Fiets huren in Valencia

 • Stevige Nederlandse Cortina fietsen
 • Nederlandstalige service
 • E-bikes, kinderzitjes, tandems, rolstoelbakfiets beschikbaar
 • Vanaf €10,00

Valencia wordt steeds meer bike-proof met meer fietspaden en in het Turia park kun je heerlijk fietsen. Een goed idee is dus om een fiets te huren! Dit kun je doen bij de enthousiaste Benjamin, Leonard, Joeska, Annick of Gwen in onze winkel: Verrassend Valencia ‘Tours & Bike Rental’. De winkel vind je in de gezellige wijk Ruzafa en hier huur je stevige Nederlandse fietsen, perfect om de stad mee te verkennen. Is het je eerste keer in Valencia? Misschien vind je het leuk om deze prachtige de stad te ontdekken met onze fietstour.

Stadsfietsen, e-bikes, kinderfietsen en nog veel meer!

In 2016 heeft Verrassend Valencia de Verrassend Valencia Tours & Bike Rental geopend. Hier kun je onder andere terecht voor het huren van comfortabele, mooie fietsen van goede kwaliteit. Onze stadsfietsen hebben een handrem en een terugtraprem en drie versnellingen (framematen: 50, 53, 57 en 61, voor kinderen hebben we fietsen met 24 en 26 inch banden).

Heel Valencia is vlak, dus met deze stadsfietsen kun je makkelijk het centrum ontdekken of een fietstocht maken naar het strand. Je kunt natuurlijk ook de omgeving intrekken, bijvoorbeeld naar het paella-walhalla El Palmar.

Onze enthousiaste Benjamin, Leonard, Joeska, Annick of Gwen helpen je graag verder! Ook voor e-bikes, kinderfietsen, tandems en een elektrische rolstoelbakfiets kun je bij ons terecht.

Fiets reserveren? Gebruik onderstaand reserveringsformulier!

E-mail: shop@verrassendvalencia.nl
Telefoon binnen openingstijden: +34 691928943
Telefoon buiten openingstijden: +34 613281461
Stuur ons een Whatsapp berichtje (binnen openingstijden)
Stuur ons een Whatsapp berichtje (buiten openingstijden: tussen 14.00 uur & 16.30 uur of na 20.00 uur)


Prijzen fietshuur

Dames- of herenfiets (Cortina)
4 uur – €10,00 (€5,00 kids)
8 uur – €12,50 (€6,50 kids)
24 uur – €15,00 (€7,50 kids)
2 t/m 3 dagen – €12,00 p/d (€6,00 kids)
vanaf 4 dagen – €10,00 p/d (€5,00 kids)
* het kidstarief geldt voor kinderen tot en met 12 jaar
* deze prijzen gelden ook voor de medium- en herenfietsen
* de herenfietsen zijn geschikt voor heren langer dan 1.85/1.90 meter

Elektrische fiets (Cortina)
4 uur – €25,00
8 uur – €30,00
24 uur – €35,00
2 t/m 3 dagen – €27,50 p/d
vanaf 4 dagen – €25,00 p/d
* lege accu’s kunnen omgewisseld worden bij ons in de winkel. Wil je liever zelf de accu opladen? We hebben ook e-bikes waarvan je wel de lader mee kunt krijgen, mocht je hier interesse in hebben dan bedraagt de borg €50 per lader meer. In verband met de beschikbaarheid zou het fijn zijn als je dit al van tevoren aangeeft.

Elektrische rolstoelbakfiets/transport-bakfiets (‘t Mannetje)
4 uur – €35,00
8 uur – €40,00
24 uur – €47,50
2 t/m 3 dagen – €37,50 p/d
vanaf 4 dagen – €35,00 p/d

Tandem (Azor)
4 uur – €20,00
8 uur – €25,00
24 uur – €30,00
2 t/m 3 dagen – €24,00 p/d
vanaf 4 dagen – €20,00 p/d

Unieke familietandem (Onderwater)
4 uur – €35,00
8 uur – €45,00
24 uur – €47,50
2 t/m 3 dagen – €37,50 p/d
vanaf 4 dagen – €35,00 p/d

Belangrijk:
◊ Als borg vragen wij €50,00 per fiets. Voor een bakfiets, tandem en e-bike geldt een borg van €100,00.

