Werken in Valencia

Onderwerpen

Volgens de Expat City Ranking 2022 is Valencia is de beste stad om te wonen voor expats ter wereld en dat verbaast ons helemaal niets! Valencia is een heerlijke, moderne stad, waar je je snel thuis voelt. Ben jij van plan om te werken of stage te lopen in Valencia? Of wil je remote werken in Valencia maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees snel verder!

Werken in Valencia

Op een dag word je wakker en dan weet je het: je wilt verhuizen naar Valencia. Je huis verkopen of je huur opzeggen, baan opzeggen en verhuizen naar het buitenland is voor velen een droom, maar maar weinig mensen durven écht de stap te nemen. Wil je hier je eigen bedrijf beginnen maar weet je niet hoe? Wil je een paar maanden per jaar in Valencia remote werken? Of ben je in het algemeen benieuwd naar wat Valencia allemaal te bieden heeft op werkgebied? Wij hebben de belangrijkste onderwerpen waar je aan moet denken als je wilt werken in Valencia voor je op een rijtje gezet.

Lijkt het je leuk om het Verrassend Valencia team te komen versterken? Kijk voor onze openstaande vacatures op deze pagina.

Waarom Valencia?

Forbes magazine heeft Valencia in de Expat City Ranking 2022 uitgeroepen tot beste stad om te wonen voor expats ter wereld. Valencia komt het beste uit de test wat betreft onderwerpen als openbaar vervoer, recreatie, sportgelegenheden en veiligheid. Expats geven aan zich snel thuis te voelen en een verzadigd sociaal leven te hebben. Ook scoort de stad goed op kosten voor levensonderhoud. Kortom, de kwaliteit van leven is er heel hoog. Iets wat je snel zal ondervinden als je hier naartoe verhuist. 

De hoge ranking komt onder andere doordat expats zich snel thuis voelen in de stad. Er zijn veel mogelijkheden om snel vrienden te maken. Over het algemeen spreken locals niet zo goed Engels, dus het kan wat moeilijker zijn om contact te leggen met Valencianen als je geen Spaans spreekt. Daar tegenover heb je weer heel veel expats die staan te springen jou te leren kennen. Later in dit artikel wordt dit onderwerp meer uitgebreid besproken.

Het is heel makkelijk om van A naar B te komen. Het openbaar vervoer is goed geregeld, de voetpaden zijn breed en er zijn speciale paden voor fietsen en (elektrische) steps. Ook is het een groot voordeel dat de stad vlak is en dat de stad niet zo gigantisch is als bijvoorbeeld Londen of Madrid. En natuurlijk: het klimaat. 300 dagen zon, zachte winters, het strand om de hoek… ¿Por qué no?

Welke periode?

Je hoort vaak dat mensen voor een paar maanden naar Valencia vertrekken, maar vervolgens nooit meer weg zijn gegaan. Wanneer je bijvoorbeeld zes maanden of minder in Valencia wil wonen, werken of stage lopen, is het slim om uit te zoeken in welke periode van het jaar je wilt gaan. Iedere periode heeft weer zo zijn voordelen. Op onze pagina seizoenen in Valencia lees je hier nog meer over.

Januari t/m maart
De eerste helft van het jaar staat erom bekend dat het weer wisselvallig kan zijn. Ondanks de 300 dagen zon per jaar, regent het in deze maanden gemiddeld meer dan in de andere periode van het jaar. Daar staat tegenover dat in maart het grote evenement Las Fallas plaatsvindt: een maand lang feest en (knal)vuurwerk, wat volgens sommigen omschreven wordt als iets wat je minstens één keer in je leven mee moet maken. 

April t/m juni
In de maanden april, mei en juni is de temperatuur zeer aangenaam. Begin april vindt het SanSan Festival plaats, de aftrap van het festivalseizoen. Ook vieren Valencianen begin april Semana Santa, wat wij beter kennen als Goede Vrijdag en Pasen. In mei en juni vinden er verschillende festivals plaats, zoals Dias de Campo in Montanejos, Fira Alternativa en Festival de les Arts. De dagen worden langer, de avonden zwoeler en tegen het einde van de maand mei kun je weer heerlijk borrelen in de gezellige ‘chiringuitos’ op het strand.

