Algiros

Wanneer je in het centrum van Valencia rondloopt, merk je er weinig van, maar Valencia is een echte studentenstad! In de wijk Algirós vind je al deze studenten terug. Deze wijk staat vol met goedkope restaurants, huist belangrijke universiteiten en heeft een bruisend nachtleven.

Een rondje door de wijk

Algirós is vooral een wijk die je bezoekt voor haar gezelligheid. Er zijn namelijk geen kerken of andere historische bezienswaardigheden. Wel vind je er rondom de brede straat Blasco Ibanez die de wijk doorkruist allerlei bars, restaurants en terrasjes. De wijk huist vooral studenten. Niet zo vreemd, omdat de vele universiteitsgebouwen van de stad in deze wijk staan. Vooral aan Avenida del Tarongers vind je hele rijen van moderne, rode universiteitsgebouwen. Bezoek de wijk voor een authentieke en goedkope maaltijd, een avondje uit in een van de clubs of een drankje in een gezellige bar. Enjoy!

Brug

Tapasroute

In Algirós vind je veel studenten en maar weinig toeristen. Het eten is er daarom typisch Spaans en goedkoop. Een perfecte spot om van wat lekkere tapas te genieten. Wanneer je het moeilijk vindt om een restaurantje te kiezen is de Ruta de la Tapa del Cedro misschien iets voor jou. Rondom het gezellige plein Plaza del Cedro doen 9 restaurantjes mee aan dit initiatief. Iedere woensdagavond (van maart t/m november) bereiden deze restaurants een aantal heerlijke tapas. Je kunt dan rondlopen tussen de restaurants en voor € 2,- een van deze tapas + een biertje kopen. Een leuke ontdekkingstocht van de Spaanse keuken.

Een avondje uit

Wanneer je op een gemiddelde zaterdagavond door Algirós loopt, zal je overal groepjes studenten, bars en discotheken tegenkomen. Het nachtleven bruist hier! Wanneer je op zoekt bent naar een leuke plek om een drankje te doen of iets te eten, ga dan richting Plaza del Cedro. Rondom dit plein vind je vele bars en ook op het plein zelf is het altijd gezellig. Spaanse studenten drinken namelijk graag een zelf meegenomen drankje in de buitenlucht. Een ander leuk plein is Plaza Honduras. Op dit plein en aan de naastgelegen straat Blasco Ibanez is altijd wat te beleven. Heb je zin in een avondje dansen? Ga dan naar de discotheek Rumbo 144. Hier kun je van woensdag- tot zondagavond terecht voor een avondje uit. Er wordt hier vooral dance- en popmuziek gedraaid. Kijk hier voor meer informatie over deze club.

Een-avondje-uit

Eten en drinken

Voor zowel een goedkope maaltijd als een heerlijk, uitgebreid Spaans diner zit in je in Algirós goed. Geniet van de gezellige sfeer en het lekkere eten van de wijk!

Bodega Fila “el Labrador”

Goedkope tapas & drankjes! In de sfeervolle bodega Fila met overal vaten en wijnflessen is het altijd gezellig druk. Dit komt door het lekkere en goedkope eten en drinken dat hier geserveerd wordt. Geniet hier dus van de typisch Spaanse keuken en mentaliteit. Kom op tijd, zodat je nog een plekje hebt!

Locatie
El Labrador
Carrer del Doctor Manuel Candela, 58
46021 Valencia

Cafe Infinito

Heerlijk eten voor een klein prijsje! Bij Cafe Infinito eet je lekkere Spaans/Italiaanse gerechten die met veel liefde worden gemaakt. Het grootste deel van de kaart is vegetarisch, zoals de geweldige truffellasagne. Cafe Infinito is een kleine, gezellige en typisch Spaanse bar. Je hoeft er niet uitgebreid te eten, je kunt er ook alleen een drankje en een tapa nemen.

Infinito

Locatie
Cafe Infinito
Calle del Poeta Mas I Ros, 35
46022 Valencia
Website 

The Black Turtle

Heerlijke hamburgers, daar kun je bij het hippe The Black Turtle voor terecht. Op de kaart staan diverse hamburgers, maar ook salades, hot dogs, pizza en sandwiches. Het restaurant is ingericht met allerlei leuke details. The Black Turtle bevindt zich aan een leuk pleintje, waar je na het eten nog een lekker biertje kan drinken.