Met de kids

Ook kids kunnen in Valencia fietsen op onze speciale kinderfietsen. Een helm kun je kosteloos bij ons meenemen voor je zoon/dochter. Liever je kind achterop meenemen? Dat kan, mits je kind niet meer dan 35 kilo weegt. Voor de allerkleinsten hebben we een fietsstoeltje voorop. Hierop mogen kinderen tot 15 kilo. Voor een kinderstoeltje betaal je €4,00 extra.

Voor de wat grotere kids of kleinere volwassenen hebben we tevens stevige mediumbikes. Deze fietsen hebben een terugtraprem, een frame van 42/46 cm en zijn 24/26 inch. Voor kinderen onder de 1.40m raden we aan om ze mee te nemen in een kinderzitje.

Elektrische fiets: De Max Verstappen onder de fietsen

Ben je op zoek naar het perfect vervoersmiddel (met een beetje hulp) in Valencia? Dan zijn onze elektrische fietsen echt perfect voor jou! Ook onze E-bikes zijn van het Nederlandse merk Cortina en van alle gemakken voorzien, zodat jij op je gemak de mooiste plekken van Valencia kan ontdekken. Met 7 versnellingen en een opgeladen batterij trotseer je alle fietspaden met gemak.

De herenfiets: hemels hoog

Speciaal voor de mannen hebben we ook de herenfiets. Deze fiets is een U4 Cortina herenfiets met een 61 centimeter frame. Je hoeft dus niet te sturen met je knieën tegen het stuur! De herenfiets is matzwart met bruine handvaten en een bruin zadel, dus ook nog eens stijlvol! Deze fiets is geschikt voor heren langer dan 1.85/1.90 meter.

Elektrische rolstoelbakfiets: vliegend door Valencia

Onze elektrische rolstoelbakfiets van ‘t Mannetje zorgt ervoor dat je ook in een rolstoel heerlijk fietsend van Valencia kunt genieten! De rolstoelbakfiets heeft een uitschuifbare klep, fixeerklemmen om de rolstoel vast te kunnen zetten, en elektrische trapondersteuning voor de bestuurder. Deze fiets kan ook gebruikt worden als transport-bakfiets voor het vervoeren van grotere of zwaardere goederen, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Onze rolstoelbakfiets kan een maximumgewicht van 200 kilogram in de bak vervoeren. De bak is 118 cm lang, 65 cm breed en 53 cm hoog.

Benieuwd naar de rolstoelvriendelijkheid van Valencia? Klik dan hier.

Tandem: dubbel plezier

‘Beter samen dan alleen.’ Daar zijn wij het geheel mee eens! Stap samen op de tandem voor een praktisch, gezellig en tegelijkertijd bijzonder dagje uit. Ook onze stralend witte tandems zijn van het merk Azor en geïmporteerd uit Nederland. Laat ons wegens de populariteit van te voren wel even weten als jullie met de tandem op stap willen. Dat kan bijvoorbeeld via het reserveringsformulier onderaan de pagina.

Familietandem: driedubbel plezier

Willen je kids graag zelf fietsen door Valencia maar zie jij het nog niet helemaal zitten? Een uitkomst biedt onze unieke familietandem (ook wel Onderwaterfiets XL genoemd). Op deze tandem passen niet twee maar zelfs drie personen! Er kunnen twee kinderen (ideale leeftijd tussen 3,5 en 7 jaar) voorop terwijl de ouder achter het stuur al het overzicht heeft en stuurt. Zo kun je pas echt veilig de stad in en maak je natuurlijk helemaal de blits! Handig om te weten is dat het kindje voorop kan trappen en de ouder ook, maar degene in het midden kan zonder inspanning genieten van het mooie Valencia. De familietandem is te reserveren via het reserveringsformulier onderaan de pagina.

