toch wel op eigen gelegenheid Valencia verkennen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan ook bij de Verrassend Valencia winkel! Hier kun je een fiets huren. Bestel van tevoren onze digitale fietsroute, die je op mobiel, smartphone of e-reader kunt meenemen. Voor de winkel start de fietsroute. Je fietst onder andere door de gezellige wijk Ruzafa, het centrum, het prachtige Turia park en de Stad van Kunst en Wetenschap. Het eerste gedeelte van de fietsroute beslaat 7,5 kilometer en eindigt bij de Stad van Kunst en Wetenschap. Ben je dan wel klaar met het fietsen? Dan kun je terug naar de fietsenwinkel. Heb je wel nog zin om een stukje te fietsen? Dan kun je ervoor kiezen om ook het tweede deel te fietsen (6,5 kilometer). Je fietst dan richting de Valenciaanse haven & het strand. Je bestelt de fietsroute hier!

 

Meer dan een fietsenwinkel…

Behalve het huren van een fiets, kan je voor meer zaken terecht bij de Verrassend Valencia shop. Zo kun je hier tours boeken, maar ook onze reisgids aanschaffen. Ben je hier niet in geïnteresseerd? Kom dan zeker toch even langs, want in de winkel vind je ook verrassende en unieke souvenirs.

Fiets reserveren? Gebruik onderstaand reserveringsformulier!

Je naam (verplicht)

Je emailadres (verplicht)

Je telefoonnummer

Op welke datum wil je een fiets reserveren?

Hoe lang wil je een fiets reserveren?

Hoeveel fietsen wil je reserveren?

Specifieke wensen (bijv. kinderfietsen, kinderstoelen etc.)

Wat vond je ervan?

Heb je een fiets bij ons gehuurd of een fietstour gedaan en vind je het leuk om je ervaring te delen? Dan kun je via deze link je review achterlaten! Let op, hiervoor heb je wel een Google account nodig.

Overige fietsverhuurbedrijven

Passion Bike

Bij Passion Bike worden drie verschillende soorten fietsen verhuurd, de ‘Cruiser’, de ‘City Passion’, en de ‘Fixed bike’. Wanneer je een fiets 24 uur lang wil huren, betaal je hier € 9,- voor. Passion Bikes heeft twee vestigingen, een ligt vlakbij de Torres Serranos en dus vlakbij het park, de andere vestiging ligt vlakbij Mercado Central.

Prijs per fiets, per dag:
€ 9

Vestigingen
• Calle Serranos 16
46002 Valencia
info@passionbike.net
+34 659 091 549
Website

• Calle D’Ercilla 21
46001 Valencia

Good bike Valencia

Bij deze fietsverhuur worden stadsfietsen, mountainbikes en babyzitjes verhuurd. Het verhuurpunt vind je dichtbij Mercado Central. Wil je meer informatie? Dan kun je een kijkje nemen op de website voor meer informatie over de fietsen en tarieven.

Prijs per fiets, per dag:
€ 12

Vestiging
• Calle de Guillem de Castro, 64
46001 Valencia
+34 96 391 02 95
Website

Valencia Bikes

Valencia Bikes heeft veel kleine verhuurpunten in de stad bij verschillende hotels en grotere punten bij benzinestations en in de Stad van de Kunst en Wetenschap en Paseo de la Pechina. Dit biedt de huurders in geval van lekke band of andere pech de mogelijkheid om de fiets om te wisselen. Tussen Paseo de Pechina en Ciudad de las Artes y Ciencias biedt Valencia Bikes ook one-way rental aan. Dan hoef je niet terug te fietsen om de fiets terug te brengen. Je kunt de fietsen per uur, dag of week huren. De openingstijden zijn verschillend per vestiging. Om een fiets te huren, vraagt Valencia Bikes een borg en je paspoort/identiteitsbewijs. Voor meer informatie kijk op de website van Valencia Bikes.

Prijs per fiets, per dag:
€ 15

Vestigingen:
• Paseo de la Pechina, 32
46008 Valencia
Tel. + 34 963 851 740
info@valenciabikes.com
Openingstijden: Elke dag van 09.30 tot 19.00
Website

• Stad van Kunst en Wetenschap
Openingstijden: Elke dag van 10.30 tot 19.00

• Calle Tapinería, 13
46001 Valencia
Openingstijden: Elke dag 24/7.

VV_Fietstour2

Bikes & Roll

Tussen de Stad van Kunst en Wetenschap en het strand in vind je Bikes & Roll. Je kunt hier gemakkelijk fietsen huren en binnen 5 minuten sta je in het Turiapark! Een super locatie om tussen het strand en de oude stad te fietsen dus. De fietsen huur je voor minimaal 1 uur, maar je kunt de fiets ook voor een week of zelfs een maand huren.

Prijs per fiets, per dag:
Ma t/m vrij: € 10
Za & zo: € 15

Vestiging:
Carrer d’Eivissa 8
46023 Valencia
Tel. +34 644 410 603
bikesandroll@gmail.com
Website

Orange Bikes

Orange Bikes biedt verschillende fietsen aan om te huren, zoals mountainbikes en stadsfietsen. Dit fietsverhuurbedrijf bevindt zich in het centrum en de fietsen kunnen voor minimaal één uur worden gehuurd. Om een fiets te huren, dien je jezelf te identificeren door middel van een paspoort of een identiteitskaart en om het borgproces te vergemakkelijken een geldige creditcard. Kijk voor meer informatie op Orange Bikes.