Juli & augustus
Veel mensen vluchten in de maanden juli en augustus de stad uit vanwege de hitte. Expats gaan soms dan juist terug naar het land van herkomst om daar vakantie te vieren en familie en vrienden op te zoeken. De Valencianen zelf gaan vaak naar dorpjes/stadjes die aan de kust zijn gelegen en blijven daar in de maand augustus en soms ook in juli met elkaar in een tweede huis of huis van familie.

September t/m november
In de maanden september, oktober en november zijn de temperaturen lekker zacht, terwijl het in Nederland alweer koud en guur is (leuk om selfies vanaf het strand te sturen naar je vrienden in Nederland). Tijdens de zomer zijn er veel festivals in en rondom de stad. In oktober vieren de Valencianen de herovering van de stad van de Moren (9 oktober) en Fiesta Nacional de España (12 oktober), beide officiële vrije dagen. 

December
Kerst vieren in Valencia is leuk omdat je veel gezellige kerstmarkten hebt. Met Oud & Nieuw is er veel feest in de stad, en een grote vuurwerkshow op Plaza Ayuntamiento. De kans is klein dat het kwik onder de 5 graden daalt, en vaak is het zelfs nog 15 graden rond de jaarwisseling.

Wil je helemaal up to date zijn over er allemaal speelt in de stad en omgeving? Neem een kijkje in onze agenda!

Wat wil je gaan doen?

Voor het jaar 2023 zijn er allerlei voorspellingen voor de arbeidsmarkt. Van stagnatie van de groei van werkgelegenheid tot zo’n 2.7% groei. Sectoren waar veel vraag is naar werknemers zijn gerelateerd aan inkoop, magazijn en logistiek. Verder zijn er ook veel openstaande vacatures op het gebied van commercieel medewerker en verkoop en ook op het gebied van restauratie en toerisme. Voor meer informatie over procentuele stijgingen en dalingen per sector kan je hier kijken (in het Spaans).

Eigen bedrijf beginnen

Wanneer je een onderneming wil starten in Spanje is het slim om eerst de Cámara de Comercio (de Spaanse Kamer van Koophandel) te bezoeken. Bij de Cámara de Comercio kun je gratis terecht voor vragen en advies omtrent het starten van een bedrijf. Misschien bestaan er wel speciale subsidies beschikbaar voor jouw bedrijf (soms zijn er wel subsidies beschikbaar voor een eenmanszaak, maar niet voor een BV). Voor meer informatie kijk op de Cámara de Comercio. De website wordt zowel in het Spaans als in het Engels aangeboden. Een andere instantie die jou kan helpen bij het opstarten van een eigen bedrijf is Match Better Valencia.

Vergunningen
Afhankelijk van de sector waarin je een bedrijf wil beginnen dien je vergunningen te hebben. Ga je je specifiek richten op de horeca? Dan dien je, afhankelijk van de locatie, een aantal aanvullende vergunningen aan te vragen, zoals de ‘Autorización de apertura de bares, cafeterías, restaurantes y establecimientos’ (toestemming om je horecabedrijf te openen) en ‘Carnet sanitario de manipuladores de alimentos’ (vergunning met betrekking tot voedselverwerking), maar denk ook aan een vergunning om muziek te mogen draaien en alcohol te schenken.

Belasting
Wanneer je meer dan 183 dagen per jaar in je werkland woont, dien je je jaarinkomen aan te geven bij Spanje. Ook als je bedrijf in het buitenland staat geregistreerd, of als je een arbeidscontract in het buitenland hebt.

Taalbarrière
Spreek je geen Spaans? Je kunt hulp zoeken bij het vertalen van onder andere je diploma’s, bepaalde documenten of je website in het Spaans bij een Spaans vertaalbureau. Een ander Spaans vertaalbureau is Alegre Translations van Annemarie Vrolijk. Op onze pagina Spaans leren vind je meer informatie over de verschillende manieren waarop je zelf de taal meester kan worden.

