Valenbisi

Ga je op vakantie naar Valencia en wil je gedurende jouw trip gebruik maken van een fiets? Dan is Valenbisi mogelijk interessant voor jou! Over dit Valenciaanse fietsensysteem vind je meer informatie op deze pagina. 

Wat

Valenbisi biedt in Valencia 2.750 fietsen aan, verspreid over 275 punten. Je kunt voor zowel korte als lange tijd van deze fietsen gebruik maken. Je kunt ze herkennen aan de Valenbisi sticker op het spatbord. Alle fietsen zijn voorzien van een mandje voorop, met slot, zodat je makkelijk spullen mee kunt nemen. Ook beschikken de fietsen over een verstelbaar zadel en standaard. Dit transportmiddel biedt redelijk wat vrijheid en is ook nog eens snel en goedkoop! Daarnaast is Valenbisi milieuvriendelijk en is fietsen natuurlijk fijn voor je mind en lichaam! Valenbisi is daarom een goed transportmiddel om deze prachtige stad te verkennen.

Liever een stevige, Hollanse Cortina fiets? Of ebike? Of een ander type fiets? Kom dan langs in onze Verrassend Valencia shop waar je diverse typen fietsen kunt huren.

Waar

De Valenbisi fietsen zijn verdeeld over 275 stations, dicht bij elkaar in verschillende delen van de stad. Kijk op de website van Valenbisi voor een overzicht van de fietsenstallingen.

Wil je liever de stad ontdekken op onze comfortabele Cortina fietsen onder begeleiding van een van onze enthousiaste Nederlandstalige gidsen? Tijdens onze Ontdek Valencia fietstour zie je naast het historische gedeelte van de stad ook nog eens knusse straatjes, unieke hotspots en kom je achter bijzondere weetjes. De gids zal ook nog eens veel leuke tips geven zodat je Valencia zelf verder kan ontdekken.

Hoe

Indien je voor de eerste keer jouw lange termijn kaart wilt gebruiken, dien je deze voor de scanner te houden van de Valenbisi paal en jouw ‘subscriber’ nummer, ‘association’ nummer en Valenbisi pincode in te vullen. Je kunt nu een fiets uitkiezen. Als je gebruik maakt van een korte termijn kaart, kun je dit invoeren bij de paal en vervolgens dien je een eigen pincode te verzinnen. Wanneer je jouw fiets hebt aangeklikt, heb je 60 seconden om de fiets te pakken. Je doet dit door op het ‘unlock’ knopje te klikken op het paaltje waar de fiets in vast geklikt zit. Ben je inmiddels uitgefietst? Dan kun je de fiets terug brengen naar het dichtstbijzijnde station en dien je de fiets in een leeg paaltje te klikken. Wacht even tot je twee piepjes hoort, dan zit de fiets weer vast. Dit is belangrijk om te doen, want als de fiets niet goed vast is geklikt, dan denkt het systeem dat je nog met de Valenbisi aan het fietsen bent. En dat kan je aardig wat geld kosten!

Belangrijk: op sommige momenten van de dag zijn bepaalde Valenbisi punten allemaal vol of juist helemaal leeg. Je kunt via de Valenbisi app altijd even kijken waar er fietsen of parkeerplekken beschikbaar zijn. De Valenbisi app kun je gemakkelijk gratis downloaden. De stations bij het strand zijn bijvoorbeeld vaak vol en dat kan nog wel eens vervelend zijn als je net vanuit het centrum bent komen fietsen!

Kosten

Korte termijn kaart

– Te koop bij een Valenbisi station
– 7 aaneengesloten dagen geldig
– Kosten: € 13,30
– Eerste 30 minuten is het gebruik van de fiets gratis
– 30-60 minuten langer is € 1,04
– Elke 60 minuten extra is € 3,12

Lange termijn kaart

– Te bestellen via de Valenbisi website
– 1 jaar geldig
– Kosten: € 29,21
– Eerste 30 minuten is het gebruik van de fiets gratis
– 30-60 minuten langer is € 0,52
– Elke 60 minuten extra is € 2,08

Tips

  • Ben je voor minimaal 3 maanden in Valencia? En wil je graag een eigen fiets die je niet in een speciale Valenbisi stalling hoeft te zetten? Dan kan je gebruik maken van onze Verrassend Valencia leasefietsen.
  • Ben je van plan om één dag te gaan fietsen en door onder andere het Turia park te fietsen? Dan is het handiger om een fiets te huren en geen gebruik te maken van Valenbisi. Het fietssysteem is vooral handig als je van punt A naar B wilt fietsen, bijvoorbeeld van het centrum naar het strand. De eerste 30 minuten zijn gratis, maar na 30 minuten kan je óf de fiets bij een Valenbisi punt omwisselen voor een andere fiets (en heb je weer 30 minuten gratis) óf betaal je € 1,04 voor 30-60 minuten langer. Dat kan voor een hele dag fietsen aardig in de centen lopen, dus dan is het voordeliger om bijvoorbeeld bij ons een fiets te huren!
  • Lukt het niet om de fiets correct te vergrendelen? Probeer het dan opnieuw bij een ander beschikbaar paaltje. Als dit nog steeds problemen oplevert kun je het best contact opnemen met de Valenbisi klantenservice via het telefoonnummer 900 900 722. De klantenservice van Valenbisi is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 14.00 en 16.30 tot 20.00 en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.
  • Heb je een buspas? Dan kan daar jouw Valenbisi abonnement op worden gezet via de website. Na registratie kun je jouw fietsabonnement gelijk gebruiken.
  • Wil je na 30 minuten jouw fiets terugbrengen en het station is vol? Scan dan jouw kaart. Je ontvang dan 15 minuten bonus tijd om een nieuw station in de buurt te vinden. Je ziet op het scherm ook gelijk de andere (lege) stations verschijnen.

Comments are closed.