The-Black-Turtle

Locatie
The Black Turtle
Plaza Xúquer 6-7
46009 Valencia
Website

Slapen

Algirós is niet gericht op toeristen en je vindt er dan ook bijna geen hotels. Wil je toch in deze wijk slapen? Bekijk dan een van deze accommodaties.

Dormavalencia Hostel

In het nette en moderne Dormavalencia Hostel zijn verschillende kamers beschikbaar. Voor zowel reizigers alleen, stelletjes en groepen zijn er daarom mogelijkheden. Alle kamers zijn modern ingericht en licht. Dormavalencia heeft een centrale ligging, zowel de Stad van Kunst en Wetenschappen als het oude centrum zijn op een kleine 20 minuten lopen. In de directe omgeving liggen twee metrohaltes. Bij het hostel vind je verder een receptie en mogelijkheden om fietsen te huren. Je kunt hier terecht voor actuele beschikbaarheid en prijzen.

Vanaf € 40 per nacht

Dormavalencia-Hostel

Apartamentos FV Flats Valencia – San Felipe Neri

Aan de rand van Algirós liggen de appartementen San Felipe Neri. De appartementen hebben een balkon, badkamer, keuken en woonkamer en zijn modern ingericht. Er zijn appartementen beschikbaar met 1 en met 3 slaapkamers en geschikt voor gezelschappen van 1 tot 8 personen. Ieder appartement heeft zijn eigen kleurthema. De metrohalte Amistat is gelegen op slechts enkele honderden meters en de appartementen zijn dus erg goed bereikbaar! De actuele beschikbaarheid en prijzen van San Felipe Neri vind je hier.

Vanaf € 50 per nacht

San-Felipe-Neri

Residencia Damia Bonet

Vlakbij de universiteiten vind je Residencia Damia Bonet. Je kunt hier voor een goede prijs voor korte of langere tijd overnachten. Ook handig wanneer je wat tijd hebt te overbruggen in Valencia! Er zijn allerlei kamers beschikbaar, van simpele kamers tot 1-persoons studio’s met eigen kookgelegenheid en suites met werkruimtes. Bij de ruime en nette accommodatie zijn een fitnessruimte, opslagruimte voor bagage, recreatieruimte en receptie aanwezig. Metrohalte Amistat met directe lijn naar het vliegveld ligt op 10 minuten wandelen. De actuele beschikbaarheid en prijzen kun je hier vinden.

Vanaf € 40 per nacht

Residencia-Damia-Bonet

Bereikbaarheid

De metrohalte die in de wijk ligt is Amistat. Deze metrohalte ligt aan de groene metrolijn nummer 5. Er is dankzij deze metro een directe connectie met het vliegveld van Valencia. Naast de metro kun je ook gebruikmaken van de bus. Er zijn vele bushaltes in Algirós. Kom je uit het centrum? Je kunt dan het beste voor het gerechtsgebouw Palau de Justícia de bus nemen. Bus 9, 31 en 81 gaan naar de grote straat Blasco Ibanez. Dit ritje duurt ongeveer 15 minuten. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de taxi, wandelend of op de fiets naar de wijk te komen. Vanaf metrohalte Colon is het zo’n 30-45 minuten wandelen.

Tips:

– Wil je graag een woordje Spaans leren? In bar 7 op Plaza Honduras wordt iedere donderdagavond vanaf 20:30 een intercambio georganiseerd (toegang gratis). Hier komen Spanjaarden die graag Engels willen leren en anderen die graag Spaans willen leren gezellig met elkaar praten. Erg leuk!
– Op slechts 10 minuten wandelen vind je het voetbalstadion van Valencia. Lees er hier meer over.
– Heb je ’s nachts trek? Op Blasco Ibanez 122 vind je El Horno de los Borrachos (letterlijk: de oven van de dronkaards). Je kunt hier de hele nacht door wat te eten halen.

Comments are closed.