Tips

 • Om andere Nederlandse ondernemers te ontmoeten in Valencia, is het een idee om je aan te sluiten bij de Nederlandse Zakenkring. De Nederlandse Zakenkring is in 2011 opgericht om de economische, culturele en sociale activiteiten voor Nederlandstalige ondernemers in en om Valencia te stimuleren. Op dit moment heeft de Zakenkring zo’n 85 leden, voornamelijk ondernemers in de regio Valencia.
 • Geduld is een schone zaak. De bureaucratie is in Spanje wel een stukje groter dan in Nederland. Neem de tijd voor het op orde krijgen van officiële documenten, papieren, vergunningen etc. Het gebeurt vaak dat je onverwachts toch nog documenten mist waar je weer achteraan moet gaan. Dat kan voor een hoop frustratie zorgen, maar als je er al op ingesteld bent dat het waarschijnlijk heel lang gaat duren en dat je hoogstwaarschijnlijk nog eens terug dient te gaan, dan valt het misschien wel mee. Adem in. Adem uit.

Meer weten over het beginnen van een eigen bedrijf in Spanje? Kijk op Vertrek naar Spanje.

Remote werken

Remote werken betekent dat je niet gebonden bent aan een fysieke werkplek en je dus zelf kan bepalen waar je werkt. Bijvoorbeeld in Valencia! Meer weten over remote werken in Valencia? Kijk op onze remote werken pagina!

Coworking
Ben je op zoek naar een plek waar je kunt studeren of werken? Maar wil je niet in een café of restaurant zitten? Dan is een cowork plek misschien wel iets voor jou! In Valencia stikt het van dit soort plekken waar je je in alle rust kunt storten in je werk. Ideaal! Benieuwd waar die plekken zitten? Je leest het op de pagina coworking.

Workation

Om even weg te zijn van kantoor maar wel te blijven werken, hoef je geen zzp’er te zijn. Je kunt ook met je bedrijf een weekje in de zon werken, tijdens een workation. Overdag met je collega’s brainstormen en ideeën uitwerken en ‘s avonds samen tapas eten voor de nodige teambuilding.

We helpen je graag met het meedenken en het organiseren van een tof en ontspannend programma voor je medewerkers of deelnemers. Je vindt meer informatie over een workation in Valencia op onze pagina workation.

Vacatures

Hier vind je een lijstje met vacaturewebsites waar je op kunt kijken als je op zoek bent naar een baan in Valencia! 

 • Verrassend Valencia
 • Yource
 • Yobbers
 • WeWow
 • LabelNone
 • Indeed
 • Young capital

Ook bij Verrassend Valencia zoeken we regelmatig nieuwe collega’s! Houd onze pagina met vacatures in de gaten.

Stage

Een stage in de regio Valencia is een mooie, verrijkende ervaring voor jonge studenten. Je leert nieuwe skills die zowel op werkgebied als daarbuiten voor je hele leven nuttig zijn om te hebben. Valencia is een stad met een grote jongerencultuur, dus je hoeft je hier geen dag te vervelen. Met een beetje geluk leer je tijdens je stage ook nog eens een nieuwe taal!

Vind je het toch wel fijn om Nederlands te kunnen blijven praten? Er zijn ook diverse Nederlandse ondernemingen in de omgeving actief waar je kan aankloppen voor een stageplek. Bijvoorbeeld bij Verrassend Valencia! Op onze stagepagina vind je onze open vacatures.

Hieronder vind je een lijstje met andere sympathieke bedrijven met Nederlandse oprichters waar je ook een mailtje naar toe kunt sturen wanneer je op zoek bent naar een stageplek (of baan!). 

 • Spaanse droomhuizen 
 • Flor de Luna
 • WeWow

Studeren

Valencia is een populaire bestemming voor internationale studenten en Erasmusstudenten. De stad kent een levendige studentenwijk (rondom de straat Blasco Ibañez) en er worden door verschillende organisaties dagelijks leuke activiteiten georganiseerd, zoals beachvolleybal toernooien maar ook tripjes naar het buitenland!