Je ‘eigen’ fiets

De fietsen die wij hebben zijn van Nederlandse bodem en van het merk Cortina. Ze zijn stevig, comfortabel en hebben (indien gewenst) een Valenciaans sinaasappelkistje voorop. Het leuke van de Verrassend Valencia fietsen is dat deze allemaal een naam hebben. Dus, Peter, Tessa of Iris… het kan zo maar voorkomen dat je straks op je ‘eigen’ fiets rijdt!

Over Benjamin

Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, vindt Benjamin het naar eigen zeggen heerlijk om in de shop te staan. Het heeft erg veel raakvlakken met elkaar. Het iedereen altijd zo goed mogelijk naar de zin maken is namelijk iets wat hij graag doet. Hij is nog lang niet klaar met het ontdekken van Valencia en vertelt graag over zijn beste locaties.

Over Leonard

Nadat ik ruim een jaar als gids voor Verrassend Valencia mensen door de stad mee heb meegenomen, steek ik daarnaast nu ook de handen uit de mouwen in de shop om jullie daar aan een fiets, tips en een leuk verblijf in Valencia te helpen!

Over Joeska

Joeska is ondanks dat ze niet uit Brabant komt een echte bourgondiër. Als ze niet aan het werk is, vind je haar waarschijnlijk bij een chiringuito aan de Verdejo of op een ligbedje op het strand. Joeska is verliefd op Valencia en heeft haar droom waargemaakt door er te gaan wonen. Ze neemt je graag mee op pad om je alle verrassende plekken van de stad te laten zien. Daarnaast kan ze als geen ander tips geven voor leuke terrasjes en barretjes, maar is ze eigenlijk overal enthousiast over! Als ze niet mee op tour is, verhuurt ze fietsen en zorgt ze ervoor dat alle fietsen tip top in orde zijn om mee op tour te gaan.

Praktische gegevens

Locatie Bike Rental Shop
Carrer de Cuba 34
46006 Valencia

Openingstijden 
Maandag t/m zondag: 09.30-14.00 uur en 16.30-20.00 uur

Let op! 25 december en 1 januari zijn wij gesloten.

Contact
E-mail: shop@verrassendvalencia.nl
Telefoon: (0034) 691 92 89 43
Stuur ons een Whatsapp berichtje (binnen openingstijden)
Stuur ons een Whatsapp berichtje (buiten openingstijden: tussen 14.00 uur en 16.30 uur en na 20.00 uur)

Route naar de winkel:
– Wanneer je met je rug naar het treinstation staat, sla je de eerste straat rechtsaf, Carrer de Alicante, in.
– Ga bij de splitsing de linkerstraat in, Carrer de Castelló.
– Wandel rechtdoor, steek de Gran Vía over. Carrer de Castelló gaat nu over in Carrer de Cadis.
РSla de eerste straat rechtsaf, Carrer de D̩nia in.
– Sla de eerste straat linksaf, Carrer de Sueca in.
РVervolgens kies je de eerste straat rechts, Carrer de Buenos Aires. Aan je linkerhand heb je het leuke caf̩ Bluebell, waar je nog even een koffietje kunt drinken.
– Wandel rechtdoor en sla linksaf bij de kruising met Carrer de Cuba. Op nummer 34 vind je de Verrassend Valencia shop!
Of gebruik dit Google maps kaartje die je direct op je telefoon kunt openen!

Veilig en zorgeloos cruisen door Valencia

Een verzekering die je kunt afsluiten, is de diefstalverzekering (à €2,50 per fiets per dag en voor de e-bike en tandem à €5 per dag). Mocht je dit niet in je reisverzekering hebben, is het een optie om dit bij ons af te sluiten waardoor je niet de volledige nieuwwaarde van de fiets dient te voldoen bij een gestolen fiets.

