Wat te doen met regen in Valencia?

Onderwerpen

Valencia is een zonovergoten bestemming met zo’n 300 dagen zon per jaar. Dat klinkt natuurlijk als een droom, maar wat als jij nu net op één van die andere 65 dagen in Valencia bent zonder zon en misschien wel met regen? Fijn om te weten, is dat het in deze stad bijna nooit aan één stuk doorregent! Mocht dit wel het geval zijn, bekijk dan onderstaande tips voor tijdens de regen in Valencia.

Bezienswaardigheden & musea

Gelukkig zijn er in Valencia een hoop bezienswaardigheden overdekt. De voedselmarkten bijvoorbeeld zijn allemaal binnen. Regent het ’s morgens? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de Mercado Central of de Mercado de Ruzafa te bezoeken. Andere overdekte bezienswaardigheden zijn La Lonja, de kathedraal (de klokkentoren uiteraard niet), Estació del Nord en het gemeentehuis van Valencia. Ook een museumbezoek is een uitstekend idee voor een regenachtige dag. In L’Almoina ontdek je hoe Valencia is gesticht en bij het IVAM bewonder je de moderne kunst. Verder is een stadiontour door Mestalla (hét voetbalstadion van Valencia CF) ook een leuke bezigheid voor sportliefhebbers. De highlight Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap) is helaas niet overdekt (op een paar onderdelen na). Dit zou je dus het best kunnen bewaren voor een droger momentje op de dag.

Eten, eten & eten!

Valencia is voor de gastronomieliefhebber een walhalla. Er zijn genoeg spots voor ontbijt, lunch, diner en alles daartussen. Regent het? Dan kun je bijvoorbeeld uitgebreid lunchen, zoals de Valencianen dat ook graag doen. Veel restaurants bieden voordelige lunchmenu’s aan. Zo kun je tussen de €7,50 en €20,00 uitgeven voor een voor-, hoofd- en nagerecht met een drankje. Een aanrader is het lunchmenu bij Bocados in de Mercado de Colon. De tussendoortjes zijn voor Spanjaarden ook échte eetmomenten. Zo wordt de ochtendsnack ‘almuerzo’ genoemd en nuttigen ze rond 10.00/11.00 uur een broodje, soms al met een wijntje/biertje. De middagsnack heet ‘merienda’ en dit is het juiste moment voor een zoet tussendoortje. Dit kan in de koudere maanden churros (met warme chocolade!) zijn en in de warmere maanden ’n verfrissende horchata.

Winkelen

Een perfecte activiteit voor een regenachtige dag is om te gaan winkelen. Liever niet winkel in, winkel uit in een natgeregende straat. Een winkelcentrum is dan een goed alternatief. In het centrum van Valencia vind je het à la Bijenkorf warenhuis ‘El Corte Inglès’. Wil je een iets groter aanbod van winkels? Ga dan naar de winkelcentra El Saler (volledig gerenoveerd in 2021) of Aqua, beide bij de Stad van Kunst en Wetenschap gelegen. Een ander winkelcentrum waar je je slag zou kunnen slaan, is Nuevo Centro. Handig aan dit winkelcentrum is, is dat er op een paar minuten wandelen een bioscoop, Yelmo Cines, gelegen is. Dit is een van de weinige bioscopen in Valencia waar de films niet worden nagesynchroniseerd!

Met kids

Op zoek naar een binnen activiteit voor de allerkleinste, dan is een binnen speeltuin wellicht een leuke dagbesteding. In Valencia kun je onder andere naar Madagas Park of Rey Neptuno. Voor de iets oudere kids is een trampolinepark (Fun Jump) of klimpark (Hapik) misschien iets interessanter. Buiten deze parken is een escaperoom (ook Engelse spellen beschikbaar) of een bezoekje aan een kartbaan ook een leuke bezigheid.

Verder zijn winkelcentra El Saler en Aqua voorzien van kindvriendelijke activiteiten. Zo vind je in El Saler, behalve verschillende winkels (waar je ook met je kids even wat leuke nieuwe kleding kan scoren), allemaal toestellen die bewegen en draaien waar je meestal €1 euro voor dient te betalen. Ook zijn er kleine auto’s die echt mogen worden bestuurd door de gang van het winkelcentrum. Mochten de haartjes van je kids echt even iets korter dienen te worden geknipt, er zit een kinderkapper in dit winkelcentrum waar je in een gave autostoel mag zitten en een tablet met een programma of spel krijgen. Na het knippen mag er een cadeautje worden uitgezocht. In Aqua vind je Lego fun factory, waar je eindeloos met lego kan spelen.

Spa & ontspanning

Een heerlijke binnen activiteit in Valencia, wanneer het regent, is om jezelf lekker in de watten te laten leggen. Bezoek bijvoorbeeld een spa waar je een ontspannend parcours kunt volgen. Of boek een massage! Andere ideeën om even lekker tot rust te komen, is een nagel- of haarsalon bezoeken. Bij veel haarsalons in Valencia kun je trouwens terecht zonder afspraak! Ga bijvoorbeeld langs bij ‘Oh My Cut’. Is manlief niet zo van het tutten, maar wil hij wel lekker ontspannen? Dan kan hij langsgaan bij de unieke barbier Los 3 Bigotes!

Tips

  • Mocht je graag Valencia per fiets ontdekken, dan is dit niet een aanrader op een regenachtige dag. Wegen in Valencia worden namelijk spekglad…
  • In plaats van de fiets zou je met de regen natuurlijk het openbaar vervoer gebruiken. Een goede aanrader is dan de Valencia Ov-Kaart. Hiermee heb je 3 dagen toegang tot het openbaar vervoer inclusief een privé taxi vanaf het vliegveld naar je accommodatie. Dit alles voor maar 29 euro!
  • Nederlandse weerkanalen geven niet altijd de juiste voorspellingen weer. Een idee is om de Spaanse weersite El Tiempo te gebruiken.