Museo Histórico Militar

Onderwerpen

In Valencia vind je vele musea, waaronder het Museo Histórico Militar, oftewel het historisch militair museum. De Valenciaanse militairen hebben veel gestreden voor de stad en het land en daarom worden zij geëerd in dit museum. Als je geïnteresseerd bent in de historie van militairen dan is dit museum zeker een aanrader om eens te bezoeken als je in Valencia bent!

Opgericht door een groep vrienden

Het historisch militair museum is ontstaan door een groep vrienden met een grote interesse in de historie van militairen. Daarom startten zij in 1997 samen de Asociación Cultural de Amigos del Museo Histórico Militar de Valencia (Culturele Vereniging van Vrienden van het Militair Historisch Museum van Valencia). Eerst was het dus een hobby van deze mannen, maar vandaag de dag is het museum uitgegroeid tot een professionele non-profitorganisatie. Het doel van de vereniging is om de militaire geschiedenis van Valencia te behouden en mensen bewust te maken van het historische erfgoed dat de stad heeft. Daarnaast vinden zij het belangrijk om de mannen en vrouwen die voor het Spaanse land hebben gevochten en hun levens hebben gegeven te blijven eren.

Vaste tentoonstelling en extra activiteiten

Zoals de naam van het museum het al zegt, leer je er meer over de militaire geschiedenis van Valencia. Zo heeft ieder museumstuk een historische betekenis. Wat je vooral ziet in het museum zijn de technieken die in de oorlogen en gevechten gebruikt werden, mooie schilderijen en andere kunst die doet herinneren aan de militaire geschiedenis en de wapens en uitrusting van de soldaten.

Naast de vaste tentoonstelling worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo organiseert de culturele vereniging kinderworkshops, rondleidingen door het museum en houden ze thematische voorstellingen over de militaire geschiedenis.

Praktische informatie

 • Carrer del General Gil Dolz 6
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-14.00 uur en 16.00-20.00 uur
  Zondag: 10.00-14.00 uur
 • Gratis entree

Tips

 • Het Museo Histórico Militar ligt dichtbij het Turia park, op hoogte van de ‘Puente de las Flores’, oftewel de bloemenbrug. Het is fijn om even te relaxen in het park of om er te wandelen.
 • Wanneer je het park oversteekt en een stukje doorloopt, kom je uit bij Mercado Colón. De markthal op zich is al een mooie bezienswaardigheid, maar je kunt er ook heerlijk lunchen of een drankje drinken.
 • Dichtbij het Museo Histórico Militar vind je tevens het Mestalla stadion. Dit is de thuisbasis van voetbalclub Valencia CF. Dit is de meest bekende voetbalclub van Valencia. Het stadion heeft hele steile tribunes, een belevenis an sich! Je kunt een rondleiding (Engels of Spaans) krijgen in het stadion en natuurlijk een wedstrijd bijwonen, als je van voetbal houdt. Ben je met een groep van minimaal tien personen en vinden jullie het leuk om het Mestalla van binnen te bekijken? Dan kunnen we organiseren dat een enthousiaste Nederlandstalige local en voetbalfanaat jullie begeleidt en alle ins en outs in het Nederlands vertelt. Mail naar info@verrassendvalencia.nl voor meer informatie.