Fietsen in Valencia komt enigszins overeen met fietsen in eigen land. Toch zijn er enkele verschillen met betrekking tot onder andere eenrichtingsverkeer en fietsen op de autoweg. Om ongevallen en gebrom van locals te voorkomen, raden we je aan om voordat je op pad gaat enkele regels en tips door te nemen. Deze zijn opgesteld door de gemeente en kun je hier vinden. Op deze pagina vind je onze fietsverhuurvoorwaarden.

Fietstour

Natuurlijk kun je zelf een fiets huren bij ons en de stad verkennen, maar ook leuk is om deel te nemen aan onze fietstour. Met de enthousiaste Nederlandse Benjamin, Jessica, Leonard, Joeska, Gwen, Annick, Merel, Kyah, Ellen, Anna of Anouk pakken jullie de fiets en ontdekken jullie Valencia en zijn verrassingen. De tour is gepersonaliseerd, gaat onder andere deels door het centrum, de bohemian wijk Ruzafa, het Turia park en de Stad van Kunst en Wetenschap en… er is ook nog een proefverrassing! Je kunt je aansluiten bij een groep, maar je kunt ook kiezen voor een privé fietstour.

Boek hier de Verrassend Valencia Fietstour.

Combinatie fietstour en fiets huren na de tour

Als je na de fietstour de fiets langer wilt huren om bijvoorbeeld lekker naar het strand te gaan op de fiets, dan is dit mogelijk! Je betaalt dan slechts €8 extra (€16,50 voor een e-bike) op de prijs van de fietstour.

Digitale fietsroute

Wil je toch wel op eigen gelegenheid Valencia verkennen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan ook bij de Verrassend Valencia winkel! Hier kun je een fiets huren. Bestel van tevoren onze digitale fietsroute, die je op mobiel, smartphone of e-reader kunt meenemen. Voor de winkel start de fietsroute. Je fietst onder andere door de gezellige wijk Ruzafa, het centrum, het prachtige Turia park en de Stad van Kunst en Wetenschap. Het eerste gedeelte van de fietsroute beslaat 7,5 kilometer en eindigt bij de Stad van Kunst en Wetenschap. Ben je dan wel klaar met het fietsen? Dan kun je terug naar de fietsenwinkel. Heb je wel nog zin om een stukje te fietsen? Dan kun je ervoor kiezen om ook het tweede deel te fietsen (6,5 kilometer). Je fietst dan richting de Valenciaanse haven & het strand. Je bestelt de fietsroute hier!

Meer dan een fietsenwinkel…

Behalve het huren van een fiets, kun je voor meer zaken terecht bij de Verrassend Valencia shop. Zo kun je hier tours boeken, maar ook onze reisgids aanschaffen. Ben je hier niet in geïnteresseerd? Kom dan zeker toch even langs, want in de winkel vind je ook verrassende en unieke souvenirs.

En meer dan alleen fietshuur…

Wat als je in Valencia komt wonen voor een langere periode? Ook daar hebben wij aan gedacht! Onze Once Upon a Bike leasefietsen kunnen gehuurd worden voor al de tijd dat jij in Valencia woont, dus of jij voor drie maanden in Valencia bent of voor een jaar; je fietst in ieder geval fijn rond op één van onze oranje gekleurde leasefietsen. Bij het leasen van een Once Upon a Bike fiets heb je geen problemen met tijdslimieten, volle fietsstallingen en ontdek jij Valencia waar en wanneer jij wilt! Voor meer informatie over onze leasefiets neem je een kijkje op Fiets Leasen.

Fiets reserveren? Gebruik onderstaand reserveringsformulier!


Wat vond je ervan?

Heb je een fiets bij ons gehuurd of een fietstour gedaan en vind je het leuk om je ervaring te delen? Dan kun je via deze link je review achterlaten! Let op, hiervoor heb je wel een Google account nodig.

