Valenbisi

In het geval dat je op vakantie gaat naar Valencia en je graag gedurende jouw trip gebruik wilt maken van een fiets, dan is Valenbisi mogelijk interessant voor jou. Over dit Valenciaanse fietsensysteem vind je meer informatie op deze pagina.

Wat

Valencia biedt 2.750 fietsen aan, verspreid over 275 punten. Je kunt voor zowel korte als lange tijd van deze fietsen gebruik maken. Je kunt ze herkennen aan de Valenbisi sticker op het spatbord. Alle fietsen zijn voorzien van een mandje voorop, met slot, zodat je makkelijk spullen mee kunt nemen. Tevens beschikken de fietsen over een comfortabel (verstelbaar) zadel en standaard.

Waar

De fietsen staan op 275 plekken verspreid door heel Valencia. Kijk op Valenbisi voor een overzicht van de fietsenstallingen.

Hoe

Indien je voor de eerste keer jouw lange termijn kaart wilt gebruiken, dien je deze voor de scanner te houden van de Valenbisi paal en jouw subscriber nummer, association nummer en Valenbisi pincode in te vullen. Je kunt nu een fiets uitkiezen. Bij een korte termijn kaart dien je dit aan te klikken op de paal en vervolgens ook een pincode te verzinnen. Wanneer je jouw fiets hebt aangeklikt, heb je 60 seconden om de fiets te pakken. Je doet dit door op het ‘unlock’ knopje te klikken op het paaltje waar de fiets in vast geklikt zit. Wanneer je klaar bent met fietsen, dien je de fiets in een stalling terug te brengen en in een leeg paaltje te klikken. Wacht tot je twee piepjes hoort, dan zit de fiets weer vast.

Kosten

Korte termijn kaart

– Te koop bij een Valenbisi station
– 7 aaneengesloten dagen geldig
– Kosten: € 13,30
– Eerste 30 minuten is het gebruik van de fiets gratis
– 30-60 minuten langer is € 1,04
– Elke 60 minuten extra is € 3,12

Lange termijn kaart

– Te bestellen via de Valenbisi website
– 1 jaar geldig
– Kosten: € 29,21
– Eerste 30 minuten is het gebruik van de fiets gratis
– 30-60 minuten langer is € 0,52
– Elke 60 minuten extra is € 2,08

Tips

  • Ben je voor minimaal 3 maanden in Valencia? En wil je graag een eigen fiets die je niet in een speciale Valenbici stalling hoeft te zetten? Dan kan je gebruik maken van onze leasefietsen. Kijk voor meer informatie op onze leasefietsen pagina.
  • Ben je van plan één dag fietsen te huren en door onder andere het Turia park te fietsen? Dan is het handiger om een fiets te huren en geen gebruik te maken van Valenbisi. Het fietssysteem is vooral handig als je van punt A naar B wilt fietsen, bijvoorbeeld van het centrum naar het strand. De eerste 30 minuten zijn gratis, maar na 30 minuten kan je of de fiets bij een Valenbisi punt omwisselen (en heb je weer 30 minuten gratis) en anders betaal je € 1,04 voor 30-60 minuten langer.
  • Controleer altijd goed of de fiets bij terugbrengen daadwerkelijk vast geklikt is aan het paaltje. Indien de fiets niet goed in het slot is gevallen, blijft het systeem de kosten doorrekenen en dit kan hoog oplopen.
  • Gebeurt het nou dat een paal kapot blijkt te zijn nadat je jouw fiets in een paaltje heeft geklikt, kun je het klachtenformulier invullen op Valenbisi.
  • Een 1-jaar abonnement duurt twee weken om te maken. Heb je een buspas? Dan kan daar jouw Valenbisi abonnement op worden gezet via de website. Na registratie kun je jouw fietsabonnement gelijk gebruiken.
  • Wil je na 30 minuten jouw fiets terugbrengen en het station is vol? Scan dan jouw kaart. Je ontvang dan 15 minuten bonus tijd om een nieuw station in de buurt te vinden. Je ziet op het scherm ook gelijk de andere (lege) stations verschijnen.
  • Wil je liever een stevige stadsfiets? Dan kun je onze Nederlandse Cortina bikes huren. Kijk hier voor meer informatie.

Comments are closed.