Je kunt natuurlijk ook puur naar Valencia komen om de taal te leren! Op onze pagina Spaans leren vind je meer informatie over de manieren waarop je Spaans kunt leren in Valencia.

Hoe – wat regel je van tevoren?

Verhuizen

Je hebt je huur opgezegd, je huis verkocht of onderverhuurd en bent helemaal klaar om te verhuizen. Maar nu moet je nog een huis of kamer vinden in Valencia. Hieronder vind je informatie en tips waar je aan kunt denken bij het zoeken en huren van een huis. Voor meer info over het huren of kopen van een huis in Valencia, kan je kijk  op de pagina Wonen in Valencia.

Wijken

De wijk waarin je woont kan veel invloed hebben op hoe je het wonen in Valencia ervaart. Het is daarom handig om research te doen naar de verschillende wijken van de stad en op basis daarvan verder te zoeken. Elke wijk heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het heerlijk om dichtbij het strand te wonen, maar daar is het in de winter weer wat rustiger. Lees alles over de verschillende wijken van Valencia op de pagina Alle wijken.

Een huis huren of kopen

Huren
Nadat je een idee hebt waar je graag zou willen wonen is het fijn om een idee te hebben hoeveel je per maand zou willen betalen. Gemiddeld betaal je voor een leuke kamer tussen 300 en 500 euro huur per maand.

Wanneer je op zoek gaat naar een woning wanneer je nog in Nederland bent, kun je de volgende websites proberen:

 • Idealista
 • Spot a home
 • Flats2Enjoy
 • Uniplaces
 • Facebook (hieronder vind je een lijstje met onze favoriete Facebookgroepen)

Handig om te weten als je gaat huren

 • Ga altijd eerst zelf kijken naar een woning voordat je geld overmaakt. Word je uitgenodigd op een bezichtiging maar ben je verhinderd (of nog in Nederland)? Je kunt in verschillende Facebookgroepen een oproepje doen met de vraag of iemand bereid is voor jou naar de woning te willen kijken.
 • Heb je het gevoel dat er iets niet klopt aan je contract, dan kun je je vraag stellen in verschillende Facebookgroepen voor expats in Valencia. Het zal je verbazen hoeveel mensen bereid zijn jou te helpen!
 • Soms maken huisbazen gebruik van een tussenpersoon, een soort makelaar, die voor de huisbaas huurders zoekt en de contracten regelt. Deze persoon betaal je wanneer je een contract ondertekend, vaak is dit 1 maand huur. Dit wordt vaak een ‘fee’ genoemd, en krijg je niet terug wanneer je huurcontract afloopt.
 • Deze fee is iets anders dan de borg. De borg dien je wel terug te krijgen wanneer je verhuist. Dit is ook vaak 1 maand of maximaal 2 maanden huur.
 • Sommige huisbazen willen dat je de huur voor een bepaald aantal maanden vooruit betaald. Check dit altijd goed voordat je je contract tekent, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Kopen
Het overkomt je: je wordt verliefd. Op een huis. En het staat te koop. De molen waarin je belandt wanneer je een huis wilt kopen in Spanje kan behoorlijk intimiderend zijn. Maar met genoeg geduld en doorzettingsvermogen lukt het je gegarandeerd. Het is wel belangrijk dat je bepaalde papieren op orde hebt. Kijk voor meer informatie op de pagina Huis kopen.

Verzekering

Als je je uitschrijft in Nederland dien je je zorgverzekering stop te zetten. Afhankelijk van hoe lang je verblijft in Valencia dien je te kijken naar wat voor soort verzekering je nodig hebt. Blijf je maar een paar maanden in Valencia is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. 

Blijf je voor onbepaalde tijd in Valencia en schrijf je je uit in Nederland, dan is het handig om uit te zoeken wat voor verzekering je nodig hebt en hoe je die verkrijgt. Als je bij een bedrijf werkzaam bent of een eigen bedrijf hebt gestart in Valencia, heb je recht op een ziektekostenverzekering. Wanneer je in loondienst bent, betaalt je werkgever dit. Ben je eigen baas, dan betaal je dit zelf. Je kan naast de verplichte publieke ziektekostenverzekering ook nadenken over een aanvullende privé ziektekostenverzekering. Dit kan bij verschillende bedrijven, waaronder Adeslas en Sanitas.