Prijs per fiets, per dag:
€ 9

Vestiging:
Calle Guillem Sorolla, 1
46001 Valencia
Tel. + 34 963 917 551
info@orangebikes.net
Website

Do you bike

Bij Do you bike kun je niet alleen fietsen huren als mountainbikes, stadsfietsen, maar ook kinderfietsen en tandems. Om een fiets te huren, dien je jezelf te identificeren door middel van een paspoort of een identiteitskaart en om het borgproces te vergemakkelijken kun je ook hier gebruik maken van een geldige creditcard. Kijk voor meer informatie op Do you bike.

Prijs per fiets, per dag:
Ma t/m vr € 10
Za & zo € 15

Vestigingen:
• (Historisch) Centrum
Calle de la Sangre 9
46002 Valencia
Tel. +34 963 387 008
Website

• (Historisch) centrum
Calle del Mar, 14
46003 Valencia
Tel. +34 963 155 551
carmen@doyoubike.com

• Haven
Avenida del Puerto, 141
46022 Valencia
Tel. +34 963 374 024
puerto@doyoubike.com

Senati Bikes

Bij Senati bikes worden stadsfietsen en vouwfietsen verhuurd. Als je graag door het park wil fietsen, maar het niet fijn vindt om eerst door het drukke historische centrum te moeten fietsen, is dit een hele goede optie! Senati bikes zit namelijk vlak bij het Turia park, in de buurt van de Torres Serranos.

Prijs per fiets, per dag:
€ 12

Vestiging
• Plaza Ángel 5
46003 Valencia
+34 647 012 167
Website

Valencia Luxury Bikes

Deze fietsverhuur is gelegen midden in het centrum van Valencia, vlakbij Plaza Ayuntamiento. Er worden drie verschillende soorten fietsen verhuurd. Je hebt al een fiets voor € 6,- voor een halve dag. Kijk hier voor meer informatie.

Prijs per fiets, per dag:
€ 10

Vestiging
• Calle de la Paz, 24
46003 Valencia
bike@valencialuxury.com
+34 96 114 29 55
Website

Diverbikes Valencia

Diverbikes is aan het Turia park gelegen, ter hoogte van het Gulliver klimtoestel. Dit bedrijf verhuurt verschillende fietsen, van stadsfietsen tot coole ‘beach cruisers’. Alle fietsen van Diverbikes zijn in een vrolijk oranje kleurtje.

Prijs per fiets, per dag:
€ 5

Vestiging
Avenida Reino de Valencia 87
46006 Valencia
+34 962 840 623
+34 636 627 376 (voor whatsapp)
valencia@diverbikes.es
Website

Bewaren

4 COMMENTS

 1. Kristiaan
  maart 20, 2017 22:47 Beantwoorden

  Samen met mijn vriendin last minute 2 fietsen gehuurd. Eerst super vriendelijk te woord gestaan per telefoon, waarna het in de shop net zo vloeiend verliep. De hele dag rondgefietst in de Turia, stad en richting het strand. Je merkt duidelijk dat de fietsen redelijk nieuw zijn en ze vallen wel degelijk op met hun gave witte kleur. Uitdaging blijft dat zo te houden, maar heb er alle vertrouwen dat het deze enthousiaste mensen gaat lukken. Dank voor de tips, schappelijk huurprijs en goede service!

 2. Luc van Sleeuwen
  maart 20, 2017 11:11 Beantwoorden

  Vrijdag 10 maart hebben wij tijdens onze stedentrip in Valencia fietsen gehuurd bij Verrassend Valencia.
  Al was het 35 minuten wandelen vanaf ons hotel naar de Verrassend Valencia, werd door de warme, persoonlijke ontvangst met veel informatie en kwalitatief goede fietsen meteen bevestigd dat we de juiste keuzen hadden gemaakt.
  Ik kan dit aan iedereen aanraden.

 3. Ilse en Milou
  januari 30, 2017 11:06 Beantwoorden

  Wij hebben het huren van fietsen bij jullie erg fijn gevonden, goede service en het enthousiasme spat er vanaf! Omdat jullie net geopend waren, was het nog niet mogelijk om een begeleide fietstocht te doen, maar we konden wel al zelf een dagje de fietsen huren. Deze waren overigens super, niet zo’n krakkemikkig fietsje wat je vaak verwacht bij het huren van fietsen in het buitenland. Al met al topservice! Bedankt!

  Groetjes,
  Ilse en Milou

 4. Erick & Féline
  december 29, 2016 07:46 Beantwoorden

  Mijn vriend en ik hebben Valencia op de best mogelijke manier kunnen ontdekken: al fietsend op vertrouwde Nederlandse, witte(!) Cortina fietsen mèt krat, waar overal gek van opgekeken werd door de locale bevolking. We hebben de fietsen gelijk twee dagen gehuurd en zijn haast overal geweest. Ook bij het strand, wat prima te doen was met deze heerlijk fietsende huurfietsen van Verrassend Valencia. We zijn goed en zeer vriendelijk geholpen en gewezen op tips om naar toe te gaan. Al met al een super ervaring. Wij raden het iedereen aan die veel van Valencia wil zien!

Laat een review achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.