Biercafés in Valencia

Onderwerpen

Hoewel Spanje misschien eerder bekend staat om zijn gerenommeerde wijnen uit gebieden als La Rioja en Ribera del Duero, drinkt de gemiddelde Spanjaard ook zo’n 50 liter bier per jaar! Vooral craft bier is booming; het aandeel van niet-industriële bieren is het afgelopen jaar met zo’n 33% toegenomen. Op dit moment zijn er in de regio Valencia zo’n zestien microbrouwerijen actief die experimenteren met verschillende biertypen. Maar ook craft biertjes uit het buitenland zijn op steeds meer plekken in de stad verkrijgbaar. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest bijzondere biercafés in Valencia.

Urban Bar (wijk: Canovas)

Bij Urban Bar hebben ze een breed aanbod aan speciaalbieren. Van bieren met honing tot rozemarijn, of juist een echt Valenciaans biertje. Als je wilt schenkt eigenaar Raul het voor je in en kun je hem alles vragen op het gebied van bier. Hij en zijn personeel weten er alles van en geven je de beste adviezen. Raul heeft Venezolaanse roots. En dus kun je hier ook heerlijke arepas, empanadas of tequeños eten. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een Agua de Valencia, sangria of een lekker wijntje.

 • Carrer del Comte d’Altea 40
 • Website
 • Openingstijden:
  Woensdag t/m zondag: 18.00 – 00.30 uur
  Dinsdag: gesloten

Zero11 Craft Beer Bar (Wijk: Ruzafa, Cabanyal en Benimaclet)

Zero11 Craft Beer Bar heeft maar liefst twee vestigingen in Valencia en mag daarom niet ontbreken in het overzicht van biercafés in Valencia. Eén in de wijk Cabanyal dichtbij het strand en de andere locatie vind je in het bruisende centrum van de wijk Ruzafa. De graffiti en muurschilderingen geven een industrieel en uniek gevoel aan de bar. Met wel bijna 100 verschillende soorten bieren zit er voor ieder wel wat tussen. Natuurlijk kan er bij een gekoeld biertje een lekkere bite niet missen! Gelukkig heb je bij Zero11 genoeg keuze aan Amerikaanse hapjes. Zo kan je gaan voor een portie nachos, chicken wings of een heerlijke hamburgers. En ik hoor je denken, wat mis ik nu nog? Muziek! Ook daar hebben ze aan gedacht bij Zero11. Ze hebben namelijk met verschillende gelegenheden live muziek optredens.

 • Carrer de Pere III el Gran 15 (Ruzafa)
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zondag: 18.30 – 00.30 uur
 • Carrer de Vidal de Canelles 27 (Cabanyal)
 • Website
 • Openingstijden:
  Woesndag t/m zaterdag: 18.30 – 00.30 uur
  Zondag: 12.30 – 20.00 uur
 • Carrer del Músic Magenti 11 (Benimaclet)
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m zaterdag: 18.30 – 01.00 uur

Olhöps Craft beer lab (wijk: Ruzafa)

Ook één van de leuke biercafés in Valencia is het H2ÖL Craft beer lab. Het bedrijf is onderdeel van Olhöps Craft Brewery. Of je nou van bruin, IPA of wat zoeter bier houdt, er zit gegarandeerd eentje bij die je lekker vindt! Probeer bijvoorbeeld de Bounty Hunter, Candyman of Like a Beergin. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met de beste brouwers, om nieuwe smaakcreaties tot stand te brengen. Lijkt het je leuk een keer iets anders te proberen dan je gebruikelijke pils? Dan is dit de perfecte plek voor jou en je vrienden om biertjes weg te tikken!

 • Carrer de Carlos Cervera 22
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m vrijdag: 18.30 – 00.00 uur
  Zaterdag: 12.30 – 15.00 en 18.30 – 00.30 uur
  Zondag: 12.30 – 15.00

Tyris on Tap (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Het biercafé Tyris on Tap is de thuishaven van één van de eerste ambachtelijke bieren uit Valencia: Tyris. De bieren van Tyris worden gebrouwen in het dorpje Riba Roja net buiten Valencia. Gonzalo en Daniel zijn in 2009, uit onvrede over het aanbod aan speciaalbieren op de Valenciaanse markt, gestart met het brouwen van verschillende biertypen die zij leerden kennen tijden hun reizen naar bierlanden als België en Duitsland. Op dit moment heeft Tyris zo’n tien verschillende bieren in zijn assortiment, waaronder een eigen IPA, Brown Ale, Porter en American Pale Ale. In het sfeervolle en semi-industrieel ingerichte Tyris on Tap, op een steenworp afstand van de Mercado Central, kan je genieten van ruim 10 bieren op tap direct uit de fabriek van Tyris in RibaRoja! Tyris on Tap heeft bovendien een prachtig terras pal naast de Mercado Central en de oude zijdebeurs, La Lonja de la Seda.

