Biercafés in Valencia

Hoewel Spanje misschien eerder bekend staat om zijn gerenommeerde wijnen uit gebieden als La Rioja en Ribera del Duero, drinkt de gemiddelde Spanjaard ook zo’n 50 liter bier per jaar! Vooral craft bier is booming; het aandeel van niet-industriële bieren is het afgelopen jaar met zo’n 33% toegenomen. Op dit moment zijn er in de regio Valencia zo’n zestien microbrouwerijen actief die experimenteren met verschillende biertypen. Maar ook craft biertjes uit het buitenland zijn op steeds meer plekken in de stad verkrijgbaar. Waar kan je in Valencia terecht voor de lekkerste speciaalbieren?

Tip!

Meer over Valenciaanse of Spaanse speciaalbieren leren, proeven en van bijpassende hapjes genieten? Bekijk dan de pagina over onze bierproeverij, georganiseerd door een Nederlandse brouwer en bierexpert in Valencia!

Tyris on Tap

Het biercafé Tyris on Tap is de thuishaven van één van de eerste ambachtelijke bieren uit Valencia: Tyris. De bieren van Tyris worden gebrouwen in het dorpje RibaRoja net buiten Valencia. Gonzalo en Daniel zijn in 2009, uit onvrede over het aanbod aan speciaalbieren op de Valenciaanse markt, gestart met het brouwen van verschillende biertypen die zij leerden kennen tijden hun reizen naar bierlanden als België en Duitsland. Op dit moment heeft Tyris zo’n 10 verschillende bieren in zijn assortiment, waaronder een eigen IPA, Brown Ale, Porter en American PaleAle.

In het sfeervolle en semi-industrieel ingerichte Tyris on Tap kan je genieten van ruim 10 bieren op tap direct uit de fabriek van Tyris in RibaRoja! Tyris on Tap heeft bovendien een prachtig terras pal naast de Mercado Central en de oude zijdebeurs, La Lonja de la Seda.

Locatie
Carrer Taula de Canvis 6
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 19:00 – 01:00

The Market

Onder de vleugels van Tyris is, letterlijk bij Tyris on Tap om de hoek, the Market geopend. Bij dit biercafé krijg je echt het bruine kroeg gevoel: een mooi, houten sfeervol interieur, gedimde verlichting en klasse bediening van Elias, die je overigens een hoop over de verschillende bieren op tap en fles kan vertellen! Er worden ook regelmatig bierproeverijen georganiseerd om met nieuwe bieren kennis te kunnen maken.

The Market biedt je meer variatie in bieren dan zijn grote broer Tyris on Tap en heeft een mooie selectie buitenlandse bieren. Sinds kort is the Market Brewdog point geworden. Dat betekent dat je er een hoop verschillende craft bieren van deze Schotse brouwerij kan proeven! Uiteraard kan je er bieren van Tyris proberen, maar ook andere Spaanse bieren of internationale bieren uit landen als Duitsland, Engeland en Nederland.

Locatie
Calle Cajeros 1
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m do & zo van 18:00 – 23:00
Vrij & za van 18:00 – 01:30

Tip!

Zou je graag nog meer te weten willen komen over Valenciaanse biertjes? In de gastronomische gids vind je meer achtergrond en tips.

Olhöps

Olhöps, ooit gestart als een online bierwinkel, inmiddels dé plek in de Valenciaanse wijk Ruzafa om van verschillende nationale en internationale craftbieren te kunnen genieten! De naam doet zeer Scandinavisch aan en dit is ook aan de inrichting te zien: strak, simplistisch en industrieel. Bij Olhöps Craft Beer House straalt de passie en liefde voor craft bieren er vanaf: met zorg worden zowel bijzondere nationale als internationale bieren geselecteerd en kan je er wekelijks deelnemen aan verschillende evenementen om meer over bier te leren en te genieten van entertainment. De mannen achter de bar, vier vrienden met een gedeelde passie voor speciaalbieren, nemen graag de tijd voor je om je kennis te laten maken met verschillende biertypen. Probeer ook de pizza’s en nacho’s met verschillende heerlijke huisgemaakte sauzen!

Locatie
Calle Sueca 21
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 18:30 – 01:30

Ruzanuvol

Ook Italiaanse speciaalbieren zijn vertegenwoordigd in Valencia! Een bijzonder, verstopt plekje in Ruzafa is de Italiaanse Craft Beer Pub Ruzanuvol. Met vijf verschillende biertypen op tap, geïmporteerd uit Italië, kan je genieten van wisselende bierstijlen als Stout, IPA of Belgian Ales. Daarnaast is het typisch Italiaans van 18:00 tot 21:00 gratis hapjes bij het bier te serveren. Als ware een lopend buffet kan je genieten van gratis olijven, chips, ensaladillarusa en nootjes! Nog steeds trek? Probeer dan één van de heerlijke Italiaanse gerechten op de kaart!

Locatie
Calle Luis Santángel 3
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 19:00 – 00:00
Za van 13:00 – 15:30 en 19:00 – 00:00
Gesloten op zondag

maandag tot zaterdag van 19:00 – 00:00, zaterdag van 13:00 tot 15:30

Comments are closed.