Handig!

Om een hele leuke en verrassende tijd in Valencia te hebben en alles uit jouw verblijf te halen, heeft Verrassend Valencia zoveel mogelijk handige informatie voor jou op een rijtje gezet. Van handige apps die je goed van pas kunnen komen tot gratis WIFI spots en nog veel meer.

Activiteiten

Wil jij naar Valencia, maar weet je niet precies wat er allemaal te doen is? Naast de vele mooie bezienswaardigheden zijn er ook genoeg andere leuke activiteiten voor jong en oud! Over welke activiteiten er allemaal te doen zijn lees je op de pagina activiteiten.

Algemene informatie

Wanneer je naar Valencia gaat, wil je natuurlijk graag goed voorbereid zijn! Op de overzichtspagina Algemene informatie kan je doorklikken naar diverse topics, zoals het weer in Valencia, maar ook welke reisgidsen er allemaal over de stad zijn.

Altijd bereikbaar

Aangezien niet alle Valencianen vloeiend Engels spreken, kan het soms handig zijn om op een leuke manier een paar Spaanse woorden te leren. Dit kan natuurlijk met een woordenboekje (wat weer gewicht kost om mee te nemen), maar helemaal makkelijk is om de app ‘Spaanse Furie’ te downloaden op jouw mobiele telefoon en te oefenen op een zonnig terrasje in Valencia. Meer apps en bijvoorbeeld ook gratis WiFi spots vind je op de pagina Altijd bereikbaar.

Foodies

Voor alle foodies zal Valencia een foodwalhalla zijn. Overdekte markthallen, verse producten, veel seizoensgebonden producten en natuurlijk de Valenciaanse keuken. Wist je bijvoorbeeld al dat paella oorspronkelijk uit Valencia komt? Dit en meer informatie vind je op de pagina Foodies.

Reizen | Openbaar vervoer

Je hebt ontzettend veel mogelijkheden om je reis naar Valencia mogelijk te maken en hoe je gaat reizen binnen Valencia zelf. Ook de Valencianen maken volop gebruik van het openbaar vervoer of van de taxi. De taxi in Valencia is namelijk een stuk goedkoper dan in Nederland. Lees alles over de vervoersmiddelen en het openbare vervoer in Valencia op de pagina Reizen | Openbaar vervoer.

Shoppen

Dol op winkelen? Dan zal Valencia een fijne plek voor je zijn. Er is een aantal grote winkelcentra, maar er zijn ook heel verrassende boetiekjes. Op de pagina Shoppen vind je een overzicht van verschillende shopspots, van winkels van mannen tot kinderwinkeltjes.

Sport

Spanjaarden zijn over het algemeen best sportief. Als land zijnde hebben ze internationaal veel succes. Denk maar aan het Spaanse voetbalelftal. In Valencia zijn vooral de sporten voetbal en basketbal groot. Op de pagina Sport kan je meer informatie vinden.

Studenten

Valencia is echt een aanrader voor studenten die erover denken om stage te gaan lopen in Valencia, een Spaanse talencursus te volgen of een periode te studeren in Valencia. Naast het prettige klimaat, lekkere eten en relaxte parken zijn er ook leuke studenten kroegen en uitgaansgelegenheden. Voor een overzicht van diverse tips en handige informatie kun je kijken op Studenten.

Vermijd de wachtrijen

Ga je naar Valencia? Dan bezoek je vast en zeker een aantal hotspots. Maar, dan heb je waarschijnlijk geen zin om in de rij te staan voor je toegangskaartje. Via Verrassend Valencia kan je voor een aantal bezienswaardigheden vooraf kaarten bestellen en zo de wachtrij vermijden. Kijk op deze pagina om welke bezienswaardigheden het gaat.

Wonen in Valencia

Ben je het met ons eens dat Valencia een verrassende en heerlijke stad is? En heb je er misschien wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om er een huisje te hebben? Kijk dan op de pagina Wonen in Valencia voor meer informatie.

Overig

Op de pagina Overig lees je meer over Verrassend Valencia zelf en over de overige informatie, zoals de sitemap, algemene voorwaarden etc. Lees meer op de pagina Overig.

Comments are closed.