Valenbisi

Onderwerpen

Ga je op vakantie naar Valencia en wil je gedurende jouw trip gebruik maken van een fiets? Dan is Valenbisi mogelijk interessant voor jou! Over dit Valenciaanse fietsensysteem vind je op deze pagina meer informatie. 

Heb je liever geen Valenbisi, maar een stevige, Hollanse Cortina fiets? Een ebike? Of een ander type fiets? Kom dan vooral langs in onze Verrassend Valencia shop waar je diverse typen fietsen kunt huren.

Wat

De Valenbisi is een super handige manier om je moeiteloos met de fiets door de stad te verplaatsen. Valenbisi biedt in Valencia 2.750 fietsen aan, verspreid over 276 fietsstallingen. Je kunt voor zowel korte als lange tijd van deze fietsen gebruik maken. De Valenbisi fietsen zijn te herkennen aan hun kleur (blauw) en de sticker op het spatbord. Alle fietsen zijn voorzien van een mandje voorop, met slot, zodat je makkelijk spullen mee kunt nemen. Daarnaast beschikken de fietsen over een verstelbaar zadel en een standaard.

Dit transportmiddel biedt redelijk wat vrijheid en is ook nog eens snel en goedkoop! Daarnaast is Valenbisi milieuvriendelijk en is fietsen natuurlijk fijn voor je mind en lichaam! Valenbisi is daarom een perfect transportmiddel om deze prachtige stad te verkennen.

Waar

De Valenbisi’s zijn te vinden in heel Valencia. De fietsen zijn namelijk verdeeld over wel 276 fietsstallingen, dicht bij elkaar in verschillende delen van de stad. Op de website van Valenbisi vind je een handig overzicht van de fietsenstallingen. Daarnaast is het slim om ook de Valenbisi app te downloaden. Via deze app kun je gemakkelijk een Valenbisi huren én zien waar er bij jou in de buurt een fietsstalling te vinden is.

Wil je liever de stad ontdekken op onze comfortabele Cortina fietsen onder begeleiding van een van onze enthousiaste Nederlandstalige gidsen? Tijdens onze Ontdek Valencia fietstour zie je naast het historische gedeelte van de stad ook nog eens knusse straatjes, unieke hotspots en kom je achter bijzondere weetjes. De gids zal ook nog eens veel leuke tips geven zodat je Valencia zelf verder kan ontdekken.

Hoe

Het gebruik van een Valenbisi is super eenvoudig. Je kunt een fiets ophalen via zowel de Valenbisi app als de Valenbisi paal die bij iedere fietsstalling staat. Hier leggen we in een aantal stappen uit hoe je de Valenbisi ophaalt, zodat je in no-time door de stad fietst.

 • Download de Valenbisi app en maak een account aan (mocht je de app niet willen downloaden kun je ook via de website een account maken). Naast dat je de Valenbisi app kunt gebruiken, kun je ook bij de paal bij iedere Valenbisi fietssenstalling een kaart kopen. Indien je deze voor de eerste keer wilt gebruiken, dien je je kaart voor de scanner van de paal te houden en jouw ‘subscriber’ nummer, ‘association’ nummer en Valenbisi pincode in te vullen.
 • Open de app of kijk op de Valenbisi website om te zien waar de dichtsbijzijnde fietsstalling is en hoeveel fietsen daar beschikbaar zijn.
 • Aangekomen bij de fietsenstalling kun je een fiets kiezen die beschikbaar is.
 • Nadat je een fiets uitgekozen hebt, heb je 60 seconden om de fiets te pakken. Je doet dit door op het ‘unlock’ knopje te klikken op het paaltje waar de fiets in vast geklikt zit.
 • Je kunt nu genieten van jouw fietstocht door Valencia! Houd er rekening mee dat je de fiets binnen 30 minuten moet terugbrengen om extra kosten te voorkomen.
 • Wanneer je klaar bent met fietsen, breng je de fiets terug naar de dichtstbijzijnde Valenbisi fietsenstalling.
 • Plaats de fiets in een leeg paaltje. Belangrijk: wacht even tot je twee piepjes hoort, dit geeft aan dat de fiets weer veilig is vastgeklikt.

Belangrijk: het kan goed voorkomen dat er tijden zijn waarop er geen fietsen meer beschikbaar zijn in een bepaalde stalling, of dat je bij aankomst merkt dat er geen plek meer is om je fiets te stallen. Vooral op zonnige weekenddagen kan het een uitdaging zijn om een fiets te bemachtigen of ergens te parkeren. Gelukkig heeft Valenbisi hiervoor een handige app ontwikkeld waarmee je realtime informatie krijgt over de beschikbaarheid van fietsen bij verschillende stallingen.

Kosten

Korte termijn kaart

– Te koop bij een Valenbisi station of via de Valenbisi website
– 7 aaneengesloten dagen geldig
– Kosten: € 13,30
– Eerste 30 minuten is het gebruik van de fiets gratis
– 30-60 minuten langer is € 1,04
– Elke 60 minuten extra is € 3,12

Lange termijn kaart

– Te bestellen via de Valenbisi website
– 1 jaar geldig
– Kosten: € 29,21
– Eerste 30 minuten is het gebruik van de fiets gratis
– 30-60 minuten langer is € 0,52
– Elke 60 minuten extra is € 2,08

Tips

 • Ben je voor minimaal 3 maanden in Valencia? En wil je graag een eigen fiets die je niet in een speciale Valenbisi stalling hoeft te zetten? Dan kan je gebruik maken van onze Verrassend Valencia leasefietsen.
 • Ben je van plan om één dag te gaan fietsen en door onder andere het Turia park te fietsen? Dan is het handiger om een fiets te huren en geen gebruik te maken van Valenbisi. Het fietssysteem is vooral handig als je van punt A naar B wilt fietsen, bijvoorbeeld van het centrum naar het strand. De eerste 30 minuten zijn gratis, maar na 30 minuten kan je óf de fiets bij een Valenbisi punt omwisselen voor een andere fiets (en heb je weer 30 minuten gratis) óf betaal je € 1,04 voor 30-60 minuten langer. De prijs kan dan voor een hele dag fietsen aardig oplopen, dus dan is het voordeliger om bijvoorbeeld bij ons een fiets te huren!
 • Lukt het niet om de fiets correct te vergrendelen? Probeer het dan opnieuw bij een ander beschikbaar paaltje. Als dit nog steeds problemen oplevert kun je het best contact opnemen met de Valenbisi klantenservice via het telefoonnummer 900 900 722. De klantenservice van Valenbisi is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 14.00 en 16.30 tot 20.00 en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.
 • Heb je een buspas? Dan kan daar jouw Valenbisi abonnement op worden gezet via de website. Na registratie kun je jouw fietsabonnement gelijk gebruiken.
 • Wil je na 30 minuten jouw fiets terugbrengen en het station is vol? Scan dan jouw kaart. Je ontvang dan 15 minuten bonus tijd om een nieuw station in de buurt te vinden. Je ziet op het scherm ook gelijk de andere (lege) stations verschijnen.