Werken in Valencia

Valencia is een heerlijke stad om in te werken. Benieuwd naar wat Valencia allemaal te bieden heeft op werkgebied? Lees dan snel verder!

Werken in Valencia

Op zoek naar een uitdagende baan in de Comunidad Valenciana? Met name in de grote steden (bijvoorbeeld Valencia, Alicante) heb je de meeste kans op het vinden van een baan. Als Nederlander heb je, zeker als je de taal machtig bent, een streepje voor bij internationaal getinte functies. Denk aan banen in de horeca (hotels, restaurants) en bij internationaal opererende ondernemingen. Ook zijn er Nederlandse bedrijven actief in deze regio.

Bedrijf starten in Valencia

Hoewel Spanje hard door de crisis is getroffen, kent de provincie Valencia een levendige toeristensector en zijn er veel ondernemingsmogelijkheden. Je ziet steeds vaker dat Spanjaarden, door het starten van eigen, kleine projecten werk proberen te ‘creëren’. Je kunt, net als in Nederland, kiezen voor diverse ondernemingsvormen. Ga je je specifiek richten op de horeca? Dan dien je, afhankelijk van de plek, een tweetal aanvullende vergunningen aan te vragen. Het gaat om ‘Autorización de apertura de bares, cafetarías, restaurantes y establecimientos (toestemming om je horecabedrijf te openen) en ‘Carnet sanitario de manipuladores de alimentos’ (Gezondheidsvergunning met betrekking tot voedselverwerking).

Coworking

Ben je op zoek naar een plek waar je kunt studeren of werken? Maar wil je niet in een café of restaurant zitten? Dan is een cowork plek misschien wel iets voor jou! In Valencia stikt het van dit soort plekken waar je je in alle rust kunt storten in je werk. Ideaal! Benieuwd waar die plekken zitten? Je leest het op de pagina Coworking.

Studeren in Valencia

De Comunidad Valenciana is een populaire bestemming voor internationale studenten. Met name in de stad Valencia zijn er veel uitwisselingsstudenten (Erasmus). Deze stad kent een levendige studentenwijk (rondom de straat Blasco Ibañez) en biedt studenten naast de mogelijkheid om een semester te volgen ook de mogelijkheid de taal te leren bij één van de vele talenscholen. Je kunt natuurlijk ook puur naar de Comunidad Valenciana komen om de taal te leren!

Stage lopen in Valencia

Een stage in de regio Valencia, zeker in de horeca/toerisme sector is een mooie, verrijkende ervaring voor jonge studenten. Je leert samenwerken met mensen van verschillende komaf, een nieuwe taal en een nieuwe omgeving kennen. Vind je het toch wel fijn om Nederlands te kunnen blijven praten? Er zijn ook diverse Nederlandse ondernemingen in de omgeving actief waar je kan aankloppen voor een stageplek.

Workation in Valencia

Wil je een workation in Valencia organiseren? Valencia is de ideale combinatie voor een werkvakantie. Want je wilt niet alleen werken, maar natuurlijk ook ontspannen. Met 300 dagen per jaar zon, heerlijk eten zoals tapas en paella en leuke activiteiten wordt het een heerlijke werkvakantie! We helpen je graag met het meedenken en het organiseren van een tof en ontspannend programma voor je medewerkers of deelnemers. Je vindt meer informatie over een workation in Valencia op onze pagina workation.

Comments are closed.