Je woont in Valencia – en nu?

Nadat je al een beetje gesetteld bent in de stad, is het tijd om een aantal documenten te regelen. Hier geldt nogmaals: geduld is een schone zaak. Dit proces kan wederom frustrerend zijn, maar met de instelling dat er bij het aanvragen ervan waarschijnlijk van alles misgaat, kan het alleen maar meevallen.

Empadronamiento

Wanneer je langere tijd in Valencia woont dien je je in te schrijven in de gemeente. Dit doe je door een afspraak te maken bij het gemeentehuis. Dit kan via deze website. Handig om te weten is dat ze vaak rond 08.30 uur in de ochtend op werkdagen nieuwe afspraken online zetten. Naar de afspraak neem je kopietjes van de volgende documenten mee:

 • Je paspoort
 • Een huurcontract in het Spaans, van minimaal zes maanden of koopakte (escritura)
 • Een bankafschrift van je laatste huur

Het is dus belangrijk om bij het ondertekenen van je huurcontract altijd een Spaanse versie te vragen. Ook dient je huurcontract voor zes maanden of langer te zijn.

NIE-nummer

Een NIE-nummer is je Número de Identificación de Extranjero, een soort Burger Service Nummer zoals we hem in Nederland kennen. Deze heb je nodig wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt kopen, een telefoon-abonnement met Spaans nummer wilt afsluiten, of een bankrekening bij een Spaanse bank wilt openen, maar ook wanneer je belastingaangifte in Spanje wilt gaan doen. Best wel belangrijk dus.

Binnen 90 dagen van je verblijf in Spanje dien je deze hebben aangevraagd bij de Oficina de Extranjeros. Je kunt je NIE nummer ook aanvragen via de Spaanse Ambassade in Amsterdam of Den Haag. Het kan in Nederland soms wel acht weken duren voordat je de NIE ontvangt, dus houd daar rekening mee bij het aanvragen.Voor een uitleg hoe je je NIE nummer kunt aanvragen kun je hier klikken.

Tarjeta de Residencia

Om écht een inwoner van Spanje te worden, dien je je residencia aan te vragen. Dit is verplicht wanneer je langer dan 183 dagen per jaar in Spanje verblijft. Hiervoor maak je weer een afspraak bij de Oficina de Extranjeros. Je dient het juiste formulier (790-012) in te vullen en  voorafgaand een specifiek bedrag te betalen bij de bank.

Als je eenmaal je ‘tarjeta’ in bezit hebt, is de kans groot dat je denkt: ‘heb ik hiér al die moeite voor gedaan?’. De Tarjeta de Residencia is een heel klein papiertje, geen pasje zoals je misschien zou verwachten. Je mag die niet plastificeren. Niet kwijtraken dus!

Spaans telefoonnummer

Afhankelijk van wat voor je werk je doet is het handig om een Spaans telefoonnummer te hebben. Met je Nederlandse telefoon red je het ook.

Voordelen

 • Het maakt het makkelijker om contact te houden met lokale contacten, zoals werkgevers, collega’s, en vrienden.
 • Wanneer je gebruik wilt maken van lokale diensten, zoals internet- en televisie abonnementen, kan het handig zijn om een Spaans telefoonnummer te hebben.
 • Het kan fijn zijn voor het verkrijgen van lokale informatie via sms of telefoon oproepen, zoals bankzaken of verkeersinformatie.

Nadelen

 • Er kunnen extra kosten zijn voor het gebruik van een Spaans telefoonnummer, zoals maandelijkse of jaarlijkse vergoedingen.
 • Het kan moeilijk zijn om te communiceren met contacten in andere landen, vooral als je internationale gesprekken of sms’en moet maken.

