Sterrenrestaurants

In de buurt van Valencia zijn meerdere sterrenrestaurants. Misschien ligt het aan de vruchtbare grond met rijstvelden en groente die voor de verste producten zorgen of misschien hebben veel goede chefs gewoon hun spullen gepakt en zijn naar Valencia verhuisd… Hieronder staat een overzicht van restaurants. Een aantal zijn binnen de stad en wat andere zijn iets buiten de stad, maar die zijn het ritje er naartoe zeker waard.

In Valencia

Ricard Camarena *

Het restaurant is eenvoudig maar warm ingericht, met de bedoeling dat de gast zich er thuis voelt. Het personeel is erg zorgzaam en vindt het belangrijk dat je het naar je zin hebt. Als het niet te druk is komt de chef Ricard nog even bij jouw tafel langs om uit te leggen wat er precies op jouw bord ligt. In de keuken draait alles op perfectie van smaak. Er zijn vier menu’s: Menú Ricard Camarena (€150), Menú Degustación – proefmenu (€120), Menú Corto – simpel menu (€98) en Menú de Mediodía – lunchmenu (€55).

ricardfotos

Locatie
Bombas Gens Centre d’Art
Avenida de Burjassot 54
46009 Valencia
Tel: (0034) 963 355 418
Website

Vertical *

Vertical is gevestigd recht tegenover de Stad van Kunst en Wetenschap op de negende verdieping van het Confortel hotel. Dus tijdens jouw heerlijke diner kun je ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht over de haven of over de Stad van Kunst en Wetenschap. De gerechten zijn ook in dit restaurant gebaseerd op de Mediterrane keuken. De prijzen voor een menu variëren van €33 tot €90.

Vertical

Locatie
Calle Luis García Berlanga 19
46013 Valencia
Tel: (0034) 963 303 800
Website

El Poblet *

In hartje centrum van Valencia bevindt zich restaurant El Poblet. El Poblet is sinds 2013 bekroond met een Michelinster. In dit restaurant serveren ze onder andere gerechten die bedacht zijn door topchef Quique Dacosta. Je kunt hier à la carte eten of kiezen voor een van de drie menu’s. Zo kost het menu van negen gangen €85 en het menu van elf gangen €120 (exclusief drankjes). Er is ook een lunchmenu van €58. Het eten is niet alleen erg lekker; de presentatie is ook nog eens zeer opvallend. Wat dacht je van bijvoorbeeld de roos als dessert? Hierbij krijg je een realistische roos waarvan de binnenkant eetbaar is.

elpoblet1

Locatie
Carrer de Correos 8
46002 Valencia
Tel: (0034) 961 111 106
Website

La Sucursal *

Dit restaurant is gevestigd in het Veles e Vents gebouw in de America’s Cup. In 2009 is La Sucursal bekroond met een Michelin Ster. Het is een modern en ruim opgezet restaurant. En door een raampje kun je zo even de keuken inkijken om te checken hoe de chef het eten precies bereidt. Er worden vooral Mediterrane gerechten geserveerd. Bovendien kun je hier ook de typisch Valenciaanse keuken proberen. De gemiddelde prijs ligt rond de €60.

La-Sucursal-

Locatie
Ático Veles e Vents
Muelle de la Aduana (zonder nummer)
46024 Valencia
Tel: (0034) 963 746 665
Website

Riff *

Dit restaurant is de perfecte plek om heen te gaan als je de verste producten wilt eten. De bekende Duitse kok Bernd H. Knoller kookt Valenciaanse gerechten met zijn eigen twist. En hij brengt elke dag een bezoekje aan de markt om verse ingrediënten te halen. Het is een kleinschalig restaurant, want de kok vindt het leuk om persoonlijk contact te hebben met de gasten. De prijzen variëren van €78 voor het menu Riff tot €98 voor het Gran Menu. Als je voor het Gran Menu kiest, zul je veel heerlijke specialiteiten voorgeschoteld krijgen.

Riff

Locatie
Calle Conde Altea 18
46005 Valencia
Tel: (0034) 963 335 353
Website

Buiten Valencia

Quique Dacosta ***

In 2012 stond dit restaurant in de top 100 van de Elite Traveler World’s Top Restaurants Guide. Daarnaast heeft de chef zelf ook allerlei prijzen gekregen. Het personeel zal er alles aan doen om jouw bezoek aan dit restaurant een magische en onvergetelijke ervaring te maken. Vanaf Valencia is het ongeveer een uur en een kwartier rijden, naar het restaurant in Denia.

Dacosta

Locatie
Carretera de las Marinas a Denia, Km 3
03700 Denia
Tel: (0034) 965 784 179
Website

Tip:

– Aangezien sommige restaurants enorm populair zijn (waaronder ‘Quique Dacosta’ in Denia) is het een aanrader om van tevoren even te reserveren.

Comments are closed.