Algirós

Onderwerpen

Wanneer je in het centrum van Valencia rondloopt, merk je er weinig van, maar Valencia is een echte studentenstad! In de wijk Algirós vind je al deze studenten terug. Dit district (bestaande uit vijf wijken) staat vol met goedkope restaurants, huist belangrijke universiteiten en heeft een bruisend nachtleven.

Een rondje door het district Algirós

Algirós is vooral een district dat je bezoekt voor de gezelligheid. Er zijn namelijk geen kerken of andere historische bezienswaardigheden. Wel vind je er rondom de brede straat Blasco Ibáñez die het district doorkruist allerlei bars, restaurants en terrasjes. Het district bestaat uit vijf wijken: L’Illa Perduda, Ciutat Jardí, Amistat, La Bega Baixa en La Carrasca. In dit district wonen vooral studenten. Niet zo vreemd, omdat de vele universiteitsgebouwen van de stad in dit deel van de stad staan. Vooral aan Avinguda dels Tarongers vind je hele rijen van moderne, rode universiteitsgebouwen. Bezoek het district voor een authentieke en goedkope maaltijd, een avondje uit in een van de clubs of een drankje in een gezellige bar. Enjoy!

Een avondje uit

Wanneer je op een gemiddelde zaterdagavond door Algirós loopt, zal je overal groepjes studenten, bars en discotheken tegenkomen. Het nachtleven bruist hier! Wanneer je op zoekt bent naar een leuke plek om een drankje te doen of iets te eten, ga dan richting Plaza del Cedro. Rondom dit plein vind je vele bars en ook op het plein zelf is het altijd gezellig. Spaanse studenten drinken namelijk graag een zelf meegenomen drankje in de buitenlucht. Een ander leuk plein is Plaza Honduras. Op dit plein en aan de naastgelegen straat Blasco Ibañez is altijd wat te beleven. Heb je zin in een avondje dansen? Ga dan naar de discotheek Rumbo 144. Hier kun je van woensdag- tot zondagavond terecht voor een avondje uit. Er wordt hier popmuziek gedraaid, maar ook Spaans en R&B. Bekijk alle informatie via Rumbo.

Eten en drinken in Algirós

Voor zowel een goedkope maaltijd als een heerlijk, uitgebreid Spaans diner zit in je in Algirós goed. Geniet van de gezellige sfeer en het lekkere eten van dit deel van Valencia!

Bodega Fila “el Labrador”

Goedkope tapas & drankjes! In de sfeervolle bodega Fila met overal vaten en wijnflessen is het altijd gezellig druk. Dit komt door het lekkere en goedkope eten en drinken dat hier geserveerd wordt. Geniet hier dus van de typisch Spaanse keuken en mentaliteit. Kom op tijd, zodat je nog een plekje hebt!

 • Carrer del Doctor Manuel Candela 58
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 15.00 uur en 18.00 – 23.30 uur

The Black Turtle

Heerlijke hamburgers, daar kun je bij het hippe The Black Turtle voor terecht. Op de kaart staan diverse hamburgers, maar ook salades, hot dogs, pizza en sandwiches. Het restaurant is ingericht met allerlei leuke details. The Black Turtle bevindt zich aan een leuk pleintje, waar je na het eten nog een lekker biertje kan drinken.

 • Plaza Xúquer 6-7
 • Website
 • Openingstijden:
  Zondag t/m woensdag: 13.30 – 16.00 en 20.30 – 23.00 uur
  Donderdag: 13.30 – 16.00 en 20.30 – 23.30 uur
  Vrijdag en zaterdag: 13.30 – 16.00 en 20.30 – 00.00 uur

Overnachten in Algirós

Dormavalencia Hostel*

In het nette en moderne Dormavalencia Hostel zijn verschillende kamers beschikbaar. Voor zowel reizigers alleen, stelletjes en groepen zijn er daarom mogelijkheden. Alle kamers zijn modern ingericht en licht. Dormavalencia heeft een centrale ligging, zowel de Stad van Kunst en Wetenschap als het oude centrum zijn op een kleine 20 minuten lopen. In de directe omgeving liggen twee metrohaltes. Bij het hostel vind je verder een receptie en mogelijkheden om fietsen te huren. Bekijk alle informatie, actuele prijzen en beschikbaarheid via Dormavalencia Hostel.

Prijs: Vanaf €54,00 per nacht (voor 2 personen)      Aantal sterren: ★       Hotelbeoordeling: 8.0+

Apartamentos FV Flats Valencia – San Felipe Neri

Aan de rand van Algirós liggen de appartementen San Felipe Neri. De appartementen hebben een balkon, badkamer, keuken en woonkamer en zijn modern ingericht. Er zijn appartementen beschikbaar met 1 en met 3 slaapkamers en geschikt voor gezelschappen van 1 tot 8 personen. Ieder appartement heeft zijn eigen kleurthema. De metrohalte Amistat is gelegen op slechts enkele honderden meters en de appartementen zijn dus erg goed bereikbaar! Bekijk alle informatie, actuele prijzen en beschikbaarheid via Apartamentos FV Flats Valencia.

Prijs: Vanaf €132,00 per nacht (voor 2 personen)      Aantal sterren: ★★★★      Hotelbeoordeling: 8.0+

Residencia Damia Bonet

Vlakbij de universiteiten vind je Residencia Damia Bonet. Je kunt hier voor een goede prijs voor korte of langere tijd overnachten. Ook handig wanneer je wat tijd hebt te overbruggen in Valencia. Er zijn allerlei kamers beschikbaar, van simpele kamers tot 1-persoons studio’s met eigen kookgelegenheid en suites met werkruimtes. Bij de ruime en nette accommodatie zijn een fitnessruimte, opslagruimte voor bagage, recreatieruimte en receptie aanwezig. Metrohalte Amistat met directe lijn naar het vliegveld ligt op 10 minuten wandelen. Bekijk alle informatie, actuele prijzen en beschikbaarheid via Residencia Damia Bonet.

Prijs: Vanaf €72,00 per nacht (voor 2 personen)      Aantal sterren: n.v.t.      Hotelbeoordeling: 8.0+

Bereikbaarheid van de wijk

De metrohalte die in de wijk ligt, is Amistat. Deze metrohalte ligt aan de groene metrolijn nummer 5. Er is dankzij deze metro een directe connectie met het vliegveld van Valencia. Naast de metro kun je ook gebruikmaken van de bus. Er zijn vele bushaltes in Algirós. Kom je uit het centrum? Je kunt dan het beste voor het gerechtsgebouw Palau de Justícia de bus nemen. Bus 9, 31 en 81 gaan naar de grote straat Blasco Ibañez. Dit ritje duurt ongeveer 15 minuten. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de taxi, wandelend of op de fiets naar het district te komen. Vanaf metrohalte Colon is het zo’n 30-45 minuten wandelen.

Tips

 • Op slechts 10 minuten wandelen vind je het voetbalstadion van Valencia. Bekijk de pagina FC Valencia en lees er meer over.
 • Heb je ‘s nachts trek? Op Blasco Ibañez 122 vind je El Horno de los Borrachos (letterlijk: de oven van de dronkaards). Je kunt hier de hele nacht door wat te eten halen.