 • Carrer Taula de Canvis 6
 • Website
 • Openingstijden:
  Maanddag t/m zondag: 12.30 – 00.30 uur

Olhöps (wijk: Ruzafa)

Olhöps, ooit gestart als een online bierwinkel, inmiddels dé plek in de Valenciaanse wijk Ruzafa om van verschillende nationale en internationale craftbieren te kunnen genieten! De naam doet zeer Scandinavisch aan en dit is ook aan de inrichting te zien: strak, simplistisch en industrieel. Bij Olhöps Craft Beer House straalt de passie en liefde voor craft bieren er vanaf: met zorg worden zowel bijzondere nationale als internationale bieren geselecteerd en kan je er wekelijks deelnemen aan verschillende evenementen om meer over bier te leren en te genieten van entertainment. De mannen achter de bar, vier vrienden met een gedeelde passie voor speciaalbieren, nemen graag de tijd voor je om je kennis te laten maken met verschillende biertypen. Probeer ook de pizza’s en nacho’s met verschillende heerlijke huisgemaakte sauzen!

 • Carrer de Sueca 21
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag en zondag: 18.30 – 23.30 uur
  Vrijdag en zaterdag: 18.30 – 01.30 uur

Tip!

Meer over Valenciaanse of Spaanse speciaalbieren leren, proeven en van bijpassende hapjes genieten? Bekijk dan de pagina over onze bierproeverij, georganiseerd door een Nederlandse brouwer en bierexpert in Valencia!

The Market Cerveza Artesana (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Onder de vleugels van Tyris is, letterlijk bij Tyris on Tap om de hoek, the Market geopend. Bij dit biercafé krijg je echt het bruine kroeg gevoel: een mooi, houten sfeervol interieur, gedimde verlichting en klasse bediening van Elias, die je overigens een hoop over de verschillende bieren op tap en fles kan vertellen! Er worden ook regelmatig bierproeverijen georganiseerd om met nieuwe bieren kennis te kunnen maken. The Market bied je meer variatie in bieren dan zijn grote broer Tyris on Tap en heeft een mooie selectie buitenlandse bieren. Ook is the Market Brewdog point geworden. Dat betekent dat je er een hoop verschillende craft bieren van deze Schotse brouwerij kan proeven! Uiteraard kun je er bieren van Tyris proberen, maar ook andere Spaanse bieren of internationale bieren uit landen als Duitsland, Engeland en Nederland.

 • Carrer de les Danses 5
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag en zondag: 18.00 – 00.30 uur
  Zaterdag en zondag: 12.00 – 00.30 uur

Tip!

Zou je graag nog meer te weten willen komen over Valenciaanse biertjes? In de Foodie hotspot guide vind je meer achtergrond en tips.

Ruzanuvol (wijk: Ruzafa)

Ook Italiaanse speciaalbieren zijn vertegenwoordigd in Valencia! Een bijzonder, verstopt plekje in Ruzafa is de Italiaanse Craft Beer Pub Ruzanuvol. Met vijf verschillende biertypen op tap, geïmporteerd uit Italië, kan je genieten van wisselende bierstijlen als Stout, IPA of Belgian Ales. Daarnaast is het typisch Italiaans van 18:00 tot 21:00 gratis hapjes bij het bier te serveren. Als ware een lopend buffet kan je genieten van gratis olijven, chips, ensaladillarusa en nootjes! Nog steeds trek? Probeer dan één van de heerlijke Italiaanse gerechten op de kaart!

 • Carrer de Luis Santángel 3
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 18.00 – 01.30 uur
  Zaterdag en zondag: 13.00 – 00.30 uur

Tips

 • Lijkt het je leuk om een bierbrouwerij in Valencia of omgeving te bezoeken? Neem dan een kijkje op de pagina bierbrouwerijen.
 • Smaakte één van de lokale biertjes zo goed en zou je graag nog een flesje mee willen nemen? Kijk dan even in één van de bierwinkels in Valencia.