Spaans bankrekeningnummer

Als je langer in Spanje verblijft en bijvoorbeeld vaak geld moet overschrijven zou je het kunnen overwegen bij een Spaanse bank te gaan. Hieronder hebben we enkele voor- en nadelen van het hebben van een Spaans bankrekeningnummer voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Bij sommige bedrijven om iets af te kunnen nemen is het verplicht om een Spaans bankrekeningnummer te hebben. Dit zijn bedrijven die ondere de volgende diensten aanbieden:  internetproviders, gas/water/licht, automatische afschrijving van bepaalde lokale belastingen zoals Ibi. 
 • In het geval je lokale vrienden maakt en iemand jou een betaalverzoek wil sturen via  ‘bizum’. Bizum is vergelijkbaar met een tikkie.
 • Het kan helpen bij het opbouwen van een credit history in Spanje, wat van pas kan komen als je in de toekomst een lening of een hypotheek wilt aanvragen.

Nadelen

 • Er kunnen extra kosten zijn voor het openen van een rekening en het gebruik ervan, zoals maandelijkse of jaarlijkse vergoedingen.
 • In het geval je de Spaanse taal nog niet volledig machtig bent dan kan het gebruik op de app mogelijk lastig zijn.

Auto importeren

In Betera, vlakbij Valencia, zit de autogarage van Goss Rodriguez. Goss spreekt Nederlands en dat is best wel fijn als je autopech hebt en je je even geen raad weet. Je kunt ook bij Goss terecht als je je Nederlandse auto wilt importeren naar Spanje. Hij helpt je onder andere met het regelen van een verzekering en het omwisselen van je kentekenplaat. 

Locatie
El Romeral
46117 Bétera
Website

Voor meer informatie over het invoeren van je eigen auto met Nederlands kenteken, kun je terecht op deze website.

Het leven in Valencia

Eenmaal een aantal weken of maanden in Valencia zal je merken dat de alledaagse dingen je veel makkelijker afgaan dan toen je voor het eerst voet zette in de stad en je nog zoekende was. Je hebt misschien een fijne routine in je week en al wat leuke sociale contacten opgebouwd. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het creëren van zo’n routine.

Vrienden maken

Vrienden maken in een vreemde stad is één van de moeilijkste dingen die er zijn. Wanneer je je alleen voelt moet je maar zo denken: er zijn ontelbaar mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij en heel graag met je willen afspreken. Maar waar vind je ze? Hieronder een aantal tips.

Facebook
Het is heel normaal om op Facebook een oproepje te plaatsen met de intentie mensen te leren kennen. Een kort verhaaltje over jezelf met een foto, en je hebt een heleboel mensen die in hetzelfde schuitje zitten en met je willen afspreken!

Er bestaan oneindig veel Facebookgroepen waar je lid van kan worden, voor de meest uiteenlopende onderwerpen. Wil je vrienden maken in Valencia maar weet je niet hoe? Facebook. Wil je een boormachine lenen maar weet je niet van wie? Facebook. Tips voor een leuke cursus in het weekend? Facebook. Hieronder hebben we de leukste Facebookgroepen voor je op een rijtje gezet.

Voor expats over de hele wereld
Expats in Valencia
Expats Valencia
Valencia Expats

Voor Nederlanders in Valencia
Nederlanders in Valencia / Holandeses in Valencia

Alleen voor meisjes/vrouwen 
Girls In Valencia
Valencia Girl Gone International
Bumps & Babies

Language exchange / Intercambio
Een language exchange, of in het Spaans intercambio, is een avond (of middag) waarbij je – heel letterlijk genomen – talen uitwisselt. Ideaal als jij je Spaans (of andere taal) wilt verbeteren en tegelijkertijd nieuwe mensen wilt leren kennen. Soms zijn er spelletjes, soms is het meer een borrel. In Café Berlin is er iedere maandag en woensdag een Language Exchange, vanaf 19:30 uur. Cafe Artysana organiseert ook intercambios, op vrijdag in Ruzafa en op zaterdag in Cabanyal. Op de pagina Intercambio kun je kijken waar je nog meer terecht kan voor taaluitwisselingen.