Overige fietsverhuurbedrijven

Passion Bike

Bij Passion Bike worden drie verschillende soorten fietsen verhuurd, de ‘Cruiser’, de ‘City Passion’, en de ‘Fixed bike’. Wanneer je een fiets 24 uur lang wil huren, betaal je hier €9,00 voor. Passion Bikes heeft twee vestigingen, een ligt vlakbij de Torres Serranos en dus vlakbij het park, de andere vestiging ligt vlakbij Mercado Central.

 • Carrer dels Serrans 16
 • Website
 • €9,00 per fiets per dag

Good bike Valencia

Bij deze fietsverhuur worden stadsfietsen, mountainbikes en babyzitjes verhuurd. Het verhuurpunt vind je dichtbij Mercado Central. Wil je meer informatie? Dan kun je een kijkje nemen op de website voor meer informatie over de fietsen en tarieven.

 • Carrer de Guillem de Castro 64
 • €12,00 per fiets per dag

Valencia Bikes

Valencia Bikes heeft veel kleine verhuurpunten in de stad bij verschillende hotels en grotere punten bij benzinestations en in de Stad van de Kunst en Wetenschap en Paseo de la Pechina. Dit biedt de huurders in geval van lekke band of andere pech de mogelijkheid om de fiets om te wisselen. Tussen Paseo de Pechina en Ciudad de las Artes y Ciencias biedt Valencia Bikes ook one-way rental aan. Dan hoef je niet terug te fietsen om de fiets terug te brengen. Je kunt de fietsen per uur, dag of week huren. De openingstijden zijn verschillend per vestiging. Om een fiets te huren, vraagt Valencia Bikes een borg en je paspoort/identiteitsbewijs. Voor meer informatie kijk op de website van Valencia Bikes.

 • Passeig de la Petxina 32
 • Website
 • €15,00 per fiets per dag

Bikes & Roll

Tussen de Stad van Kunst en Wetenschap en het strand in vind je Bikes & Roll. Je kunt hier gemakkelijk fietsen huren en binnen 5 minuten sta je in het Turiapark! Een super locatie om tussen het strand en de oude stad te fietsen dus. De fietsen huur je voor minimaal 1 uur, maar je kunt de fiets ook voor een week of zelfs een maand huren.

Prijs per fiets, per dag:
Ma t/m vrij: €10
Za & zo: €15

Vestiging:
Carrer d’Eivissa 8
46023 Valencia
Tel. +34 644 410 603
bikesandroll@gmail.com

Orange Bikes

Orange Bikes biedt verschillende fietsen aan om te huren, zoals mountainbikes en stadsfietsen. Dit fietsverhuurbedrijf bevindt zich in het centrum en de fietsen kunnen voor minimaal één uur worden gehuurd. Om een fiets te huren, dien je jezelf te identificeren door middel van een paspoort of een identiteitskaart en om het borgproces te vergemakkelijken een geldige creditcard. Kijk voor meer informatie op Orange Bikes.

Prijs per fiets, per dag:
€9

Vestiging:
Carrer de Guillem Sorolla 1
46001 Valencia
Tel. + 34 963 917 551
info@orangebikes.net
Website

Do you bike

Bij Do you bike kun je niet alleen fietsen huren als mountainbikes, stadsfietsen, maar ook kinderfietsen en tandems. Om een fiets te huren, dien je jezelf te identificeren door middel van een paspoort of een identiteitskaart en om het borgproces te vergemakkelijken kun je ook hier gebruik maken van een geldige creditcard. Kijk voor meer informatie op Do you bike.

Prijs per fiets, per dag:
Ma t/m vr €10
Za & zo €15

Vestigingen:
– (Historisch) Centrum
Carrer de la Sangre 9
46002 Valencia
Tel. +34 963 387 008
Website

– (Historisch) centrum
Carrer del Mar, 14
46003 Valencia
Tel. +34 963 155 551
carmen@doyoubike.com

– Haven
Avinguda del Port 141
46022 Valencia
Tel. +34 963 374 024
puerto@doyoubike.com