Handig!

Onderwerpen

Om een geslaagde en verrassende tijd in Valencia te hebben en alles uit jouw verblijf te halen, heeft Verrassend Valencia zoveel mogelijk informatie die voor jou handig is op een rijtje gezet. Van het huren van een auto, tips over winkelen in Valencia tot het vermijden van wachtrijen en nog veel meer. Klik op één van de onderstaande categorieën wanneer je meer informatie wenst!

Algemene informatie

Wanneer je naar Valencia gaat, wil je natuurlijk graag goed voorbereid zijn. Op de overzichtspagina algemene informatie kun je doorklikken naar diverse topics, zoals bijvoorbeeld het weer in Valencia, rolstoelvriendelijkheid en 10 redenen om een bezoek te brengen aan Valencia.

Activiteiten

Wil jij naar Valencia, maar weet je niet precies wat er allemaal te doen is? Naast de vele mooie bezienswaardigheden zijn er genoeg andere activiteiten voor jong en oud! Meer informatie lees je op de pagina activiteiten.

Auto huren

Lijk het je leuk om meer van de omgeving van Valencia te zien? Dan is het handig om een auto te huren. De regio Valencia heeft een tolweg, maar wanneer je het niet erg vindt om iets langer onderweg te zijn, kun je de ‘binnendoor weggetjes’ kiezen. Zo betaal je geen tol én kom je soms in bijzondere dorpjes terecht… Kijk voor meer informatie op de pagina auto huren.

Fiets huren

We kunnen het goed begrijpen als jouw voorkeur uitgaat naar een makkelijke, snelle en sportieve manier van vervoer: fietsen! Er worden meer en meer fietspaden aangelegd in Valencia en een fietstochtje richting bijvoorbeeld het strand of in het uitgestrekte Turia park is een goed idee. Op deze pagina lees je meer over het huren van fietsen.

Foodies

Voor alle foodies zal Valencia een foodwalhalla zijn. Overdekte markthallen, verse producten, veel seizoensgebonden lekkernijen en natuurlijk de Valenciaanse keuken. Wist je bijvoorbeeld al dat paella oorspronkelijk uit Valencia komt? Dit en meer informatie vind je op de pagina foodies.

Medische hulp en gezondheidszorg in Valencia

Een ongelukje kan gebeuren. Maar als je in het buitenland bent is het vaak spannend om medische hulp op te zoeken. Om je in dit soort situaties te helpen hebben we op een rijtje gezet hoe de Spaanse gezondheidszorg werkt, hoe het zit met zorgverzekering en waar je in Valencia terecht kunt met je medische vragen.

Reizen | Openbaar vervoer

Ook de Valencianen maken volop gebruik van het openbaar vervoer of van de taxi. De taxi in Valencia is namelijk een stuk goedkoper dan in Nederland. Lees alles over de vervoersmiddelen en het openbare vervoer in Valencia op de pagina Reizen | Openbaar vervoer.

Als je van plan bent er vol op gebruik van te maken kijk dan eens in onze webshop naar de Valencia OV-Kaart. Je krijgt 3 dagen toegang tot het openbaar vervoer en een privé taxi vanaf het vliegveld naar je accommodatie. En dat allemaal voor maar €29,00!

Shoppen

Dol op winkelen? Dan zal Valencia een fijne plek voor je zijn. Er is een aantal grote winkelcentra, maar er zijn ook veel bijzondere boetiekjes. Op de pagina shoppen vind je een handig overzicht van verschillende shopspots, winkelstraten en winkels speciaal ingericht voor bijvoorbeeld mannen of kids.

Sport

Spanjaarden zijn over het algemeen aardig sportief. Als land zijnde hebben ze internationaal veel succes, denk maar aan het Spaanse voetbalelftal. In Valencia zijn vooral de sporten voetbal en basketbal groot. Op de pagina sport kan je meer informatie vinden.

Studenten

Valencia is echt een aanrader voor studenten die erover denken om stage te gaan lopen in Valencia, een talencursus te volgen of een periode te studeren in Valencia. Naast het prettige klimaat, lekkere eten en relaxte parken zijn er ook gezellige studenten kroegen en uitgaansgelegenheden. Voor een overzicht van diverse tips en handige info kun je kijken op studenten.

Vermijd de wachtrijen

Ga je naar Valencia? Dan bezoek je vast en zeker een aantal hotspots. Maar, dan heb je waarschijnlijk geen zin om in de rij te staan voor je toegangskaartje. Via Verrassend Valencia kan je heel handig voor een aantal bezienswaardigheden vooraf kaarten bestellen en zo de wachtrij vermijden. Kijk op deze pagina om welke bezienswaardigheden het gaat.

Wonen in Valencia

Ben je het met ons eens dat Valencia een verrassende en heerlijke stad is? En heb je er misschien wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om er een huisje te hebben? Kijk dan op de pagina wonen in Valencia voor meer informatie.

Overig

Op de pagina ‘Overig’ lees je meer over Verrassend Valencia zelf en over de overige informatie, zoals de sitemap, algemene voorwaarden etc. Lees meer op de pagina overig.