Telegram
Telegram is een gratis berichtendienst, vergelijkbaar met Whatsapp. Er bestaan veel Telegramgroepen met mensen uit Valencia, bijvoorbeeld ‘Valencia Nomads’. Hierin worden dagelijks oproepjes geplaatst door mensen die graag willen afspreken voor een drankje, workshop, concert, expositie, citytrip etcetera.

Meetup
Meetup is een website waarop bijeenkomsten en evenementen worden georganiseerd. Je kunt aangeven in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent en op bassi daarvan zie je wat voor evenementen er binnenkort plaatsvinden. Denk aan padel- en volleybalwedstrijden, language exchanges, wijnproeverijen, yoga, holistische therapie en ga zo maar door.

Vervoer

Fietsen
Liever fietsen? Bij Verrassend Valencia kun je uiteraard terecht om een fiets te huren. Een andere optie is de Valenbisi, het Valenciaanse fietsensysteem. Wanneer je behoefte hebt aan echt je eigen fiets, kun je op de app Wallapop (een soort Marktplaats) kijken of er een leuke fiets te koop staat. Houd ook de website en social media van Verrassend Valencia in de gaten. Af en toe hebben wij ook fietsen die we in de verkoop doen! Je kunt ook een fiets leasen.

Openbaar vervoer
Valencia is vlak en mede daarom is het heerlijk om je per fiets van A naar B te verplaatsen. Maar ook het openbaar vervoer is hier prima geregeld. Voor meer informatie over het OV kun je kijken op deze pagina. Ben je onder de 30? Je kunt  een pas aanvragen waarmee je tot juni 2024 gratis kunt reizen met het ov in Valencia. Je kunt via deze link een afspraak maken om de gratis Temporal Jove Season Ticket aan te vragen.

Voor meer informatie over reizen met het openbaar vervoer in Valencia, klik hier.

Yego
Heb je haast? Pak de Yego! Yego scooters zijn elektrisch, je hoeft ze niet op te laden en je ontgrendeld ze met een app. Super simpel dus, én beter voor het milieu dan een taxi. Nadat je de app op je telefoon gedownload hebt vragen ze om een foto van je rijbewijs. Het kan dus even duren voordat je account geverifieerd is.

Auto huren
Als je wat langer in Valencia bent, is het zeker een aanrader om de omgeving te ontdekken. Dat kan natuurlijk per trein, maar een autootje huren is soms wel zo lekker. Je kunt prachtige wandelingen maken door de bergen, op nog geen 30 minuten rijden van de stad. Op onze pagina Auto huren in Valencia lees je hoe je makkelijk en voordelig een auto huurt.

BlaBlaCar
BlaBlaCar is een app waarmee je snel en veilig van A naar B kunt ‘meeliften’ met iemand in zijn of haar auto. De profielen worden volledig gecheckt, en je kunt reviews lezen van de chauffeurs die ritjes aanbieden. Dat is gezelliger én voordeliger! Bovendien is carpoolen beter voor het klimaat, omdat er minder auto’s gereden wordt.

Boodschappen

Op onze pagina over supermarkten vind je alle informatie die je nodig hebt om te weten waar jij het beste je boodschappen kunt doen. Boodschappen doen op zondag en feestdagen kan iets lastiger zijn maar niet onmogelijk: de Carrefour Express is open, net zoals de Charters van Consum.

Op de website van Super Costa Blanca kun je alles bestellen wat je gewend bent in huis te hebben in Nederland. Van hagelslag tot vegetarische smeerworst en Autodrop. Handig als je een keer écht iets specifieks nodig hebt.

Handig om te weten

 • In Valencia houden sommige (wat kleinere) winkels nog een siësta. Dat betekent dat ze dicht zijn tussen de middag. De grote winkels en supermarkten blijven wel open. 
 • De clubs gaan hier pas om 00.00 uur open, maar dan zijn ze nog helemaal leeg. Meestal begint het pas lekker druk te worden rond een uurtje of 2.00. Nog even wakker blijven dus!
 • Het is niet gebruikelijk bij mensen thuis af te spreken. Spanjaarden spreken het liefst buiten op het terras af, met een caña of verdejo.
 • Je hebt hier verschillende eetmomenten op een dag. Lees hier meer over de eetgewoontes in Valencia.